Een van mijn favoriete salades -en een van de bekendste- is de caesar salade. Ik eet hem met enige regelmaat en geef er vaak een andere twist aan waardoor hij mij nog nooit is gaan vervelen. Ooit maakte ik al eens pastasalade spiesjes en dat zette mij aan het denken. Kon ik zoiets ook met een andere salade doen? Het antwoord is ja! Zie hier: de caesar salade spiesjes! En nee, zo zet je ze natuurlijk niet als maaltijd voor iemands neus. Maar hoe leuk doen deze spiesjes het bij een barbecue, gourmet, buffet of ander eetmoment. Ik weet genoeg momenten te bedenken in ieder geval.
Caeser salade spiesjes
Ingrediënten
- (romaine)sla
- cherry tomaatjes
- kipblokjes
- zout en peper (naar smaak)
- grote croutons (zelfgemaakt)
- caesar dressing
Instructies
-
Als je nog geen croutons hebt, maak je die als eerst. Grote croutons maak ik altijd zelf. In dit geval door een restje stokbrood in dunne plakjes te snijden en te halveren. Nadat ik iets heb gebakken en de oven uit heb gezet, schuif ik een bakplaat met de restjes brood in de oven. Na een half uurtje zijn ze zeker al klaar, maar ik laat ze meestal gewoon staan tot de oven is afgekoeld. De zelfgemaakte croutons bewaar je in een gripzakje en zijn zo best lang houdbaar.
-
Met een prikker maak je heel voorzichtig gaatjes in de croutons. Door ze zacht tegen de crouton te drukken en als het ware te draaien ontstaat er langzaam maar zeker een gaatje. Er zullen er vast een paar stuk gaan, maar die kun je dan gewoon weer bewaren in de zak met croutons.
-
Bak de kipblokjes in een scheutje olie met wat zout en peper gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen.
-
Tijd om de spiesjes samen te stellen. Je kunt natuurlijk zelf bepalen wat en hoeveel je eraan prikt, maar ik hield deze volgorde aan: sla, tomaatje, crouton, sla, kip, tomaatje, sla.
-
Leg de salade spiesjes op een bord. Drizzle er wat caesar salade dressing overheen en ze zijn klaar om te serveren!
Wat een super leuk idee deze spiesjes Lautje.
Die kun je echt bij allerlei gelegenheden presenteren.
Liefs, mam ♥