Nieuwe receptprintable: kruidnoten

11 november 2020 Laatst bewerkt: 9 januari 2023
Nieuwe receptprintable: kruidnoten
24

Met deze receptprintable voor kruidnoten haal je de Sinterklaas intocht zelf in huis, of in ieder geval de heerlijke geur van speculaaskruiden.

NIEUWE RECEPTPRINTABLE: KRUIDNOTEN

Het is alweer bijna tijd voor de jaarlijkse Sinterklaas intocht! En omdat deze i.v.m. de Corona maatregelen anders zal plaatsvinden dan normaal, heb ik een aantal prachtige printables in Sinterklaas thema voor jullie gemaakt. Gratis en gemakkelijk te downloaden!

Op deze manier kunnen jullie thuis lekker aan de slag met leuke Sint-recepten, -kleurplaten en -knipprojecten en zo de intocht zelf in huis halen (met het Sinterklaasjournaal op de achtergrond natuurlijk).

De eerste printable die ik met jullie deel zijn deze kruidnoten, voor mij toch wel het ultieme Sinterklaas baksel. Als ik er alleen al aan denk, dan kan ik de heerlijke geur van speculaaskruiden bijna ruiken in mijn keuken. Ik kan je aanraden om zelf de speculaaskruiden te maken, dat is het allerlekkerst, maar een kruidenmix uit de winkel werkt natuurlijk ook prima.

TIP: Ga je de printables vaker gebruiken? Print ze dan uit en lamineer ze, zo kun je erop knoeien en ze keer op keer gebruiken.

Download hier!

Zo maak je kruidnoten

Zo maak je kruidnoten

Het maken van kruidnoten is eigenlijk net zo simpel als het maken van koekjes. In alle eerlijkheid zijn kruidnoten ook gewoon maar kleine koekjes met een heerlijke dosis speculaaskruiden. Een kind kan de was doen en precies daarom is deze receptprintable voor kruidnoten ook zo ontzettend voor kinderen. Er kan weinig tot niks bij misgaan en je bent wel eventjes zoet met het draaien van alle kleine balletjes deeg.

In principe hoeft het deeg voor kruidnoten niet te rusten in de koelkast. Toch kan het wel lekker zijn, omdat de smaak van de speculaaskruiden op die manier extra tot z’n recht komt. Maar echt nodig is het niet en om het recept zo kidsproof mogelijk te houden kun je dat stuk overslaan óf je zet de kinderen aan de slag met een gezellig knutsel- of kleur printable.

Ben je benieuwd waarom koekjesdeeg moet rusten in de koelkast? Ik leg het hier uit.

Meer kruidnoten recepten

Geef mij een basisrecept en ik ga los met allerlei lekkere en vooral ook leuke variaties. Zo ook met dit basisrecept voor kruidnoten. Dus als jullie uitgebakken zijn met de receptprintable voor gewone kruidnoten, dan heb ik nog een hoop lekkere variaties voor jullie in petto:

gevulde kruidnoten - sinterklaas recepten inspiratie

HET KINDERBAKBOEK

Wist je dat mijn eerste Kinderbakboek is ontstaan doordat ik jullie en jullie kinderen tijdens de eerste lockdown in 2020 wilde voorzien van een gezellige activiteit om thuis mee aan de slag te gaan? De printables bleken zo populair dat we niet lang daarna door zijn gegaan met een boek vol met vrolijke, geïllustreerde recepten.

Ben je nieuwsgierig hoe Het Kinderbakboek exact tot stand is gekomen? Ik kan je verklappen dat het ware topsport was. Je leest er hier alles over.

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN HET KINDERBAKBOEK

Het Kinderbakboek is een vrolijk bakboek met 30 heerlijke en makkelijke geïllustreerde stap-voor-stap recepten voor kinderen. Het boek is geschikt vanaf ongeveer 4 jaar en voorzien van vele baktips, waarmee ik je de fijne kneepjes van het bakken leer. Denk bijvoorbeeld aan de ongeschreven bakregels, op welke manieren je je baksels kunt versieren of bewaren, hoe je recepten aanpast en uitleg over ingrediënten.

Het boek is uitgevoerd met een spiraalband waardoor het goed open blijft liggen. Helemaal kidsproof! Het Kinderbakboek kun je via deze link aanschaffen voor €22,99.

Twijfel jij over de aanschaf van Het Kinderbakboek omdat je niet goed weet wat je kunt verwachten? Op Instagram TV heb ik een uitgebreide video geplaatst waarin ik je een inkijkje in het boek geef en hoe het tot stand gekomen is.

HET KINDERBAKBOEK 2

Dankzij het razende succes van Het Kinderbakboek is het zo ver: ook Het Laura’s Bakery Kinderbakboek 2 is verkrijgbaar in de (online) schappen. Ik ben reuze trots en ik ben jullie erg dankbaar voor alle support.

Het Kinderbakboek 2 is dus het stralende vervolg en onderscheidt zich onder andere doordat deel 2 niet alleen zoete, maar ook hartige recepten bevat. Er staan wederom 30 gloednieuwe geïllustreerde recepten in, waaronder regenboog koekjes, kaaspretzels, brownie ijsjes en prachtige knakworstenbroodjes. Op deze pagina lees je er alles over, laat ik je verschillende recepten zien en kun je een kijkje nemen in het boek.

Heb jij mijn Kinderbakboek(en) al in huis en is er bij jullie thuis al volop gebakken, gekleurd, geknutseld en gepuzzeld? Deel daar vooral een foto van op Instagram of Facebook, dat vind ik heel leuk om te zien.

Veelgestelde vragen over Het Kinderbakboek

Moet ik Het Kinderbakboek (deel 1) in huis hebben om deel 2 aan te kunnen schaffen?

Nee hoor, je kunt de boeken los van elkaar bestellen. Je hebt het ene boek niet nodig om met het andere boek aan de slag te kunnen. Maar ze zijn wel een erg leuk vervolg op elkaar met hele afwisselende en lekkere recepten.

Voor welke leeftijd zijn de Laura’s Bakery kinderbakboeken geschikt?

Gemiddeld houden we de leeftijdscategorie 4 – 12 jaar aan, maar ik zie de boeken bij bakliefhebbers van alle leeftijden terug. Jonge kinderen zullen natuurlijk nog wel wat extra hulp en begeleiding nodig hebben in de keuken.

Waarom zou ik één van je kinderbakboeken kopen voor mijn kinderen en niet één van je andere boeken?

De kinderbakboeken hebben een aantal unieke eigenschappen waardoor ze extra geschikt zijn voor kinderen. De stap voor stap illustraties zijn natuurlijk een groot voordeel voor kinderen, waardoor ze sneller en zelfstandiger met een recept aan de slag kunnen. Daarnaast blijft door de spiraalband het boek lekker makkelijk openliggen en door de extra coating worden de pagina’s minder snel vies en kun je ze met een doekje af doen.

Oudere kinderen zullen natuurlijk ook goed uit de voeten kunnen met de andere Laura’s Bakery boeken, wie weet staat over een paar jaar de hele collectie bij jullie op de keukenkast? 😉

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

 1. Chantal schreef:

  Wat leuk! en ook nog zo te downloaden allemaal! Geweldig! ga nu gelijk cupcakes maken met onze jarige tweeling! Dankjewel!

 2. Judith & Cato schreef:

  Super leukkk! Vandaag ga ik met mijn dochter Cato de kruidnoten bakken!
  Hopelijk komen er nog meer bij. Een van onze favorieten zijn gingerbread cookies 😉

  But first things first!

  Lieve groet,
  Van de bakpietjes

 3. Britt schreef:

  Hoi! Kan ik in plaats van zelfrijzend bakmeel ook meel en baking soda gebruiken? In welke verhouding dan ongeveer?

  Met vriendelijke groet,

  Britt

  1. Laura's Bakery schreef:

   Baking soda heeft een zuur ingrediënt nodig om geactiveerd te worden. Zo’n zuur ingrediënt zit niet in dit recept voor kudinoten, dus ik raad het niet aan. Je hebt kans dat er een vieze smaak ontstaat door de niet geactiveerde baking soda namelijk. Je kan het wel vervangen door meel in combinatie met bakpoeder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *