Prosecco cocktail met sorbetijs

Gepost: 31 december 2017 Laatst bewerkt: 4 juli 2024
Prosecco cocktail met sorbetijs

Het laatste artikel van 2017! We sluiten het jaar af met een lekkere cocktail, ik maakte namelijk een heerlijke prosecco cocktail met sorbetijs. Dat ziet er feestelijk uit, smaakt heerlijk en past bovendien goed bij Oud en Nieuw. O

f eigenlijk bij nog veel meer gelegenheden, maar we focussen ons nu even op de jaarwisseling. De cocktails heb je in een handomdraai gemaakt zodat je proostend het nieuwe jaar in kan luiden!

BAKTIP: Ik heb de prosecco cocktail in een wijnglas geserveerd, maar een mooi champagneglas of een chique champagnecoupe is ook erg feestelijk natuurlijk!

Prosecco cocktail met sorbetijs 2a
Prosecco cocktail met sorbetijs 3a

Dat was hem dan alweer, 2017 zit er bijna op! Met de terugblik op het jaar en de behind te scenes van december kom ik de komende dagen, kun je dat lekker lui vanaf de bank (of vanuit je bed) lezen wanneer je waarschijnlijk toch geen zin hebt in het maken van nog meer zoetigheden en andere recepten.

Wel wil ik jullie vast even bedanken voor jullie betrokkenheid bij Laura’s Bakery het afgelopen jaar. Waar ik dacht dat het blog een jaar geleden niet veel meer zou groeien, blijkt nu dat ik daar volkomen naast zat. Nog elke dag weten hordes nieuwe bezoekers hun weg naar mijn plekje op het internet te vinden en deze blijven ook gezellig terugkeren voor nieuwe recepten. Zo ontzettend tof vind ik dat!

Ik wens jullie allemaal een feestelijke jaarwisseling toe met jullie vrienden en familie en wens jullie alle goeds voor 2018. Dat het maar een mooi en smakelijk jaar mag worden voor ons allemaal!

 

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Prosecco cocktail met sorbetijs

Maak deze heerlijke Prosecco cocktail met sorbetijs om het jaar goed af te sluiten. Je hebt hem binnen no time gemaakt zodat je er snel van kan genieten.
Porties: 1 glas

Ingrediënten

  • 1 el frambozen of bosvruchten sorbetijs
  • prosecco
  • 3 frambozen

Instructies

  • Schep in elk glas een eetlepel sorbetijs. Giet de prosecco er rustig op, het gaat nu namelijk flink schuimen. Laat eventueel even rusten en vul dan het glas verder aan met prosecco.
  • Er zal een soort schuimlaagje op de prosecco blijven liggen, dit komt door de reactie met de suiker uit het ijs. Je kunt het zo laten, maar ik schepte het er met een lepeltje af. Roer in het glas tot het ijs is opgelost.
  • Doe wat frambozen in het glas erbij en je kunt de prosecco cocktails met sorbetijs serveren!
Tips

Je kunt in plaats van prosecco ook champagne gebruiken.
Bewaren

Serveer meteen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept