High-tea menu voor Pasen

22

Zondag 1 april is het Pasen en de meeste mensen vieren dat met een familiebrunch of lunch. Ons leek het wel een leuk idee om een high-tea te doen en daarvoor een Paas high-tea menu samen te stellen bestaande uit recepten die je vindt op het blog. Wij vinden het belangrijk dat het een gevarieerd menu is van zoet tot hartig en van warm tot koud. Daarnaast moet en zal er ruimte zijn voor chocolade en geef ik wat tips voor drankjes die je naast de thee kunt serveren. Al met al een lekker high-tea menu voor Pasen.

Een vullend high-tea menu heeft een goede verdeling van hartig en zoet, daarom heb ik ervoor gekozen om zes hartige hapjes en zes zoete hapjes met jullie te delen. Zeker voor een high-tea met veel mensen is dit een mooie verdeling. Pak je het wat kleiner aan, dan kun je ook van ieder vier hapjes kiezen of zelfs drie. Je kunt het zo klein of groot maken als je zelf wilt, maar deze hapjes zijn wel erg lekker voor Pasen.

Hartig

Frisse en verse ingrediënten passen goed bij de lente. Ik koos daarom voor twee soorten hartige spiesjes en, hoe kan het ook anders, gevulde eitjes. Spiesjes zijn hapjes die je makkelijk vooraf kunt maken en hetzelfde geldt voor de gevulde eieren. Haal deze hapjes vlak voor serveren uit de koelkast en decoreer.

De belangrijkste eis waar high-tea hapjes aan moeten voldoen is dat ze handzaam zijn en niet te groot. Traditioneel zie je dan sandwich hapjes, maar met bladerdeeg kun je daar een leuke twist op maken. Verder is een warm hapje ook wel lekker, je schuift ze vlak van tevoren in de oven. Het gevulde stokbrood is weer eens wat anders en voldoet aan de klein maar fijn eis.

Zoet

Wat ik lekker vind met Pasen en voor een high-tea zijn zoete broodjes. Scones doen het altijd goed en bij Pasen horen ook de hot cross buns. Zorg dat er wat jam en/of boter klaarstaat om de broodjes mee te besmeren. Ook lekker zijn de met paaseitjes gevulde croissantjes. Dat is pas een verrassingsei!

Naast zoete broodjes vind ik het ook lekker om zoet gebak te eten bij een high-tea. Deze brownie met paaseitjes kun je in kleine stukjes snijden en dat wat niet opgegeten wordt kun je eventueel invriezen. De mini pavlova’s zijn misschien wat groter en dienen dan ook meer als dessert of afsluiter van je high-tea. De citroentaartjes zijn zo klein dat ze als lekker fris hapje tussendoor gegeten kunnen worden.

Drankjes

Naast thee is het ook wel feestelijk om iets anders te serveren. Begin met een echt drankje en geef de kinderen bijvoorbeeld kleine glaasjes smoothie of blauwe bessen ijsthee.

Dat wordt geheid smullen met Pasen. Ik hoop dat ik je weer heb kunnen inspireren met dit high-tea menu voor Pasen.

 

Laura's Bakery

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

 1. Jasmine schreef:

  Een high tea heb ik nog nooit gehad op Pasen, maar wij hebben wel altijd al de zoete ideeën. Zeker de croissants en de crossbuns. Prachtige foto’s en leuke compilatie van hapjes!

 2. Margie schreef:

  Erg leuke recepten allemaal! 😀

 3. Corina schreef:

  Voor hoeveel personen is dit high tea menu ongeveer?

  1. Laura Kieft schreef:

   Je kunt de recepten gewoon aanpassen voor het aantal personen dat jij wilt, we hebben dit niet gemaakt voor een bepaald aantal personen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *