Zelf een banketstaaf maken? Dat is echt heel makkelijk! Met dit recept laat ik je zien hoe je een snelle variant kunt maken, maar ook hoe je alle onderdelen zelf kunt bereiden. Ik geef ook nog tips voor mensen die van veel amandelspijs houden, of juist van wat minder.
Banketstaaf maken
Sommige recepten zijn zo simpel, dat ik me afvraag of ik het recept wel moet delen. Dit recept om zelf banketstaaf te maken is er zo eentje. In totaliteit heb je maar drie ingrediënten nodig om een banketstaaf, banketletter of amandelstaaf (net hoe je het wil noemen) te maken:
- Bladerdeeg
- Amandelspijs
- Eieren
Je kunt het jezelf zo moeilijk of makkelijk maken als je maar wil. Zo gebruikte ik een kant-en-klare rol bladerdeeg uit het versvak, waar ook de pizzabodems liggen, maar je kunt uiteraard ook je eigen bladerdeeg maken. Hetzelfde geldt voor de amandelspijs, hoewel dit echt ontzettend snel en makkelijk is om even zelf te maken. Je moet er rekening mee houden dat zelfgemaakt amandelspijs een tijdje moet ‘rijpen’ in de koelkast.
Hoe dan ook: een zelf gebakken banketstaaf is echt ongelofelijk lekker. Uiteraard moet je snel proeven als het uit de oven komt, want er gaat niks boven een stukje warme banketletter.
Om het bladerdeeg vegan af te strijken kun je een mengseltje maken van 2/3e sojamelk en 1/3e sojamelk!
Als ik het amandelspijs zelf heb gemaakt.
Moet ik dan stap 2 overslaan?
Of doe je ook bij zel gemaakte amandelspijs mengen met 1 ei?
Ja om het wat zachter te maken, maar als jouw spijs al zacht is dan is het wellicht niet nodig.