
Deze kaaskoekjes kan ik maar beter niet te vaak maken, want ze zijn in één keer opgegaan. Er stond natuurlijk al een recept voor kaaskoekjes op het blog, maar speciaal voor Sinterklaas leek het me leuk om er een letter-variant van te maken. Ook voegde ik nog wat paprikapoeder toe aan het deeg voor een extra pittig kaaskoekje. Wederom erg geslaagd en een heerlijke afwisseling op de vaak voornamelijk zoete Sinterklaas baksels!
Wat staat er dit jaar bij jou thuis op tafel met Sinterklaas?


Letter kaaskoekjes
Ingrediënten
- 100 gram ongezouten roomboter
- 100 gram geraspte pittige kaas
- 100 gram bloem
- 0,5 tl paprikapoeder
Instructies
- Klop de boter romig. Voeg kaas, bloem en paprikapoeder toe en meng tot een samenhangend deeg.
- Rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dikte. Strooi eventueel wat bloem op je werkblad en deeg als het teveel plakt. Steek met lettervormige uitstekers vormen uit het deeg totdat al het deeg op is.
- Bak de kaaskoekjes in 14 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin. Als je hele grote uitstekers hebt gebruikt is de baktijd misschien een paar minuten langer.
Je kunt de kaaskoekjes ook nog aftoppen met wat sesamzaad. Druk dit in het uitgerolde deeg voordat je losgaat met de uitstekers.
Bewaar de koekjes in een luchtdicht afgesloten bakje, dan blijven ze zeker een week goed.
Beste Laura waar heb jij die uitseekvormpjes gekocht?
Deze zien er niet uit alsof ze een week goed blijven. Maar zouden vrees ik hier ook meteen op zijn 🤭
Ze overleven het inderdaad geen week, veel te lekker 😀
Wat voor kaas heb jij gebruikt?
Ik ken namelijk niets van kazen
Pittige geraspte kaas, dat stond letterlijk op het zakje bij mij 🙂