Valentijn roomkaas broodjes met frambozen

53

Door Lian – De liefde hangt al eventjes in de lucht hier op het blog. Zo kwamen afgelopen week de Amerikaanse red velvet pancakes online en deel ik vandaag met jullie deze heerlijke Valentijn roomkaas broodjes met frambozen. Een hele mond vol, maar oh zo lekker. Deze broodjes zijn gebaseerd op de cinnamon roll, maar op het rollen na zijn ze volledig anders. Deze broodjes zijn op smaak gebracht met roomkaas en frambozen en dat is ontzettend heerlijk. Misschien dat ik dit broodje nog wel lekkerder vind dan een cinnamon roll. Met andere woorden ik ben verliefd en laat dat nou helemaal de bedoeling zijn van Valentijn. 

Bak deze heerlijke roomkaas broodjes dan ook voor jouw geliefde en ik beloof je dat hij of zij helemaal blij zal zijn dat jij deze gemaakt hebt.

Valentijn roomkaas broodjes met frambozen

Met deze luchtige Valentijn roomkaas broodjes met frambozen kun je je geliefde goed verrassen. En pik er zelf natuurlijk ook eentje!
Porties: 9 stuks

Ingrediënten

  • 7 gram droge gist
  • 60 ml warm water
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 120 ml melk
  • 115 gram ongezouten roomboter
  • snufje zout
  • 1 ei (M)
  • 400 gram bloem + extra

Voor de vulling

  • 200 gram roomkaas
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 250 gram ontdooide frambozen

Voor de topping

  • 1 tl melk
  • 35 gram poedersuiker
  • Valentijn sprinkles

Instructies

  • Begin met het maken van het deeg. Los het gist en een snufje suiker op in 60 ml warm water. Laat dit even staan, je zult zien dat er na een paar minuten allemaal belletjes ontstaan. Verwarm de melk en boter in een pannetje op een laag vuur tot de boter gesmolten is. Verwijder dan direct van het vuur.
  • In een kom voeg je het gistmengsel, de rest van de suiker, zout, ei, botermengsel, en de helft van het bloem samen. Mix tot een egaal mengsel. Voeg dan de rest van het bloem toe, mix tot een mooi deeg begint te vormen.
  • Kneed het deeg ongeveer 5 minuten. Mocht het deeg nu nog heel plakkerig zijn, kun je een beetje extra bloem toevoegen. Leg het deeg daarna in een met olie ingevette kom en zet 1 tot 1,5 uur op een warme plaats tot het in omvang is verdubbeld.
  • Doe de roomkaas met de suiker in een kom en mix door elkaar.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 1 centimeter dik. Smeer de roomkaas vulling gelijkmatig over de lap deeg. Verdeel de frambozen over de roomkaas en rol de lap deeg op over de lange zijde.
  • Snijd de rol in 9 gelijke stukken. Verwijder eventueel een klein stukje van de zijkanten van de rol voor rechte plakken. Plaats de opgerolde roomkaas broodjes in een ingevette bakvorm en bak in 25-30 minuten op 180 °C gaar en goudbruin.
  • Bereid een glazuur door 1 tl melk door de poedersuiker te roeren. Giet het glazuur over de nog warme broodjes en maak af met Valentijnswaardige sprinkles, zoals hartjes of roze gekleurde hagelslag.
  • Ik ben benieuwd of jij jouw geliefde met deze broodjes gaat verrassen. Geniet ervan!
Bewaren

Je kunt deze Valentijn roomkaas broodjes met frambozen ook prima een dag van tevoren maken. Bewaar ze zonder glazuur en sprinkles, afgedekt op een droge plek en warm ze vlak voor serveren weer even op in een oven van 180 °C (boven- en onderwarmte) voor 5-10 minuten. Bereid ook dan pas het glazuur.

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

13 reacties

  1. Catharina schreef:

    Voelt als een heel domme vraag, maar ik weet het echt niet…. “rol de lap deeg op over de lange zijde”… rol ik dan met een dik, kort resultaat of juist lang en wat minder dik?

    1. Laura Kieft schreef:

      Je begint aan de lange zijde met rollen zodat je een lange, relatief dunne rol hebt.

  2. Lisa schreef:

    Dat ziet er lekker uit! Ik maak kaneelbroodjes altijd met kant en klaar croissantdeeg. Kan dat voor deze broodjes ook?

    1. Laura Kieft schreef:

      Het kan, maar ik denk dat de vulling misschien iets te vochtig is waardoor het deeg moeilijker gaar wordt.

  3. Katinka schreef:

    Hallo
    Welk bloem gebruikt je.
    Ziet er heerlijk uit ga het zeker maken .

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt gewoon patent- of tarwebloem gebruiken.

  4. Marlies schreef:

    Hier zijn de broodjes in de maak! Het deeg staat te rijzen..? Ben erg benieuwd naar het resultaat.

  5. Laura schreef:

    Hee Laura,
    Ze waren wel lekker, maar wel heel chewy en zoet. Denk dat dat komt door de hoeveelheid suiker in het deeg?
    Ik vond al die andere zoete broodjes op jouw site lekkerder dan deze, voor mij zijn ze iets te zoet.
    Groetjes Laura

    1. Laura Kieft schreef:

      Zoet is vaak een kwestie van smaak, je kunt de volgende keer eventueel iets minder suiker toevoegen.

  6. Merel schreef:

    Mjam! Kan ik deze broodjes ook invriezen? (Anders maak ik gewoon een kleinere portie, want ik zie ons samen al gewoon alle broodjes in 1 dag naar binnen werken.. :P)

    1. Laura Kieft schreef:

      Invriezen kan prima hoor!

  7. Seema schreef:

    Kan het ook zonder ei.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zou ik niet doen nee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *