Paasei brownies

77

Op mijn tafel staat een grote pot vol met paaseitjes, zie daar maar eens vanaf te blijven. Het gaat me redelijk goed af moet ik zeggen, want hoewel ik een enorme zoetekauw ben, kan ik er tegenwoordig heel goed vanaf blijven. Meestal dan. Waarschijnlijk door de grote hoeveelheden zoetigheid waarmee ik vrijwel dagelijks word omringd, op een gegeven moment kan je er dan steeds beter vanaf blijven. Maar die paaseitjes maken het soms lastig. Zeker als ik met mijn laptop aan tafel zit met die pot chocolade eitjes binnen handbereik. Ik besloot er daarom paasei brownies van te bakken, zo kon ik in één keer gelijk een hele hoop eitjes gebruiken. En aangezien ik mijn baksels na geproefd te hebben weggeef, vormen die eitjes geen gevaar meer voor mijn lekkere trek.

Paasei brownies

Wat kun je maken met al die lekkere paaseitjes? Nou deze lekkere paasei brownies bijvoorbeeld. Een heel lekker én simpel recept.
Porties: 16 stukjes (20×20 cm vorm)

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 125 gram pure chocolade
  • 1 el stroop (kan gewoon pannenkoekenstroop zijn)
  • 2 eieren (M)
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 200-250 gram paaseitjes in smaak/smaken naar keuze

Instructies

  • Neem een pan en doe hier de boter, suiker, donkerbruine basterdsuiker, chocolade en stroop in. Op een laag vuur verwarm je de massa en blijf je roeren tot zowel boter als chocolade gesmolten zijn. Zet de pan aan de kant en laat afkoelen tot het lauw of op kamertemperatuur is. Verwijder tijdens het afkoelen vast de papiertjes van je paaseitjes.
  • In een andere kom klop je de eieren met het vanille extract luchtig. Voeg het afgekoelde chocolademengsel toe en mix op de laagste stand tot een egaal mengsel.
  • Voeg bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe aan het mengsel en gebruik een spatel om er een egaal beslag van te maken.
  • Stort het beslag in een met bakpapier beklede vorm. Verdeel de paaseitjes over de brownie, druk ze een klein beetje in het beslag.
  • Bak de paasei brownies in 25 minuten op 190°C (boven- en onderwarmte).
Tips

Voor mijn tips voor de perfecte brownie verwijs ik je naar dit artikel. Daarin leg ik ook uit hoe je kunt zien wanneer de brownie gaar is.

Bewaren

Laat de brownie volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en aansnijdt. Lees hier hoe je je brownie bewaart.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

16 reacties

  1. Margot schreef:

    Dat ziet er wel heel erg lekker uit! Mijn schaaltje paaseitjes staat in een la om te voorkomen dat er steeds wat van pak als ik in de buurt ben. 😉

  2. Lianne schreef:

    Oh dit ziet er echt heel erg goed uit! ?? Ideaal om je paaseitjes op te maken.

  3. Sabine schreef:

    Gisteravond gebakken en zojuist geprobeerd…Super lekker…chocotastisch aldus mijn dochters :).

  4. Berthilde schreef:

    Hoi, is er iets waarmee je de paaseitjes mee kunt vervangen? (Geen noten)

    1. Laura Kieft schreef:

      Gewone stukjes chocola of bonbons misschien?

  5. Suleika schreef:

    Zooooo grappig! Ik zat er van de week aan te denken om jou de vraag te stellen wat te doen met je paaseitjes et voila!!!
    Dank voor het recept ga het zeker proberen!!

  6. Hanne schreef:

    Heel erg bedankt voor dit makkelijke & superlekkere recept! De brownies waren de dag nadien al op :-). Een originele aanpassing aan de klassieke brownie & een leuke manier om een zakje paaseitjes kwijt te raken!

  7. Caroline schreef:

    Maakt het uit of de paaseitjes gevuld of massief zijn?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee hoor, je kunt gebruiken welke jij lekker vindt.

  8. Marianne schreef:

    Ze zijn heerlijk! Zo kom ik nog wel eens van mijn overgebleven kg paaseieren af..;)

  9. Floor schreef:

    Kan ik ipv de pure chocolade ook paaseieren (zonder vulling) hiervoor gebruiken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, puur is puur 🙂

  10. Saskia schreef:

    Is er een alternatief voor de stroop?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt het vervangen door een eetlepel basterdsuiker, maar het geeft juist zo’n lekker effect.

  11. Nieky schreef:

    Mijn bakvorm is ongeveer 18 bij 26…moet ik het recept aanpassen of de baktijd??

    1. Laura's Bakery schreef:

      Beide zijn een optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *