Kaneel tortilla chips

Gepost: 24 augustus 2016 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

kaneel tortilla chips 1a

Ik heb het helemaal uitgevonden, zelf tortilla chips maken. Na twee hartige varianten (Parmezaanse kaas en pizza!) is het nu tijd voor een zoete: kaneel tortilla chips. Wederom een experimentje met overgebleven tortilla’s dat goed uitpakte. Omdat het een experiment was heb ik geen stap-voor-stap foto’s gemaakt, maar het is zo simpel dat je ze niet zult missen.

kaneel tortilla chips 2a

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Kaneel tortilla chips

Zoete chips? Ja hoor dat kan prima! Kijk maar naar deze kaneel tortilla chips met suiker. Heel eenvoudig om te maken en je kunt er binnen no time van genieten.
Porties: 10 chipjes (1 tortilla)

Ingrediënten

  • 1 middelgrote tortilla
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • halve tl kaneel
  • gesmolten boter of zonnebloemolie

Instructies

  • Smeer de tortilla in met gesmolten boter of zonnebloem olie. Meng de suiker met het kaneel door elkaar en strooi de helft over de tortilla. Draai de tortilla om en smeer hem weer in. Strooi er de rest van de kaneelsuiker overheen.
  • Snij de tortilla in punten en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de kaneel tortilla chips is 10 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Als ze uit de oven komen, zijn ze nog een beetje zacht. Tijdens het afkoelen worden ze knapperig.
Bewaren

Persoonlijk zou ik de chips niet langer dan 2 dagen bewaren in verband met de knapperigheid.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

8 reacties

  1. Chantal schreef:

    Zo makkelijk en simpel kan het zijn! Ik ben niet zo van de hartig, dus deze ga ik zeker een keer uitproberen.
    Hoe lang blijven ze knapperig denk je?

    1. Laura schreef:

      Ik had ze al op voordat ze ook maar zacht konden worden 😛 Durf het niet met zekerheid te zeggen, maar zou ze niet langer dan 2 dagen bewaren ivm knapperigheid.

  2. Oh dit is wel een heel makkelijk recept! Ga ik absoluut een keer uitproberen. Lekker als toetje na burrito’s 🙂

  3. Lotte schreef:

    Super leuk idee! Ik ga er morgen mee aan de slag, bedankt voor de inspiratie. Lijkt me erg lekker

  4. Hetty schreef:

    Vandaag basisbakboek binnen gekregen , weekend aan de slag, mooi boek .

  5. Ibolya schreef:

    Hoi Laura , helaas heb jij ze niet echt uitgevonden het bestond namelijk al in Mexico, maar ze zijn wel erg lekker.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat was ook niet wat ik bedoelde met die eerste zin, meer dat ik het zelf tortilla’s maken helemaal ontdekt heb sindskort. Zelfs de kaneel variant bestond dus al in Mexico? Grappig! Daar had ik dan weer geen idee van.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept