Inspiratie voor de paasbrunch

8

Door Lian – Het is bijna Pasen en net zoals we dat met Kerstmis doen, gaan wij Nederlanders graag bij vrienden en familie op bezoek om samen heerlijk te eten. Ik houd er wel van en geef met Pasen de voorkeur aan een lekkere brunch. Om die reden presenteer ik jullie vandaag de ideale paasbrunch, want wellicht ga jij er één organiseren op eerste of tweede Paasdag. Je kunt de losse recepten gebruiken als inspiratie voor die paasbrunch of simpelweg alle negen recepten opvolgen en op die manier de perfecte brunch op tafel zetten. Ik heb er namelijk voor gezorgd dat de recepten goed bij elkaar passen en er van alles wat tussen zit – brood, hartig en zoet. Doe dus je inspiratie op of maak het jezelf makkelijk en zie dit artikel als een perfect samengestelde paasbrunch. Je hoeft er alleen nog wat beleg en lekkere sapjes aan toe te voegen. 

1. Krans van gevulde broodjes

Misschien door Laura gemaakt voor een kerstbrunch, maar je zet deze broodkrans natuurlijk net zo makkelijk met Pasen op tafel. De broodjes zijn al heerlijk gevuld en om het helemaal af te maken kun je de broodjes natuurlijk ook in een paasei vorm op de bakplaat leggen en bakken. Met Pasen draait het natuurlijk ook om het delen van eten en zo’n broodkrans vind ik er dus ideaal bij passen.

Hier vind je het recept!

 2. Kleine knoop broodjes

Ik had natuurlijk kunnen kiezen voor de konijnen broodjes hier op het blog, maar persoonlijk vind ik deze knoop broodjes veel leuker staan. Kleine broodjes doen het altijd goed op een brunch en je steelt hiermee echt de show. Natuurlijk ben je er vrij in om de konijnen broodjes te maken, maar zorg in ieder geval dat er wat broodjes op tafel staan die men zelf kan beleggen naar smaak.

Hier vind je het recept!

3. Citroen scones met lemon curd

Scones vind ik echt een perfect broodje voor in de lente en dus perfect voor bij de paasbrunch. Deze citroen scone is lekker fris en een goede afwisseling op de hartige broodjes en hapjes die op tafel staan. Serveer met een lekkere lemon curd of aardbeienjam en iedereen kan aanvullen.

Hier vind je het recept!

4. Met kwarktaart gevulde chocolade paaseieren

Een gevuld paasei is zo lekker als je van zoet houdt. In mijn ogen een ontzettend geinig idee. Ikzelf heb een chocolade ei ooit gevuld met chocolademousse, maar om een chocolade ei te vullen met kwarktaart lijkt mij net zo lekker. Ik ben zelf sowieso fan van die chocolade paaseieren die je uit kunt lepelen. Een leuke zoete traktatie voor bij de paasbrunch.

Hier vind je het recept!

5. Paasei sloffentaart

Een mooie paastaart hoort ook op tafel te staan en ik denk dat je met deze sloffentaart altijd goed zit. Sloffenbodems lijken moeilijk, maar is het absoluut niet.  Je bent trouwens niet verplicht deze taart in een paasei vorm te maken, maar het staat wel net wat feestelijker.

Hier vind je het recept!

6. Paasei croissants

Gevulde croissants horen er ook zeker bij en hoe leuk is het om ze juist met paaseitjes te vullen. Laura weet wel wat lekker is en ik heb van haar geleerd dat er altijd wel iets lekkers te maken is van croissantjes uit blik. Snel gemaakt en waarschijnlijk nog sneller opgegeten. Een echte aanrader.

Hier vind je het recept!

7. Spinazie roomkaas wraps

Deze heb ik laatst nog mogen proeven op mijn baby shower en ik durf daarom met zekerheid te zeggen dat ze heel erg lekker zijn en super snel gemaakt. Ik kon het daarom ook niet laten om het recept opnieuw onder de aandacht te brengen. Door het kleine formaat zijn deze wraps het ideale hapje bij de paasbrunch en een lekkere afwisseling op al het zoet en de chocolade.

Hier vind je het recept!

8. Stokbrood gevuld met ei

Een lekker gebakken ei hoort ook bij Pasen. Maak het extra speciaal door het ei al te bakken in een stokbrood en op tafel aan te snijden, zodat iedereen een stukje kan pakken. Gebakken eieren uit de oven vind ik zelf erg lekker en ik weet zeker dat dit voor anderen ook geldt.

Hier vind je het recept!

9. Bacon ei muffins

Ik eindig met nog een ei-gerecht, namelijk muffins van bacon en ei. Geen deeg of brood, gewoon een lekker hapklaar gebakken eitje uit de oven. Opnieuw een perfect hapje voor bij een paasbrunch vanwege het formaat.

Hier vind je het recept!

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb er honger van gekregen. Ik ben benieuwd of jij een van deze recepten met Pasen op tafel tovert en welke het dan wordt.

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

3 reacties

  1. Margot schreef:

    Wat ziet alles er heerlijk (en vrolijk) uit!

  2. Jolleke schreef:

    Heb nog n tipje voor de bacon ei muffins ik maak ze ook met brood
    N witte boterham korst verwijderen met boter in smeren duw de boterkant in cupcake bakblik vul t bakje met beleg (spek of ham) daarna tik ik t eitje erin beetje peper zout en schuif t in de oven

    Als t klaar is heb je toast ei bakje gr jolleke

    1. Laura Kieft schreef:

      Die zijn toevallig gisteren online gekomen, lekker is dat he 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *