Met red velvet maak je mij altijd blij, in welke vorm het dan ook is. Zelf ging ik onlangs aan de slag met een red velvet cake, een red velvet plaatcake om precies te zijn. Ik wilde namelijk een zo groot mogelijk oppervlak hebben voor de decoratie: gemarmerde chocoladekrullen en ruby crispy pearls. Deze komen beide bij Baktotaal vandaan, ik ben fan van hun chocolade assortiment (en van de rest van deze webshop trouwens) en ben dus maar wat blij dat we na een aantal jaar weer opnieuw samenwerken.
Ik ben er zo eentje die bij gebakjes van de bakker altijd blij is als er zo’n mooi chocolaatje op zit. Nog beter is om dit bij al je zelfgemaakte gebak ook te kunnen doen toch? Mijn familie was in ieder geval onder de indruk van die mooie krullen en roze parels!
Ben je benieuwd waarom red velvet eigenlijk rood is? Lees dan mijn artikel ‘wat is red velvet‘, daarin leg ik alles uit over de oorsprong van dit gebak.
Mmmm, dat klinkt heerlijk!
Ik wil er een andere dropping op doen, lust geen cream cheese Jij suggesties?
Je kan cream cheese vervangen door witte chocolade.
Deze lijkt me ook zalig erop: https://www.laurasbakery.nl/witte-chocolade-botercreme/
Voor een vorm van ongeveer 18 x 25 cm. Dat is een maat die ik niet heb. Kan het ook in een ronde of vierkante vorm? Of in een gewoon cakeblik?
Is mij ook niet helemaal duidelijk. Heb je soms een taartpan gebruikt? En hoe hoog moet de vorm zijn?
Ik heb gewoon een rechthoekige bakvorm gebruikt van 18×25 cm zoals je ook voor brownies zou gebruiken, ze zijn er in vele verschillende afmetingen te vinden. Een bakvorm van 22×22 cm of van 20×23 cm is bijvoorbeeld ook prima. En anders kun je het recept omrekenen via (https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/) naar de vorm die je zelf in huis hebt. De cake is ongeveer 4 cm hoog.
Ik kan deze maat ook niet vinden op internet
Ja hoor dat kan! Je kunt het hier omrekenen: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/
Dus de red in red velvet slaat alleen op de kleurstof die gebruikt wordt?
Hoe kan je zelf die marmerkrullen maken?
De ‘red’ in velvet slaat daar inderdaad op en daarnaast zou de cake een velvet structuur moeten hebben. Ik heb zelf nog niet eerder chocoladekrullen gemaakt.
Hoi Lieverd,
Daar heb je wel een punt mee Laura, bij de knalrode cakes en taarten vraag ik mij altijd af hoeveel gif ga ik naar binnen werken. De dieprode kleur ziet er veel professioneler uit en smaakt ook lekkerder!
Fijn weekend,
Xus,
Car
Voor de verjaardag van onze dochter zou ik graag een red velvet taart maken, maar dan met een unicorn tintje, het liefst met zo’n ombre effect aan de zijkanten van de taart. Zou dit ook kunnen met de cream cheese..?
Ik zou dan eerder voor een witte chocolade botercrème gaan!
zou je ook gewone melk ipv karnemelk kunnen gebruiken? karnemelk vind ik zelf namelijk heel erg vies, dus we hebben het ook niet in huis.
Heb het gewoon geprobeerd, volgens mij zit er geen verschil in.
De karnemelk proef je er niet in terug! Het is om de baking soda te activeren, anders rijst het beslag niet goed.
Ik ga hem aankomende week ‘proef’ maken, zodat hij goed slaagt op de verjaardag van mijn dochter. Als ik het goed begrijp verwerk je in 1 taart dus een heel potje rode kleur pasta? Dan ga ik snel bestellen!
Dat klopt! Fijne verjaardag alvast.
Bedankt! Hij zag er prachtig uit en smaakte heerlijk. De zijkanten gingen iets te hard (kleine bult in het midden) dus ik zet de temp van mijn oven de volgende keer iets lager. Maar een heel fijn recept, bedankt!
Hoi,
Ik wil deze taart graag maken met mijn kinderen maar dan in kleine vormpjes (muffin formaat). Is dat mogelijk? Kan ik dan bv de helft van het beslag gebruiken en de oventijd aanpassen? Of zou jij dat niet doen? En als het wel mogelijk is, hoe lang denk je dat de oventijd ongeveer zou moeten zijn?
Dat kan zeker hoor! Ik heb het niet getest, maar in principe moeten cupcakes gemiddeld 20-25 minuten in de oven.
Hoi! Zou ik dit ook kunnen maken in een spingvorm van 24cm?
Tuurlijk, hier kun je het omrekenen: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/
Hoi Laura,
Ik vroeg me af waarom er voor dit recept geen citroensap of azijn gebruikt wordt?
Omdat er karnemelk in gaat.
Lekker kan ik deze in een 26 cm ronde bakvorm maken? Ik heb zo’n charlotte vorm model dan kun je dat roomkaas er mooi in doen , ik wou hem voor mijn zoontje zijn verjaardag maken dinsdag , hij wil een red velvet taart maar die andere recepten mpet je wel 3 bakvormen gebruiken, en toen zag ik deze dus dacht miss kan deze in 26 bakvorm . GroetjesJelly
Dat durf ik zo niet te zeggen, maar je kunt het hier omrekenen: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/
De cake was lekker, maar er zat een bitter smaakje aan. Zou dat de cacao kunnen zijn?
Wellicht heb je dan teveel baking soda toegevoegd?
Hoi,
Op het potje staat maximale dosering 0,74 gr/ 1 kg. Is 35 gr rode kleurstof in dit recept dan niet veel teveel? Heb nog niet met kleurstoffen gewerkt dus …
Groet.
35g kleurstof moet toch een foutje zijn? Ik gebruikte exact deze kleurstof en gebruikte 1,5theelepel en hij ziet vuurrood. 35g zou het hele potje zijn, lijkt me niet echt gezond, ik vind 1,5tl al heel erg veel 🙈
Mijn cake had ook een bittere nasmaak. Heb dezelfde kleurstof gebruikt als in het recept en 2 zakjes baking soda wat gelijk zou staan aan 2 theelepels.
Als je het recept hebt aangehouden zou het geen gekke nasmaak moeten hebben. Is er nog iets anders wat je hebt aangepast?
Nee niets, alles precies afgemeten ook. Heb wel iets meer karnemelk gebruikt om een papje te kunnen krijgen. Ligt het daar dan aan?
Een klein beetje zal geen verschil in smaak moeten maken. Ik kan je zo 123 dus niet vertellen wat er exact mis is gegaan.