Letter kaaskoekjes

Gepost: 19 november 2020 Laatst bewerkt: 21 oktober 2023
Letter kaaskoekjes

Deze kaaskoekjes kan ik maar beter niet te vaak maken, want ze zijn in één keer opgegaan. Er stond natuurlijk al een recept voor kaaskoekjes op het blog, maar speciaal voor Sinterklaas leek het me leuk om er een letter-variant van te maken. Ook voegde ik nog wat paprikapoeder toe aan het deeg voor een extra pittig kaaskoekje. Wederom erg geslaagd en een heerlijke afwisseling op de vaak voornamelijk zoete Sinterklaas baksels!

Wat staat er dit jaar bij jou thuis op tafel met Sinterklaas?

BAKTIP: Om deze letter kaaskoekjes te maken kan je deze uitstekers van Wilton gebruiken. Je kan de letters natuurlijk ook zelf uitsnijden.

Letter kaaskoekjes - hartige sinterklaas recepten
Letter kaaskoekjes

 

Letter kaaskoekjes - hartige sinterklaas recepten

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Letter kaaskoekjes

Ter afwisseling op al het zoete snoepgoed rondom Sinterklaas, bedacht ik deze hartige letter kaaskoekjes met een vleugje paprikapoeder.
Porties: 1 schaal vol

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram geraspte pittige kaas
  • 100 gram bloem
  • 0,5 tl paprikapoeder

Instructies

  • Klop de boter romig. Voeg kaas, bloem en paprikapoeder toe en meng tot een samenhangend deeg.
  • Rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dikte. Strooi eventueel wat bloem op je werkblad en deeg als het teveel plakt. Steek met lettervormige uitstekers vormen uit het deeg totdat al het deeg op is.
  • Bak de kaaskoekjes in 14 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin. Als je hele grote uitstekers hebt gebruikt is de baktijd misschien een paar minuten langer.
Tips

Je kunt de kaaskoekjes ook nog aftoppen met wat sesamzaad. Druk dit in het uitgerolde deeg voordat je losgaat met de uitstekers.
Bewaren

Bewaar de koekjes in een luchtdicht afgesloten bakje, dan blijven ze zeker een week goed.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

9 reacties

  1. Heidy Dirks schreef:

    Beste Laura waar heb jij die uitseekvormpjes gekocht?

  2. Eva schreef:

    Deze zien er niet uit alsof ze een week goed blijven. Maar zouden vrees ik hier ook meteen op zijn ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ze overleven het inderdaad geen week, veel te lekker 😀

      1. daisy schreef:

        Wat voor kaas heb jij gebruikt?
        Ik ken namelijk niets van kazen

        1. Laura's Bakery schreef:

          Pittige geraspte kaas, dat stond letterlijk op het zakje bij mij 🙂

  3. Eva Zanen schreef:

    Laura! Hoi!
    Dank voor je fantastische recepten, website en boeken. Al jouw recepten lukken altijd perfect.
    Tot nu….. De kaaskoekjes smelten in de oven tot 1 grote plak…
    Zou het kunnen zijn dat het deeg eerst een half uur in de koelkast moet rusten?
    Wat kan ik anders fout hebben gedaan? Ik heb echt exact het recept gevolgd.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat gek! In principe is dat niet nodig, maar misschien was je boter erg warm? Je kunt het zeker proberen te laten rusten in de koelkast.

  4. Eva M.C. Zanen schreef:

    Laura!!!! Wat erg… Ik schaam me helemaal dood; jou beschuldigen van een fout in je sublieme recepten. Mijn weegschaal bleek niet goed te tareren. Ik heb dus veel te veel boter gebruikt. Nog een keer geprobeerd en ze waren verrukkelijk. Ik heb een Laura’s Bakery high tea gemaakt voor mijn dochters verjaardag. Het was een groot succes. Alle kaaskoekjes waren op (ik heb zelf niet eens geproefd… hahaha).
    Dank voor je reactie en al je waanzinnige recepten. Love you, je boeken en je website.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Superlief dat je het nog even laat weten. Fijn dat het zo’n succes was 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept