Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Appel-kaneel cake

Laura Kieftdoor Laura Kieft
13 januari 2012
in Cakes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Wanneer je op zoek gaat naar zoete recepten waar appel in is verwerkt kom je heel erg veel tegen. Waaronder uiteraard de meestbekende: appeltaart. Niet lang geleden is zelfs het boek Appeltaart van Janneke Philippi verschenen (welke uiteraard op mijn verlanglijstje is gezet). Ik heb voor jullie ook een soort appelgebak met recept, weliswaar geen taart maar wel een hele lekkere cake! En of je hier nu cupcakes van wilt maken, een grote tulband of misschien toch een simpele cake, het kan allemaal!

Recept afdrukken

Appel-kaneel cake

Een eenvoudig maar ontzettend lekker recept waarmee je wat betreft bakvorm prima kunt variëren. Deze appel-kaneel cake is om te smullen!
Porties: 1 rechte 25 cm vorm (of 22 cm tulband)

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker (1 Dr. Oetker zakje)
  • 4 grote eieren
  • snufje zout
  • 1 jonagold/goudrenet appel
  • 4 tl kaneelpoeder
  • 3 el kaneelsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C (boven- en onderwarmte)
  • Mix op de hoogste stand de boter, suiker, vanillesuiker en het snufje zout tot een romige crème. Voeg op middelmatige snelheid één voor één de eieren toe en meng alles tot een glad beslag. Voeg het meel beetje bij beetje toe tijdens het mixen, voeg ook de kaneelpoeder toe en meng dit tot een glad beslag. Naar smaak kun je eventueel nog wat extra kaneelpoeder toevoegen
  • Snijd de appel in kleine blokjes en meng deze in een kom met wat bloem. De bloem zorgt ervoor dat de stukjes straks tijdens het bakken niet allemaal naar de bodem zakken. Meng met een spatel de stukjes appel door het beslag heen. Meng ook de grove kaneelsuiker door het beslag met een spatel, hou wel wat over voor de decoratie van de cake. Stort het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm en strooi de achtergehouden kaneelsuiker over de cake
  • Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin (maak je cupcakes? deze zijn na 20 minuten klaar).
  • Steek na het bakken in sateprikker in de cake, wanneer deze er schoon uitkomt is de cake gaar. Laat hem kort afkoelen in het blik voordat je hem op een rooster stort en verder laat afkoelen.
Bewaren

Alles over het bewaren van cake lees je hier!

Eet smakelijk!

Vorige post

Volgende post

Review: Vistaprint fotokalender
Jubileum taart

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
18

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
16

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 97

  1. Anonymous says:
    9 jaar geleden

    Lekker! Ik had nog goudrenetten over van vorige week, dus morgen wordt deze cake gebakken..En mokka eclairs erachter aan. Worden mijn vriendinnen weer blij van mij.

    Groetjes,

    Jacky

    Beantwoorden
    • Laura says:
      9 jaar geleden

      Veel plezier met bakken morgen!

      Beantwoorden
  2. Dreaming of Cakes says:
    9 jaar geleden

    Bedankt voor je recept ziet er lekker uit,
    Groetjes van Esther een nieuwe blog volger

    Beantwoorden
    • Laura says:
      9 jaar geleden

      Leuk er weer een nieuwe volger bij te hebben 🙂

      Beantwoorden
  3. Joke says:
    9 jaar geleden

    Lekker Lau en wat een prachtige foto’s heb je weer gemaakt!!! Mijn complimenten hoor.

    Liefs, Mam ♥

    Beantwoorden
    • Laura says:
      9 jaar geleden

      Thanks mams 🙂

      Beantwoorden
  4. Sweetstuff says:
    9 jaar geleden

    Ohh lekker ik maak ook altijd appel kaneel cake maar dan uit zo een pak va de supermarkt. Mijn vriend is er echt helemaal gek op! Wel leuk om het ook eens zo te gaan maken, deze zal vast nog lekkerder smaken!

    Beantwoorden
  5. Ann says:
    9 jaar geleden

    Dag Laura,
    Ik volg je sinds een dikke twee maanden, maar was effe je link kwijt. Ik vind dat je een super blog hebt en chapeau dat je al dat lekkers kan maken!
    Eén ding is zeker … koop dat appeltaartenboek van Philippi maar, want ik heb het enkele weken geleden aangeschaft en het is super!
    Groetjes,
    Ann

    Beantwoorden
  6. Sunnysandra says:
    9 jaar geleden

    Hoi, volg je blog zo af en toe en kwam toen dit lekkere recept tegen. Was wel even zoeken naar de kaneelsuiker (uiteindelijk de locale gezondheidswinkel)en heb er cakejes van gemaakt voor de verjaardag van mijn zoontje. Iedereen was zeer enthousiast, dus bedankt.
    Sandra

    Beantwoorden
  7. Nicole says:
    8 jaar geleden

    Lekker recept.. Ga het nu uitproberen..
    Maar ff een vraagje.. Kaneel suiker kan je toch ook zelf maken ?? Door kaneel en suiker te mengen of gaat dat niet ??

    Groetjes en wacht met spanning op meer recepten..
    Nicole

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Hoi Nicole, je kunt op deze manier zeker kaneelsuiker maken. Alleen gebruik ik in dit recept grove kaneelsuiker, die heb ik in een potje bij de AH XL gekocht, net weer even anders dus maar dit maakt het erg lekker!

      Beantwoorden
  8. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Dag Laura,

    Ziet er heel lekker uit!
    Als je een grote tulband gebruikt, zijn deze ingredienten dan voldoende?

    Groetjes Liset

    Beantwoorden
  9. Laura's Bakery says:
    8 jaar geleden

    Hoi liset, dit recept is genoeg voor een bakvorm van 30 centimeter. Zelf heb ik een hele grote tulbandvorm en heb het recept toen verdubbeld. Ik hoop dat je hier wat mee kunt!

    Beantwoorden
    • Anonymous says:
      8 jaar geleden

      Dank je wel Laura!

      Ik gebruik een tulbandvorm van 22cm.
      Kan ik het recept dan verdubbelen?

      Groetjes Liset

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Hoi Liset, ik zou het recept x 1,5 doen. Als je twijfelt en toch x2 doet kun je van de rest altijd nog cupcakes maken :). Liefs Laura

      Beantwoorden
      • Ayla says:
        7 jaar geleden

        Hoi Laura, hoe vol vul ik de tulbandvorm met beslag? Ik wil inderdaad gewoon twee keer zoveel maken en van de rest cupcakes, maar hoeveel rijst de cake nog? Alvast dank voor je antwoord. Ik ga de tulband morgen bakken voor een vriendinnetje die op mijn kindjes gaat passen.

        Groetjes, Ayla

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          7 jaar geleden

          Hoeveel van het beslag in de vorm moet hangt af van de grootte en inhoud van je vorm. Ook makkelijk om aan te houden is vullen tot 2/3. Ik heb een hele grote vorm en doe het recept x2

          Beantwoorden
          • Ayla says:
            7 jaar geleden

            Super! Die 2/3, die wou ik weten. Gaat helemaal lukken; bedankt!

    • Anonymous says:
      8 jaar geleden

      Bedankt! Ga ik doen!! Liefs

      Beantwoorden
  10. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Hoeveel cupcakes kan ik met deze hoeveelheden maken?

    Groetjes,
    Maaike

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Hoi Maaike, ik gok dat je hier zo’n 10-12 cupcakes uit kan halen. Liefs, Laura

      Beantwoorden
    • Anonymous says:
      8 jaar geleden

      Ok, dank je! Dan ga ik de hoeveelheden verdubbelen 🙂

      Groetjes, Maaike

      Beantwoorden
      • Sanne says:
        3 jaar geleden

        Ze waren heerlijk!! Haalde er 20 cupcakes uit!

        Beantwoorden
  11. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Hij staat nu in de oven! Ik ben echt heel benieuwd.
    Ik heb hem in een tulbandvorm gedaan.
    Hoort het zo’n dik beslag te worden?

    Groetjes!

    Beantwoorden
  12. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Ziet er bijzonder goed uit, was nog op zoek naar een taart/cake die ik dit weekend kon gaan maken. Ga deze zeker proberen en zal laten weten wat het resultaat was!

    Goed boeren in de Stad, [url=http://www.goedboerenindestad.nl]moestuin[/url] in de stad, [url=http://www.goedboerenindestad.nl/kippen/]kippen[/url] in de stad en heerlijke [url=http://www.goedboerenindestad.nl/recepten/]recepten[/url] uit grootmoederstijd.

    Beantwoorden
  13. moestuin says:
    8 jaar geleden

    Ziet er bijzonder goed uit, was nog op zoek naar een taart/cake die ik dit weekend kon gaan maken. Ga deze zeker proberen en zal laten weten wat het resultaat was!

    Beantwoorden
  14. Irma says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Al 2x gebakken, iedereen is dol enthousiast, smaakt super lekker!!
    Tip: De kaneelsuiker verkopen ze ook bij Jumbo.

    Er staat nu weer een tulband in de oven, dus vanavond weer heerlijk bij de koffie! 🙂
    Groet

    Beantwoorden
  15. conny weeda says:
    7 jaar geleden

    Wat een heerlijk recept! De cake staat nu in de oven, ik kan niet wachten! Alleen het beslag is al om je vingers bij af te likken, mmmm!

    Beantwoorden
  16. Silvi says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura, kan ik het bloem ook vervangen door glutenvrij meel..bijvoorbeeld een mix van amandelmeel en rijstebloem…of eventueel helf spelt half amandel..ik hoor het graag:)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan prima. Hij zal wel iets compacter zijn en een beetje anders van structuur. Maar dat zal hem niet minder lekker maken 🙂

      Beantwoorden
  17. Birgit says:
    7 jaar geleden

    Hoi,

    Kom je nog vaak op deze site. Ik vind hem namelijk fantastisch!
    Deze cake ia echt super lekker. Kon alleen de kaneelsuiker niet vinden. Ik hoop dat je er nog is nieuwe recepten op zet!

    Groetjes Birgit

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Birgit,
      Er worden wekelijks verschillende nieuwe berichten en recepten op de site geplaatst. Kijk maar eens op de home pagina.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  18. Jorinda says:
    6 jaar geleden

    Hoi,

    Hmmm, klinkt lekker! Ik ben direct aan de slag gegaan en hij staat nu in de oven!
    Ik heb hem in een gewoon cakeblik.
    Is de baktijd dan ook 60-70 minuten?
    Het lijkt zo lang als ik zie hoe hij er na 30 min. al uit ziet!
    Ik ben erg benieuwd hoe hij zal smaken!

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      een cake is eigenlijk altijd 60 minuten bakken, hij moet van binnen natuurlijk ook gaar zijn. Als hij wel al mooi bruin is kun je de cake afdekken met aluminium folie. Dan gaart hij wel verder maar zal hij niet nog veel donkerder worden.

      Beantwoorden
  19. Wendy says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura, deze cake wil ik graag volgende week maken voor de verjaardag van mijn dochter.
    Gebruik jij fijne kristalsuiker of witte basterdsuiker?

    Groetjes,
    Wendy

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      In deze taart gebruikte ik fijne kristalsuiker

      Beantwoorden
  20. Marlies says:
    6 jaar geleden

    Dag Laura,

    Wat een mooie site zeg! En lekkere recepten. Blij dat ik de komende tijd weer tijd heb om lekker te gaan bakken! 😉
    Ik heb de kaneelsuiker van Van Gils voor dit recept gekocht, is dat hetzelfde?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Marlies, die kaneelsuiker kun je goed gebruiken. De grove kaneelsuiker is wel iets anders. Veel plezier met bakken!

      Beantwoorden
  21. Gemma says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Wat een topper deze cake.
    In korte tijd heb ik hem nu al vier keer kunnen maken en elke keer krijg ik weer complimenten over hoe lekker deze cake is.
    Ook complimenten Nasr jou dus.

    Groet,

    Gemma

    Beantwoorden
  22. Wendy says:
    6 jaar geleden

    Hi,

    Deze cake lijkt me erg lekker! Daarom wil ik deze morgen gaan maken 🙂 Voor hoeveel personen is dit recept?

    Groetjes Wendy

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      het is voor ongeveer 12 personen

      Beantwoorden
  23. Kim says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura
    In het weekend deze heerlijke cake gemaakt, was een groot succes.
    Bedankt voor al je lekkere recepten ik ben helemaal fan. En maak er veel gebruik van je recepten.
    Gr Kim

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Graag gedaan 🙂 Leuk te horen dat je al verschillende recepten hebt geprobeerd!

      Beantwoorden
  24. Megan says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura

    Mijn complimenten voor dit recept.
    Ik maak veel gebruik van al je recepten.
    Nooit geen mislukte baksels.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Wat leuk om te horen! Dankjewel 🙂

      Beantwoorden
  25. sam says:
    6 jaar geleden

    Zondag deze cake gemaakt .. onverwachts dus had geen
    grove suiker maar was heerlijk hoor
    .

    Beantwoorden
  26. Lise says:
    6 jaar geleden

    Ik heb dit recept gebruikt om een tulband mee te maken, maar het lukt niet echt. De tulband rijst heel raar, hij rijst meer naar het midden toe i.p.v. gelijkmatig omhoog. Wat kan ik hieraan doen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Heb je misschien een oven met luchtcirculatie? Dan kun je proberen om die uit te zetten.

      Beantwoorden
  27. Sanne says:
    5 jaar geleden

    kan je bijv. Ook appelstroop er in toevoegen zo ja wat is ong. Een goeie hoeveelheid met de verhouding van de ingrediënten
    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Dat heb ik nog niet eerder geprobeerd. Je kunt het zeker proberen, maar durf niet te zeggen hoeveel je nodig hebt.

      Beantwoorden
  28. Pingback: Recept: sinaasappelcake met kaneel en mandarijn | Linnes.nl
  29. Yvonne says:
    5 jaar geleden

    Net je recept geprobeerd, de cake staat in de oven. Het ruikt in ieder geval al heerlijk!

    Beantwoorden
  30. Brenda says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb verschillende maten theelepels thuis, dus voor mij is het moeilijk in te schatten hoeveel 4 theelepels kaneel ongeveer is. Hoeveel gram is dat ongeveer?

    En kun je ipv de vanillesuiker ook vanille essence gebruiken? Hoeveel heb ik hiervan dan nodig?

    Alvast bedankt!

    Brenda

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      De inhoud van een theelepel is 5ml en van een eetlepel 15ml. Essence zou ook kunnen, maar extract is nog lekkerder. 1-2 theelepels is dan wel voldoende.

      Beantwoorden
      • Henri says:
        4 jaar geleden

        Dit is geen handig antwoord. Iemand vraagt naar een gewicht en je geeft een antwoord over volume. Ik heb een theelepel kaneel gewogen en het weegt ongeveer 2 g.

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          Bij tl en el werk je altijd met inhoudsmaten, vandaar mijn antwoord.

          Beantwoorden
          • Henri says:
            4 jaar geleden

            Dat kan wel zo zijn maar ze vroeg om een gewicht. Inhoudsmaten voor droge stoffen zijn per definitie onnauwkeurig. Het is makkelijk dat geef ik toe maar onnauwkeurig.

  31. nienke says:
    5 jaar geleden

    Ga dit recept nu voor de 3e keer maken, mijn man vind hem zo lekker! Ook je zebra cake is een echte aanrader.

    Bedankt voor de lekkere recepten en je heldere omschrijving!

    Beantwoorden
  32. Kyra says:
    5 jaar geleden

    Ik heb alleen nog maar M eieren en Roomboter. Is dat erg?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Bij bakken gebruik je juist altijd ongezouten roomboter. M eieren kan ook, als ze heel klein zijn kun je er eventueel eentje extra toevoegen.

      Beantwoorden
      • Kyra says:
        5 jaar geleden

        Ja klopt, ik heb altijd ongezouten roomboter in huis. En het is helemaal goed gekomen. Smaakt heerlijk!

        Beantwoorden
  33. Kyra says:
    5 jaar geleden

    Ik heb ook een Silliconen cakevorm die lijkt mij makkelijker met de cake eruit halen. Omdat dit recept voor een cakevorm is van 30 cm, is mijn Silliconen cakevorm 3 cm korter. Maakt dat iets uit die 3cm? hij is 27x14x7cm.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Nee hoor, dat maakt niet uit.

      Beantwoorden
  34. Charlotte says:
    5 jaar geleden

    Is het misschien de “Van Vliet kaneel suiker”

    Dit zijn grove korrels, alleen helaas niet bij mij in de buurt te verkrijgen maar gelukkig wel online te bestellen

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Volgens mij is het daar inderdaad van ja! (de sticker is van mijn pot af helaas)

      Beantwoorden
  35. Brenda says:
    5 jaar geleden

    Beste Laura,

    ik wil graag alleen een kaneelcake maken. Kan ik dan gewoon de appel weglaten of moet het recept nog aangepast worden? Alvast bedankt voor je reactie!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Appel weglaten is voldoende hoor 🙂

      Beantwoorden
  36. Henri says:
    4 jaar geleden

    Een leuk recept. Ik ga dit binnenkort maken.

    Maar het is me niet duidelijk wat er precies wordt bedoeld met kaneelsuiker. Is dit gewoon een mengsel van suiker en kaneel of is er iets bijzonders mee gedaan? Als het gewoon een mengsel is van suiker en kaneel waarom zou je dit dan kopen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Het zijn grote korrels kaneel, de ‘normale’kaneelsuiker maak ik inderdaad zelf.

      Beantwoorden
  37. Naoual says:
    4 jaar geleden

    Ook dol op dit recept! Ik merkte alleen wel beide keren dat de cake wat compact was, met name het bodemgedeelte. Nu vergeet ik altijd de boter uit de koelkast te halen dus laat ik het meestal smelten bij de bereiding wat niet de bedoeling is. Zou het misschien daardoor kunnen komen? De smaak is wel heerlijk hoor.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat zou heel goed door de boter kunnen komen inderdaad. Wanneer ik boter smelt voor een cake krijg ik ook een compacter resultaat.

      Beantwoorden
  38. Wyanda says:
    4 jaar geleden

    Bedankt voor het recept! In plaats van de witte basterd heb ik bruine basterd gebruikt (had geen witte meer op voorraad). Kaneelsuiker had ik ook niet in huis dus ik heb wat extra gewone suiker en kaneelpoeder toegevoegd plus een halve theelepel kardemompoeder en snuf korianderpoeder.
    De cake is heerlijk geworden, ruikt en proeft ook een beetje naar mokka. Mmm…

    Beantwoorden
  39. Linda says:
    4 jaar geleden

    Heerlijk recept! Eigenwijs als ik heb heb ik de kaneel vervangen door speculaaskruiden, en de suiker door lichtbruine basterdsuiker. Hij was heerlijk luchtig en door de tip van de appel door de bloem halen bleven alle stukje appel inderdaad goed verdeeld over de hele cake. Ik had hem samen met een vriendin gebakken en we gaan hem allebei zeker nog een keer maken!

    Beantwoorden
  40. Patricia says:
    4 jaar geleden

    Wat een lekkere cake! Heb ‘m vandaag gebakken, het was de moeite zeker waard! Stad en land afgezocht naar grove kaneelsuiker (nou ja, 4 verschillende supermarkten ;)) en uiteindelijk gevonden bij de Plus. Vanmorgen aan de slag gegaan met het recept, met een heerlijk geurend huis als extraatje. Vanmiddag bij de koffie en thee genoten van de cake, de stukjes appel waren mooi verdeeld, de smaak erg goed en de structuur perfect (totaal niet droog), kortom: heerlijk! Bedankt voor het delen van dit toprecept!

    Beantwoorden
  41. Jenske says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Als je gewoon standaard maat eieren gebruikt, moet je dan 5 eieren gebruiken i.p.v. 4? U geeft namelijk aan dat er 4 grote eieren nodig zijn.
    Alvast bedankt voor uw reactie!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      4 M eieren is voldoende (maar met L lukt het ook)

      Beantwoorden
      • Jenske says:
        4 jaar geleden

        Beste Laura,
        Hartelijk bedankt voor uw reactie. Zou u me kunnen vertellen hoe groot (in cm) de tulband was die u heeft gebruikt?
        Alvast hartelijk bedankt voor uw reactie.

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          4 jaar geleden

          Ik geloof zo’n 24cm

          Beantwoorden
  42. Mariska says:
    4 jaar geleden

    Ik heb eigenlijk een vraagje over de appeltaart-plaatkoek uit jouw basisbakboek kan je deze koekjes al helemaal klaar ook gebakken dus in de vriezer bewaren?
    En hoelang precies?
    Alvast bedankt voor je reactie!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor dat kan: http://www.handigebaktips.nl/koekjes-bewaren/

      Beantwoorden
  43. Joos Bakery says:
    3 jaar geleden

    Hij staat nu in de oven.. In plaats van kaneelsuiker heb ik een mix fijne bruine kandijsuiker & fijne kaneelsuiker gebruikt.
    ben benieuwd!

    Beantwoorden
  44. Dinneke says:
    3 jaar geleden

    Hi
    Net de reacties gelezen maar ik kan er niet uithalen of de tulband vorm die jij hebt gebruikt 30cm of 22 cm is. In het recept staat 30 cm maar in ene reactie vertel je 22 cm.

    M’n tulband is 22 cm. Ik vroeg mij daarom af of ik het recept x 1,5 moet doen of toch niet.

    Ik maak trouwens veelvuldig gebruik van je recepten.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      De genoemde hoeveelheden zijn voor een 25 cm cake. Dus als je een tulband neemt is 22cm een goede. x 1,5 kan, dan krijg je een wat hogere tulband.

      Beantwoorden
  45. Vivian says:
    3 jaar geleden

    Erg lekker, alleen jammer dat het recept niet genoeg is voor een tulband van 22 cm…

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Voor mijn 22 cm vorm was het genoeg, kan natuurlijk ook verschillen per model. Maar je kunt natuurlijk altijd meer beslag maken als je een grotere/hogere wilt 🙂

      Beantwoorden
  46. Suzanne says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Wij genieten volop van jou recepten.
    Gaat de appel met schil of zonder er in?
    De cake is van boven niet gelijkmatig, hoe kan dit?
    Sommige gedeeltes zijn mooi maar sommige steken ook erg uit…lijkt de appel te zijn..

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je schilt de appel voordat je hem in blokjes snijdt. Ik houd van een rustieke cake, door het rijzen scheurt hij open. Als je dat niet of minder wilt kun je dit eens lezen: https://handigebaktips.nl/cake-bakken-zonder-open-te-barsten/

      Beantwoorden
  47. Willeke says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Als ik het recept keer 1,5 doe, wat wordt de baktijd dan?
    Gr. Willeke

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat hangt helemaal af van het soort en formaat bakvorm dat je gebruikt. Indien zelfde vorm heb je waarschijnlijk zo’n 10-15 minuten extra nodig.

      Beantwoorden
  48. Samira says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik wil vanavond na het werk even een lekker cake bakken en ga dus deze tulband uitproberen.
    Kan ik ipv 4 grote eieren ook 5 M-eieren gebruiken?
    Alvast bedankt voor je reactie!! 🙂

    Liefs Samira

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, geen probleem.

      Beantwoorden
      • Samira says:
        2 jaar geleden

        Zowel ik als mijn collega’s hebben hel erg van deze cake gesmuld!! 🙂

        Beantwoorden
  49. nicole says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Heerlijk recept! Iedereen geniet ervan.
    grt Nicole

    Beantwoorden
  50. Hettie says:
    2 jaar geleden

    Heb de cake gebakken met 3 appels, 250 gram bloem met 7,5 gr poeder, kaneel en suiker plus rozijnen, 40 minuten op 160 graden, 15 minuten 170 graden, daarna 10 minuten op 170 graden en de tulband cake is perfect gelukt.

    Beantwoorden
    • Hettie says:
      2 jaar geleden

      40 minuten op 160, 15 minuten op 60, daana 10 minuten op 170 graden en daarna Ff af laen koelen in de oven. Helemaal goed gelukt!

      Beantwoorden
  51. Pingback: Appel-limoen cake - Laura's Bakery
  52. Pingback: Bekentenis 27: nee zeggen is ja zeggen tegen jezelf – Leven van Marleen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=vFpjRSILrG4AX9-NXsg&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=593fde43280c8b5657176f0b4c555266&oe=602DD90B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>
  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Jubileum taart

Jubileum taart

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Sweet chili saus

22 januari 2021

Wit brood

20 januari 2021

Moussaka

18 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-1

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-11

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-18

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-23

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-16

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan