Valentijnsdessert inspiratie

13 februari 2018
1

Bij een traditionele Valentijn hoort een romantisch etentje. Bij een romantisch etentje hoort een lekker toetje. Om jullie daarin tegemoet te komen heb ik een heerlijke valentijnsdessert inspiratie voor jullie klaarstaan. Van hangop met muesli tot lavacakejes, alles komt voorbij. Één ding hebben al deze toetjes wel gemeen en dat is dat ze of aardbeien of chocolade of beide bevatten als ingrediënten. Wat is immers een Valentijnsdag zonder aardbeien en chocolade?

1. Hangop met aardbeien en muesli

Dit toetje laat zien dat het niet altijd heel veel werk hoeft te zijn. Daarnaast doe je ook nog een beetje gezond ook. Naast dessert kun je deze hangop met aardbeien en muesli ook prima serveren als ontbijt.

Hier vind je het recept!

2. Lavacakejes met witte chocolade

Als dit geen mooi Valentijnsdessert is dan weet ik het ook niet meer. Misschien herken je ze wel, want ze staan ook in Laura’s laatste bakboek.

Hier vind je het recept!

3. Panna Cotta met aardbeien

Een toetje dat je wel even moet voorbereiden, want het moet opstijven in de koelkast. Verder een makkelijk, maar chique toetje om je valentijnsdiner mee af te sluiten.

Hier vind je het recept!

4. Biscuitrol met aardbeien

Met een bolletje ijs erbij wordt het een dessert. Niet de hele rol op eten, gewoon een plakje. Ook lekker met ander vers fruit zoals frambozen.

Hier vind je het recept!

5. Wentelteefjes met Nutella en aardbeien

In dit dessert vind je de combinatie van chocolade en aardbeien. Als je denkt dat wentelteefjes alleen maar voor het ontbijt zijn dan zit je verkeerd. Genoeg restaurants die wentelteefjes op de dessertkaart hebben staan. Maak er één en deel samen.

Hier vind je het recept!

6. AARDBEIEN roomkaas quesedillas

Gemaakt in de zomer, maar in een grillpan kan het ook. Deze aardbeien quesedillas zijn super makkelijk en daarom ontzettend snel gemaakt.

Hier vind je het recept!

7. Ferrero Rocher dessert

Wil je echt iemand verwennen, ga dan voor dit chocoladetoetje. De bonbon maakt het natuurlijk helemaal af.

Hier vind je het recept!

8. Eton mess

Nog een voorbeeld dat lekker niet moeilijk hoeft te zijn. Dit dessert hoeft niet eens netjes te zijn, want mess staat voor rommel.

Hier vind je het recept!

9. Aardbeien Tiramisu

Een klassieker inmiddels en ook perfect voor Valentijnsdag. Heb jij deze al eens gemaakt?

Hier vind je het recept!

Een dessert maakt een (romantisch) etentjes voor mij altijd af en hoort er morgen dan ook zeker bij. Kies voor makkelijk of daag jezelf een beetje uit. Ik hoop dat ik je in ieder geval volop heb kunnen inspireren voor het dessert van morgen. Maak je keuze en laat het smaken.

Laura's Bakery

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

3 reacties

  1. Judith Armande schreef:

    Oooooooh dat lava cakeje! Te jummiee

  2. Lien schreef:

    Bij mij staat nummer 2 op het menu! Ik hoop dat ze gaan lukken, de eerste keer dat ik ze maak! Maar normaal lukken jouw receptjes wel altijd ^^

  3. simone schreef:

    Jammer dat het geen aardbeien tijd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *