Ik ben dol op de combinatie van marsepein en melkchocolade! Jij ook? Dan zijn deze marsepein rotsjes perfect voor jou. Ze zijn ontzettend eenvoudig om te maken en binnen no-time klaar. Ideaal voor pakjesavond dacht ik zo!

Wat heb je nodig voor marsepein rotsjes?

Nou, niet veel! Je maakt dit recept met maar 2 ingrediënten. Super makkelijk dus. Het is ook mogelijk om te variëren, daarvoor zal ik je gelijk wat tips geven.

  • Melkchocolade. Ik vind melkchocolade heel lekker smaken bij marsepein, maar je kunt het uiteraard ook maken met pure chocolade of witte chocolade. Ik gebruik graag de chocolade van Callebaut.
  • Marsepein. Ik gebruikte marsepein aardappeltjes, die werken perfect voor dit recept. Maar je kunt ook een groot stuk marsepein gebruiken dat je in kleine stukjes ter grootte van een pinda snijdt. Verwissel de marsepein niet met fondant, dat is namelijk zeker iets anders. Daar vertel ik je hier meer over.

Meer heb je niet nodig, al kun je zeker variëren met bijvoorbeeld extra ingrediënten zoals stukjes koek (wat dacht je van speculaas of kruidnoten), gehakte noten of gedroogde cranberries.

Marsepein rotsjes maken

Het smelten van chocolade doe je het beste au bain-marie, omdat dit een langzame en gecontroleerde manier is. Zo voorkom je dat de chocolade verbrandt en krijg je een mooie, gladde textuur. Je smelt 2/3 van de chocolade en daarna voeg je de overige chocolade toe, zo tempereer je de chocolade op een super eenvoudige manier zonder thermometer. Hier lees je er meer over.

Vervolgens voeg je de marsepeinstukjes toe en schep je kleine hoopjes op een bakplaat. Na het uitharden heb je binnen een paar minuten verrukkelijke marsepein rotsjes!

Omdat ze zo makkelijk zijn om te maken, kun je zo ook zeker samen met kinderen maken. Helemaal gezellig om samen aan de slag met deze heerlijke, zoete rotsjes.

BAKTIP: Een kleine smeltpan is ideaal voor het au bain marie smelten van chocolade!

Marsepein rotsjes WM-3

Marsepein rotsjes bewaren

Het leuke aan deze rotsjes is dat ze niet alleen snel te maken zijn, maar ook een tijdje goed blijven. Handig voor als je ze van tevoren wilt bereiden voor Pakjesavond!

Hoelang blijven marsepein rotsjes goed?

Je kunt de marsepein rotsjes ongeveer 1 tot 2 weken bewaren in een luchtdichte doos op een koele, droge plek. Zorg ervoor dat ze goed afgesloten zijn, zodat de chocolade niet gaat zweten en de marsepein lekker zacht blijft.

Kan ik marsepein rotsjes invriezen?

Ja, je kunt de marsepein rotsjes invriezen! Doe ze in een diepvriesbestendige bak of zakje en bewaar ze tot drie maanden in de vriezer. Haal ze een paar uur voor gebruik uit de vriezer, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Zo kun je extra lang genieten van deze traktatie!

Uit dit recept haal je ongeveer 15 marsepein rotsjes, afhankelijk van hoe groot je ze maakt.

Meer lekkere baksels voor Sinterklaas

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor lekkere baksels tijdens Sinterklaas? Probeer dan eens een van de onderstaande recepten:

Of bekijk de volledige collectie Sinterklaas recepten op mijn blog!

Marsepein rotsjes WM-2

Tips voor marsepein rotsjes maken

Welke soorten chocolade kan ik gebruiken?

Ik maak ze het liefst met melkchocolade. Maar je kunt ook kiezen voor pure chocolade of witte chocolade, of zelfs een combinatie! Ik gebruik graag de chocolade van Callebaut.

Mijn chocolade is verbrand, wat ging er mis?

Waarschijnlijk heb je de chocolade te snel of te heet gesmolten. Gebruik de au bain-marie methode om de chocolade langzaam te smelten en dit probleem te voorkomen.

Kan ik iets anders toevoegen aan de marsepein rotsjes?

Ja, je kunt bijvoorbeeld gehakte noten, cranberries of stukjes koek toevoegen. Maar ook speculaas, of wat dacht je van kruidnoten? Dat zal ook zeker lekker smaken!

Moet ik de marsepein rotsjes in de koelkast bewaren?

Het is beter om ze op een koele, droge plek buiten de koelkast te bewaren. In de koelkast kan de chocolade ‘zweten’, wat de structuur minder aangenaam maakt.

Het Feestdagen Bakboek

Bak het hele jaar door voor de feestdagen de lekkerste recepten. En zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en spectaculaire taarten. Voor ieder moment is er een geschikt recept.

Bestel hier!

Afbeelding

 

marsepein rotsjes

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Marsepein rotsjes

Dol op marsepein met chocolade? Dan weet ik zeker dat je deze marsepein rotsjes fantastisch vindt. Ik ben er gék op!
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

  • 300 gram melkchocolade⁠
  • 200 gram marsepein ik gebruikte marsepeinen aardappeltjes, maar een andere vorm kan ook⁠

Instructies

  • Maak kleine balletjes van de marsepein, ik verdeelde ieder aardappeltje in 6 kleinere stukjes.⁠ Heb je een groot stuk marsepein dat je kleiner maakt? Houd dan ongeveer aan dat je stukjes marsepein ter grootte van een pinda maakt.
  • Smelt twee derde van de chocolade au bain marie, als dit volledig is gesmolten haal je de kom van de pan en voeg je de rest van de chocolade toe. Blijf roeren tot alles is gesmolten.⁠
  • Voeg de stukjes marsepein toe aan de gesmolten chocolade en spatel erdoor.⁠
  • Schep met een lepel de rotsjes op een vel bakpapier en laat de chocolade uitharden.⁠
Tips

Ik vind melkchocolade voor deze rotsjes het lekkerst, maar je kunt ook prima een andere smaak chocolade gebruiken of verschillende soorten combineren.
Bewaren

In een afgesloten trommel minimaal 3 weken houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept