Appel-kaneelcake

Gepost: 13 januari 2012 Laatst bewerkt: 10 augustus 2023
Appel-kaneelcake

Misschien wel mijn meest favoriete cake ooit: de appel-kaneelcake! Toen ik nog op kantoor werkte stond ik bekend om mijn appelcake met kaneel en lagen er met enige regelmaat appels op mijn bureau als niet zo subtiele hint. Een dag later stond er dan natuurlijk een lekkere cake op het bureau.

Appelcake met kaneel

Aan het eind van de zomer heb ik altijd helemaal zin in de herfst en de smaken die daarbij horen. Appel en kaneel zijn mijn favoriete ingrediënten in deze periode, en het liefst combineer ik ze in ieder recept als het maar even kan.

De meeste recepten die je hier op het blog vind, maak ik maar een keer. Ik creëer immers graag nieuwe recepten om met jullie te delen. Dat geldt echter niet voor de appel-kaneelcake. Die maak ik iedere herfst meerdere keren.

Bij mijn recept voor deze appelcake voeg ik ook graag wat grove kaneelsuiker toe. Je kunt een handje door het beslag spatelen, of juist wat van deze kaneelsuiker over de cake strooien voordat hij in de oven gaat. Het resultaat ziet er niet alleen mooi uit, maar de kaneelsuiker voegt ook een lekkere knapperige structuur toe.

recept voor appel-kaneelcake maken

Appel-kaneelcake maken

Recepten met appel en kaneel

Mijn favoriete smaakcombinatie heb ik natuurlijk in vele recepten uitgeprobeerd, dus dat resulteert in heel veel lekkere recepten die hier op het blog te vinden zijn. Ik zet mijn favoriete recepten graag voor je op een rij.

 

makkelijke appel-kaneelcake

Zelf appel-kaneelcake maken - tips

Welke appels moet ik gebruiken?

Ik gebruik het liefst Jonagold of Goudreinet appels voor zoete bakrecepten. Daarmee zit je altijd goed. Elstar is ook een prima alternatief als je de andere rassen niet kunt vinden.

Kan ik ook een tulband maken van dit recept?

Zeker, dat heb ik ook al regelmatig gedaan. De hoeveelheid van dit recept is voor een 25 cm cakevorm, die hebben een inhoud van ongeveer 1450 ml.

Stel dat je deze tulbandvorm met een inhoud van 2400 ml gebruikt, dan kun je de hoeveelheid beslag x1,5 doen. Houd er rekening mee dat een tulband vaak wel wat langer nodig heeft in de oven. Begin met 75 minuten en controleer dan of hij gaar is.

Kan ik ook appel-kaneel cupcakes maken van dit recept?

Dat kan zeker. Ik heb ook een recept voor appel-kaneel cupcakes voor je, dat is nog makkelijker. Ook lekker: deze kleine appelcakejes. Als je wilt kun je prima wat kaneel aan het beslag toevoegen.

appel-kaneelcake recept

 

beste appel-kaneelcake

Opslaan
Recept afdrukken

4.68 van 40 stemmen

Appel-kaneelcake

Een eenvoudig maar ontzettend lekker recept waarmee je wat betreft bakvorm prima kunt variëren. Deze appel-kaneel cake is om te smullen!
Porties: 12 porties
Voor een 25 cm cakevorm

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 grote eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 1 jonagold/goudreinet appel
  • 4 tl kaneelpoeder
  • Optioneel: grove kaneelsuiker ter decoratie

Instructies

  • Mix boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en meng alles tot een glad beslag.
  • Voeg zelfrijzend bakmeel, zout en kaneel toe, mix tot deze droge ingrediënten zijn opgenomen.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng deze in een kom met wat bloem. De bloem zorgt ervoor dat de stukjes straks tijdens het bakken niet allemaal naar de bodem zakken.
  • Meng met een spatel de stukjes appel door het beslag heen. Stort het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm. Als je wilt kun je wat grove kaneelsuiker over de bovenkant strooien.
  • Bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin op 175 ℃ (boven- en onderwarmte).
  • Steek na het bakken in sateprikker in de cake, wanneer deze er schoon uitkomt is de cake gaar. Laat hem kort afkoelen in het blik voordat je hem op een rooster stort en verder laat afkoelen.
Bewaren

Alles over het bewaren van cake lees je hier!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

112 reacties

  1. Anonymous schreef:

    Lekker! Ik had nog goudrenetten over van vorige week, dus morgen wordt deze cake gebakken..En mokka eclairs erachter aan. Worden mijn vriendinnen weer blij van mij.

    Groetjes,

    Jacky

    1. Laura schreef:

      Veel plezier met bakken morgen!

  2. Bedankt voor je recept ziet er lekker uit,
    Groetjes van Esther een nieuwe blog volger

    1. Laura schreef:

      Leuk er weer een nieuwe volger bij te hebben 🙂

  3. Joke schreef:

    Lekker Lau en wat een prachtige foto’s heb je weer gemaakt!!! Mijn complimenten hoor.

    Liefs, Mam ♥

    1. Laura schreef:

      Thanks mams 🙂

  4. Sweetstuff schreef:

    Ohh lekker ik maak ook altijd appel kaneel cake maar dan uit zo een pak va de supermarkt. Mijn vriend is er echt helemaal gek op! Wel leuk om het ook eens zo te gaan maken, deze zal vast nog lekkerder smaken!

  5. Ann schreef:

    Dag Laura,
    Ik volg je sinds een dikke twee maanden, maar was effe je link kwijt. Ik vind dat je een super blog hebt en chapeau dat je al dat lekkers kan maken!
    Eén ding is zeker … koop dat appeltaartenboek van Philippi maar, want ik heb het enkele weken geleden aangeschaft en het is super!
    Groetjes,
    Ann

  6. Sunnysandra schreef:

    Hoi, volg je blog zo af en toe en kwam toen dit lekkere recept tegen. Was wel even zoeken naar de kaneelsuiker (uiteindelijk de locale gezondheidswinkel)en heb er cakejes van gemaakt voor de verjaardag van mijn zoontje. Iedereen was zeer enthousiast, dus bedankt.
    Sandra

  7. Nicole schreef:

    Lekker recept.. Ga het nu uitproberen..
    Maar ff een vraagje.. Kaneel suiker kan je toch ook zelf maken ?? Door kaneel en suiker te mengen of gaat dat niet ??

    Groetjes en wacht met spanning op meer recepten..
    Nicole

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Nicole, je kunt op deze manier zeker kaneelsuiker maken. Alleen gebruik ik in dit recept grove kaneelsuiker, die heb ik in een potje bij de AH XL gekocht, net weer even anders dus maar dit maakt het erg lekker!

  8. Anonymous schreef:

    Dag Laura,

    Ziet er heel lekker uit!
    Als je een grote tulband gebruikt, zijn deze ingredienten dan voldoende?

    Groetjes Liset

  9. Laura's Bakery schreef:

    Hoi liset, dit recept is genoeg voor een bakvorm van 30 centimeter. Zelf heb ik een hele grote tulbandvorm en heb het recept toen verdubbeld. Ik hoop dat je hier wat mee kunt!

    1. Anonymous schreef:

      Dank je wel Laura!

      Ik gebruik een tulbandvorm van 22cm.
      Kan ik het recept dan verdubbelen?

      Groetjes Liset

    2. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Liset, ik zou het recept x 1,5 doen. Als je twijfelt en toch x2 doet kun je van de rest altijd nog cupcakes maken :). Liefs Laura

      1. Ayla schreef:

        Hoi Laura, hoe vol vul ik de tulbandvorm met beslag? Ik wil inderdaad gewoon twee keer zoveel maken en van de rest cupcakes, maar hoeveel rijst de cake nog? Alvast dank voor je antwoord. Ik ga de tulband morgen bakken voor een vriendinnetje die op mijn kindjes gaat passen.

        Groetjes, Ayla

        1. Laura's Bakery schreef:

          Hoeveel van het beslag in de vorm moet hangt af van de grootte en inhoud van je vorm. Ook makkelijk om aan te houden is vullen tot 2/3. Ik heb een hele grote vorm en doe het recept x2

          1. Ayla schreef:

            Super! Die 2/3, die wou ik weten. Gaat helemaal lukken; bedankt!

    3. Anonymous schreef:

      Bedankt! Ga ik doen!! Liefs

  10. Anonymous schreef:

    Hoi Laura,

    Hoeveel cupcakes kan ik met deze hoeveelheden maken?

    Groetjes,
    Maaike

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Maaike, ik gok dat je hier zo’n 10-12 cupcakes uit kan halen. Liefs, Laura

    2. Anonymous schreef:

      Ok, dank je! Dan ga ik de hoeveelheden verdubbelen 🙂

      Groetjes, Maaike

      1. Sanne schreef:

        Ze waren heerlijk!! Haalde er 20 cupcakes uit!

  11. Anonymous schreef:

    Hij staat nu in de oven! Ik ben echt heel benieuwd.
    Ik heb hem in een tulbandvorm gedaan.
    Hoort het zo’n dik beslag te worden?

    Groetjes!

  12. Anonymous schreef:

    Ziet er bijzonder goed uit, was nog op zoek naar een taart/cake die ik dit weekend kon gaan maken. Ga deze zeker proberen en zal laten weten wat het resultaat was!

    Goed boeren in de Stad, [url=http://www.goedboerenindestad.nl]moestuin[/url] in de stad, [url=http://www.goedboerenindestad.nl/kippen/]kippen[/url] in de stad en heerlijke [url=http://www.goedboerenindestad.nl/recepten/]recepten[/url] uit grootmoederstijd.

  13. moestuin schreef:

    Ziet er bijzonder goed uit, was nog op zoek naar een taart/cake die ik dit weekend kon gaan maken. Ga deze zeker proberen en zal laten weten wat het resultaat was!

  14. Irma schreef:

    Hoi Laura,
    Al 2x gebakken, iedereen is dol enthousiast, smaakt super lekker!!
    Tip: De kaneelsuiker verkopen ze ook bij Jumbo.

    Er staat nu weer een tulband in de oven, dus vanavond weer heerlijk bij de koffie! 🙂
    Groet

  15. conny weeda schreef:

    Wat een heerlijk recept! De cake staat nu in de oven, ik kan niet wachten! Alleen het beslag is al om je vingers bij af te likken, mmmm!

  16. Silvi schreef:

    Hoi Laura, kan ik het bloem ook vervangen door glutenvrij meel..bijvoorbeeld een mix van amandelmeel en rijstebloem…of eventueel helf spelt half amandel..ik hoor het graag:)

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat kan prima. Hij zal wel iets compacter zijn en een beetje anders van structuur. Maar dat zal hem niet minder lekker maken 🙂

  17. Birgit schreef:

    Hoi,

    Kom je nog vaak op deze site. Ik vind hem namelijk fantastisch!
    Deze cake ia echt super lekker. Kon alleen de kaneelsuiker niet vinden. Ik hoop dat je er nog is nieuwe recepten op zet!

    Groetjes Birgit

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Birgit,
      Er worden wekelijks verschillende nieuwe berichten en recepten op de site geplaatst. Kijk maar eens op de home pagina.
      Liefs, Laura

  18. Jorinda schreef:

    Hoi,

    Hmmm, klinkt lekker! Ik ben direct aan de slag gegaan en hij staat nu in de oven!
    Ik heb hem in een gewoon cakeblik.
    Is de baktijd dan ook 60-70 minuten?
    Het lijkt zo lang als ik zie hoe hij er na 30 min. al uit ziet!
    Ik ben erg benieuwd hoe hij zal smaken!

    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      een cake is eigenlijk altijd 60 minuten bakken, hij moet van binnen natuurlijk ook gaar zijn. Als hij wel al mooi bruin is kun je de cake afdekken met aluminium folie. Dan gaart hij wel verder maar zal hij niet nog veel donkerder worden.

  19. Wendy schreef:

    Hoi Laura, deze cake wil ik graag volgende week maken voor de verjaardag van mijn dochter.
    Gebruik jij fijne kristalsuiker of witte basterdsuiker?

    Groetjes,
    Wendy

    1. Laura's Bakery schreef:

      In deze taart gebruikte ik fijne kristalsuiker

  20. Marlies schreef:

    Dag Laura,

    Wat een mooie site zeg! En lekkere recepten. Blij dat ik de komende tijd weer tijd heb om lekker te gaan bakken! 😉
    Ik heb de kaneelsuiker van Van Gils voor dit recept gekocht, is dat hetzelfde?

    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Marlies, die kaneelsuiker kun je goed gebruiken. De grove kaneelsuiker is wel iets anders. Veel plezier met bakken!

  21. Gemma schreef:

    Hallo Laura,

    Wat een topper deze cake.
    In korte tijd heb ik hem nu al vier keer kunnen maken en elke keer krijg ik weer complimenten over hoe lekker deze cake is.
    Ook complimenten Nasr jou dus.

    Groet,

    Gemma

  22. Wendy schreef:

    Hi,

    Deze cake lijkt me erg lekker! Daarom wil ik deze morgen gaan maken 🙂 Voor hoeveel personen is dit recept?

    Groetjes Wendy

    1. Laura's Bakery schreef:

      het is voor ongeveer 12 personen

  23. Kim schreef:

    Hoi Laura
    In het weekend deze heerlijke cake gemaakt, was een groot succes.
    Bedankt voor al je lekkere recepten ik ben helemaal fan. En maak er veel gebruik van je recepten.
    Gr Kim

    1. Laura's Bakery schreef:

      Graag gedaan 🙂 Leuk te horen dat je al verschillende recepten hebt geprobeerd!

  24. Megan schreef:

    Hoi Laura

    Mijn complimenten voor dit recept.
    Ik maak veel gebruik van al je recepten.
    Nooit geen mislukte baksels.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk om te horen! Dankjewel 🙂

  25. sam schreef:

    Zondag deze cake gemaakt .. onverwachts dus had geen
    grove suiker maar was heerlijk hoor
    .

  26. Lise schreef:

    Ik heb dit recept gebruikt om een tulband mee te maken, maar het lukt niet echt. De tulband rijst heel raar, hij rijst meer naar het midden toe i.p.v. gelijkmatig omhoog. Wat kan ik hieraan doen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb je misschien een oven met luchtcirculatie? Dan kun je proberen om die uit te zetten.

  27. Sanne schreef:

    kan je bijv. Ook appelstroop er in toevoegen zo ja wat is ong. Een goeie hoeveelheid met de verhouding van de ingrediënten
    Groetjes!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik nog niet eerder geprobeerd. Je kunt het zeker proberen, maar durf niet te zeggen hoeveel je nodig hebt.

  28. Yvonne schreef:

    Net je recept geprobeerd, de cake staat in de oven. Het ruikt in ieder geval al heerlijk!

  29. Brenda schreef:

    Hoi Laura,

    Ik heb verschillende maten theelepels thuis, dus voor mij is het moeilijk in te schatten hoeveel 4 theelepels kaneel ongeveer is. Hoeveel gram is dat ongeveer?

    En kun je ipv de vanillesuiker ook vanille essence gebruiken? Hoeveel heb ik hiervan dan nodig?

    Alvast bedankt!

    Brenda

    1. Laura schreef:

      De inhoud van een theelepel is 5ml en van een eetlepel 15ml. Essence zou ook kunnen, maar extract is nog lekkerder. 1-2 theelepels is dan wel voldoende.

      1. Henri schreef:

        Dit is geen handig antwoord. Iemand vraagt naar een gewicht en je geeft een antwoord over volume. Ik heb een theelepel kaneel gewogen en het weegt ongeveer 2 g.

        1. Laura schreef:

          Bij tl en el werk je altijd met inhoudsmaten, vandaar mijn antwoord.

          1. Henri schreef:

            Dat kan wel zo zijn maar ze vroeg om een gewicht. Inhoudsmaten voor droge stoffen zijn per definitie onnauwkeurig. Het is makkelijk dat geef ik toe maar onnauwkeurig.

  30. nienke schreef:

    Ga dit recept nu voor de 3e keer maken, mijn man vind hem zo lekker! Ook je zebra cake is een echte aanrader.

    Bedankt voor de lekkere recepten en je heldere omschrijving!

  31. Kyra schreef:

    Ik heb alleen nog maar M eieren en Roomboter. Is dat erg?

    1. Laura schreef:

      Bij bakken gebruik je juist altijd ongezouten roomboter. M eieren kan ook, als ze heel klein zijn kun je er eventueel eentje extra toevoegen.

      1. Kyra schreef:

        Ja klopt, ik heb altijd ongezouten roomboter in huis. En het is helemaal goed gekomen. Smaakt heerlijk!

  32. Kyra schreef:

    Ik heb ook een Silliconen cakevorm die lijkt mij makkelijker met de cake eruit halen. Omdat dit recept voor een cakevorm is van 30 cm, is mijn Silliconen cakevorm 3 cm korter. Maakt dat iets uit die 3cm? hij is 27x14x7cm.

    1. Laura schreef:

      Nee hoor, dat maakt niet uit.

  33. Charlotte schreef:

    Is het misschien de “Van Vliet kaneel suiker”

    Dit zijn grove korrels, alleen helaas niet bij mij in de buurt te verkrijgen maar gelukkig wel online te bestellen

    1. Laura schreef:

      Volgens mij is het daar inderdaad van ja! (de sticker is van mijn pot af helaas)

  34. Brenda schreef:

    Beste Laura,

    ik wil graag alleen een kaneelcake maken. Kan ik dan gewoon de appel weglaten of moet het recept nog aangepast worden? Alvast bedankt voor je reactie!

    1. Laura schreef:

      Appel weglaten is voldoende hoor 🙂

  35. Henri schreef:

    Een leuk recept. Ik ga dit binnenkort maken.

    Maar het is me niet duidelijk wat er precies wordt bedoeld met kaneelsuiker. Is dit gewoon een mengsel van suiker en kaneel of is er iets bijzonders mee gedaan? Als het gewoon een mengsel is van suiker en kaneel waarom zou je dit dan kopen?

    1. Laura schreef:

      Het zijn grote korrels kaneel, de ‘normale’kaneelsuiker maak ik inderdaad zelf.

  36. Naoual schreef:

    Ook dol op dit recept! Ik merkte alleen wel beide keren dat de cake wat compact was, met name het bodemgedeelte. Nu vergeet ik altijd de boter uit de koelkast te halen dus laat ik het meestal smelten bij de bereiding wat niet de bedoeling is. Zou het misschien daardoor kunnen komen? De smaak is wel heerlijk hoor.

    1. Laura schreef:

      Dat zou heel goed door de boter kunnen komen inderdaad. Wanneer ik boter smelt voor een cake krijg ik ook een compacter resultaat.

  37. Wyanda schreef:

    Bedankt voor het recept! In plaats van de witte basterd heb ik bruine basterd gebruikt (had geen witte meer op voorraad). Kaneelsuiker had ik ook niet in huis dus ik heb wat extra gewone suiker en kaneelpoeder toegevoegd plus een halve theelepel kardemompoeder en snuf korianderpoeder.
    De cake is heerlijk geworden, ruikt en proeft ook een beetje naar mokka. Mmm…

  38. Linda schreef:

    Heerlijk recept! Eigenwijs als ik heb heb ik de kaneel vervangen door speculaaskruiden, en de suiker door lichtbruine basterdsuiker. Hij was heerlijk luchtig en door de tip van de appel door de bloem halen bleven alle stukje appel inderdaad goed verdeeld over de hele cake. Ik had hem samen met een vriendin gebakken en we gaan hem allebei zeker nog een keer maken!

  39. Patricia schreef:

    Wat een lekkere cake! Heb ‘m vandaag gebakken, het was de moeite zeker waard! Stad en land afgezocht naar grove kaneelsuiker (nou ja, 4 verschillende supermarkten ;)) en uiteindelijk gevonden bij de Plus. Vanmorgen aan de slag gegaan met het recept, met een heerlijk geurend huis als extraatje. Vanmiddag bij de koffie en thee genoten van de cake, de stukjes appel waren mooi verdeeld, de smaak erg goed en de structuur perfect (totaal niet droog), kortom: heerlijk! Bedankt voor het delen van dit toprecept!

  40. Jenske schreef:

    Hoi Laura,
    Als je gewoon standaard maat eieren gebruikt, moet je dan 5 eieren gebruiken i.p.v. 4? U geeft namelijk aan dat er 4 grote eieren nodig zijn.
    Alvast bedankt voor uw reactie!

    1. Laura schreef:

      4 M eieren is voldoende (maar met L lukt het ook)

      1. Jenske schreef:

        Beste Laura,
        Hartelijk bedankt voor uw reactie. Zou u me kunnen vertellen hoe groot (in cm) de tulband was die u heeft gebruikt?
        Alvast hartelijk bedankt voor uw reactie.

        1. Laura Kieft schreef:

          Ik geloof zo’n 24cm

  41. Mariska schreef:

    Ik heb eigenlijk een vraagje over de appeltaart-plaatkoek uit jouw basisbakboek kan je deze koekjes al helemaal klaar ook gebakken dus in de vriezer bewaren?
    En hoelang precies?
    Alvast bedankt voor je reactie!

  42. Joos Bakery schreef:

    Hij staat nu in de oven.. In plaats van kaneelsuiker heb ik een mix fijne bruine kandijsuiker & fijne kaneelsuiker gebruikt.
    ben benieuwd!

  43. Dinneke schreef:

    Hi
    Net de reacties gelezen maar ik kan er niet uithalen of de tulband vorm die jij hebt gebruikt 30cm of 22 cm is. In het recept staat 30 cm maar in ene reactie vertel je 22 cm.

    M’n tulband is 22 cm. Ik vroeg mij daarom af of ik het recept x 1,5 moet doen of toch niet.

    Ik maak trouwens veelvuldig gebruik van je recepten.

    1. Laura Kieft schreef:

      De genoemde hoeveelheden zijn voor een 25 cm cake. Dus als je een tulband neemt is 22cm een goede. x 1,5 kan, dan krijg je een wat hogere tulband.

  44. Vivian schreef:

    Erg lekker, alleen jammer dat het recept niet genoeg is voor een tulband van 22 cm…

    1. Laura Kieft schreef:

      Voor mijn 22 cm vorm was het genoeg, kan natuurlijk ook verschillen per model. Maar je kunt natuurlijk altijd meer beslag maken als je een grotere/hogere wilt 🙂

  45. Suzanne schreef:

    Hoi Laura,
    Wij genieten volop van jou recepten.
    Gaat de appel met schil of zonder er in?
    De cake is van boven niet gelijkmatig, hoe kan dit?
    Sommige gedeeltes zijn mooi maar sommige steken ook erg uit…lijkt de appel te zijn..

    1. Laura Kieft schreef:

      Je schilt de appel voordat je hem in blokjes snijdt. Ik houd van een rustieke cake, door het rijzen scheurt hij open. Als je dat niet of minder wilt kun je dit eens lezen: https://handigebaktips.nl/cake-bakken-zonder-open-te-barsten/

  46. Willeke schreef:

    Hoi Laura,
    Als ik het recept keer 1,5 doe, wat wordt de baktijd dan?
    Gr. Willeke

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat hangt helemaal af van het soort en formaat bakvorm dat je gebruikt. Indien zelfde vorm heb je waarschijnlijk zo’n 10-15 minuten extra nodig.

  47. Samira schreef:

    Hoi Laura,
    Ik wil vanavond na het werk even een lekker cake bakken en ga dus deze tulband uitproberen.
    Kan ik ipv 4 grote eieren ook 5 M-eieren gebruiken?
    Alvast bedankt voor je reactie!! 🙂

    Liefs Samira

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, geen probleem.

      1. Samira schreef:

        Zowel ik als mijn collega’s hebben hel erg van deze cake gesmuld!! 🙂

  48. nicole schreef:

    Hoi Laura,
    Heerlijk recept! Iedereen geniet ervan.
    grt Nicole

  49. Hettie schreef:

    Heb de cake gebakken met 3 appels, 250 gram bloem met 7,5 gr poeder, kaneel en suiker plus rozijnen, 40 minuten op 160 graden, 15 minuten 170 graden, daarna 10 minuten op 170 graden en de tulband cake is perfect gelukt.

    1. Hettie schreef:

      40 minuten op 160, 15 minuten op 60, daana 10 minuten op 170 graden en daarna Ff af laen koelen in de oven. Helemaal goed gelukt!

  50. Linde schreef:

    Ik heb niet zo veel kaneel is het erg als ik minder gebruik?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, maar dan mist het wel wat smaak

  51. Daphne schreef:

    Ik heb een 24 cm tulband. Verdubbel ik het recept? En moet hij dan ook langer de oven in? 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      In dit artikel kun je makkelijk een recept aanpassen https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/ en in dit artikel lees je alles over het aanpassen van de temperatuur en baktijd: https://www.laurasbakery.nl/temperatuur-baktijd-aanpassen-bij-ander-formaat-bakvorm/

  52. Laura's Bakery schreef:

    Het staat je altijd vrij om recepten aan te passen naar je eigen smaak, dit is hoe ik het het lekkerste vond (met mijn kaneel en formaat theelepel).

  53. Margreet schreef:

    5 sterren
    heel goed recept ik houd er van

  54. Julie Larose schreef:

    Hey,
    Kan ik dit recept ook een beetje gezonder maken door eventueel appelmoes te gebruiken of iets anders ipv de suiker

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan! Hier lees je er meer over: https://www.laurasbakery.nl/vervangers-voor-suiker/

  55. Julie Larose schreef:

    Dankjewel! Hoeveel gr appelmoes moet er dan juist in? 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt het 1 op 1 vervangen vermoed ik (dat staat ook uitgelegd in het artikel).

  56. Julie Larose schreef:

    Hey,
    Ik heb net de cake gebakken, maar ik vind hem vrij vettig. Tijdens het bakken kwam er ook heel veel boter vrij had ik de indruk. Heb ik toch ergens is misdaan? Ik heb de suiker ook vervangen door appelmoes.
    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hmm, dat vind ik wat lastig van een afstand te bepalen. Klinkt alsof het misschien niet goed samen is gekomen. Ik heb deze cake zelf niet getest met appelmoes.

  57. Julie Larose schreef:

    Geen probleem! Van smaak is hij goed, het is gewoon vrij vettig 😊

  58. Anne-Lise schreef:

    5 sterren
    Klinkt heel erg lekker! Eind deze week wil ik hem maken, maar ik had even een vraagje: kan je ook gewoon een boeren cake maken en dan daar de appels en kaneel aan toevoegen? En kan ik ook appelschijfjes op de bovenkant leggen inplaats de suiker?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan! Bedoel je dan zoals deze? https://www.laurasbakery.nl/appelcake/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept