Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

How to drip cake

Laura Kieftdoor Laura Kieft
06 februari 2017
in Handige Baktips, How To, Taarten, Technieken
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Het maken van een drip cake is iets dat al tijden op mijn lijstje stond om zelf te maken. Ik had mij al in de techniek verdiept en wist precies hoe ik het wilde aanpakken. Nadat ik tijdens een event onder begeleiding van Life of Pie een drip cake maakte, vond ik dat ik mijn plan nu echt eens moest doorzetten. Het is namelijk niet moeilijk en je bereikt heel snel en eenvoudig een onwijs gaaf resultaat. Ik besloot aan de slag te gaan voor Valentijn en maakte een mooie roze taart. De drips maakte ik van een pure chocolade ganache. Van het hele proces maakte ik stap-voor-stap foto’s, zodat ik jullie kan laten zien dat het echt niet moeilijk is!

Benodigdheden drip cake

  • een gevulde en afgesmeerde taart, gekoeld
  • ganache (zie onderstaand recept)
  • theelepel
  • kleine spatel

Zoals je ziet heb je niet veel nodig voor het maken van een drip cake. Het lijstje is de basis, verder kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Hier kun je de Valentijn drip cake zien die ik met deze basis maakte.

Verder is het belangrijk dat je afgesmeerde taart goed gekoeld is. De ganache stolt dan sneller en zo voorkom je dat alle drips te snel langs de taart naar beneden lopen.

Ganache maken

  • 150 gram pure chocolade
  • 100 ml slagroom
  • klontje boter

Deze hoeveelheid is genoeg voor een taart van maximaal zo’n 25 centimeter doorsnede. Dit hangt ook een beetje af van hoeveel drips je maakt.

Bereiding

Doe de chocolade in een hittebestendige komt. Verhit de slagroom in een pannetje en voeg dit toe aan de chocola. Blijf roeren tot de chocola bijna helemaal gesmolten is. Voeg dan het klontje boter toe en roer tot een egale massa. Mocht het mengsel nou te snel afkoelen, verhit het geheel dan au bain-marie tot het volledig gesmolten is.

Zoals je kunt zien is de verhouding tussen chocolade en slagroom iets anders dan in mijn artikel met het recept voor ganache staat. Dit omdat ik de ganache iets steviger wilde hebben, dat gaat beter als je in verhouding iets meer chocolade gebruikt.

Laat de ganache afkoelen tot het de juiste dikte heeft bereikt. Voor mij was dat iets dikker dan yoghurt. Hoe dunner de ganache, hoe makkelijker hij naar beneden loopt en hoe eenvoudiger je een strakke bovenkant krijgt. Bij een dikkere ganache is dit iets lastiger en loopt de chocola minder snel naar beneden.

Als je ganache klaar is kun je eindelijk beginnen. Haal je taart uit de koelkast en zet deze voor je neer. Pak de ganache erbij met een theelepel en bepaal waar je wilt beginnen. Kies eventueel de achterkant (minst mooie kant) uit om te beginnen, zo kun je nog een beetje oefenen.

Met een theelepel schep je wat ganache uit de kom, laat dit op de rand van de taart van de lepel aflopen. Hoe meer ganache je gebruikt, hoe verder ze naar beneden lopen.

Maak de taart rondom helemaal af met de drips.

Andere manieren

Je kunt dit ook doen door een spuitzak of -flesje te gebruiken dat je vult met ganache. Ik koos zelf voor een theelepel omdat iedereen die in huis heeft en dat ook prima werkt.

Nog een mogelijkheid is om de ganache gewoon gelijk over de taart de gieten, dat heeft alleen als nadeel dat je geen controle hebt over de plek van de drips. Ik heb liever wel die controle en gebruik dus een theelepel.

Giet dan wat ganache in het midden van de taart, strijk het met een spatel zo glad mogelijk uit. Zoals ik al zei: hoe dunner de ganache, hoe makkelijker dit gaat.

Strijk de ganache niet te stevig of te ver naar de randen uit voordat het allemaal langs de kant naar beneden loopt.

That’s it! Je kunt nu gelijk verder gaan met decoreren als je dat wilt.

Zoals je ziet is mijn bovenkant niet zo glad als een spiegel, dat is niet erg omdat ik de taart ook nog decoreerde. Dan zie je er niets meer van. Wil je wel die super gladde bovenkant, dan moet je dus met iets dunnere ganache werken.

Bij mijn Valentijn drip cake laat ik je zien hoe ik de taart decoreerde en geef ik daar ook nog wat handige tips voor!

Vorige post

Volgende post

Behind the scenes: januari 2017 #2
Foodnieuws #16

Related Posts

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft
15 januari 2021
23

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar...

Bakken met havermout w

Bakken met havermout

door Laura Kieft
04 januari 2021
14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar...

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft
02 januari 2021
9

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 102

  1. Annemieke says:
    4 jaar geleden

    Hoe maak je zo’n mooie strakke taart? Waarmee smeer je de taart af?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik heb hem afgesmeerd met botercrème. Ik deel binnenkort in een artikel mijn tips voor een strak afgesmeerde taart 🙂

      Beantwoorden
      • Kimberly Dolderman says:
        2 jaar geleden

        Kan je de taart ook afsmeren met slagroom (gemaakt met klopfix ter versteveging?)

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Voor een driecake zou ik dit niet doen.

          Beantwoorden
  2. Homemade by Joke says:
    4 jaar geleden

    Leuk om te zien Lau hoe je zo’n taart maakt, ik vind ze altijd zo mooi.
    Ik weet hoe fantastisch deze is geworden met de decoraties erop ? een plaatje ☺️
    Liefs, mam ❤️

    Beantwoorden
  3. Ellen Bakker says:
    4 jaar geleden

    Goedemorgen Laura,hoe groot zijn de bakblikken voor de dripping cake ?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik maakte een 15 cm taartje, maar de techniek werkt hetzelfde voor alle formaten taart.

      Beantwoorden
      • Ellen Bakker says:
        4 jaar geleden

        Fijn dank je wel

        Beantwoorden
      • Arthur says:
        1 jaar geleden

        Als je groter blik gebruikt bijv 28cm. Moet je dan ook alle ingredienten verdubbelen?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          1 jaar geleden

          Hier lees je meer over het omrekenen: https://handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

          Beantwoorden
  4. Anneke W. says:
    4 jaar geleden

    Mooi en duidelijk uitgelegd. Dank je.

    Beantwoorden
    • Mvr. springer says:
      8 maanden geleden

      Hoi Laura,

      Het klontje boter voor de ganache welke hoeveelheid moet ik dan denken?
      Is rond de 25 gram …Wat je met een klontje bedoelt ?

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        8 maanden geleden

        Ja zoiets, beetje meer of minder maakt ook niet uit.

        Beantwoorden
  5. Jonna@burgertrutjesNL says:
    4 jaar geleden

    Yeah, op zo’n duidelijke uitleg was ik nog even aan het wachten! Wat een gezelligheid

    Beantwoorden
  6. Selma says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura
    Hoe maak je goude kleur chocolade drip taart. Grt

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik zou een spuitbus met gouden kleurstof gebruiken, die koop je bij taartdecoratiewinkels

      Beantwoorden
    • Danieëlle says:
      2 jaar geleden

      Dit kan je het beste doen door de drips te verven met gouden eetbare poeder, en dat op te lossen in een heldere alcohol, zoals wodka. (de wodka en alcohol vervliegen)

      Beantwoorden
    • Daniëlle says:
      2 jaar geleden

      Dit kan je het beste doen door de drips te verven met gouden eetbare poeder, en dat op te lossen in een heldere alcohol, zoals wodka. (de wodka en alcohol vervliegen)

      Beantwoorden
  7. Zaista says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Heb je ook een red velvet dripcake recept voor de 15 cm bakblik

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Je zou met dit recept een cake kunnen maken: http://www.laurasbakery.nl/red-velvet-cupcakes/

      Beantwoorden
  8. Deborah says:
    4 jaar geleden

    hoeveel lagen doe je dan in de taart en wat doe je er in?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Wat je maar wilt, dat kan echt van alles zijn. Morgen deel ik het recept van deze taart, in dit artikel heb ik mij alleen beperkt tot de techniek van een drip cake.

      Beantwoorden
  9. Caroline says:
    4 jaar geleden

    Hoi! Mijn ganache schoot in de schift. Waarschijnlijk moet de boter op kamertemperatuur zijn? Godzijdank kon ik hem nog redden door opnieuw te verwarmen.

    Groeten, Caroline

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat zal inderdaad door het temperatuurverschil komen, gelukkig is het nog goed gekomen!

      Beantwoorden
      • Caroline says:
        4 jaar geleden

        Oké thanks! Ik vond hem ook nog redelijk dik. Hoeveel pure choc kan ik het beste gebruiken voor een mooie gladde bovenkant?

        Groeten, Caroline

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          4 jaar geleden

          Dat kan gewoon met de hoeveelheden die ik benoem, maar dan beginnen met de drips wanneer het nog vloeibaarder is.

          Beantwoorden
          • Caroline says:
            4 jaar geleden

            Hmm vreemd…Bij mij was de ganache als zo dik dat ik direct moest beginnen, anders droop deze al niet meer mooi. Misschien toch teveel boter erbij gedaan? Hoeveel gram gebruik je ongeveer? Een blokje is een beetje subjectief. 😉

          • Laura Kieft says:
            4 jaar geleden

            Dat zal niet liggen aan de boter, want dat zou het juist dunner moeten maken. Een blokje was in dit geval bij mij ter grootte van 2 dobbelstenen ongeveer.Maar daarvoor was het al dun. Misschien was de slagroom niet heet genoeg? Als het dan langzaam smelt, wordt het ook al snel dik.

        • Lieske says:
          3 jaar geleden

          Dank voor uitleg en tip! Eerlijk gezegd vind ik de drip ook hanteerbaarder als de verhouding slagroom: chocolade 1:1 is. Ik gebruikte die verhoudingen eerder met beter resultaat.

          Beantwoorden
  10. Michelle says:
    4 jaar geleden

    Hoi, hoeveel gram witte chocola zou ik moeten gebruiken voor een witte chocolade ganache?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Je kunt gewoon dezelfde hoeveelheid aanhouden, eventueel een beetje meer chocola.

      Beantwoorden
  11. Susan says:
    4 jaar geleden

    welke pure chocolade is het beste? En is het nog mogelijk dat je dan terug in de koelkast plaatst? Ik heb ooit gehad dat ik dan witte puntjes in de chocolade kreeg (overigens was dit alleen gesmolten chocolade, zonder slagroom).

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Bij een ganache krijg je geen puntjes. Ik gebruik zelf callebaut chocolade, maar in principe kan het met iedere pure chocola.

      Beantwoorden
  12. Daphne says:
    4 jaar geleden

    Hoi laura!

    Kan ik dit ook over een slagroomtaart doen?

    x Daphne

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik weet niet zeker of de slagroom daar goed op reageert (en of het stevig genoeg is), maar je zou het kunnen proberen.

      Beantwoorden
      • Daphne says:
        4 jaar geleden

        Wat ik dan denk ik ga doen is de binnenkant vullen als een slagroomtaart, en dan de buitenkant afsmeren met botercreme om daar overheen de drip te doen!

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          4 jaar geleden

          Dan moet het zeker lukken, succes!

          Beantwoorden
  13. Daphne says:
    4 jaar geleden

    Hoii, nog 1 vraagje…. is de smaak nog steeds puur? Of meer melk vanwege de slagroom?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Nee die is nog steeds puur, met alleen slagroom wordt de smaak niet al te veel afgezwakt.

      Beantwoorden
  14. Jitske says:
    4 jaar geleden

    Super bedankt voor je uitleg, heb witte chocola gebruikt. Erg goed gelukt!

    Beantwoorden
  15. Tamara says:
    4 jaar geleden

    Smelt de ganache er onder dan niet?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Er zit botercrème onder, geen ganache. Maar die smelt niet hoor.

      Beantwoorden
  16. Esther says:
    3 jaar geleden

    Zou ik zo’n drip ook op marsepein kunnen doen denk je?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat lukt zeker 🙂

      Beantwoorden
  17. Ilona says:
    3 jaar geleden

    Voor een gekleurde ganache kan ik dat het beste een witte ganache maken? En dan kleurstof? Heb je nog tips wellicht?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Inderdaad met witte chocolade. Gebruik een kleurstof op oliebasis, anders mengt dit niet goed met de chocolade.

      Beantwoorden
  18. Linda says:
    3 jaar geleden

    Ga binnenkort ook zo`n drip cake maken. Maar heb even een vraagje. Zou je zo`n drip cake, dus kant en klaar ook in kunnen vriezen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan zeker.

      Beantwoorden
      • denise says:
        2 jaar geleden

        Smaakt dit dan nog steeds even lekker ? en hoelang is het dan houdbaar? ook als je het niet in zou vriezen en buiten de koelkast bewaard? of zou je deze cake in de koelkast bewaren?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Als je het goed invriest veranderd dat niets aan de smaak, tot 3 maanden te bewaren. Koelkast hangt af van de vulling. Bij de meeste recepten staat aangegeven hoe je het bewaart.

          Beantwoorden
  19. Kim says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura! Geweldige uitleg. Aanstaande donderdag ga ik het zelf proberen voor de verjaardag van mijn dochtertje. Ik wil een zwart/wit/grijze taart maken met on top de drip. Nu wil ik de drip natuurlijk wel in een kleurtje die bij de verdere taart past. Zoiets als zwart. Kan ik dit doen met de pure chocolade of raadt je dan witte chocolade te gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Als je chocolade kleurt moet je speciale kleurstoffen op oliebasis hebben. Of je zou candy melts kunnen gebruiken, al werkt dat wel weer iets anders. Verder zou ik puur als basis nemen, anders moet je wel heel veel kleurstof gebruiken.

      Beantwoorden
  20. Mellanie says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Heel erg bedankt weer voor je duidelijke recept!
    Ik heb vorige week een chocolade taart gemaakt voor mijn zoon met jouw Ganache recept en hij was echt super!
    Hele mooi druppels!!!
    Echt super blij mee!

    Beantwoorden
  21. Annelies says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Bedankt voor de zeer duidelijke uitleg. Ik ga binnenkort me aan mijn eerste drip cake wagen, dus ben benieuwd. Nog wel vraag: zou je de taart ook kunnen afsmeren met roomkaasglazuur? Ik hou namelijk niet zo van botercreme..

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan, maar is niet zo stevig als botercrème (en dus lastiger strak te krijgen bij een dikkere laag)

      Beantwoorden
  22. jessica says:
    3 jaar geleden

    Bedankt voor deze goede uitleg. Ik heb een prachtige taart gemaakt en ik de mensen op de verjaardag vroegen of ik hem gekocht had, haha. Ik voelde me heel eventjes een pro…

    Beantwoorden
  23. Mandy van der kooij says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura
    Doordat de ganache met slagroom is moet je de taart wel gekoeld bewaren toch?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      De slagroom is verhit, dus hoeft niet per se.

      Beantwoorden
    • Sanne says:
      1 jaar geleden

      Is het ook mogelijk om een drip cake maken met een rode drip? En waarmee zou ik dat dan Het beste kunnen doen?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Natuurlijk kan dat! Je kunt een witte chocolade ganache rood kleuren met kleurstof of rode candy melts kopen.

        Beantwoorden
  24. Esther Davids says:
    2 jaar geleden

    Smelt je botercreme niet weg onder de ganache?

    Beantwoorden
  25. Esther Davids says:
    2 jaar geleden

    Smelt je botercreme niet weg onder de ganache? Je hebt de taart niet in de vriezer gezet toch? Voor je de drips erop deed?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Nee die smelt je niet weg (niet heet genoeg voor), in koeling kan wel. In tekst staat uitgelegd hoe ik het heb aangepakt.

      Beantwoorden
  26. Roos says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Kan ik ook chocoladebotetcreme maken zodat ik een bruine taart krijg of word hij dan erg machtig? Als ik de drip blauw wil
    Maken kan ik gewoon witte chocolade gebruiken toch?

    Bedankt alvast.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Beide kan. Machtig is zo’n taart toch wel, dus snijd kleine stukjes. En witte chocola kun je alleen kleuren met kleurstoffen op oliebasis.

      Beantwoorden
  27. Natasja says:
    2 jaar geleden

    Super uitgelegd! Het is ook hier een succes geworden zo’n drip cake.

    Beantwoorden
  28. Cem says:
    2 jaar geleden

    Hi, wat word bedoely met klontjr boter
    Hoeveel gr is dat

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Een klein klontje, zo’n 25 gram. Iets meer of minder is ook niet erg.

      Beantwoorden
  29. Patricia says:
    2 jaar geleden

    Hoi!

    Wat is het verschil tussen het gebruik van ganache of alleen chocolade smelten en dat eroverheen gieten (en uitsmeren)?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ganache werkt lekkerder en mooier voor drips. Daarnaast blijft het ook iets zachter wat makkelijker is met aansnijden.

      Beantwoorden
  30. Rowie says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik wil een sinterklaas drip cake gaan maken alleen vind ik nergens hoe je een biscuit maakt voor de drip cake (bakblik in cm en hoeveel beslag ect.)

    Ik hoor het graag van je!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Kijk even bij de basisrecepten (of gebruik de zoekfunctie), daar staat het recept 🙂

      Beantwoorden
  31. Karin says:
    2 jaar geleden

    Ik wil graag in plaats van de pure chocolade ruby chocolade gaan proberen. Heb er nog niet mee gewerkt, maar kan ik dezelfde verhoudingen aanhouden? En heb je misschien nog tips over met wat voor smaken/producten te combineren?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat heb ik zelf ook nog niet geprobeerd, denk dat het wel moet lukken. Ik vind het lekker om deze chocolade met frisse en fruitige smaken te combineren.

      Beantwoorden
  32. Marloes says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Dit weekend ga ik jouw recept gebruiken. Kan je een schatting geven over hoe lang het duurt voordat je kan gaan drippen? Ik bedoel vanaf het moment dat de ganache klaar is en het yoghurtdikte heeft of iets dunner is. Dan kan ik zelf uitrekenen hoe laat ik er mee moet beginnen, zodat de taart op tijd is.
    Bedankt alvast!
    Groetjes Marloes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Daar is geen tijd voor te geven, dat verschilt. Hangt af van hoe heet je mengsel is, omgevingstemperatuur, etc. Maar zo extreem lang duurt het niet hoor.

      Beantwoorden
  33. Sunny says:
    2 jaar geleden

    Hi Laura,

    Ik heb wel eens eerder een dripcake gemaakt maar mijn drips bleven een beetje plakkerig, het werd niet helemaal hard. Ik had witte chocolade van callebaut gebruikt 100ml slagroom en 200gram chocoade.
    Nu wilde ik gouden drips maken door met een kleurpoeder over de drips heen te verven. Hoe kan ik dit het beste doen als de drips niet helemaal hard worden? Of moet ik hiervoor een andere verhoudinge gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Met witte chocolade zijn de verhoudingen soms anders, je zou in verhouding iets meer chocolade kunnen gebruiken.

      Beantwoorden
  34. Anke says:
    2 jaar geleden

    Wat een prachtige taart! Mijn dochter wil alleen liever geen botercreme om het strak af te smeren maken, maar marsepein. Kan dat ook?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, geen probleem.

      Beantwoorden
  35. Rebecca says:
    2 jaar geleden

    Hi Laura! Wat een geweldige taart! Ik wil het recept ook gaan maken alleen dan met witte chocolade ganache. Blijven de verhoudingen dan hetzelfde?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Heb zelf nog nooit een witte dripcake gemaakt, maar bij gewone ganache gebruik je in verhouding meer witte chocolade. Dat zou ik in dit geval dus ook doen. Denk x1,5 of x2, kwestie van even proberen.

      Beantwoorden
  36. Arantxa says:
    1 jaar geleden

    Gave taart! Kan je ook de ganache in andere kleuren maken? En als dit niet kan, wat voor topping kan je dan gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Jazeker. Als je witte chocolade ganache maakt kun je er gemakkelijk kleurstof aan toevoegen, of je gebruikt candy melts ipv chocolade.

      Beantwoorden
  37. Jamilla says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Super handige tips op jouw site. Een vraagje. Hoe kan het als ik slagroom en chocolade gebruik dat er een olie laagje bij de ganache ontstaat? Ik snap er nix van. Jij enig idee?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Was de slagroom erg koud (schifting?) en heb je mijn recept voor ganache helemaal gevolgd?

      Beantwoorden
  38. Pingback: Sinterklaas dripcake - Laura's Bakery
  39. Wendy says:
    1 jaar geleden

    Hai Laura,

    Kan ik als drip ook de makkelijke karamelsaus gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      In principe moet dit lukken, maar het resultaat mag niet te dun zijn.

      Beantwoorden
  40. Anne says:
    11 maanden geleden

    Kan ik voor het strakste resultaat een drip cake het beste afsmeren met ganache of met botercreme? Welke hoeveelheid ganache gebruik ik als ik dit over de taart giet? Is dat 2 keer jouw ganache recept?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Voor het meest strakke resultaat smeer je af met een 1:1 botercrème. De hoeveelheid voor de ganache drip staat in dit artikel.

      Beantwoorden
      • Anne says:
        11 maanden geleden

        Bedankt Laura, dan ga ik botercreme gebruiken om af te smeren.
        Bij het recept ganache maken zag ik bij de verwerking dat je de ganache kan gebruiken om over een taart te gieten. Ik dacht dat het dan gelijkmatiger en strakker zou worden. Ik vroeg me af hoeveel je dan gebruikt.
        De hoeveelheid voor de drips had ik inderdaad in het recept zien staan.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          11 maanden geleden

          Jij bedoelt denk ik meer een soort (spiegel)glazuur waarmee je de gehele taart bedekt? Met een ganache smeer je de taart eerder af nl. (https://www.laurasbakery.nl/waarmee-moet-je-een-taart-afsmeren/)

          Beantwoorden
  41. Saar says:
    10 maanden geleden

    Hallo Laura,
    Kan ik voor de ganache ook melk chocolade gebruiken, of worden de verhoudingen dan anders?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Dan is de verhouding inderdaad anders omdat pure chocolade steviger is, ik denk dat je dan 150 gram melkchocolade nodig hebt op deze hoeveelheid slagroom.

      Beantwoorden
  42. Iris says:
    9 maanden geleden

    Hoi, leuk dat alles zo fijn wordt uitgelegd! Maar als je met melk chocolade ganache wil maken voor een drop Moet je dan meer chocolade pakken? En kun je eventueel later nog iets chocolade toevoegen om hem iets dikker te worden? En dan verwarmen via au bain Marie?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      9 maanden geleden

      Je hebt dan inderdaad wat meer chocolade nodig. Ik zou niet later nog meer toevoegen, dan kun je beter even wachten tot het afkoelt en dus ook dikker wordt.

      Beantwoorden
  43. Anouk says:
    8 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Kan ik de ganache ook met witte chocolade maken? En wat is dan de verhouding van slagroom-witte chocolade?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Dat kan zeker! Ik zou 250 gram witte chocolade gebruiken en in het geval van melkchocolade 200 gram. De hoeveelheid slagroom blijft hetzelfde.

      Beantwoorden
  44. Teuntje says:
    7 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Kan je slagroom gebruiken om je taart aftewerken ipv botercreme? En dan met ganasche drips afwerken? Mijn dochter is niet zo zot van botercréme.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Helaas niet, dat is niet stevig genoeg.

      Beantwoorden
  45. fedgy says:
    4 weken geleden

    Hallo
    Hoe maak ik een genache melkvrij?

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
  • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Wist jij al dat het helemaal niet moeilijk is om zelf sweet chili saus te maken? En zo ontzettend lekker zeg! Dan smaken de borrelhapjes die je erin gaat dippen extra lekker kan ik je beloven 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#sweetchilisaus #borrelhapjes
  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VLo3mtiOg-4AX90mgRy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=b0cf33e8be8e4a3349cbb9ed41833328&oe=6031CD8B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>
  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Foodnieuws #16

Foodnieuws #16

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Volkoren appel-kaneel pancakes

23 januari 2021

Sweet chili saus

22 januari 2021

Wit brood

20 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-3

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-1

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-12

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-19

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-23

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-23

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-28

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan