Cream cheese frosting

246

In de afgelopen dagen heb ik jullie via kijkjes achter de schermen op Instagram (stories) al lekker zitten maken met de carrot cake die aankomend weekend online komt. Daarvoor maakte ik een zálige cream cheese frosting die natuurlijk ook als los basisrecept niet mag ontbreken op Laura’s Bakery. Want dat hij perfect is voor bij een worteltaart is algemeen bekend, maar de roomkaascrème kan natuurlijk bij vele andere soorten gebak gebruikt worden. Bij een red velvet cake, in tartelettes, als toef op gebakjes en nog veel meer. Mijn hoofd stroomt inmiddels over van de ideeën, al maar ik vind de crème ook heerlijk om gewoon zo van te snoepen (kan het nooit laten). Deze cream cheese frosting is niet al te zoet, al kun je hem natuurlijk zo zoet maken als je zelf wilt.

Tot slot een paar lekkere ideetjes waar je deze frosting voor kunt gebruiken:

  • carrot cake
  • als vulling bij tartelettes
  • red velvet cupcakes (de frosting in dit recept heeft andere verhoudingen en is steviger. Voor goede stevige toeven gebruik je die, maar persoonlijk vind ik deze -iets zachtere- crème nog lekkerder)

Cream cheese frosting

Met deze heerlijke cream cheese frosting maak je jouw gebak nóg smaakvoller. Makkelijk te maken en precies zo te maken dat het aan jouw smaak voldoet.

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 300 gram roomkaas (gebruik een A-merk, deze zijn steviger)
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 gram poedersuiker

Instructies

  • Klop de boter in een paar minuten licht en romig. Voeg de roomkaas en het vanille-extract toe en mix tot deze zijn opgenomen.
  • Als laatst voeg je de poedersuiker toe. Mix dit op een lage stand (of spatel) door de crème. Als de poedersuiker is opgenomen kun je nog even kort op een hoge stand mixen voor een luchtig en romig resultaat.
  • Proef even van de crème, als je hem graag zoeter wilt hebben kun je meer poedersuiker toevoegen. Je crème zal hier dan (bij veel extra suiker) ook steviger van worden.
  • Je kunt de cream cheese frosting gelijk gebruiken, of in de koelkast laten opstijven tot hij nog steviger wordt (of totdat je hem nodig hebt).

Tips

  • Deze frosting is genoeg om een taart van 20 cm 2x te vullen en af te smeren. Je kunt hem afsmeren met een dikke laag, of juist dun en met de overige frosting rondom toeven spuiten.
  • Voor iedereen die zich afvraagt of deze frosting naar roomkaas smaakt: ja, je proeft de roomkaas nog terug. Dat kan ook haast niet anders wanneer het het hoofdingredieënt is. De smaak is wel subtieler door de toevoegingen.
  • Let op: Dit is een wat zachtere crème. Kleine toefjes spuiten en een taart afsmeren gaat prima, maar grote stevige toeven zullen een beetje inzakken, daarvoor is botercrème prettiger. Je kunt de taart hier ook niet mee afsmeren om hem vervolgens te bekleden met fondant of marsepein.
Bewaren

De frosting kun je een kleine week in de koelkast bewaren, in de vriezer blijft hij tot 3 maanden goed.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

107 reacties

  1. Ilse schreef:

    Cream cheese frosting is echt mijn favoriet – maar soms als ik hem maak wordt hij echt veel te dun en is hij niet te gebruiken! Hoe zorg ik ervoor dat hij stevig blijft?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat zou kunnen liggen aan de roomkaas die je gebruikt, de (goedkope) huismerken bevatten veel meer vocht en zijn niet stevig.

  2. Lilo schreef:

    Kan je ook mascarpone gebruiken voor deze frosting?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee, als je mascarpone wilt gebruiken zou ik gewoon de mascarponeroom maken.

  3. Anne-Roos schreef:

    Kun je deze vulling ook gebruiken op carrotcake muffins? Of is deze vulling alleen maar geschikt voor de taart?

    1. Laura Kieft schreef:

      Kan ook voor muffins hoor.

  4. Mariam schreef:

    Hi Laura heb een vraagje kun je ook slagroom opkloppen en dat daarna door de cream cheese frosting voorzichtig doorroeren? Want wil het iets ‘luchtiger’’ hebben.

    1. Laura Kieft schreef:

      Daar is deze vulling niet geschikt voor. Heb je hem al geprobeerd te maken, want deze vulling krijg je ook best romig en luchtig.

  5. Elin schreef:

    Gebruik je hiervoor philadelphia of die pakjes stevige roomkaas?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik gebruik zelf Philadelphia, maar monchou zou ook kunnen.

  6. Bee schreef:

    Ik heb het recept exact gevolgd, inclusief de a merk creamcheese, maar helaas werd hij heel dun. Mijn carrotcake lijkt nu op n treinwrak :’-) ik snap niet wat ik verkeerd heb gedaan.

    Wel superrrrrlekker!

    1. Laura Kieft schreef:

      Misschien heb je hard en lang gemixt? Of geen roomboter gebruikt?

  7. Frida Wessels schreef:

    Ik heb ‘m gemaakt en ben heel benieuwd hoe hij smaakt. Normaal maak ik de frosting voor carrot cake met slagroom ipv roomboter.
    Zou je een weetje in het recept willen toevoegen over roomkaas vs mascarpone? Ik wist niet dat mascarpone geen roomkaas is, en kwam daar achter toen ik de reacties las terwijl ik met een kom korrelige frosting stond. Weer wat geleerd!

  8. Britta schreef:

    Hallo, is de 1/2 tl gember verse gember? of gebruik jij gemberpoeder?
    En ook: Heb jij al geprobeerd wat versgeraspte gember door de frosting te doen? Lijkt me ook superlekker 🙂 Ik ga deze carrotcake alleszins zeer binnenkort en zeer dringend uitproberen 😉
    Heel inspirerende website, bedankt!

    1. Laura Kieft schreef:

      Bij het bakken gebruik ik altijd gemberpoeder.

  9. Any schreef:

    Hoi laura! İk heb heel vaak geprobeerd om cream cheese frosting te maken en heb echt overal filmpjes en recepten geprobeerd maar het smaakt echt niet goed. Je proeft voornamelijk poedersuiker alsof je korrels aan het eten bent. waar kan dit aan liggen? Mixen doe ik wel goed genoeg maar toch blijft de poedersuiker zo grof

    1. Laura Kieft schreef:

      Misschien de poedersuiker even zeven? Ik heb hier echt totaal geen last van namelijk. Je gebruikt ook wel echt poedersuiker?

    2. Brigitta schreef:

      De boter moet echt op kamertemperatuur zijn anders is de frosting idd korrelig

      1. Laura's Bakery schreef:

        Ja, het kan ook zijn gaan schiften door temperatuur verschil!

  10. Marticia schreef:

    Hallo,

    Ik heb vaker recepten van jou uitgeprobeerd en ik ben echt super tevreden. Ook dit recept was weer een succes.

    Ik heb alleen voor deze frosting 112 gram poedersuiker gebruikt, omdat dat alles was dat ik aan poedersuiker had. Achteraf ben ik er heel blij mee geweest. Aan alle mensen die deze frosting willen gebruiken voor red velvet cakes/cupcakes, tussen de 100 en 120 gram poedersuiker is eigenlijk goed genoeg. Aangezien de red velvet al zoet is, is het dan goed in balans.

    Erg bedankt. Ik ben dik tevreden.

    Mvg Marticia

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt altijd naar smaak toevoegen uiteraard, maar de poedersuiker zorgt ook voor een stevigere crème (wat ik zelf erg prettig vind)

      1. Marticia schreef:

        De crème was met de 100 gram nog steeds erg stevig. Misschien ook wel omdat ik monchou heb gebruikt. Heb gemerkt dat Philadelphia nog net iets dunner/zachter blijft. Vind stevigere crèmes ook prettiger namelijk. Maar inderdaad ieder z’n smaak.

        Was een kleine tip voor mensen die niet van erg zoet houden.

        Bedankt voor de reactie. 🙂

        1. Laura Kieft schreef:

          Dat komt inderdaad door de MonChou, in dit recept bedoel ik smeerbare roomkaas.

    2. Bianca schreef:

      Hi,
      Kan je ook in plaats van vanille-extract een vanillepoeder gebruiken.
      Groetjes Bianca

  11. Lisette schreef:

    Ik ga een red velvet cake maken in een springvorm van 26 cm en 3 lagen cake (3 hoog dus) hoeveel moet ik dan gebruiken? Is verdubbelen genoeg, 2x het recept voor de cream cheese frosting?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik denk dat je dan al een heel eind gaat komen ja.

  12. Elke schreef:

    Hoi Laura,

    Denk je dat cream cheese frosting ook lekker is in combinatie met fruitsmaken? Bijvoorbeeld rood fruit of citrusvruchten?

  13. Stephany schreef:

    Mag je ook kleur stof in de Cream cheese Frosting doen ?
    Gr

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, dat mag 🙂

  14. Marjolein schreef:

    Hoi Laura, ik ben echt super fan van de worteltaart icm deze heerlijke frosting. Hij is onwijs lekker (wel veel werk als je maar 1 springvorm hebt zoals ik…). Een vraag nog wel. Heb je ook een tip om deze frosting lactosevrij te maken? Ik kan plantaardige boter gebruiken, maar zit dan nog met de roomkaas… en word ie dan net zo lekker? Dank alvast voor je reactie!

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik weet niet of er een lactosevrije roomkaas bestaat, maar je kun het zeker proberen. Invloed op de smaak heeft het sowieso, plantaardige boter smaakt al heel anders.

      1. Marjolein schreef:

        Hoi Laura, er bestaat lactosevrije roomkaas, die heb ik gewoon bij de supermarkt gekocht. Ik heb ‘m gemaakt volgens dit recept, maar dan met plantaardige margarine en lactosevrije roomkaas. De frosting was wel lekker maar veel te dun! Mijn driedelige worteltaart gleed bijna uit elkaar 😉 Moet ik de volgende keer dan (veel) meer poedersuiker toevoegen?

        1. Laura Kieft schreef:

          Dan zou ik meer poedersuiker toevoegen inderdaad. Margarine is al zachter en best kans dat de lactosevrije roomkaas ook meer vocht bevat. Hopelijk was hij wel lekker (gaat toch niet heel naar binnen een taart 😉 😛 )

        2. Sisi schreef:

          Wat ook helpt is een zakje klop ast erdoorheen mixen, daar zit wat gelatine in. Met MinusL roomkaas gaat het goed, lactofree is veel slechter en ook minder lekker!

  15. Susanne schreef:

    Hoi Laura,

    Gebruik je hierin gezouten of ongezouten roomboter?

    1. Laura Kieft schreef:

      altijd ongezouten roomboter.

  16. ikram schreef:

    Hoi Laura, klinkt lekker. Kan ik hierbij witte chocolade toevoegen? Zoja, hoeveel ivm dit recept?

    1. Laura Kieft schreef:

      Als je stukjes toe wilt voegen gewoon naar smaak.

  17. Nathalie schreef:

    Tip voor de mensen die dit lezen, als je monchou gebruikt zorgt dat je boter en monchou op kamer temperatuur zijn, anders heb je grote kans dat ze gaan schiften 🙈

  18. Letty schreef:

    Hallo Laura

    Ik ga voor een bruidstaart 1 laag red velvet cake maken(de taarten worden niet op elkaar gestapeld maar komen op een standaard) Kan ik dan monchou uit een kuipje voor deze frosting gebruiken? ik wil hem namelijk niet te zoet maken, of kan ik de pakjes monchou op kamertemperatuur hiervoor bewerken. Met andere woorden blijven de kuipjes monchou na verwerken stevig?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik gebruik zelf philadelphia

  19. Pieternel schreef:

    Super lekker recept dit. Ik maak het met Philadelphia roomkaas, maar dan niet heel stevig. Nu was deze uitverkocht en met monchou gemaakt. Super stevig en extra lekker! =tip

  20. Lisa schreef:

    Kan je hierover ook drips maken met ganache? Of smelt dan je creamcheese mengsel?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik denk niet dat het zal smelten, ik vraag me meer af of het wel stevig genoeg is als ‘ondergrond’

      1. Jessica schreef:

        Ik heb dit vandaag geprobeerd. Het lukt wel maar als je aan de bovenkant de taart royaal afsmeert dan is de ondergrond inderdaad te onstabiel.

  21. Isa schreef:

    Het is ook een aanrader om er de schil en sap van een limoen in te doen, dit geeft het een wat frissere smaak

  22. Irma schreef:

    Het was heerlijk

  23. Marèl schreef:

    Heb hem gemaakt met die Monchou kuipjes, werkt perfect. Heerlijke frosting, waar ik erg veel compliment op ontving. Heb de frosting gebruikt op de Red velvet cakemix van de Xenos, echt een aanrader. Precies genoeg frosting voor 3 lagen en de buitenkant.

    1. Laura Kieft schreef:

      Wat leuk om te lezen! Probeer je ook een keer mijn red velvet taart? https://www.laurasbakery.nl/red-velvet-taart/

      1. Jessica schreef:

        Ik heb grotendeels jou red velvet recept gebruikt maar een paar kleine aanpassing; 20 gram cacao en 2 theelepels rode gelkleurstof.
        200 gram boter en 300 gram suiker en 3 eieren. (Het idee was ook ietsjes meer beslag te krijgen)
        Heerlijk van smaak en ietsje pietsje roder dan op jou foto.
        En jou cream cheese frosting recept. Die was wel aan de dunne kant helaas maar misschien ook ietsje te lang gemixt en als ik iets meer tijd voor opstijven had gehad was het vast prima. Dankjewel voor de inspiratie!

  24. Margie schreef:

    Nomnomnom! Toen straks deze cream cheese frosting gemaakt voor in een red velvet cake, heerlijk!!!
    Volgende keer ga ik wel eens monchou kaas proberen ipv Philadelphia.. kijken of ie dan toch iets steviger wordt 🙂

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja die kleine pakjes van monchou zijn net wat steviger!

  25. Sandra schreef:

    Hoi,
    Als ik de frosting op de worteltaart doe, kan ik de taart dan een dag uit de koelkast bewaren? Of gaat de roomkaas dan zuur worden of frosting uitlopen?
    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, de frosting moet absoluut in de koelkast bewaard worden.

  26. Femke schreef:

    Hi Laura,

    Als ik vloeibare food coloring wil gebruiken, moet ik dit dan toevoegen op hetzelfde moment als het vanille-extract of kan ik dit ook er door mengen als hij al klaar is? Thanks!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zou het tegelijk met het vanille extract doen.

  27. Tanja schreef:

    Lijkt me heerlijk. De lagen zijn aan het bakken, maar ga hem niet meteen afmaken. Ik zal ze in folie wikkelen, bewaar ik de lagen dan in of buiten de koelkast?

  28. Loraine schreef:

    Top recept! Hoe krijg je hem zo wit? of lijkt dat misschien door de foto?
    Ik wil de cream cheese namelijk spierwit krijgen voor een bruidstaart.
    Heeft er iemand wellicht ervaring met een goede witte kleurstof?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het is niet echt wit op mijn beeldscherm. Het hangt een beetje van je boter af, maar als je écht witte wilt kun je inderdaad het beste een kleurstof gebruiken.

  29. Gwen schreef:

    Hoi Laura,

    Ik vind deze cream cheese frosting erg lekker, heb hem al meerdere malen gebruikt. Kan ik deze ook gebruiken precies zoals jij hem hierboven hebt gemaakt, maar dan met een fondant-laag ook nog erover? Of is cream cheese frosting daar niet voor geschikt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Afsmeren doe ik altijd met een 1:1 botercrème (suiker en boter), anders is het te vochtig en kun je scheurtjes krijgen in het fondant. Bedenk je ook dat cream cheese frosting minder strak afwerkt dan botercrème.

  30. Nadia schreef:

    Hoi Laura, kun je deze frosting ook gebruiken om een taart met ombre effect aan de zijkanten te maken? Of is hij daar niet stevig genoeg voor en kan ik beter botercreme gebruiken?

  31. Evelien schreef:

    Hoi, vandaag deze carrot cake gemaakt. De cakes gingen heel goed en makkelijk! Daarna de frosting, die mislukte…. ik nam mascarpone en ik lees nu dus hier, FOUT! Hij is te zoet, niet stevig en korrelig. Jammer, maar ik laat de taart er niet voor staan, hihi.
    2 vragen;
    1) ik had drie lagen cake waardoor ik de indruk heb dat ik te weinig frosting heb. Of komt dat door de mascarpone?
    2) ik vind de smaak van de cake zelf net iets te tam. Wat kan ik nog doen? Of zou dat ook komen doordat de frosting niet klopt?

    Volgende week probeer ik een meelloze ricotta lemon amandelcake 😛
    Groetjes!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Bedoel je dat je deze carrot cake had gemaakt? https://www.laurasbakery.nl/carrot-cake/
      Als je evenveel mascarpone als roomkaas hebt gebruikt dan zou dat qua hoeveelheid niet uit moeten maken. Misschien had je een wat dikkere laag frosting tussen de cake lagen gesmeerd.
      Voeg gerust extra kruiden toe om de carrot cake voor jou een wat pittigere smaak te geven! Dat verschilt een beetje per persoon hoe je dat lekker vindt.

  32. Cheisje schreef:

    Heb je recept exact gevolgd, met roomboter en Philadelphia roomkaas, maar de frosting was echt aan de dunne kant. Kreeg ‘m niet mooi glad afgestreken aan de zijkant vd taart. Er zakte een hoop nr beneden.
    Hij steef wel meer op in de koelkast, maar toen was het al te laat.
    Zou monchou beter zijn voor een dikkere frosting?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat vervelend! Ik laat de frosting altijd goed opstijven voor gebruik. Had je misschien een beetje dikke laag tegen de taart gesmeerd? Die kleine pakjes van monchou zijn inderdaad het allerstevigst en er is ook verschil in hardheid tussen soorten boter.

      1. Chrisje schreef:

        Eerst laten opstijven is een goede tip! Na koeling was de frosting namelijk stevig genoeg.
        Aan de zijkant had ik niet veel gesmeerd, maar heb wel geprobeerd om de kieren op te vullen, en dat zakte er allemaal uit.
        Maar aan de smaak lag het zeker niet, het was een heerlijke -niet te zoete- frosting.
        Ga ‘m zeker nog een keer maken

  33. Catherine schreef:

    De frosting volgens recept willen maken maar helemaal geschift, heb ik iets over het hoofd gezien? Ik vermoed ook dat deze portie niet meer te redden is?

    1. Maeike schreef:

      Jawel! Even verarmen en weer mixen (Google maar eens) ik heb t ook vaak. Kaas en boter moeten beide op kamer temperatuur zijn voor je gaat mixen anders gaat t idd schiften.

  34. Maeike schreef:

    Hoi Laura, heel blij met je recept! A-merk kaas was de gouden tip.
    Vraagje: kun je er gesmolten (kinder)chocolade doordoen en zo ja op welk moment? Want denk dat er dan veel kan is dat t gaat schiften? Of beter de chocolade raspen en er door? Is als vulling voor red velvet (icm frambozenjam) niet om af te smeren:) dat doe ik met smbc met framboos erdoor:) alvast bedankt!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wauw wat klinkt dat lekker allereerst! Ik weet het niet zeker eigenlijk, heel belangrijk dat het dezelfde temperatuur heeft. Misschien testen met een kleine hoeveelheid?

      1. Maeike schreef:

        Het is gelukt:) inderdaad gewacht tot t dezelfde temp had ongeveer:)

  35. Alice schreef:

    Super lekker! Bedankt voor je recept 😃

  36. Vincent schreef:

    Frosting 2x gemaakt. Eerste maal met generieke roomkaas, was veel te korrelig om een mooi resultaat te bereiken. Tweede keer met Philadelphia, alles dik in orde dan.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Goede test! Was het niet gaan schiften de eerste keer waardoor er een korrelige structuur ontstond? Thanks voor het delen.

  37. Vigo schreef:

    Hallo,
    Ik wil graag dat de creamcgeese frosting naar witte chocolade smaak zonder dat er stukjes in zitten alleen weet ik niet zo goed hoe ik dat moet doen. Zou je mij kunnen helpen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt daar dan het beste even een recept voor opzoeken online.

  38. Yvon schreef:

    Hoi,
    Zou je over de creamcheese frosting ook nog chocolade kunnen laten lopen als een dripped cake of zou dat qua smaken niet passen? (of wellicht lukt het uberhaupt niet omdat de creame cheese dan uitloopt?)

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zou dat zelf qua smaak niet vinden passen en heb het daarom ook nog niet uitgeprobeerd.

  39. Anouk schreef:

    Heerlijk!! Is er ook een manier waarop de cake overal even hoog wordt? Nu is het midden hoger waardoor er aan de zijkant erg veel vulling nodig is…

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat ligt waarschijnlijk aan de warmte verdeling in je oven.

      1. Anouk schreef:

        Is daar een oplossing voor?

        1. Guusje schreef:

          Je zou de bovenkantjes er af kunnen snijden, waardoor de cake plat wordt. Je cake wordt daardoor alleen minder hoog.

  40. Lore schreef:

    Deze voor de eerste maal geprobeerd, was op vraag van iemand, zelf nooit echt “willen” maken. Zei me niets carrot cake. Maar Oh Mijn God! Heerlijk!!!! ZO lekker! Dit is een blijvertje!!!

  41. Claire schreef:

    Ik ga deze cream cheese vandaag maken i.p.v. de creamcheese frosting die bij mijn carrotcake recept zit omdat ik verwacht dat deze wat steviger is (andere recept gebruikt alleen creamcheese en poedersuiker). Wel zit orgineel wat citroensap in verwerkt wat, denk ik wel goed zou passen bij de carrotcake. Is het mogelijk dat ook in deze te verwerken, bijvoorbeeld i.p.v. het vanille-extract?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan, zolang het maar niet teveel is want dat gaat ten koste van de stevigheid.

    2. Marjon schreef:

      Hi, ik doe ‘m voor de carrotcake met 100 gr roomboter, 300 gr monchou, 300 gr poedersuiker en sap van 1 citroen. Dan wel minimaal 3 uur weer stevig laten worden in de koelkast voordat je ‘ gebruikt!

  42. jacqueline schreef:

    Hallo kan ik de poedersuiker vervangen door “Zusto” voor diabetes?

  43. Amber schreef:

    Kan ik de roomkaas ook vervangen door wat mascarpone die ik nog in de koelkast heb?

  44. Jojanneke van der Have schreef:

    Kun je deze frosting gebruiken voor een redvelvet dripcake om af te smeren? Of is het voor drip ook te zacht? Mag het in de vriezer?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar wel al iemand gehoord die deze frosting voor een driecake gebruikte. De vulling kan in de vriezer.

  45. Ryanne schreef:

    Lekker recept Laura! Ik heb nog een beetje gesmolten witte chocolade toegevoegd, heeeeeerlijk!! En stijf genoeg 🙂 ook om op koekjes te spuiten.

  46. petra van lochem schreef:

    hai laura,

    heb je ook een ook een tip om de frosting iets luchtiger te kunnen krijgen? hij smeert zo plakkerig uit,
    en ik krijg hem er nooit mooi glad op.

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt wat langer kloppen, maar echt luchtig zal deze frosting niet worden. Misschien heb je wat aan deze tips: https://www.laurasbakery.nl/how-to-taart-strak-afsmeren/

      1. petra van lochem schreef:

        dank je!! ga er direct mee aan de slag!!

  47. Yaja schreef:

    Heerlijke creme!
    Alleen, ook bij mij bleef hij heel dun. Ik kon er niets opspuiten, het werd een zielig hoopje. Ik heb het een nacht in de koelkast gehad en heb Philadelphia gebruikt.
    Ik vroeg me af, misschien een hele rare vraag: zou je ook klopfix kunnen gebruiken om hem steviger te maken of kan dat alleen als je slagroom er in hebt?
    (Ik hoop niet dat het een hele domme vraag is….)

    1. Laura Kieft schreef:

      Haha, geen domme vraag hoor. Denk zeker dat klopfix kan helpen. Wat voor boter heb je gebruikt? Philadelphia zou het niet heel dun moeten maken namelijk.

      1. Yaja schreef:

        Oh dank je wel 🙂 Ik ga het zeker met klopfix proberen dan.
        De boter was wel een goed merk (ik weet zo niet meer welke). Ik woon nl in het buitenland en de goedkopere boters hier kunnen echt stinken, dus dan koop ik meestal een duurdere die wel kwalitatief goed is.
        Maar ik hoop met klopfix dat ik het kan fixen 😉

  48. Marieke Nijmeijer schreef:

    Oh oh oh wat is dit toch verschrikkelijk lekker!
    Ik gebruik nu vaak de combi van 200 gram zachte en 100 gram harde roomkaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *