Sinterklaas inspiratie

Sinterklaas inspiratie
15

Nu 5 december nog maar een week van ons verwijderd is, is het tijd om knopen door te hakken. Wat ga jij maken voor pakjesavond? Wij vieren het zoals ieder jaar met de familie en hebben een druk schema. Waar het ooit begon met alleen surprises met 11 mensen, is het programma steeds verder uitgebreid. Dus dit jaar doen we een cadeautje met een gedichtje, we wagen ons aan het dobbelspel, doen een bingo, spelen weerwolven en ergens tussendoor wordt er gegeten. Het is maar goed dat we er een middag en avond voor uit hebben getrokken haha. Ikzelf bak dit jaar verrassend genoeg niets zoets, ik maak een quiche voor het avondeten. Al wil ik nog wel heel graag kruidnoten of iets anders met speculaas maken. Gewoon omdat ik het zo lekker vind. Heb jij nog geen idee wat er gemaakt gaat worden dit jaar? Geen probleem, wij hebben hier even in de Sinterklaas archieven van de laatste jaren gezocht en zijn met een heerlijke lijst Sinterklaas inspiratie geëindigd. Van hartig tot zoet, er zit van alles tussen.

Je kunt balletjes deeg draaien voor een schaal voor kruidnoten, maar als je iets meer tijd hebt kun je er ook gevulde kruidnoten van maken. Ze worden ieder jaar weer door veel van jullie gebakken en dat snap ik helemaal.

Mocht je zin hebben om je croissants te gebruiken voor een lekker Sinterklaas ontbijtje (want waarom ook niet), dan wil je deze speculaas croissants proberen. Het hele jaar door heerlijk overigens, vervang je gewoon de kruidnoten voor speculaasjes.

Dan iets hartigs! Tover je bladerdeeg kaasstengels met het grootste gemak om tot de staf van Sinterklaas. Hoe leuk is dat?

Een van mijn favorieten: de Sinterklaas pavlova’s. Weer eens iets anders dan de bekende frisse pavlova’s met fruit, wij hebben ervan gesmuld!

Niet lang geleden kwam het recept voor een gevulde speculaasstaaf online. Die kan je natuurlijk als een letter maken, maar het is ook mogelijk om een hartige banketletter te maken. Heerlijk als borrelhapjes of onderdeel van het buffet.

Een paar jaar geleden smulde ik van deze speculaas crumble met mijn neefjes en zusje tijdens een neven- en nichten avond. Iedere keer als ik een foto zie van deze crumble herinner ik mij hoe lekker hij is, maar ook hoe gezellig het die avond was.

Of je nu zelf een schaal vol met deze mijter pizza’s maakt, of dat je ze samen met de kids maakt. Ze zullen zeker in de smaak vallen.

Zo zie je maar, van vrijwel ieder recept is een Sinterklaas variant te maken. Zelfs de cinnamon rolls moesten geloven aan een variatie en zo ontstonden de Sinterklaas cinnamon rolls.

Een pot zelfgemaakte granola is altijd goed als je het mij vraagt. Ikzelf heb iedere ochtend altijd keuze uit minimaal twee verschillende smaken. In het najaar zit vaak deze speculaas granola in een van de potten.

Weer zo’n populair hartig recept voor Sinterklaas, superleuk om te zien dat ook die zo in de smaak vallen bij jullie. Dit zijn cadeau pakketjes van bladerdeeg. Perfect voor pakjesavond!

Wat ga jij maken voor Sinterklaas?

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. Anoniem schreef:

    het ziet er allemaal heel lekker uit !
    maar kan je voor de cinnamon rolls ook kant en klaar croissant deeg gebruiken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, kijk maar eens naar de snelle cinnamon rolls op mijn blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *