Bladerdeeg sandwiches

26 mei 2017
23

Door Lian – Is het al picknicktijd? Ik ga er wel vanuit. Terwijl ik dit artikel schrijf is het nog redelijk fris buiten. Ik maakte deze hapjes namelijk begin april al, aangezien ik op dit moment volop aan het genieten ben als kersverse moeder. Ik kan daarom niet oordelen hoe het weer nu is. Natuurlijk hoop ik op goed weer, want dat is de hele reden dat ik deze bladerdeeg sandwiches vandaag met jullie deel. Ik heb vaak dat ik nog wat plakjes bladerdeeg over heb en ik vind het zonde als ze uitdrogen in de vriezer. Daarom bedacht ik mij om er deze prachtige en kleine sandwichhapjes van te maken die perfect zijn voor een picknick. 

Aangezien Laura en ik beide dol zijn op Caprese salade werd die smaakcombinatie mijn uitgangspunt. Met een beetje lopende band werk heb je deze bladerdeeg sandwiches zo gemaakt en door de prikker blijven ze stevig en daardoor geschikt om te vervoeren. Ik weet zeker dat ze perfect zijn voor een picknick of high tea en dat men er niet vanaf kan blijven.

Bladerdeeg sandwiches

Deze lekkere bladerdeeg sandwiches zijn lekker makkelijk te maken en perfect voor picknick in het warme zomerse weer.
Porties: 9 personen

Ingrediënten

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 1 potje groene pesto (of maak het zelf)
  • 1 bol mozzarella
  • 9 plakjes kalkoenfilet voor op de boterham
  • cherrytomaten
  • basilicumblaadjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 °C (boven- en onderwarmte). Neem de drie plakjes bladerdeeg en leg deze op elkaar. Bestuif je werkblad met een beetje bloem en rol de drie plakjes bladerdeeg uit tot ze weer dezelfde dikte hebben als 1 plakje.
  • Snijd met een scherp mesje de uitgerolde plak bladerdeeg in 9 gelijke vierkantjes en leg deze op een bakplaat of rooster met een vel bakpapier. Bak de bladerdeeg vierkantjes knapperig en goudbruin in 20-25 minuten.
  • Laat afkoelen. Je kunt deze bladerdeeg vierkantjes al een dag of avond eerder maken en ze afgekoeld in een luchtdichte trommel bewaren. Zo hoef je alleen nog de sandwiches te vullen op de dag zelf.
  • Met een scherp broodmes snijd je ieder bladerdeeg vierkantje voorzichtig doormidden. Zodra je de eerste aanzet hebt gedaan moeten ze in het midden al open zijn, zodat je ze alleen aan de randjes voorzichtig hoeft open te snijden.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakken. Smeer op beide helften van de bladerdeeg sandwiches een laagje pesto. Vouw een plakje kalkoenfilet op en leg dit op de bodem. Leg hier een plakje mozzarella op. Leg de bovenkant van de bladerdeeg sandwich hierop.
  • Rijg een cherrytomaat en een basilicumblaadje aan een prikker en prik hiermee alle laagjes van de bladerdeeg sandwich vast.
Bewaren

Alles over het bewaren van bladerdeeg hapjes lees je hier

Zo simpel is het om deze bladerdeeg sanwiches Caprese stijl te maken. Erg leuk om een keer niet met brood te werken, maar juist met overgebleven bladerdeeg.

Ik krijg in ieder geval spontaan zin om te gaan picknicken bij het zien van deze bladerdeeg sandwiches. Mocht het weer er dit weekend niet naar zijn, dan stel ik een high tea met vriendinnen voor. Laat het smaken en geniet van je weekend!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

3 reacties

  1. Wat een origineel idee, perfect bij de borrel of op een feestje!

  2. Boudy schreef:

    Ontzettend leuk idee. Dank daarvoor.

  3. Wat een leuk idee! Het ziet er heerlijk uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *