Ik heb het helemaal uitgevonden, zelf tortilla chips maken. Na twee hartige varianten (Parmezaanse kaas en pizza!) is het nu tijd voor een zoete: kaneel tortilla chips. Wederom een experimentje met overgebleven tortilla’s dat goed uitpakte. Omdat het een experiment was heb ik geen stap-voor-stap foto’s gemaakt, maar het is zo simpel dat je ze niet zult missen.
Kaneel tortilla chips
Ingrediënten
- 1 middelgrote tortilla
- 2 el fijne kristalsuiker
- halve tl kaneel
- gesmolten boter of zonnebloemolie
Instructies
-
Smeer de tortilla in met gesmolten boter of zonnebloem olie. Meng de suiker met het kaneel door elkaar en strooi de helft over de tortilla. Draai de tortilla om en smeer hem weer in. Strooi er de rest van de kaneelsuiker overheen.
-
Snij de tortilla in punten en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Bak de kaneel tortilla chips is 10 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
-
Als ze uit de oven komen, zijn ze nog een beetje zacht. Tijdens het afkoelen worden ze knapperig.
Zo makkelijk en simpel kan het zijn! Ik ben niet zo van de hartig, dus deze ga ik zeker een keer uitproberen.
Hoe lang blijven ze knapperig denk je?
Ik had ze al op voordat ze ook maar zacht konden worden 😛 Durf het niet met zekerheid te zeggen, maar zou ze niet langer dan 2 dagen bewaren ivm knapperigheid.
Oh dit is wel een heel makkelijk recept! Ga ik absoluut een keer uitproberen. Lekker als toetje na burrito’s 🙂
Leuk idee!
Super leuk idee! Ik ga er morgen mee aan de slag, bedankt voor de inspiratie. Lijkt me erg lekker
Vandaag basisbakboek binnen gekregen , weekend aan de slag, mooi boek .
Hoi Laura , helaas heb jij ze niet echt uitgevonden het bestond namelijk al in Mexico, maar ze zijn wel erg lekker.
Dat was ook niet wat ik bedoelde met die eerste zin, meer dat ik het zelf tortilla’s maken helemaal ontdekt heb sindskort. Zelfs de kaneel variant bestond dus al in Mexico? Grappig! Daar had ik dan weer geen idee van.