Valentijn chocolade koekjes

Gepost: 11 februari 2014 Laatst bewerkt: 12 juli 2024
Valentijn chocolade koekjes

Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn om iets liefs te maken voor jouw Valentijn. Neem deze Valentijn chocolade koekjes maar eens. Dit zijn eigenlijk gewoon eenvoudige chocolade koekjes, maar door de rol deeg door hartjes sprinkles te rollen zijn ze perfect voor Valentijnsdag. Ik gebruikte hele kleine hartjes voor deze Valentijn koekjes, maar je kunt elke soort (Valentijn) sprinkles gebruiken die jij leuk vindt. Zo kun je de koekjes zo persoonlijk maken als jij wilt. Ook met smaken kun je natuurlijk prima variëren.

BAKTIP: Met hartjes sprinkles maak je deze koekjes helemaal af. Of nóg leuker: maak gewoon je eigen sprinkle mix!

 

choco valentijn koekjes 2a
choco valentijn koekjes 3a
choco valentijn koekjes 4a
choco valentijn koekjes 5a

Resultaat? Heerlijke brosse chocoladekoekjes met een schattige rand vol kleine hartjes. Verpak ze in een leuk zakje of mooi doosje om jouw valentijn mee te verrassen.

choco valentijn koekjes 6a

 

Chocolade koekjes bakken voor Valentijn

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 5 stemmen

Valentijn chocolade koekjes

Deze Valentijn chocolade koekjes zijn niet moeilijk om te maken, maar je zult jouw Valentijn er zeker mee verrassen! Het recept en de how to vind je hier.
Porties: 25 koekjes

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • snuf zout
  • 3 el cacao
  • Valentijn sprinkles

Instructies

  • Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg het eidooier toe en meng er doorheen. Voeg bloem en zout en cacao toe en meng tot een stevig deeg.
  • Maak een rol (of meerdere kleine rollen) van het deeg en leg deze op een bord in de koelkast zodat hij wat steviger wordt. Zoek een schaal (ik gebruikte een vleeswaren bakje) die plat is maar wel opstaande randen heeft. Gooi hier je potje sprinkles in leeg en verdeel gelijkmatig over de bodem.
  • Als de rol stevig is rol je deze door de sprinkles heen tot hij aan alle kanten goed bedekt is.
  • De overgebleven sprinkles kun je weer terug doen in het potje.
  • Wikkel de rol deeg in folie en leg deze minimaal een uur in de koelkast.
  • Met een scherp mes snij je de rol(len) in plakjes, leg de plakjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in 15 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Bewaren

In een afgesloten trommel tot 2 weken houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

28 reacties

  1. Anita griekspoor schreef:

    Zo schattig die kleine hartjes!

  2. Sandra schreef:

    Wat een schattige koekjes!

    Ik ben erg benieuwd welke sprinkles je hebt gebruikt, ik zie alleen maar grotere hartjes :-(.

    Groetjes,
    Sandra

  3. Trudy schreef:

    Ze zien er vrolijk en lekker uit!
    Kan merken dat je erg van chocolade houd! 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Daar hou ik inderdaad erg van. Daarom mag ik van mijzelf niet alleen maar met chocola bakken (al zou ik dat niet erg vinden om wel te doen 🙂 )

  4. Kayleigh schreef:

    aah deze zien er echt leuk uit!

  5. Deze zien er lief uit! Ook leuk voor hartvormige koekjes, vooral met roze deeg.

  6. Jasmine schreef:

    Leuk recept en schattig resultaat!
    Ik wil je even een compliment maken voor je blog! Lekkere recepten en mooie foto’s, ga zo door!
    Groetjes Jasmine

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dankjewel, leuk om te horen 🙂

  7. We Heart Home schreef:

    Deze zijn zo schattig. Kan is misschien tegen morgen nog wel maken. 🙂

  8. susan schreef:

    ik heb ze gemaakt en het is supermakkelijk en belangrijker nog, ze zijn heeeeeeeeeeerlijk, al verscheidene volwassenen en kinderen vroegen gelijk om een 2e koekje 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk dat je ze hebt gemaakt! Hier waren ze ook een succes en zo op!

  9. PS by Dila schreef:

    Wat zien ze er cute uit!

  10. Janet schreef:

    Lijkt me leuk om te maken als onze dochter wordt geboren. Het kan vast ook wel met roze muisjes.

    Maar kun je ze ook invriezen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, als je ze goed luchtdicht verpakt kan dit prima. Ik weet alleen niet hoe de muisjes zullen zijn na ontdooien. Door het vocht zou het suikerlaagje misschien kunnen smelten. Maar dit zou je even kunnen proberen natuurlijk.

  11. loraine schreef:

    is het ook mogelijk om de cacao weg te laten?
    Zo ja, smaken de koekjes dan nog wel lekker?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan zeker, dan krijg je gewoon vanille koekjes.

  12. Yvon schreef:

    Wat zien jouw baksels er toch lekker uit… hoe krijg je het voor elkaar om op gewicht te blijven met al die lekkernijen?

    1. Laura schreef:

      Haha, heel veel uitdelen 😉

      1. yvonne schreef:

        Haha goeie tip ?

  13. Anna schreef:

    Hee hoi,
    wat een ontzettende leuke koekjes, ik heb ze ook proberen
    te maken maar mijn deeg was erg slap en plakkerig.
    Hoe zou dit komen?

    1. Laura schreef:

      Dat durf ik zo niet te zeggen zonder dat ik weet wat je hebt gedaan. Heb je alle hoeveelheden juist aangehouden en ook de goede ingrediënten gebruikt?

  14. R van zanten schreef:

    Hoe voorkom ik dat de koekjes uitlopen? Bij jou op de foto zien ze er rond en strak uit. Bij mij was er van de rand met sprinkles niet veel meer over na het bakken

  15. Inge Hartlief schreef:

    Mij leek het ook een heel leuk idee, maar…… deze sprinkler-hartjes zijn van chocola, en je doet ze op het deeg. Als je het zo gaat bakken wordt het een vieze smurrie!
    Of heb ik iets verkeerd begrepen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Je moet inderdaad geen chocoladehartjes gebruiken. Mijn sprinkles zijn van suiker.

  16. Sofie schreef:

    Zien er echt super leuk uit! Ik heb zo ook gemaakt en ze proeven super lekker maar mijn sprinkles liepen helemaal uit sommigen zelf echt tot caramel jammer genoeg.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oh wat jammer. Dat verschilt echt per merk helaas hoe goed ze tegen de ovenwarmte kunnen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept