Appel-kaneel pancakes

60

appel-kaneel pancakes 1a

Doordeweeks maak ik snelle en eenvoudige ontbijtjes voordat ik naar het werk ga. In het weekend mag ik daarom graag wat uitgebreider ontbijten. Wentelteefjes, broodjes uit de oven of pancakes, heerlijk om dan even uitgebreid te tafelen. Ook heel lekker zijn deze appel-kaneel pancakes. Het recept is net even anders dan je gewend bent van pancakes. Er is namelijk geen melk aan te pas gekomen, ik gebruikte de Alpro Mild&Creamy vanille, een plantaardige variant op yoghurt. Daarmee is dit ontbijtje ideaal voor iedereen die geen zuivel mag of gewoon geen dierlijke producten wilt eten. Maar ook voor iedereen die dit wel lust/mag zijn deze overheerlijke pancakes een aanrader!

appel-kaneel pancakes 4a

appel-kaneel pancakes 5a

Appel-kaneel pancakes

Een lekker en eenvoudig recept voor lekkere appel-kaneel pancakes.
Porties: 16 pancakes

Ingrediënten

  • 320 gram bloem
  • 2 el suiker
  • 2 el bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 3 tl kaneel
  • 2 appels
  • 2 eieren
  • 480 ml Alpro Mild&Creamy vanille
  • 60 ml water

Instructies

  • Doe in een kom de bloem, suiker, bakpoeder, baking soda en kaneel bijelkaar. In een andere kom voeg je de eieren, Alpro Mild&Creamy vanille, water en blokjes appel samen. Roer de droge door de natte ingrediënten tot een beslag. Dit beslag is dikker en klonteriger dan je gewend bent van pancakes, voor het eindresultaat maakt dat niets uit.
  • Gebruik de plantaardige vloeibare margarine van Alpro om je pancakes in te bakken. Verhit de pan goed, doe er wat plantaardige margarine in en schep het beslag in de pan. Een ijstang werkt hier het makkelijkst voor omdat het beslag ietsje dikker is. Bak de pancake goudbruin voordat je hem omdraait, bak de pancake gaar en goudbruin.
  • Zo zijn de pancakes al lekker, maar ook koud zijn ze heerlijk. Ik strooide nog een klein beetje kaneelsuiker over de appel-kaneel pancakes.
Bewaren

Krijg je niet alle pancakes op, je kunt ze ook bewaren!

appel-kaneel pancakes 3a

Kijk eens op de website van Alpro voor nog veel meer leuke en lekkere ontbijt ideetjes! En als je daar dan toch bent dan kun je meteen op zoek naar het antwoord op de volgende vraag om kans te maken op een leuke goodybag van Alpro.

Welke van de Alpro Mild & Creamy varianten bevat twee soorten fruit?”

Stuur jouw antwoord naar prijsvraag@adfactor.nl en maak kans! Elke week maakt Alpro meerdere winnaars bekend!

appel-kaneel pancakes 2a

Dit is een gesponsord artikel
Alpro is niet verantwoordelijk voor deze wedstrijd en zal enkel de prijzen verzorgen

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

16 reacties

  1. Silvi schreef:

    Beste Laura, kan ik de bloem vervangen door rijstemeel of f sojameel of maïsmeel

    Dit ivm gluten…

    Alvast dank voor jouw reactie
    MvG
    Silvi

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Silvi,
      Ik heb vorige week pancakes gemaakt met maïsmeel (van Schar) en dat ging prima.
      Liefs, Laura

  2. Maaike schreef:

    Lekkerr! Gaan op m’n to-bake-list! Pannenkoekjes zijn sowieso altijd goed, haha.

  3. sandra c. schreef:

    Laura, klopt het dat pan cake mix een beetje rijst?
    Ik heb net pannenkoekmix in de cake pop maker gedaan en dan kaas en ham erbij.
    Gaat erg goed alleen gewone mix rijst niet echt. En dus is er maar 1 kant rond. Dus opzoek naar een rijzende mix.

    1. Laura's Bakery schreef:

      pancake beslag rijst inderdaad een beetje door de baking soda en het bakpoeder dat er in zit. Dat zou je best eens kunnen proberen in de cakepop maker!

  4. Sylvia schreef:

    Beste Laura,

    Waar koop je backing soda?

    Groetjes,
    Sylvia

    1. Laura's Bakery schreef:

      Bij de Toko kun je baking soda verkopen, maar ook bij bijvoorbeeld de Tuinen. Bij de apotheek en drogist is het verkrijgbaar als zuiveringszout.

  5. lilian schreef:

    Heerlijke pancakes….maak ze met gewone vanille yoghurt en dan met golden syrup erover heen…Heerlijk!

  6. Lieke schreef:

    Laura, ik heb een vraag
    Ik heb van mijn zus een pot golden syrup gekregen omdat ze niet wist wat ze ermee kon ik weet het ook niet dus mijn vraag is, in welke recepten kan ik deze syrup gebruiken.

    M.v.g. Lieke

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het is heerlijk voor over pancakes en wordt veel in Amerikaanse recepten gebruikt. Als je daar op zoekt kom je heel veel tegen!

  7. José schreef:

    Doordat je er eieren aan toevoegt is dit niet geschikt voor veganisten (aangezien eieren ook dierlijk zijn)…

  8. Fathia schreef:

    Kan je ook gewone biologische yoghurt gebruiken?

    1. Laura schreef:

      kun je zeker proberen.

  9. H. Hendrikse schreef:

    Vandaag voor het eerst pancakes gebakken. Precies volgens dit recept. we hebben er met z’n drieën heerlijk van zitten te smullen. Dank voor dit recept.

  10. Kim schreef:

    2 el baking soda is echt teveel. Ik zou 2 tl adviseren. Anders smaken de pannenkoeken naar baking soda.

    1. Laura Kieft schreef:

      er gaan ook geen 2 el baking soda in, dat is voor bakpoeder 😉 Als je het recept volgt krijg je heerlijke pancakes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *