How to drip cake

6 februari 2017 Laatst bewerkt: 15 juli 2022
85

Het maken van een drip cake is iets dat al tijden op mijn lijstje stond om zelf te maken. Ik had mij al in de techniek verdiept en wist precies hoe ik het wilde aanpakken. Nadat ik tijdens een event onder begeleiding van Life of Pie een drip cake maakte, vond ik dat ik mijn plan nu echt eens moest doorzetten. Het is namelijk niet moeilijk en je bereikt heel snel en eenvoudig een onwijs gaaf resultaat. Ik besloot aan de slag te gaan voor Valentijn en maakte een mooie roze taart. De drips maakte ik van een pure chocolade ganache. Van het hele proces maakte ik stap-voor-stap foto’s, zodat ik jullie kan laten zien dat het echt niet moeilijk is!

Benodigdheden drip cake

  • een gevulde en afgesmeerde taart, gekoeld
  • ganache (zie onderstaand recept)
  • theelepel
  • kleine spatel

Zoals je ziet heb je niet veel nodig voor het maken van een drip cake. Het lijstje is de basis, verder kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Hier kun je de Valentijn drip cake zien die ik met deze basis maakte.

Verder is het belangrijk dat je afgesmeerde taart goed gekoeld is. De ganache stolt dan sneller en zo voorkom je dat alle drips te snel langs de taart naar beneden lopen.

Ganache maken

  • 150 gram pure chocolade
  • 100 ml slagroom
  • klontje boter

Deze hoeveelheid is genoeg voor een taart van maximaal zo’n 25 centimeter doorsnede. Dit hangt ook een beetje af van hoeveel drips je maakt.

Bereiding

Doe de chocolade in een hittebestendige komt. Verhit de slagroom in een pannetje en voeg dit toe aan de chocola. Blijf roeren tot de chocola bijna helemaal gesmolten is. Voeg dan het klontje boter toe en roer tot een egale massa. Mocht het mengsel nou te snel afkoelen, verhit het geheel dan au bain-marie tot het volledig gesmolten is.

Zoals je kunt zien is de verhouding tussen chocolade en slagroom iets anders dan in mijn artikel met het recept voor ganache staat. Dit omdat ik de ganache iets steviger wilde hebben, dat gaat beter als je in verhouding iets meer chocolade gebruikt.

Laat de ganache afkoelen tot het de juiste dikte heeft bereikt. Voor mij was dat iets dikker dan yoghurt. Hoe dunner de ganache, hoe makkelijker hij naar beneden loopt en hoe eenvoudiger je een strakke bovenkant krijgt. Bij een dikkere ganache is dit iets lastiger en loopt de chocola minder snel naar beneden.

Als je ganache klaar is kun je eindelijk beginnen. Haal je taart uit de koelkast en zet deze voor je neer. Pak de ganache erbij met een theelepel en bepaal waar je wilt beginnen. Kies eventueel de achterkant (minst mooie kant) uit om te beginnen, zo kun je nog een beetje oefenen.

Met een theelepel schep je wat ganache uit de kom, laat dit op de rand van de taart van de lepel aflopen. Hoe meer ganache je gebruikt, hoe verder ze naar beneden lopen.

Maak de taart rondom helemaal af met de drips.

Andere manieren

Je kunt dit ook doen door een spuitzak of -flesje te gebruiken dat je vult met ganache. Ik koos zelf voor een theelepel omdat iedereen die in huis heeft en dat ook prima werkt.

Nog een mogelijkheid is om de ganache gewoon gelijk over de taart de gieten, dat heeft alleen als nadeel dat je geen controle hebt over de plek van de drips. Ik heb liever wel die controle en gebruik dus een theelepel.

Giet dan wat ganache in het midden van de taart, strijk het met een spatel zo glad mogelijk uit. Zoals ik al zei: hoe dunner de ganache, hoe makkelijker dit gaat.

Strijk de ganache niet te stevig of te ver naar de randen uit voordat het allemaal langs de kant naar beneden loopt.

That’s it! Je kunt nu gelijk verder gaan met decoreren als je dat wilt.

Zoals je ziet is mijn bovenkant niet zo glad als een spiegel, dat is niet erg omdat ik de taart ook nog decoreerde. Dan zie je er niets meer van. Wil je wel die super gladde bovenkant, dan moet je dus met iets dunnere ganache werken.

Bij mijn Valentijn drip cake laat ik je zien hoe ik de taart decoreerde en geef ik daar ook nog wat handige tips voor!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Jou kost het niets extra.

Laura Kieft

121 reacties

  1. Annemieke schreef:

    Hoe maak je zo’n mooie strakke taart? Waarmee smeer je de taart af?

    1. Laura schreef:

      Ik heb hem afgesmeerd met botercrème. Ik deel binnenkort in een artikel mijn tips voor een strak afgesmeerde taart 🙂

      1. Kimberly Dolderman schreef:

        Kan je de taart ook afsmeren met slagroom (gemaakt met klopfix ter versteveging?)

        1. Laura Kieft schreef:

          Voor een driecake zou ik dit niet doen.

  2. Homemade by Joke schreef:

    Leuk om te zien Lau hoe je zo’n taart maakt, ik vind ze altijd zo mooi.
    Ik weet hoe fantastisch deze is geworden met de decoraties erop ? een plaatje ☺️
    Liefs, mam ❤️

  3. Ellen Bakker schreef:

    Goedemorgen Laura,hoe groot zijn de bakblikken voor de dripping cake ?

    1. Laura schreef:

      Ik maakte een 15 cm taartje, maar de techniek werkt hetzelfde voor alle formaten taart.

      1. Ellen Bakker schreef:

        Fijn dank je wel

      2. Arthur schreef:

        Als je groter blik gebruikt bijv 28cm. Moet je dan ook alle ingredienten verdubbelen?

  4. Anneke W. schreef:

    Mooi en duidelijk uitgelegd. Dank je.

    1. Mvr. springer schreef:

      Hoi Laura,

      Het klontje boter voor de ganache welke hoeveelheid moet ik dan denken?
      Is rond de 25 gram …Wat je met een klontje bedoelt ?

      1. Laura Kieft schreef:

        Ja zoiets, beetje meer of minder maakt ook niet uit.

  5. Yeah, op zo’n duidelijke uitleg was ik nog even aan het wachten! Wat een gezelligheid

    1. Ineke schreef:

      Kan je die drip ook doen op fondant, mijn kleindochter is gek op fondant maar ik vind die drip zo leuk.

  6. Selma schreef:

    Hoi Laura
    Hoe maak je goude kleur chocolade drip taart. Grt

    1. Laura schreef:

      Ik zou een spuitbus met gouden kleurstof gebruiken, die koop je bij taartdecoratiewinkels

    2. Danieëlle schreef:

      Dit kan je het beste doen door de drips te verven met gouden eetbare poeder, en dat op te lossen in een heldere alcohol, zoals wodka. (de wodka en alcohol vervliegen)

    3. Daniëlle schreef:

      Dit kan je het beste doen door de drips te verven met gouden eetbare poeder, en dat op te lossen in een heldere alcohol, zoals wodka. (de wodka en alcohol vervliegen)

  7. Zaista schreef:

    Hoi Laura,

    Heb je ook een red velvet dripcake recept voor de 15 cm bakblik

  8. Deborah schreef:

    hoeveel lagen doe je dan in de taart en wat doe je er in?

    1. Laura schreef:

      Wat je maar wilt, dat kan echt van alles zijn. Morgen deel ik het recept van deze taart, in dit artikel heb ik mij alleen beperkt tot de techniek van een drip cake.

  9. Caroline schreef:

    Hoi! Mijn ganache schoot in de schift. Waarschijnlijk moet de boter op kamertemperatuur zijn? Godzijdank kon ik hem nog redden door opnieuw te verwarmen.

    Groeten, Caroline

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat zal inderdaad door het temperatuurverschil komen, gelukkig is het nog goed gekomen!

      1. Caroline schreef:

        Oké thanks! Ik vond hem ook nog redelijk dik. Hoeveel pure choc kan ik het beste gebruiken voor een mooie gladde bovenkant?

        Groeten, Caroline

        1. Laura Kieft schreef:

          Dat kan gewoon met de hoeveelheden die ik benoem, maar dan beginnen met de drips wanneer het nog vloeibaarder is.

          1. Caroline schreef:

            Hmm vreemd…Bij mij was de ganache als zo dik dat ik direct moest beginnen, anders droop deze al niet meer mooi. Misschien toch teveel boter erbij gedaan? Hoeveel gram gebruik je ongeveer? Een blokje is een beetje subjectief. 😉

          2. Laura Kieft schreef:

            Dat zal niet liggen aan de boter, want dat zou het juist dunner moeten maken. Een blokje was in dit geval bij mij ter grootte van 2 dobbelstenen ongeveer.Maar daarvoor was het al dun. Misschien was de slagroom niet heet genoeg? Als het dan langzaam smelt, wordt het ook al snel dik.

        2. Lieske schreef:

          Dank voor uitleg en tip! Eerlijk gezegd vind ik de drip ook hanteerbaarder als de verhouding slagroom: chocolade 1:1 is. Ik gebruikte die verhoudingen eerder met beter resultaat.

  10. Michelle schreef:

    Hoi, hoeveel gram witte chocola zou ik moeten gebruiken voor een witte chocolade ganache?

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt gewoon dezelfde hoeveelheid aanhouden, eventueel een beetje meer chocola.

  11. Susan schreef:

    welke pure chocolade is het beste? En is het nog mogelijk dat je dan terug in de koelkast plaatst? Ik heb ooit gehad dat ik dan witte puntjes in de chocolade kreeg (overigens was dit alleen gesmolten chocolade, zonder slagroom).

    1. Laura Kieft schreef:

      Bij een ganache krijg je geen puntjes. Ik gebruik zelf callebaut chocolade, maar in principe kan het met iedere pure chocola.

  12. Daphne schreef:

    Hoi laura!

    Kan ik dit ook over een slagroomtaart doen?

    x Daphne

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik weet niet zeker of de slagroom daar goed op reageert (en of het stevig genoeg is), maar je zou het kunnen proberen.

      1. Daphne schreef:

        Wat ik dan denk ik ga doen is de binnenkant vullen als een slagroomtaart, en dan de buitenkant afsmeren met botercreme om daar overheen de drip te doen!

        1. Laura Kieft schreef:

          Dan moet het zeker lukken, succes!

  13. Daphne schreef:

    Hoii, nog 1 vraagje…. is de smaak nog steeds puur? Of meer melk vanwege de slagroom?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee die is nog steeds puur, met alleen slagroom wordt de smaak niet al te veel afgezwakt.

  14. Jitske schreef:

    Super bedankt voor je uitleg, heb witte chocola gebruikt. Erg goed gelukt!

  15. Tamara schreef:

    Smelt de ganache er onder dan niet?

    1. Laura Kieft schreef:

      Er zit botercrème onder, geen ganache. Maar die smelt niet hoor.

  16. Esther schreef:

    Zou ik zo’n drip ook op marsepein kunnen doen denk je?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat lukt zeker 🙂

  17. Ilona schreef:

    Voor een gekleurde ganache kan ik dat het beste een witte ganache maken? En dan kleurstof? Heb je nog tips wellicht?

    1. Laura Kieft schreef:

      Inderdaad met witte chocolade. Gebruik een kleurstof op oliebasis, anders mengt dit niet goed met de chocolade.

  18. Linda schreef:

    Ga binnenkort ook zo`n drip cake maken. Maar heb even een vraagje. Zou je zo`n drip cake, dus kant en klaar ook in kunnen vriezen?

      1. denise schreef:

        Smaakt dit dan nog steeds even lekker ? en hoelang is het dan houdbaar? ook als je het niet in zou vriezen en buiten de koelkast bewaard? of zou je deze cake in de koelkast bewaren?

        1. Laura Kieft schreef:

          Als je het goed invriest veranderd dat niets aan de smaak, tot 3 maanden te bewaren. Koelkast hangt af van de vulling. Bij de meeste recepten staat aangegeven hoe je het bewaart.

  19. Kim schreef:

    Hoi Laura! Geweldige uitleg. Aanstaande donderdag ga ik het zelf proberen voor de verjaardag van mijn dochtertje. Ik wil een zwart/wit/grijze taart maken met on top de drip. Nu wil ik de drip natuurlijk wel in een kleurtje die bij de verdere taart past. Zoiets als zwart. Kan ik dit doen met de pure chocolade of raadt je dan witte chocolade te gebruiken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Als je chocolade kleurt moet je speciale kleurstoffen op oliebasis hebben. Of je zou candy melts kunnen gebruiken, al werkt dat wel weer iets anders. Verder zou ik puur als basis nemen, anders moet je wel heel veel kleurstof gebruiken.

  20. Mellanie schreef:

    Hoi Laura,
    Heel erg bedankt weer voor je duidelijke recept!
    Ik heb vorige week een chocolade taart gemaakt voor mijn zoon met jouw Ganache recept en hij was echt super!
    Hele mooi druppels!!!
    Echt super blij mee!

  21. Annelies schreef:

    Hoi Laura,

    Bedankt voor de zeer duidelijke uitleg. Ik ga binnenkort me aan mijn eerste drip cake wagen, dus ben benieuwd. Nog wel vraag: zou je de taart ook kunnen afsmeren met roomkaasglazuur? Ik hou namelijk niet zo van botercreme..

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan, maar is niet zo stevig als botercrème (en dus lastiger strak te krijgen bij een dikkere laag)

  22. jessica schreef:

    Bedankt voor deze goede uitleg. Ik heb een prachtige taart gemaakt en ik de mensen op de verjaardag vroegen of ik hem gekocht had, haha. Ik voelde me heel eventjes een pro…

  23. Mandy van der kooij schreef:

    Hoi Laura
    Doordat de ganache met slagroom is moet je de taart wel gekoeld bewaren toch?

    1. Laura Kieft schreef:

      De slagroom is verhit, dus hoeft niet per se.

    2. Sanne schreef:

      Is het ook mogelijk om een drip cake maken met een rode drip? En waarmee zou ik dat dan Het beste kunnen doen?

      1. Laura's Bakery schreef:

        Natuurlijk kan dat! Je kunt een witte chocolade ganache rood kleuren met kleurstof of rode candy melts kopen.

  24. Esther Davids schreef:

    Smelt je botercreme niet weg onder de ganache?

  25. Esther Davids schreef:

    Smelt je botercreme niet weg onder de ganache? Je hebt de taart niet in de vriezer gezet toch? Voor je de drips erop deed?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee die smelt je niet weg (niet heet genoeg voor), in koeling kan wel. In tekst staat uitgelegd hoe ik het heb aangepakt.

  26. Roos schreef:

    Hoi Laura,

    Kan ik ook chocoladebotetcreme maken zodat ik een bruine taart krijg of word hij dan erg machtig? Als ik de drip blauw wil
    Maken kan ik gewoon witte chocolade gebruiken toch?

    Bedankt alvast.

    1. Laura Kieft schreef:

      Beide kan. Machtig is zo’n taart toch wel, dus snijd kleine stukjes. En witte chocola kun je alleen kleuren met kleurstoffen op oliebasis.

  27. Natasja schreef:

    Super uitgelegd! Het is ook hier een succes geworden zo’n drip cake.

  28. Cem schreef:

    Hi, wat word bedoely met klontjr boter
    Hoeveel gr is dat

    1. Laura Kieft schreef:

      Een klein klontje, zo’n 25 gram. Iets meer of minder is ook niet erg.

  29. Patricia schreef:

    Hoi!

    Wat is het verschil tussen het gebruik van ganache of alleen chocolade smelten en dat eroverheen gieten (en uitsmeren)?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ganache werkt lekkerder en mooier voor drips. Daarnaast blijft het ook iets zachter wat makkelijker is met aansnijden.

  30. Rowie schreef:

    Hoi Laura,

    Ik wil een sinterklaas drip cake gaan maken alleen vind ik nergens hoe je een biscuit maakt voor de drip cake (bakblik in cm en hoeveel beslag ect.)

    Ik hoor het graag van je!

    1. Laura Kieft schreef:

      Kijk even bij de basisrecepten (of gebruik de zoekfunctie), daar staat het recept 🙂

  31. Karin schreef:

    Ik wil graag in plaats van de pure chocolade ruby chocolade gaan proberen. Heb er nog niet mee gewerkt, maar kan ik dezelfde verhoudingen aanhouden? En heb je misschien nog tips over met wat voor smaken/producten te combineren?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat heb ik zelf ook nog niet geprobeerd, denk dat het wel moet lukken. Ik vind het lekker om deze chocolade met frisse en fruitige smaken te combineren.

  32. Marloes schreef:

    Hoi Laura,
    Dit weekend ga ik jouw recept gebruiken. Kan je een schatting geven over hoe lang het duurt voordat je kan gaan drippen? Ik bedoel vanaf het moment dat de ganache klaar is en het yoghurtdikte heeft of iets dunner is. Dan kan ik zelf uitrekenen hoe laat ik er mee moet beginnen, zodat de taart op tijd is.
    Bedankt alvast!
    Groetjes Marloes

    1. Laura Kieft schreef:

      Daar is geen tijd voor te geven, dat verschilt. Hangt af van hoe heet je mengsel is, omgevingstemperatuur, etc. Maar zo extreem lang duurt het niet hoor.

  33. Sunny schreef:

    Hi Laura,

    Ik heb wel eens eerder een dripcake gemaakt maar mijn drips bleven een beetje plakkerig, het werd niet helemaal hard. Ik had witte chocolade van callebaut gebruikt 100ml slagroom en 200gram chocoade.
    Nu wilde ik gouden drips maken door met een kleurpoeder over de drips heen te verven. Hoe kan ik dit het beste doen als de drips niet helemaal hard worden? Of moet ik hiervoor een andere verhoudinge gebruiken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Met witte chocolade zijn de verhoudingen soms anders, je zou in verhouding iets meer chocolade kunnen gebruiken.

  34. Anke schreef:

    Wat een prachtige taart! Mijn dochter wil alleen liever geen botercreme om het strak af te smeren maken, maar marsepein. Kan dat ook?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, geen probleem.

  35. Rebecca schreef:

    Hi Laura! Wat een geweldige taart! Ik wil het recept ook gaan maken alleen dan met witte chocolade ganache. Blijven de verhoudingen dan hetzelfde?

    1. Laura Kieft schreef:

      Heb zelf nog nooit een witte dripcake gemaakt, maar bij gewone ganache gebruik je in verhouding meer witte chocolade. Dat zou ik in dit geval dus ook doen. Denk x1,5 of x2, kwestie van even proberen.

  36. Arantxa schreef:

    Gave taart! Kan je ook de ganache in andere kleuren maken? En als dit niet kan, wat voor topping kan je dan gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Jazeker. Als je witte chocolade ganache maakt kun je er gemakkelijk kleurstof aan toevoegen, of je gebruikt candy melts ipv chocolade.

  37. Jamilla schreef:

    Hoi Laura,
    Super handige tips op jouw site. Een vraagje. Hoe kan het als ik slagroom en chocolade gebruik dat er een olie laagje bij de ganache ontstaat? Ik snap er nix van. Jij enig idee?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Was de slagroom erg koud (schifting?) en heb je mijn recept voor ganache helemaal gevolgd?

  38. Wendy schreef:

    Hai Laura,

    Kan ik als drip ook de makkelijke karamelsaus gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      In principe moet dit lukken, maar het resultaat mag niet te dun zijn.

  39. Anne schreef:

    Kan ik voor het strakste resultaat een drip cake het beste afsmeren met ganache of met botercreme? Welke hoeveelheid ganache gebruik ik als ik dit over de taart giet? Is dat 2 keer jouw ganache recept?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Voor het meest strakke resultaat smeer je af met een 1:1 botercrème. De hoeveelheid voor de ganache drip staat in dit artikel.

      1. Anne schreef:

        Bedankt Laura, dan ga ik botercreme gebruiken om af te smeren.
        Bij het recept ganache maken zag ik bij de verwerking dat je de ganache kan gebruiken om over een taart te gieten. Ik dacht dat het dan gelijkmatiger en strakker zou worden. Ik vroeg me af hoeveel je dan gebruikt.
        De hoeveelheid voor de drips had ik inderdaad in het recept zien staan.

        1. Laura's Bakery schreef:

          Jij bedoelt denk ik meer een soort (spiegel)glazuur waarmee je de gehele taart bedekt? Met een ganache smeer je de taart eerder af nl. (https://www.laurasbakery.nl/waarmee-moet-je-een-taart-afsmeren/)

  40. Saar schreef:

    Hallo Laura,
    Kan ik voor de ganache ook melk chocolade gebruiken, of worden de verhoudingen dan anders?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dan is de verhouding inderdaad anders omdat pure chocolade steviger is, ik denk dat je dan 150 gram melkchocolade nodig hebt op deze hoeveelheid slagroom.

  41. Iris schreef:

    Hoi, leuk dat alles zo fijn wordt uitgelegd! Maar als je met melk chocolade ganache wil maken voor een drop Moet je dan meer chocolade pakken? En kun je eventueel later nog iets chocolade toevoegen om hem iets dikker te worden? En dan verwarmen via au bain Marie?

    1. Laura Kieft schreef:

      Je hebt dan inderdaad wat meer chocolade nodig. Ik zou niet later nog meer toevoegen, dan kun je beter even wachten tot het afkoelt en dus ook dikker wordt.

  42. Anouk schreef:

    Hoi Laura,

    Kan ik de ganache ook met witte chocolade maken? En wat is dan de verhouding van slagroom-witte chocolade?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan zeker! Ik zou 250 gram witte chocolade gebruiken en in het geval van melkchocolade 200 gram. De hoeveelheid slagroom blijft hetzelfde.

  43. Teuntje schreef:

    Hoi Laura,

    Kan je slagroom gebruiken om je taart aftewerken ipv botercreme? En dan met ganasche drips afwerken? Mijn dochter is niet zo zot van botercréme.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Helaas niet, dat is niet stevig genoeg.

  44. fedgy schreef:

    Hallo
    Hoe maak ik een genache melkvrij?

  45. Marcel schreef:

    Dag Laura,
    Zou je die ganache ook kunnen maken met die nieuwe Rose chocola? Of met witte chocolade en rode kleurstof?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Met ruby chocolade bedoel je? Dat moet zeker kunnen! Wellicht met iets minder slagroom of melk, omdat deze chocolade iets zachter is.

      1. Marcel schreef:

        Oke, dank voor de reactie

  46. Ineke schreef:

    Kan je die drip ook doen op fondant, mijn kleindochter is gek op fondant maar ik vind die drip zo leuk.

    1. Laura Kieft schreef:

      Zelf nooit geprobeerd, maar ik zie er vaak genoeg foto’s van dus moet lukken lijkt mij.

  47. shirley schreef:

    kun je hem ook zo invriezen???

    1. Laura Kieft schreef:

      Zou moeten lukken, maar houd er rekening mee dat het vocht invloed kan hebben op de chocolade.

  48. Nancy schreef:

    Heb de ganache gemaakt precies volgens het recept maar het was niet gelukt en daardoor is mijn hele taart vernield.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat vervelend om te horen. Hoezo was het niet gelukt?

  49. Milou Cremers schreef:

    Hoi Laura,

    Werkt het maken van de ganache op dezelfde manier wanneer je de pure chocolade vervangt door witte chocolade?

    Alvast bedankt!

  50. Milou Cremers schreef:

    Ik zie dat het antwoord al gegeven is… Sorry?

  51. slesinger schreef:

    It’s actᥙally а nice and useful piece of informаtion.
    I’m happy that you simply shared this useful information with us.
    Please stay us informeⅾ like this. Thank you for sharing.

  52. Marije schreef:

    Kun je deze taart ook maken met karamel chocolade, zo ja; veranderd dit recept dan ook of kun je het gewoon hetzelfde laten.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Welke taart bedoel je? Dit is het recept voor een drip.

  53. Maria schreef:

    Hii Laura! Ik gebruik jou website elke keer als er een verjaardag aankomt en het is zo ver! Ik wil deze taart maken maar ik weet niet zo goed wat voor slagroom jij gebruikt voor de ganache, en klop je hem dan op of laat je hem dun?? Groetjes m 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk! Je gebruikt gewone slagroom (nog vloeibaar, dus dun).

  54. Maria schreef:

    Toppie dankje wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *