Welke soorten chocolade kan ik gebruiken?
Ik maak ze het liefst met melkchocolade. Maar je kunt ook kiezen voor pure chocolade of witte chocolade, of zelfs een combinatie! Ik gebruik graag de chocolade van Callebaut.
Ik ben dol op de combinatie van marsepein en melkchocolade! Jij ook? Dan zijn deze marsepein rotsjes perfect voor jou. Ze zijn ontzettend eenvoudig om te maken en binnen no-time klaar. Ideaal voor pakjesavond dacht ik zo!
Nou, niet veel! Je maakt dit recept met maar 2 ingrediënten. Super makkelijk dus. Het is ook mogelijk om te variëren, daarvoor zal ik je gelijk wat tips geven.
Meer heb je niet nodig, al kun je zeker variëren met bijvoorbeeld extra ingrediënten zoals stukjes koek (wat dacht je van speculaas of kruidnoten), gehakte noten of gedroogde cranberries.
Het smelten van chocolade doe je het beste au bain-marie, omdat dit een langzame en gecontroleerde manier is. Zo voorkom je dat de chocolade verbrandt en krijg je een mooie, gladde textuur. Je smelt 2/3 van de chocolade en daarna voeg je de overige chocolade toe, zo tempereer je de chocolade op een super eenvoudige manier zonder thermometer. Hier lees je er meer over.
Vervolgens voeg je de marsepeinstukjes toe en schep je kleine hoopjes op een bakplaat. Na het uitharden heb je binnen een paar minuten verrukkelijke marsepein rotsjes!
Omdat ze zo makkelijk zijn om te maken, kun je zo ook zeker samen met kinderen maken. Helemaal gezellig om samen aan de slag met deze heerlijke, zoete rotsjes.
BAKTIP: Een kleine smeltpan is ideaal voor het au bain marie smelten van chocolade!
Het leuke aan deze rotsjes is dat ze niet alleen snel te maken zijn, maar ook een tijdje goed blijven. Handig voor als je ze van tevoren wilt bereiden voor Pakjesavond!
Je kunt de marsepein rotsjes ongeveer 1 tot 2 weken bewaren in een luchtdichte doos op een koele, droge plek. Zorg ervoor dat ze goed afgesloten zijn, zodat de chocolade niet gaat zweten en de marsepein lekker zacht blijft.
Ja, je kunt de marsepein rotsjes invriezen! Doe ze in een diepvriesbestendige bak of zakje en bewaar ze tot drie maanden in de vriezer. Haal ze een paar uur voor gebruik uit de vriezer, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Zo kun je extra lang genieten van deze traktatie!
Uit dit recept haal je ongeveer 15 marsepein rotsjes, afhankelijk van hoe groot je ze maakt.
Ben je op zoek naar meer inspiratie voor lekkere baksels tijdens Sinterklaas? Probeer dan eens een van de onderstaande recepten:
Of bekijk de volledige collectie Sinterklaas recepten op mijn blog!
Ik maak ze het liefst met melkchocolade. Maar je kunt ook kiezen voor pure chocolade of witte chocolade, of zelfs een combinatie! Ik gebruik graag de chocolade van Callebaut.
Waarschijnlijk heb je de chocolade te snel of te heet gesmolten. Gebruik de au bain-marie methode om de chocolade langzaam te smelten en dit probleem te voorkomen.
Ja, je kunt bijvoorbeeld gehakte noten, cranberries of stukjes koek toevoegen. Maar ook speculaas, of wat dacht je van kruidnoten? Dat zal ook zeker lekker smaken!
Het is beter om ze op een koele, droge plek buiten de koelkast te bewaren. In de koelkast kan de chocolade ‘zweten’, wat de structuur minder aangenaam maakt.
Bak het hele jaar door voor de feestdagen de lekkerste recepten. En zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en spectaculaire taarten. Voor ieder moment is er een geschikt recept.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.