Ik ben dol op speculaas, dus er gaat met gemak een stukje (of twee) gevulde speculaas in bij mij. Alleen vind ik dat er vaak té veel amandelspijs tussen zit, die balans is niet goed als je het mij vraagt. En dus besloot ik om mijn eigen gevulde speculaas te maken, met de perfecte hoeveelheid spijs.

Gevulde speculaas maken

In tegenstelling tot het gevulde speculaas in de winkels heb ik dus liever wat meer speculaas en minder amandelspijs. Dat zie je ook wel aan mijn foto’s, er zit een bescheiden laagje amandelspijs tussen. Voor mij precies goed.

Dat is fijn aan het zelf bakken, je maakt het gewoon zoals jij het lekker vindt. Dit recept is voor gevulde speculaas met een bescheiden laagje amandelspijs, maar maak het gerust gewoon zoals jij lekker vindt. Dus heb jij liever een dikke laag amandelspijs? Dan doe je er gewoon meer tussen, zo simpel is het!

BAKTIP: Het recept is snel gemaakt, maar als je het deeg een nachtje laat rusten in de koelkast wordt net nog wat voller en lekkerder van smaak.

Gevuld speculaas bakken

Ziet dat er niet heerlijk uit? Heb jij liever een dikke laag amandelspijs tussen je speculaas of hou je daar, net zoals ik, niet zo van? Ik ben benieuwd!

Als je met dit recept aan de slag gaat, dan vind ik het erg leuk om het eindresultaat te zien (en dan natuurlijk vooral hoe dik jouw laag amandelspijs is geworden 😉 ). Je kunt dat met mij delen via Instagram, vergeet me dan niet te taggen @laurasbakery.

50X Koekjes

Ben jij net als ik een echte koekjesfanaat? Van appel-kruimel rondo’s tot haverkoeken en van brookies tot stroopwafels en Jan Hagel. 50x Koekjes staat vol met heerlijke koekjesrecepten met stap-voor stap beschrijvingen, tips en trucs om het bakken nog gemakkelijker te maken en smakelijke foto’s. Met dit bakboek kan iedere koekjesliefhebber direct aan de slag! 

Bestel hier!

Afbeelding

Recepten met gevulde speculaas

Gevulde speculaas an sich is natuurlijk al ontzettend lekker, maar wist je dat je het ook op een hoop andere manieren kunt verwerken? Je kunt het bijvoorbeeld met een ander baksel combineren, dat deed ik bij mijn gevulde speculaas brownies. Brownies en gevulde speculaas in één, ronduit zalig!

Maar je kunt de formule van gevulde speculaas ook in een ander jasje steken, kijk maar eens naar deze voorbeelden:

Wat is jouw favoriet uit dit rijtje? Of hou je het toch liever bij het origineel? De gevulde speculaas chocolate chip koeken zijn mijn recente favoriet.

gevulde speculaas recepten

Gevulde speculaas bakken

Kan ik gevulde speculaas ook zonder ei maken?

Ja, dit kan. Je kunt het ei dat door de amandelspijs wordt verwerkt gemakkelijk vervangen door 20 ml (al dan niet plantaardige) melk of appelmoes. Om de bovenkant af te strijken gebruik je in dit geval enkel melk.

Kan ik ook marsepein gebruiken in plaats van amandelspijs?

Ik vermoed dat het wel kan, maar ik raad het niet aan omdat marsepein een stuk zoeter is. Ik schreef al eens eerder over het verschil tussen marsepein en amandelspijs.

Mijn speculaasdeeg was erg vochtig en plakkerig nadat het heeft gerust in de koelkast, hoe kan dat?

Wellicht heb je teveel melk toegevoegd of het deeg niet goed verpakt voordat het de koelkast in ging en is er condens op het deeg ontstaan.

Hoe los je het op? Heel simpel: voeg wat extra bloem toe aan het deeg en bestuif je aanrecht ook goed met bloem voor het uitrollen. Lees alles over droog of plakkerig deeg werkbaar maken.

 

Gevulde speculaas recept

Opslaan
Recept afdrukken

4.73 van 22 stemmen

Gevulde speculaas recept

Het lekkerste gevulde speculaas maak je thuis! In mijn geval hoort daar een niet te dikke laag amandelspijs tussen, maar dit bepaal je zelf.
Porties: 16 stukken
20 x 20 cm bakvorm

Ingrediënten

Speculaasdeeg

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 5 tl speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 125 gram koude harde boter
  • 6-8 el melk

Vulling & afwerking

  • 300 gram amandelspijs
  • 1 ei (L) geklutst
  • melk voor bestrijken
  • halve amandelen ter garnering

Instructies

  • Meng zelfrijzend bakmeel, suiker, speculaaskruiden en zout door elkaar. Voeg de boter en melk toe en kneed tot een stevige bal deeg. Begin met 6 eetlepels melk, mocht het deeg te stug blijken kun je extra melk toevoegen.
  • Verpak het deeg in vershoudfolie en laat een nacht in de koelkast liggen. Je kunt het ook direct verwerken en afbakken, maar de smaak wordt veel lekkerder als je het lang genoeg laat rusten.
  • Meng de amandelspijs met de helft van het geklutste ei en kneed stevig door. Zo is het makkelijker te verwerken en heeft het een betere en lekkerdere structuur.
  • Neem de helft van het deeg en rol dit uit tot 20 x 20 cm. Leg in de met bakpapier beklede bakvorm. Verdeel hier het spijsmengsel gelijkmatig over. Het resterende deeg rol je ook uit en leg je bovenop de koek.
  • Met het resterende ei smeer je de bovenkant in. Garneer dan met amandel en smeer er nogmaals een laagje ei overheen. 
  • Bak het gevulde speculaas in 40 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Tips

Mocht je meer amandelspijs gebruiken, hou aan dat je 8% van het gewicht van de spijs aan ei nodig hebt om er doorheen te kneden voor een soepel en smeuïg resultaat.
Bewaren

Goed verpakt minimaal een week houdbaar buiten de koelkast. In de vriezer tot 3 maanden.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

89 reacties

  1. Janneke schreef:

    Dat ziet er weer lekker uit, misschien vandaag of morgen maar even proberen. Heb nog wel spijs in de kast te liggen. Ik vind spijs wel lekker.
    Wat heb je de halve amandelen er leuk op gedaan in de vorm van een bloemetje.
    En waarmee mix jij het, met de hand, handmixer of zo’n mooie machine.
    Fijn weekend

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dankjewel, ik mag graag met de ingrediënten een beetje decoreren. Amandelen dus in dit geval 🙂
      Ik gebruik meestal zo’n staande mixer (heb een Kenwood) maar dit is ook prima met een handmixer of met de hand te doen.
      Liefs, Laura

      1. Janneke schreef:

        Hoi Laura,
        ik heb sinds kort ook een machine, Bosch MUM 5 serie. Maar nu maak ik de cakedeeg zoals ik altijd doe en altijd lukt met een handmixer uit een pakje van K.oopmans. Maar ze mislukken tot nu toe altijd. Heb jij enig idee wat ik fout doe?
        Ik klopt eerst de boter, daarna de mix en weer kloppen, eieren erdoor en dan nog eens 4 minuten kloppen. De laatste keer ging het wel iets beter maar de onderkant wordt gewoon niet echt gaar. Maar als ik de prikker erin doe en weer uithaal is die schoon. De cake wordt ook lager dan ik gewend ben, net alsof het nu niet goed wil rijzen.
        Echt alles is hetzelfde behalve de machine.
        Hopelijk heb jij een idee, alvast bedankt in elk geval.

        groetjes,
        Janneke

        1. Laura's Bakery schreef:

          Dat is op zich wel vreemd, de gaarheid zou niet uit moeten maken als je een andere mixer gebruikt. Als je gewoon de aanwijzingen van het pakje gebruikt zou het goed moeten gaan. Volgende keer misschien wat langer laten bakken? Misschien klop je te lang? te kort kloppen is niet goed, maar te lang namelijk ook niet. Volgende keer misschien niet eerst de boter kloppen, volgens mij staat dat ook niet op het pakje. Dat zou de hoogte kunnen verklaren. Veel succes bij de volgende cake!
          Liefs, Laura

  2. Myrthe schreef:

    Wat een leuk recept! Hoe groot is de bakvorm die je hebt gebruikt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      de bakvorm is 12x34cm, ik heb hem bij Dille en Kamille gekocht.

  3. Carla schreef:

    Gut wat ziet dat er lekker, verzorgd en gezellig uit met die amandelbloemetjes!

  4. Anoeska schreef:

    Oeeh dat ziet er lekker uit zeg!

  5. Lonneke schreef:

    Wat leuk, ga dit morgen maken!
    Kan je dit ook in een hoog cake blik maken?
    Sorry voor de domme vraag misschien hoor haha!
    Liefs Lonneke

    1. lonneke schreef:

      En nog een vraagje, sorry hoor hihi! Heb nu het deeg in de koelkast liggen en ga morgen ermee aan de slag maar 5 theelepels klinkt zo weinig speculaaskruiden klinkt zo weinig, of ligt dat aan mij?
      Liefs Lonneke

      1. Laura's Bakery schreef:

        Hoi Lonneke,
        Helemaal geen stomme vraag hoor. Je kunt ook een cakeblik gebruiken. Maar leg dan wel bakpapier op de bodem, liefst lang zodat het over de randen van het blik heen komt. zo kun je hem er na het bakken makkelijk uit tillen. Als je goede speculaaskruiden hebt is 5 tl niet weinig hoor, maar je kunt naar smaak natuurlijk altijd nog een beetje extra toevoegen. Doe ik ook vaak. Let wel op dat de smaak sterker en lekkerder wordt als het deeg ligt te rusten.
        Liefs Laura

        1. lonneke schreef:

          Heel erg bedankt voor je antwoord laura! Heb het deeg een nacht in de koelkast laten rusten en ga er zo mee aan de slag. Ik heb uiteindelijk 6 tl gebruikt van de koek en speculaas kruiden van de ah, hoop dat dit goed gaat! Zo lekker aan beginnen.
          Liefs lonneke

  6. Selma schreef:

    Hooi!

    Thuis heb ik nog een paar kilo amandelen liggen waar ik niets mee doe, zonde matuurlijk! Weet jij misschien hoe je zelf amandelspijs maakt?

    Groetjes,

    Selma

      1. Annie schreef:

        Amandelspijs is heel gemakkelijk te maken hoor. Het is altijd 1 op 1. Dus bijv. 100 gram amandelen en 100 gram suiker. Eerst de amandelen even beetje fijnmalen en daarna de suiker erbij doen en heel fijn malen. Om het smeuïger te maken ei toevoegen. Soms wordt er ook wel citroenrasp toegevoegd, maar dat is persoonlijke smaak hè

        1. Saskia schreef:

          Het recept van amandelspijs op de website van Laura’s bakery is ook erg lekker.

    1. Esmée schreef:

      Hi selma, als je een keukenmachine hebt (zo een waar je mee kunt hakken en raspen) kun je bijvoorbeeld 500 gram amandelen, en 500 gram suiker nemen. Dit fijn hakken. Een beetje eiwit erbij tot het stevig is, en je kunt het in allerlei baksels gebruiken.

  7. Petra schreef:

    TIP: Net bij de AH zo’n bakblik op de kop getikt. Deze koek wilde ik de komende weken eens proberen en kon deze niet laten liggen voor 4,50…! Toch net iets makkelijker dan een cakeblik en ook voor quiche te gebruiken.

  8. thomas schreef:

    waar heb je dat bak ding gekocht?

    ik vind hem wel heel leuk vooral met dit soort recepten

    droetjes thomas 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      bij Dille&Kamille 🙂

  9. monique schreef:

    Hoi Laura. Ik zie vaak in recepten dat amandelspijs gemengd wordt met ei. Wat is het verschil?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Door een ei toe te voegen kun je het makkelijker verwerken, ook wordt het in het resultaat net even wat smeuïger.

  10. Monique Jansen schreef:

    Hoi Laura,

    Wat genieten wij van jou recepten!
    Ook deze gevulde speculaas was goed gelukt en smaakte heerlijk!
    Wilde zelf een kant en klaar mix kopen, daar was m’n dochter, die volgend schooljaar de brood- en banketbakkers opleiding gaat volgen, het niet mee eens en ze had gelijk, dit recept is makkelijk en het resultaat mmm, heerlijk!

    Veel bakplezier, groetjes Joëlle en Monique

  11. esther schreef:

    Ha laura, k heb vh weekend dit heerlijke recept gemaakt! Heb alleen een vraag ik heb het deeg een hele nacht in plastic folie in de koelkast gelegd, het deeg was hierdoor vochtig geworden. Ik moest nu heel veel bloem erbij doen om het droger te krijgen want kon het ook niet uitrollen heb je tips dit te voorkomen??
    Ik vind je blogs echt erg leuk ik kijk er echt naar uit!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Esther, heb je het wel goed luchtdicht verpakt? Het zou namelijk niet vochtiger moeten worden. Misschien ben je direct gaan kneden nadat je het uit de koelkast haalde, dan krijg je condensvorming. Je kan het het best uit de koelkast halen en even een half uurtje laten liggen voor je weer verder gaat.

  12. Margot van den Berg schreef:

    Hoi Laura,

    Ook ik ben nu jou gevuld speculaas aan het bakken. Gisteravond het deeg gemaakt en goed verpakt in de koelkast laten rusten. Toen ik het er net uit haalde was het inderdaad ontzettend nat. Ik heb dit nog nooit meegemaakt en ben toch een ervaren bakster. Dit is geen condensvorming….het is net of de melk eruit gelopen was.
    Het was lastig verwerken maar staat nu in de oven.
    Fijne Sinterklaasavond!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat gek zeg, ik laat het altijd lang rusten en heb het nog nooit gehad dat het vochtig/nat werd. Wel lang genoeg gekneed? Voor een volgende keer kun je proberen om iets minder melk te gebruiken?

  13. Margot van den Berg schreef:

    De gevuld speculaas was heerlijk! Vond het de dag erna zelfs lekkerder. En misschien is dat het wel…niet lang genoeg gekneed.Maar ondanks het natte en moeilijk te verwerken deeg ga ik hem zeker nog ’n keer maken.

    1. Michelle schreef:

      Dat had ik nou ook, uitrollen ging niet omdat deeg ietswat vochtig was dus te plakkerig, heb bloem gebruikt met uitrollen, maar ging ook redelijk. Maar staat nu in de oven en ziet er goed uit. Ik heb nu eindelijk die rechthoekige bakvorm gekocht, ideaal! Ik had eerst gevulde speculaas in boterkoekvorm.

  14. Geertje schreef:

    Hallo Laura,

    Vind je recepten geweldig bak er altijd wat van maar de vraag is, zijn de temperaturen berekend op hete lucht want daar bak ik alles mee.

    1. Geertje schreef:

      Bij mij wad het deeg ook erg nat na een nacht in de koelkast

      1. Laura schreef:

        Heb je het deeg wel luchtdicht verpakt terwijl het in de koelkast lag?

    2. Geertje schreef:

      Bij mij was het deeg ook erg nat na een nacht in de koelkast

    3. Laura schreef:

      Nee, allemaal op een conventionele oven met boven en onderwarmte. De temperaturen moeten voor hetelucht zo’n 20% lager.

  15. Sandra schreef:

    Hi Laura,

    Gisteren het deeg en (600 gram!) amandelspijs – dit kun je in Engeland niet kant-en-klaar kopen – gemaakt en vandaag het gevuld speculaas gebakken en natuurlijk geproefd. Mijn echtgenoot (een vriend van Jan Smit en daardoor redelijk bekend met Nederlands gerechten) heeft gesmuld. En ik ook! Ben gek op amandelspijs en heb daarom al het spijs gebruikt. Ik zal de kinderen het ook laten proeven. Kan geen kwaad om een beetje Nederlandse roots mee te krijgen.

    1. Laura schreef:

      Wat leuk om te horen dat jullie er zo van hebben gesmuld! Lukte het om de speculaaskruiden te vinden in Engeland, of is daar een goed alternatief voor?

    2. Sandra schreef:

      Ik heb hier in Engeland nog geen speculaaskruiden gevonden, maar mijn lieve moeder heeft dit opgestuurd.

      1. Laura schreef:

        Ah wat lief van haar!

  16. Marloes schreef:

    Bij mij was het deeg niet nat. Het volgende heb ik gedaan:
    Heb zolang gemixt totdat het deeg kruimelig was, daarna met de hand tot een bal gekneed. De bal zelf 2x strak in een stuk plasticfolie verpakt en in een doosje met deksel erop in de koelkast gezet. Toen ik het de volgende dag uit de koelkast haalde en de bal uitpakte was deze mooi droog. Misschien helpt het…

  17. Nicky schreef:

    Hoi Laura,

    Is het recept berekend op het bakblik wat jij hebt gebruikt? Of kan het ook in een ronde van Ø24 of zo’n quiche-/ vlaaivorm van Ø21? Of moet je dan de verhoudingen veranderen? Het lijkt me zo’n gemakkelijk recept om te maken en is weer eens wat anders dan een pakje 😉

    1. Laura schreef:

      Alle recepten zijn voor de bakvorm die ik heb gebruikt (en je op de foto ziet), maar je kan het natuurlijk ook in andere vormen maken. Kan wel zijn dat je baksel dan wat hoger of lager wordt 🙂

      1. Nicky schreef:

        Ik heb hem gemaakt hoor, netjes aan het recept gehouden en hij zit nu in een blik van 21×21! Past heel erg mooi :)! Kan ik er morgen mooi vierkante blokjes van snijden ;)! Nu nog afwachten hoe hij uit de oven komt 🙂

  18. Tirzah schreef:

    Hoi Laura,

    bedankt voor het recept. Ik woon niet in Nederland en hier verkopen ze geen kant en klare amandelspijs. Heb je daar misschien ook een recept voor?

    1. Laura schreef:

      Nee helaas, daar staat nog geen recept voor online.

  19. Nynke schreef:

    Fantastisch recept, goed gelukt ook al heb ik een rond bakblik gebruikt (had geen andere) iedereen nam 2 dikke stukken zo lekker vonden ze het, dank je wel!

  20. Charlotte schreef:

    Hoi Laura! Net jouw blog ontdekt: wat een geweldig leuke site zeg! De komende weken zal er hier in huis veel gebakken worden! En jouw boek komt op m’n kerstlijstje…
    Maar even een vraagje: hier in België is amandelspijs niet zo bekend. Is dit eigenlijk hetzelfde als marsepein?
    Groetjes, Charlotte

    1. Laura schreef:

      Nee dat is niet hetzelfde, marsepein heeft in verhouding veel meer suiker. Hier ligt in de supermarkt ook amandelspijs van Dr. Oetker, misschien verkopen ze dat wel in België?

  21. Sannie schreef:

    Kan je met dit recept ook zo’n gevulde staaf maken? 🙂

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, moet lukken 🙂

      1. Sannie schreef:

        Ik ga het zo proberen 😉

  22. Danielle schreef:

    Ik heb vanmiddag dit recept gemaakt, toevallig had ik ook nog dezelfde bakvorm in huis. Hij is heel goed gelukt! Ik heb per ongeluk 5 eetlepels speculaaskruiden toegevoegd ipv 5 theelepels. Stom, niet goed opgelet. Maar gelukkig was hij toch heel lekker! Ik vond het niet te sterk smaken. Dank voor het recept!

  23. Erna schreef:

    Hoi Laura,

    Ik heb deze heerlijke gevulde speculaas dit weekend gemaakt. Iedereen was erg enthousiast dus bedankt! Wel heb ik een vraag, want ik kon geen mooie grote lap maken, het plakte overal aan vast. Zou het te vochtig geweest zijn of heb je misschien een andere tip?

    Groetjes Erna

    1. Laura schreef:

      Misschien heb je iets aan dit artikel, het kan namelijk zowel te droog als de vochtig zijn: http://www.laurasbakery.nl/droog-of-plakkerig-deeg-werkbaar-maken/

      1. Erna schreef:

        Bedankt! Ik ga het binnenkort weer proberen!

  24. Celeste schreef:

    Hoi Laura,

    Zou je dit gevulde speculaas ook in kunnen vriezen? In stukjes gesneden, luchtdicht verpakken en dan in de vriezer? Of gaat dat niet met amandelspijs?

    Groetjes,
    Celeste

    1. Laura schreef:

      Dat werkt prima hoor!

      1. Celeste schreef:

        Bedankt voor je reactie! Ik ga hem zeker snel uitproberen!

      2. Rachel schreef:

        Ah, ik heb niet goed gelezen zie ik:) Dat was mijn vraag ook. Fijn te weten!

  25. Joyce Dasselaar schreef:

    Hallo Laura, zou ik ook een springvorm kunnen gebruiken en zo ja met welke afmeting?

    1. Laura schreef:

      Dat kan, hiermee kun je het recept omrekenen naar een andere maat bakvorm: http://www.handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

  26. ellen schreef:

    Hallo Laura, ik wil morgen dit recept maken maar nu vroeg ik me af, kan ik vanavond al het deeg maken en dan morgenvroeg verwerken?
    Groetjes Ellen

    1. ellen schreef:

      oeps, ik heb t al gelezen! deeg ligt nu dus lekker te rusten tot morgenochtend

  27. Tineke schreef:

    Ik heb hem ook gemaakt maar aangezien ik haast had heb ik het deeg zo’n drie uur laten rusten. Bij gebrek aan huishoudfolie maar twee keer strak in een boterhamzakje gedaan.
    Resultaat was erg lekker en met het deeg was goed te werken. Denk dat ik de volgende keer iets meer boter toevoeg omdat ik de speculaas toch ietsje te bros vond. Maar goed van smaak en dat is bij de eerste poging het belangrijkst.
    Ik heb een 24cm ronde springvorm gebruikt en de speculaas werd zo’n 4 cm hoog.

  28. Caroline schreef:

    Ik wil graag dit recept maken, maar dan met een dikkere laag amandelspijs. Past hij dan qua hoogte nog in deze vorm, of kan ik dan bijvoorbeeld beter een sloffenvorm pakken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zou inderdaad een sloffenvorm gebruiken, of wellicht de laagjes speculaas iets dunner maken.

  29. Jojanneke schreef:

    Hi Laura,

    Inderdaad is amendelspijs moeilijk te krijgen in de UK maar wel marsepein kan je dat als vervanger gebruiken voor de amandelspijs. Het zal zoeter zijn omdat er in Marsepein meer suiker zit.
    Wij hebben de speculaas kruiden ook via Nederland gekregen want dat kennen ze hier niet.

    Groeten
    Jojanneke

  30. Linda Bos schreef:

    Dit recept gemaakt met sinterklaas, deeg was prima, een nacht laten rusten in de koelkast. De volgende dag was het helaas erg nat en plakkerig en niet te verwerken. Heb het iets droger gemaakt met extra meel en uiteindelijk in de vorm gedrukt ipv gerold. Helaas was het resultaat na het bakken wat droog (door het extra meel?). Wat ging er fout? Help 🙂

    1. Laura Kieft schreef:

      Heb je het deeg wel goed verpakt in de koelkast? Klinkt alsof het door condens komt.

  31. Cornée schreef:

    Wat een goed recept! Ik ga wel de volgende keer meer speculaaskruiden gebruiken, maar verder: top! Ik heb m gemaakt in een springvorm en dat werkte super.

  32. Maaike schreef:

    Hallo wat voor soort bakblik heb jij gebruikt hoe heet deze

    1. Laura Kieft schreef:

      Een rechthoekige quichevorm met losse bodem.

  33. Fons Kamphuis schreef:

    Het deeg liet zich slecht uitrollen.ikheb het uiteindelijk maar in de vorm gedrukt.had ik het deeg eerst een tijdje uit de koelkast moeten laten rusten.hetgaat hier om gevulde speculaas.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Waarom liet het deeg zich slecht uitrollen? Was het te hard? Dan had je het iets langer uit de koelkast kunnen laten voor het bewerken ja. Had je het misschien ook iets langer in de koelkast laten rusten?

  34. Saskia schreef:

    Wat is dit een heerlijk recept. Met de Sint heb ik het gemaakt in een ronde lage bakvorm (met kartelrandjes). Iedereen vond het heerlijk!
    Misschien wel handig om bovenaan het recept te vermelden dat zowel de deeg als de amendelspijs nog lekkerder worden als je ze de avond van te voren maakt (Ik kwam daar nu al lezende/makende achter). Maar hij was alsnog heerlijk. Super bedankt Laura!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Fijn dat je er zo van hebt genoten! En goede tip.

  35. Tess schreef:

    Hoi Laura, ziet er heerlijk uit, we gaan dit morgen bakken! De bakvorm van Dille & Kamille, is die met een losse bodem? Dat is wat ze nu op de site verkopen. Groetjes Tess

  36. Tess schreef:

    Oh ik zie het antwoord al in een andere vraag / antwoord! Het zijn ook zoveel reacties ondertussen 🙂
    Een losse bodem dus ja!

    1. Marije schreef:

      Kan ik deze gevulde speculaas ook in een groter hoeveelheid maken op een bakplaat ? Is de baktijd dan iets langer ?

  37. Ilse schreef:

    Hoi Laura, ik wil aankomend weekend dit recept maken. Kun je het gevuld speculaas ook invriezen? Dan kan ik de helft bewaren voor pakjesavond. Groetjes! 🙂

  38. Thea schreef:

    Het deeg staat nu in de oven.
    Mijn deeg was ook wat plakkerig. Ik heb er plasticfolie opgelegd zodat ik het met de deegroller makkelijker kan uitrollen.
    Dit heb ik ook met de amandelspijs gedaan.
    Gaat echt goed.
    Leuke recepten heb je Laura.
    Ik hield niet zo van bakken, maar nu ben ik helemaal om.
    Iedere week ga ik nu iets anders uitproberen, zodat als we visite krijgen ik iets lekkers kan voorzetten, het proefbaksel zelf al geproefd hebben.

    De Lions waren ook een succes evenals de millionaire‘s shortbread en de scones.

  39. Frans schreef:

    Beste Laura,

    Dit is echt een geweldig recept. Ik kan me voorstellen dat je er niet teveel amandelspijs in wilt, ik vind dat ook niet zo geweldig als dat er veel in zit. Ik kan je echter aanraden om een walnotenspijs te proberen (liefst Chileense die hebben een minder bitter velletje) dan heb je echt het gevoel “mag het wat meer zijn”. Walnotenspijs is gewoon op dezelfde manier te maken als amandelspijs.

    Hartelijke groet, Frans

  40. Janine schreef:

    Beste Laura, minstens 1x per jaar maak ik deze heerlijke gevulde speculaas, dat kennen ze niet in Frankrijk! Begint natuurlijk met de amandelspijs maken (natuurlijk ook vlgns jouw recept). Dank je wel!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk om te lezen! Geniet ervan!

  41. yvonne ammerdorffer schreef:

    hoi, ik ben een beginnende bakster, gelukkig zijn jouw recepten erg toegankelijk. ik heb voor het eerst gevuld speculaas gemaakt, het recept met het plaatje van speculaas met een bloem van amandelen. ik had verwacht dat het speculaas bros zou zijn, maar eigenlijk was de substantie hetzelfde als het spijs. klopt dat?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het hoort zacht te zijn, dus dat klopt!

  42. Linda Toor schreef:

    Ik heb vanavond deze overheerlijke gevulde speculaas gebakken, mijn man en ik konden niet wachten met proeven dus beetje warm gegeten maar hmmmmm echt verrukkelijk 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept