Door Lian – Het eerste recept van 2018 is een heerlijke mango-banaan smoothie. Wij snappen namelijk als geen ander dat je het na de feestdagen even rustiger aan wilt doen. Misschien wil je naast jezelf ook jouw oven even een pauze geven om bij te komen. In dat geval gaat er dan niets boven een smoothie die jou net even dat zoete opkikkertje geeft en waar je geen oven voor nodig hebt. Combineer het met een klein handje nootjes en je hebt jouw snackmoment weer overleefd. De smoothie kan natuurlijk ook bij het ontbijt of de lunch genoten worden. Het is zo snel gemaakt dat het eigenlijk op ieder moment van de dag wel kan.
Mango-banaan smoothie
Ingrediënten
- 200 ml lactosevrijemelk
- sap van een halve citroen
- 50 gram mango (uit de diepvries)
- 1 rijpe banaan
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een romige en gladde smoothie. Je kunt ook een hoge maatbeter gebruiken en de ingrediënten met een staafmixer glad mixen.
Laat het sap van de citroen niet achterwege. Het geeft niet alleen een verfrissende smaak, maar zorgt er ook voor dat de smoothie niet bruin kleurt doordat er banaan in zit.
Drink de smoothie het liefst meteen op of bewaar uiterlijk tot de volgende dag in de koelkast.
Hoi Lian,
Wat een heerlijk recept! Is het de bedoeling dat de smoothie direct opgedronken wordt of kun je het nog even bewaren? Hoe lang zou dat maximaal kunnen?
Liefs, Annemarie
Je kunt ‘m wel even bewaren in de koelkast, maar ik zou deze niet meer dan 1 á 2 uur laten staan. Verse smoothies zijn nou eenmaal het lekkerst. Ik kan ook niet garanderen dat de banaan op den duur sterker is dan de citroen en het drankje alsnog bruin gaat kleuren. Wij dronken de smoothie binnen 1 uur na het maken op.
Hoi Lian, wat zijn de voedingswaarden van dit recept?
Die berekenen wij niet.