Italiaanse poffertjes spiesjes

Gepost: 9 maart 2018 Laatst bewerkt: 15 juli 2022

Na mijn avonturen met de poffertjes van een tijdje geleden zei ik al dat ik vol met inspiratie zat. Ik wilde eigenlijk aan de slag gaan door het beslag op smaak te brengen, maar toen bedacht ik mij dat je met de basis poffertjes ook prima kunt variëren. Omdat ze neutraal van smaak zijn, kun je ze ook goed voor hartige hapjes gebruiken. Daarom maakte ik deze hartige Italiaanse poffertjes spiesjes. Tussen de poffertjes prikte ik een paar typische Italiaanse ingrediënten op de stokjes en topte dit af met een beetje pesto. Een makkelijk hapje om te maken, maar wel weer even heel iets anders. En nog belangrijker: ze zijn heel erg lekker!

Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Italiaanse poffertjes spiesjes

Italiaanse poffertjes spiesjes is een recept die je niet snel voorbij ziet komen. En dat kan kloppen, want dit smakelijke recept is zelf bedacht. Makkelijk om te maken en heel erg lekker!
Porties: 12 spiesjes

Ingrediënten

  • 36 poffertjes (volgens recept, aan de helft heb je al genoeg)
  • 3 plakjes Parmaham
  • 12 cherry tomaatjes
  • halve tot hele bol mozzarella
  • groene pesto (volgens recept)

Instructies

  • Bak de poffertjes volgens recept. Laat ze afkoelen terwijl je de rest van de ingrediënten voorbereid.
  • Snijd de plakjes Parmaham in 4 delen, halveer de cherry tomaatjes en snijd een bol mozzarella in stukjes. Kijk zelf hoe groot je die stukjes wilt hebben.
  • Neem een prikker en prik hier een poffertje op, prik nu ook de overige ingrediënten afwisselend met de poffertjes op het prikkertje. Zorg dat je begint en eindigt met een poffertje, die houden de ingrediënten fijn op hun plek.
  • Ik verdeelde gelijk over alle spiesjes al wat groene pesto, maar je kunt ook je spiesjes dippen in een schaaltje met de pesto als je dat handiger vindt.
  • Eet smakelijk!
Bewaren
Alle onderdelen kun je uiterlijk drie dagen van tevoren voorbereiden. Bewaar los van elkaar in de koelkast en maak de spiesjes max. een uur voor het serveren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

1 reactie

  1. Joyce schreef:

    Mm lekker idee ik ga hem onthouden voor verjaardagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept