Gevuld stokbrood met roomkaas

15 september 2017
26

Ik had al vaker foto’s gezien van een gevuld stokbrood en hoewel ik bij de meeste dingen gelijk doorheb hoe je het maakt, was dat nu niet zo. Sterker nog, ik heb het gegoogeld en had daarna zo’n ‘oh ja, waarom ben ik daar niet opgekomen’ moment. Maar goed, nu ik wist hoe het moest, hield niets mij meer tegen. Ik maakte een gevuld stokbrood met roomkaas dat ik op smaak bracht met onder andere Parmaham, basilicum en zongedroogde tomaatjes. Met een Italiaans tintje dus, dat vind ik altijd heerlijk. Het resultaat was dan ook om van te smullen en zag er bovendien ook nog eens heel leuk uit. Een perfect stokbroodje om op tafel te zetten bij allerlei gelegenheden, van barbecue tot buffet.

Gevuld stokbrood met roomkaas

Dit smakelijke gevuld stokbrood met roomkaas met een Italiaans tintje staat perfect op de buffettafel of bij de barbecue.
Porties: 1 stuk stokbrood van 25-30 cm

Ingrediënten

  • stokbrood (stuk van 25-30 cm)
  • 150 gram roomkaas
  • 25 gram geraspte kaas
  • 5 zongedroogde tomaten (in kleine stukjes)
  • 15 gram pijnboompitjes (geroosterd)
  • 15 blaadjes basilicum (fijngesneden)
  • 50 gram Parmaham (fijngesneden)
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • Snijd een stuk van je stokbrood af en pak er een broodmes bij. Steek het mes in het midden van het brood, doe dit op een paar verschillende plekken zodat het midden loskomt. Hol op deze manier het stokbrood uit. Verwijder niet te veel brood, alleen een korstje met vulling is natuurlijk niet heel erg lekker.
  • Als het brood is uitgehold kun je de vulling maken. Doe de rest van de ingrediënten bij elkaar in een schaaltje en roer dit goed door elkaar. Schep steeds kleine beetjes van de vulling in het stokbrood en duw dit aan met bijvoorbeeld de achterkant van een mes of pollepel. Ga zo door tot je het hele stokbrood hebt gevuld.
  • In principe bent je klaar en kun je het brood al aansnijden. Ikzelf pak het brood even in met folie en leg het een half uurtje in de koelkast, dan snijd hij net wat beter aan. Je kunt het overigens ook prima voorbereiden eerder op de dag en in de koelkast bewaren (goed verpakt!) tot je hem nodig hebt.
Tips

Je kunt ook een afbakstokbrood gebruiken, maar ik geef zelf de voorkeur aan een reeds gebakken stokbrood. Dat is net even iets groter en wat steviger om uit te hollen en te vullen.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

6 reacties

  1. Dorien schreef:

    Oeh dit ziet er goed uit!
    Zou je het ook nog even kunnen opwarmen in de oven?
    Zo’n 10 minuutjes, lijkt me heerlijk om dit stokbrood lekker lauwwarm te eten!

    1. Laura Kieft schreef:

      Je zou het kunnen proberen, maar ik denk dat het met de vulling niet handig is.

  2. Heleen schreef:

    MMM, dit ziet er heerlijk uit!! Ga ik zeker een keer proberen!

  3. Laura schreef:

    Het zag er super leuk uit, maar ik vond de smaken wat te overheersend.
    Toch bedankt voor het delen, want het was leuk om uit te proberen.
    Groetjes Laura

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt de (hoeveelheid) vulling natuurlijk altijd aanpassen naar smaak 🙂

  4. Sjoerd schreef:

    Hoi Laura,

    Gisteren hebben we o.a. dit recept van je website gemaakt voor een high-tea, alles is gelukt en was bovendien erg lekker. Bedankt voor dit recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *