Letter kaaskoekjes

19 november 2020
Letter kaaskoekjes
53

Deze kaaskoekjes kan ik maar beter niet te vaak maken, want ze zijn in één keer opgegaan. Er stond natuurlijk al een recept voor kaaskoekjes op het blog, maar speciaal voor Sinterklaas leek het me leuk om er een letter-variant van te maken. Ook voegde ik nog wat paprikapoeder toe aan het deeg voor een extra pittig kaaskoekje. Wederom erg geslaagd en een heerlijke afwisseling op de vaak voornamelijk zoete Sinterklaas baksels!

Wat staat er dit jaar bij jou thuis op tafel met Sinterklaas?

Letter kaaskoekjes

Ter afwisseling op al het zoete snoepgoed rondom Sinterklaas, bedacht ik deze hartige letter kaaskoekjes met een vleugje paprikapoeder.
Porties: 1 schaal vol

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram geraspte pittige kaas
  • 100 gram bloem
  • 0,5 tl paprikapoeder

Instructies

  • Klop de boter romig. Voeg kaas, bloem en paprikapoeder toe en meng tot een samenhangend deeg.
  • Rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dikte. Strooi eventueel wat bloem op je werkblad en deeg als het teveel plakt. Steek met lettervormige uitstekers vormen uit het deeg totdat al het deeg op is.
  • Bak de kaaskoekjes in 14 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin. Als je hele grote uitstekers hebt gebruikt is de baktijd misschien een paar minuten langer.
Tips

Je kunt de kaaskoekjes ook nog aftoppen met wat sesamzaad. Druk dit in het uitgerolde deeg voordat je losgaat met de uitstekers.

Bewaren

Bewaar de koekjes in een luchtdicht afgesloten bakje, dan blijven ze zeker een week goed.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

5 reacties

  1. Heidy Dirks schreef:

    Beste Laura waar heb jij die uitseekvormpjes gekocht?

  2. Eva schreef:

    Deze zien er niet uit alsof ze een week goed blijven. Maar zouden vrees ik hier ook meteen op zijn 🤭

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ze overleven het inderdaad geen week, veel te lekker 😀

      1. daisy schreef:

        Wat voor kaas heb jij gebruikt?
        Ik ken namelijk niets van kazen

        1. Laura's Bakery schreef:

          Pittige geraspte kaas, dat stond letterlijk op het zakje bij mij 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *