Champignon bladerdeeg hapjes

Gepost: 13 oktober 2017 Laatst bewerkt: 10 maart 2023
Champignon bladerdeeg hapjes

Na de Hollandse koekjesweek van vorige week lijkt het weer eeuwen geleden dat ik een hartig hapje heb bereid voor het blog. Na een tijdje weinig inspiratie voor hartige hapjes te hebben gehad, kwam het idee voor deze champignon bladerdeeg hapjes plots in mij op. Met die missende inspiratie is het dus weer helemaal goed gekomen. Soms bedenk je iets en weet je pas na de eerste hap of het lekker gaat zijn. Daar is dit hapje een goed voorbeeld van. Bedenken is leuk, maar het moet wel smaken. Ik had de smaken gebaseerd op een pasta met roomsaus die ik graag zelf klaar maak, maar buiten de smaken om wist ik eigenlijk niet zo goed hoe ik dit hapje moest vormgeven. Gelukkig is ook dat goed gekomen en kan ik vandaag dit lekkere hartige hapje met jullie delen.

champignon-roomkaas-bladerdeeg-2

 

Gevulde roomkaas bladerdeeg borrelhapjes met champignon

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Champignon bladerdeeg hapjes

Dol op bladerdeeg hapjes? Dan zullen deze hartige champignon bladerdeeg hapjes ook zeker in de smaak vallen.
Porties: 20 stuks

Ingrediënten

  • 10 plakjes diepvries bladerdeeg
  • klein bakje kastanjechampignons (gesneden)
  • bakje kruiden roomkaas
  • 150 gram beenham reepjes
  • ei (losgeklopt)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte). Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en snijd ieder plakje schuin doormidden.
  • Smeer op ieder driehoekje bladerdeeg wat kruiden roomkaas en beleg met een champignon en een paar reepjes beenham.
  • Breng met een kwastje het los geklopt ei aan op de drie uiteinden van je bladerdeeg lapje. Vouw de uiteinden naar binnen toe en plak de punten op elkaar.
  • Smeer ook de bovenkant van het bladerdeeg pakketje in met het losgeklopte ei. Bak de bladerdeeg hapjes in 20-25 goudbruin.
Bewaren

De hapjes zijn warm het lekkerst. Eenmaal afgekoeld bewaar je de hapjes afgedekt in de koelkast en warm je de champignons bladerdeeg hapjes op in een oven van 180 °C voor 5-10 minuten.

 

champignon-roomkaas-bladerdeeg-SVS

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Naomi schreef:

    Als je grotere hapjes wilt maken met meer vulling (hele plak bladerdeeg per hapje in plaats van halve), hoe moet je dan de oventijd en temperatuur aanpassen?

    1. Laura Kieft schreef:

      temperatuur veranderd niet, de tijd wel. Zo beginnen met een paar minuten extra en dan gewoon goed in de gaten houden.

  2. Lynn schreef:

    Klinkt erg lekker. Is er ook een vegetarische versie van ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je zou vegetarische spekjes kunnen gebruiken, die zijn in alle supermarkten wel te koop.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept