Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Appel-kaneel cake

Laura Kieftdoor Laura Kieft
13 januari 2012
in Cakes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Wanneer je op zoek gaat naar zoete recepten waar appel in is verwerkt kom je heel erg veel tegen. Waaronder uiteraard de meestbekende: appeltaart. Niet lang geleden is zelfs het boek Appeltaart van Janneke Philippi verschenen (welke uiteraard op mijn verlanglijstje is gezet). Ik heb voor jullie ook een soort appelgebak met recept, weliswaar geen taart maar wel een hele lekkere cake! En of je hier nu cupcakes van wilt maken, een grote tulband of misschien toch een simpele cake, het kan allemaal!

Recept afdrukken

Appel-kaneel cake

Een eenvoudig maar ontzettend lekker recept waarmee je wat betreft bakvorm prima kunt variëren. Deze appel-kaneel cake is om te smullen!
Porties: 1 rechte 25 cm vorm (of 22 cm tulband)

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker (1 Dr. Oetker zakje)
  • 4 grote eieren
  • snufje zout
  • 1 jonagold/goudrenet appel
  • 4 tl kaneelpoeder
  • 3 el kaneelsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C (boven- en onderwarmte)
  • Mix op de hoogste stand de boter, suiker, vanillesuiker en het snufje zout tot een romige crème. Voeg op middelmatige snelheid één voor één de eieren toe en meng alles tot een glad beslag. Voeg het meel beetje bij beetje toe tijdens het mixen, voeg ook de kaneelpoeder toe en meng dit tot een glad beslag. Naar smaak kun je eventueel nog wat extra kaneelpoeder toevoegen
  • Snijd de appel in kleine blokjes en meng deze in een kom met wat bloem. De bloem zorgt ervoor dat de stukjes straks tijdens het bakken niet allemaal naar de bodem zakken. Meng met een spatel de stukjes appel door het beslag heen. Meng ook de grove kaneelsuiker door het beslag met een spatel, hou wel wat over voor de decoratie van de cake. Stort het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm en strooi de achtergehouden kaneelsuiker over de cake
  • Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin (maak je cupcakes? deze zijn na 20 minuten klaar).
  • Steek na het bakken in sateprikker in de cake, wanneer deze er schoon uitkomt is de cake gaar. Laat hem kort afkoelen in het blik voordat je hem op een rooster stort en verder laat afkoelen.
Bewaren

Alles over het bewaren van cake lees je hier!

Eet smakelijk!

Vorige post

Volgende post

Review: Vistaprint fotokalender
Jubileum taart

Related Posts

Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft
14 april 2021
0

Zoals...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
6

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 99

  1. Anonymous says:
    9 jaar geleden

    Lekker! Ik had nog goudrenetten over van vorige week, dus morgen wordt deze cake gebakken..En mokka eclairs erachter aan. Worden mijn vriendinnen weer blij van mij.

    Groetjes,

    Jacky

    Beantwoorden
    • Laura says:
      9 jaar geleden

      Veel plezier met bakken morgen!

      Beantwoorden
  2. Dreaming of Cakes says:
    9 jaar geleden

    Bedankt voor je recept ziet er lekker uit,
    Groetjes van Esther een nieuwe blog volger

    Beantwoorden
    • Laura says:
      9 jaar geleden

      Leuk er weer een nieuwe volger bij te hebben 🙂

      Beantwoorden
  3. Joke says:
    9 jaar geleden

    Lekker Lau en wat een prachtige foto’s heb je weer gemaakt!!! Mijn complimenten hoor.

    Liefs, Mam ♥

    Beantwoorden
    • Laura says:
      9 jaar geleden

      Thanks mams 🙂

      Beantwoorden
  4. Sweetstuff says:
    9 jaar geleden

    Ohh lekker ik maak ook altijd appel kaneel cake maar dan uit zo een pak va de supermarkt. Mijn vriend is er echt helemaal gek op! Wel leuk om het ook eens zo te gaan maken, deze zal vast nog lekkerder smaken!

    Beantwoorden
  5. Ann says:
    9 jaar geleden

    Dag Laura,
    Ik volg je sinds een dikke twee maanden, maar was effe je link kwijt. Ik vind dat je een super blog hebt en chapeau dat je al dat lekkers kan maken!
    Eén ding is zeker … koop dat appeltaartenboek van Philippi maar, want ik heb het enkele weken geleden aangeschaft en het is super!
    Groetjes,
    Ann

    Beantwoorden
  6. Sunnysandra says:
    9 jaar geleden

    Hoi, volg je blog zo af en toe en kwam toen dit lekkere recept tegen. Was wel even zoeken naar de kaneelsuiker (uiteindelijk de locale gezondheidswinkel)en heb er cakejes van gemaakt voor de verjaardag van mijn zoontje. Iedereen was zeer enthousiast, dus bedankt.
    Sandra

    Beantwoorden
  7. Nicole says:
    9 jaar geleden

    Lekker recept.. Ga het nu uitproberen..
    Maar ff een vraagje.. Kaneel suiker kan je toch ook zelf maken ?? Door kaneel en suiker te mengen of gaat dat niet ??

    Groetjes en wacht met spanning op meer recepten..
    Nicole

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 jaar geleden

      Hoi Nicole, je kunt op deze manier zeker kaneelsuiker maken. Alleen gebruik ik in dit recept grove kaneelsuiker, die heb ik in een potje bij de AH XL gekocht, net weer even anders dus maar dit maakt het erg lekker!

      Beantwoorden
  8. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Dag Laura,

    Ziet er heel lekker uit!
    Als je een grote tulband gebruikt, zijn deze ingredienten dan voldoende?

    Groetjes Liset

    Beantwoorden
  9. Laura's Bakery says:
    8 jaar geleden

    Hoi liset, dit recept is genoeg voor een bakvorm van 30 centimeter. Zelf heb ik een hele grote tulbandvorm en heb het recept toen verdubbeld. Ik hoop dat je hier wat mee kunt!

    Beantwoorden
    • Anonymous says:
      8 jaar geleden

      Dank je wel Laura!

      Ik gebruik een tulbandvorm van 22cm.
      Kan ik het recept dan verdubbelen?

      Groetjes Liset

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Hoi Liset, ik zou het recept x 1,5 doen. Als je twijfelt en toch x2 doet kun je van de rest altijd nog cupcakes maken :). Liefs Laura

      Beantwoorden
      • Ayla says:
        7 jaar geleden

        Hoi Laura, hoe vol vul ik de tulbandvorm met beslag? Ik wil inderdaad gewoon twee keer zoveel maken en van de rest cupcakes, maar hoeveel rijst de cake nog? Alvast dank voor je antwoord. Ik ga de tulband morgen bakken voor een vriendinnetje die op mijn kindjes gaat passen.

        Groetjes, Ayla

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          7 jaar geleden

          Hoeveel van het beslag in de vorm moet hangt af van de grootte en inhoud van je vorm. Ook makkelijk om aan te houden is vullen tot 2/3. Ik heb een hele grote vorm en doe het recept x2

          Beantwoorden
          • Ayla says:
            7 jaar geleden

            Super! Die 2/3, die wou ik weten. Gaat helemaal lukken; bedankt!

    • Anonymous says:
      8 jaar geleden

      Bedankt! Ga ik doen!! Liefs

      Beantwoorden
  10. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Hoeveel cupcakes kan ik met deze hoeveelheden maken?

    Groetjes,
    Maaike

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Hoi Maaike, ik gok dat je hier zo’n 10-12 cupcakes uit kan halen. Liefs, Laura

      Beantwoorden
    • Anonymous says:
      8 jaar geleden

      Ok, dank je! Dan ga ik de hoeveelheden verdubbelen 🙂

      Groetjes, Maaike

      Beantwoorden
      • Sanne says:
        3 jaar geleden

        Ze waren heerlijk!! Haalde er 20 cupcakes uit!

        Beantwoorden
  11. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Hij staat nu in de oven! Ik ben echt heel benieuwd.
    Ik heb hem in een tulbandvorm gedaan.
    Hoort het zo’n dik beslag te worden?

    Groetjes!

    Beantwoorden
  12. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Ziet er bijzonder goed uit, was nog op zoek naar een taart/cake die ik dit weekend kon gaan maken. Ga deze zeker proberen en zal laten weten wat het resultaat was!

    Goed boeren in de Stad, [url=http://www.goedboerenindestad.nl]moestuin[/url] in de stad, [url=http://www.goedboerenindestad.nl/kippen/]kippen[/url] in de stad en heerlijke [url=http://www.goedboerenindestad.nl/recepten/]recepten[/url] uit grootmoederstijd.

    Beantwoorden
  13. moestuin says:
    8 jaar geleden

    Ziet er bijzonder goed uit, was nog op zoek naar een taart/cake die ik dit weekend kon gaan maken. Ga deze zeker proberen en zal laten weten wat het resultaat was!

    Beantwoorden
  14. Irma says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Al 2x gebakken, iedereen is dol enthousiast, smaakt super lekker!!
    Tip: De kaneelsuiker verkopen ze ook bij Jumbo.

    Er staat nu weer een tulband in de oven, dus vanavond weer heerlijk bij de koffie! 🙂
    Groet

    Beantwoorden
  15. conny weeda says:
    7 jaar geleden

    Wat een heerlijk recept! De cake staat nu in de oven, ik kan niet wachten! Alleen het beslag is al om je vingers bij af te likken, mmmm!

    Beantwoorden
  16. Silvi says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura, kan ik het bloem ook vervangen door glutenvrij meel..bijvoorbeeld een mix van amandelmeel en rijstebloem…of eventueel helf spelt half amandel..ik hoor het graag:)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan prima. Hij zal wel iets compacter zijn en een beetje anders van structuur. Maar dat zal hem niet minder lekker maken 🙂

      Beantwoorden
  17. Birgit says:
    7 jaar geleden

    Hoi,

    Kom je nog vaak op deze site. Ik vind hem namelijk fantastisch!
    Deze cake ia echt super lekker. Kon alleen de kaneelsuiker niet vinden. Ik hoop dat je er nog is nieuwe recepten op zet!

    Groetjes Birgit

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Birgit,
      Er worden wekelijks verschillende nieuwe berichten en recepten op de site geplaatst. Kijk maar eens op de home pagina.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  18. Jorinda says:
    7 jaar geleden

    Hoi,

    Hmmm, klinkt lekker! Ik ben direct aan de slag gegaan en hij staat nu in de oven!
    Ik heb hem in een gewoon cakeblik.
    Is de baktijd dan ook 60-70 minuten?
    Het lijkt zo lang als ik zie hoe hij er na 30 min. al uit ziet!
    Ik ben erg benieuwd hoe hij zal smaken!

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      een cake is eigenlijk altijd 60 minuten bakken, hij moet van binnen natuurlijk ook gaar zijn. Als hij wel al mooi bruin is kun je de cake afdekken met aluminium folie. Dan gaart hij wel verder maar zal hij niet nog veel donkerder worden.

      Beantwoorden
  19. Wendy says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura, deze cake wil ik graag volgende week maken voor de verjaardag van mijn dochter.
    Gebruik jij fijne kristalsuiker of witte basterdsuiker?

    Groetjes,
    Wendy

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      In deze taart gebruikte ik fijne kristalsuiker

      Beantwoorden
  20. Marlies says:
    6 jaar geleden

    Dag Laura,

    Wat een mooie site zeg! En lekkere recepten. Blij dat ik de komende tijd weer tijd heb om lekker te gaan bakken! 😉
    Ik heb de kaneelsuiker van Van Gils voor dit recept gekocht, is dat hetzelfde?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Marlies, die kaneelsuiker kun je goed gebruiken. De grove kaneelsuiker is wel iets anders. Veel plezier met bakken!

      Beantwoorden
  21. Gemma says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Wat een topper deze cake.
    In korte tijd heb ik hem nu al vier keer kunnen maken en elke keer krijg ik weer complimenten over hoe lekker deze cake is.
    Ook complimenten Nasr jou dus.

    Groet,

    Gemma

    Beantwoorden
  22. Wendy says:
    6 jaar geleden

    Hi,

    Deze cake lijkt me erg lekker! Daarom wil ik deze morgen gaan maken 🙂 Voor hoeveel personen is dit recept?

    Groetjes Wendy

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      het is voor ongeveer 12 personen

      Beantwoorden
  23. Kim says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura
    In het weekend deze heerlijke cake gemaakt, was een groot succes.
    Bedankt voor al je lekkere recepten ik ben helemaal fan. En maak er veel gebruik van je recepten.
    Gr Kim

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Graag gedaan 🙂 Leuk te horen dat je al verschillende recepten hebt geprobeerd!

      Beantwoorden
  24. Megan says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura

    Mijn complimenten voor dit recept.
    Ik maak veel gebruik van al je recepten.
    Nooit geen mislukte baksels.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Wat leuk om te horen! Dankjewel 🙂

      Beantwoorden
  25. sam says:
    6 jaar geleden

    Zondag deze cake gemaakt .. onverwachts dus had geen
    grove suiker maar was heerlijk hoor
    .

    Beantwoorden
  26. Lise says:
    6 jaar geleden

    Ik heb dit recept gebruikt om een tulband mee te maken, maar het lukt niet echt. De tulband rijst heel raar, hij rijst meer naar het midden toe i.p.v. gelijkmatig omhoog. Wat kan ik hieraan doen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Heb je misschien een oven met luchtcirculatie? Dan kun je proberen om die uit te zetten.

      Beantwoorden
  27. Sanne says:
    6 jaar geleden

    kan je bijv. Ook appelstroop er in toevoegen zo ja wat is ong. Een goeie hoeveelheid met de verhouding van de ingrediënten
    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat heb ik nog niet eerder geprobeerd. Je kunt het zeker proberen, maar durf niet te zeggen hoeveel je nodig hebt.

      Beantwoorden
  28. Pingback: Recept: sinaasappelcake met kaneel en mandarijn | Linnes.nl
  29. Yvonne says:
    6 jaar geleden

    Net je recept geprobeerd, de cake staat in de oven. Het ruikt in ieder geval al heerlijk!

    Beantwoorden
  30. Brenda says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb verschillende maten theelepels thuis, dus voor mij is het moeilijk in te schatten hoeveel 4 theelepels kaneel ongeveer is. Hoeveel gram is dat ongeveer?

    En kun je ipv de vanillesuiker ook vanille essence gebruiken? Hoeveel heb ik hiervan dan nodig?

    Alvast bedankt!

    Brenda

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      De inhoud van een theelepel is 5ml en van een eetlepel 15ml. Essence zou ook kunnen, maar extract is nog lekkerder. 1-2 theelepels is dan wel voldoende.

      Beantwoorden
      • Henri says:
        5 jaar geleden

        Dit is geen handig antwoord. Iemand vraagt naar een gewicht en je geeft een antwoord over volume. Ik heb een theelepel kaneel gewogen en het weegt ongeveer 2 g.

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Bij tl en el werk je altijd met inhoudsmaten, vandaar mijn antwoord.

          Beantwoorden
          • Henri says:
            5 jaar geleden

            Dat kan wel zo zijn maar ze vroeg om een gewicht. Inhoudsmaten voor droge stoffen zijn per definitie onnauwkeurig. Het is makkelijk dat geef ik toe maar onnauwkeurig.

  31. nienke says:
    5 jaar geleden

    Ga dit recept nu voor de 3e keer maken, mijn man vind hem zo lekker! Ook je zebra cake is een echte aanrader.

    Bedankt voor de lekkere recepten en je heldere omschrijving!

    Beantwoorden
  32. Kyra says:
    5 jaar geleden

    Ik heb alleen nog maar M eieren en Roomboter. Is dat erg?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Bij bakken gebruik je juist altijd ongezouten roomboter. M eieren kan ook, als ze heel klein zijn kun je er eventueel eentje extra toevoegen.

      Beantwoorden
      • Kyra says:
        5 jaar geleden

        Ja klopt, ik heb altijd ongezouten roomboter in huis. En het is helemaal goed gekomen. Smaakt heerlijk!

        Beantwoorden
  33. Kyra says:
    5 jaar geleden

    Ik heb ook een Silliconen cakevorm die lijkt mij makkelijker met de cake eruit halen. Omdat dit recept voor een cakevorm is van 30 cm, is mijn Silliconen cakevorm 3 cm korter. Maakt dat iets uit die 3cm? hij is 27x14x7cm.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Nee hoor, dat maakt niet uit.

      Beantwoorden
  34. Charlotte says:
    5 jaar geleden

    Is het misschien de “Van Vliet kaneel suiker”

    Dit zijn grove korrels, alleen helaas niet bij mij in de buurt te verkrijgen maar gelukkig wel online te bestellen

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Volgens mij is het daar inderdaad van ja! (de sticker is van mijn pot af helaas)

      Beantwoorden
  35. Brenda says:
    5 jaar geleden

    Beste Laura,

    ik wil graag alleen een kaneelcake maken. Kan ik dan gewoon de appel weglaten of moet het recept nog aangepast worden? Alvast bedankt voor je reactie!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Appel weglaten is voldoende hoor 🙂

      Beantwoorden
  36. Henri says:
    5 jaar geleden

    Een leuk recept. Ik ga dit binnenkort maken.

    Maar het is me niet duidelijk wat er precies wordt bedoeld met kaneelsuiker. Is dit gewoon een mengsel van suiker en kaneel of is er iets bijzonders mee gedaan? Als het gewoon een mengsel is van suiker en kaneel waarom zou je dit dan kopen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Het zijn grote korrels kaneel, de ‘normale’kaneelsuiker maak ik inderdaad zelf.

      Beantwoorden
  37. Naoual says:
    5 jaar geleden

    Ook dol op dit recept! Ik merkte alleen wel beide keren dat de cake wat compact was, met name het bodemgedeelte. Nu vergeet ik altijd de boter uit de koelkast te halen dus laat ik het meestal smelten bij de bereiding wat niet de bedoeling is. Zou het misschien daardoor kunnen komen? De smaak is wel heerlijk hoor.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat zou heel goed door de boter kunnen komen inderdaad. Wanneer ik boter smelt voor een cake krijg ik ook een compacter resultaat.

      Beantwoorden
  38. Wyanda says:
    5 jaar geleden

    Bedankt voor het recept! In plaats van de witte basterd heb ik bruine basterd gebruikt (had geen witte meer op voorraad). Kaneelsuiker had ik ook niet in huis dus ik heb wat extra gewone suiker en kaneelpoeder toegevoegd plus een halve theelepel kardemompoeder en snuf korianderpoeder.
    De cake is heerlijk geworden, ruikt en proeft ook een beetje naar mokka. Mmm…

    Beantwoorden
  39. Linda says:
    5 jaar geleden

    Heerlijk recept! Eigenwijs als ik heb heb ik de kaneel vervangen door speculaaskruiden, en de suiker door lichtbruine basterdsuiker. Hij was heerlijk luchtig en door de tip van de appel door de bloem halen bleven alle stukje appel inderdaad goed verdeeld over de hele cake. Ik had hem samen met een vriendin gebakken en we gaan hem allebei zeker nog een keer maken!

    Beantwoorden
  40. Patricia says:
    4 jaar geleden

    Wat een lekkere cake! Heb ‘m vandaag gebakken, het was de moeite zeker waard! Stad en land afgezocht naar grove kaneelsuiker (nou ja, 4 verschillende supermarkten ;)) en uiteindelijk gevonden bij de Plus. Vanmorgen aan de slag gegaan met het recept, met een heerlijk geurend huis als extraatje. Vanmiddag bij de koffie en thee genoten van de cake, de stukjes appel waren mooi verdeeld, de smaak erg goed en de structuur perfect (totaal niet droog), kortom: heerlijk! Bedankt voor het delen van dit toprecept!

    Beantwoorden
  41. Jenske says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Als je gewoon standaard maat eieren gebruikt, moet je dan 5 eieren gebruiken i.p.v. 4? U geeft namelijk aan dat er 4 grote eieren nodig zijn.
    Alvast bedankt voor uw reactie!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      4 M eieren is voldoende (maar met L lukt het ook)

      Beantwoorden
      • Jenske says:
        4 jaar geleden

        Beste Laura,
        Hartelijk bedankt voor uw reactie. Zou u me kunnen vertellen hoe groot (in cm) de tulband was die u heeft gebruikt?
        Alvast hartelijk bedankt voor uw reactie.

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          4 jaar geleden

          Ik geloof zo’n 24cm

          Beantwoorden
  42. Mariska says:
    4 jaar geleden

    Ik heb eigenlijk een vraagje over de appeltaart-plaatkoek uit jouw basisbakboek kan je deze koekjes al helemaal klaar ook gebakken dus in de vriezer bewaren?
    En hoelang precies?
    Alvast bedankt voor je reactie!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor dat kan: http://www.handigebaktips.nl/koekjes-bewaren/

      Beantwoorden
  43. Joos Bakery says:
    4 jaar geleden

    Hij staat nu in de oven.. In plaats van kaneelsuiker heb ik een mix fijne bruine kandijsuiker & fijne kaneelsuiker gebruikt.
    ben benieuwd!

    Beantwoorden
  44. Dinneke says:
    4 jaar geleden

    Hi
    Net de reacties gelezen maar ik kan er niet uithalen of de tulband vorm die jij hebt gebruikt 30cm of 22 cm is. In het recept staat 30 cm maar in ene reactie vertel je 22 cm.

    M’n tulband is 22 cm. Ik vroeg mij daarom af of ik het recept x 1,5 moet doen of toch niet.

    Ik maak trouwens veelvuldig gebruik van je recepten.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      De genoemde hoeveelheden zijn voor een 25 cm cake. Dus als je een tulband neemt is 22cm een goede. x 1,5 kan, dan krijg je een wat hogere tulband.

      Beantwoorden
  45. Vivian says:
    3 jaar geleden

    Erg lekker, alleen jammer dat het recept niet genoeg is voor een tulband van 22 cm…

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Voor mijn 22 cm vorm was het genoeg, kan natuurlijk ook verschillen per model. Maar je kunt natuurlijk altijd meer beslag maken als je een grotere/hogere wilt 🙂

      Beantwoorden
  46. Suzanne says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Wij genieten volop van jou recepten.
    Gaat de appel met schil of zonder er in?
    De cake is van boven niet gelijkmatig, hoe kan dit?
    Sommige gedeeltes zijn mooi maar sommige steken ook erg uit…lijkt de appel te zijn..

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je schilt de appel voordat je hem in blokjes snijdt. Ik houd van een rustieke cake, door het rijzen scheurt hij open. Als je dat niet of minder wilt kun je dit eens lezen: https://handigebaktips.nl/cake-bakken-zonder-open-te-barsten/

      Beantwoorden
  47. Willeke says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Als ik het recept keer 1,5 doe, wat wordt de baktijd dan?
    Gr. Willeke

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat hangt helemaal af van het soort en formaat bakvorm dat je gebruikt. Indien zelfde vorm heb je waarschijnlijk zo’n 10-15 minuten extra nodig.

      Beantwoorden
  48. Samira says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik wil vanavond na het werk even een lekker cake bakken en ga dus deze tulband uitproberen.
    Kan ik ipv 4 grote eieren ook 5 M-eieren gebruiken?
    Alvast bedankt voor je reactie!! 🙂

    Liefs Samira

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, geen probleem.

      Beantwoorden
      • Samira says:
        3 jaar geleden

        Zowel ik als mijn collega’s hebben hel erg van deze cake gesmuld!! 🙂

        Beantwoorden
  49. nicole says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Heerlijk recept! Iedereen geniet ervan.
    grt Nicole

    Beantwoorden
  50. Hettie says:
    2 jaar geleden

    Heb de cake gebakken met 3 appels, 250 gram bloem met 7,5 gr poeder, kaneel en suiker plus rozijnen, 40 minuten op 160 graden, 15 minuten 170 graden, daarna 10 minuten op 170 graden en de tulband cake is perfect gelukt.

    Beantwoorden
    • Hettie says:
      2 jaar geleden

      40 minuten op 160, 15 minuten op 60, daana 10 minuten op 170 graden en daarna Ff af laen koelen in de oven. Helemaal goed gelukt!

      Beantwoorden
  51. Pingback: Appel-limoen cake - Laura's Bakery
  52. Pingback: Bekentenis 27: nee zeggen is ja zeggen tegen jezelf – Leven van Marleen
  53. Linde says:
    2 maanden geleden

    Ik heb niet zo veel kaneel is het erg als ik minder gebruik?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Nee, maar dan mist het wel wat smaak

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yBMeDtVql_gAX_4n4cM&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ae7ab68bbf813420c6004455849f320c&oe=609B0EE5' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=AW1yap9uLEcAX9hrtTC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ecf62d3619eb4d232c9d2b79e5e4b831&oe=6099C62F' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>
  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RMpGpUXi3QcAX9wNgrf&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=7aa696911018d9296e389e1b93a4991d&oe=609AE2CE' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Jubileum taart

Jubileum taart

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft-14 april 2021-0

Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan...

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-6

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan