Welke bloem heb ik nodig?
Patentbloem of tarwebloem. In dit artikel leg ik meer uit over verschillende soorten bloem en wanneer ik welke soort bloem gebruik.
Chocolate chip suikerkoekjes zijn niet alleen een lekkere variatie op het basisrecept, maar je kunt ze ook prachtig decoreren of vullen. Ik vertel je er vandaag alles over.
Het maken van chocolate chip suikerkoekjes is reuze eenvoudig. Ik combineerde het basisrecept voor vanille suikerkoekjes met stukjes chocolade. Zo simpel is het! Eerlijk is eerlijk, er zijn verschillende batches de oven in gegaan tot ik de juiste verhouding te pakken had. Je wil natuurlijk precies de goede hoeveelheid chocolade in je suikerkoekjes terug proeven.
Hoe deze suikerkoekjes met stukjes chocolade dan smaken? Eigenlijk als een soort hele knapperige chocolate chip koekjes. Heerlijk! Een officiële chocolate chip cookie hoort natuurlijk lekker smeuïg te zijn en een beetje knapperig aan de randen. Als dit is waar je zin in hebt, dan moet je vooral aan de slag gaan met mijn basisrecept voor chocolate chip cookies en niet met deze chocolate chip suikerkoekjes.
Je kunt ervoor kiezen om mini chocolate chips door je koekdeeg te mengen, maar ik vond het net zo prima werken om een reep chocolade te gebruiken en deze fijn te hakken. De stukjes chocolade in je suikerkoekjes zullen daardoor wel van verschillende grootte zijn, maar dat vond ik geen probleem.
Het leuke aan suikerkoekjes bakken, is dat ze hun vorm behouden in de oven. Het deeg leent zich er daarom uitstekend voor om met een koekuitsteker in allerlei mooie vormen uit te steken en de gezellig gevormde koekjes op de bakplaat af te bakken.
Voor dit recept heb ik een relatief kleine uitsteker in hartvorm gebruikt. Maar kies vooral een vorm (of meerdere!) die jij leuk vindt en hou in gedachten dat het handig is om per bakplaat koekjes van dezelfde grootte af te bakken. Daardoor bakken de koekjes gelijkmatig gaar en bruin.
Mijn collectie koekuitstekers is al gigantisch, maar je kunt hier bijvoorbeeld veel leuke suikerkoekjes uitsteekvormen vinden. Persoonlijk vind ik het erg handig om de 12-delige set ronde uitsteekvormen in huis te hebben. Die komen voor veel recepten van pas. Of wat dacht je van deze uitgebreide set koekjesuitstekers in heel veel verschillende vormen?
Omdat suikerkoekjes hun vorm zo mooi behouden, zijn ze erg geschikt om na het bakken te decoreren met een glazuur of royal icing. Ik heb daar al veel artikelen over geschreven, die vind je hier terug:
Ben jij net als ik een echte koekjesfanaat? Van chocolate chip cookies tot gingerbread koekjes en van bokkenpootjes tot kano’s en kaneelvlinders. 50x Koekjes staat vol met heerlijke koekjesrecepten met stap-voor-stap beschrijvingen, tips en trucs om het bakken nog gemakkelijker te maken en smakelijke foto’s. Een perfect koek voor alle koekenbakkers!
Patentbloem of tarwebloem. In dit artikel leg ik meer uit over verschillende soorten bloem en wanneer ik welke soort bloem gebruik.
Koekjes komen zacht uit de oven en harden pas uit tijdens het afkoelen. Je kunt dus niet ‘voelen’ of ze gaar zijn. Bij het bakken van koekjes kun je het beste je ogen gebruiken én vertrouwen op het recept. Als je koekjes goudbruine randen hebben, dan zullen ze gaar zijn. Je leest hier meer over in dit artikel.
Ik heb pure chocolade gebruikt, maar je kunt ook melkchocolade gebruiken.
Dat kan absoluut! Je kunt koekdeeg goed bewaren, met name in de vriezer is het lang houdbaar. Luchtdicht verpakt kun je het koekdeeg tot twee dagen in de koelkast bewaren en in de vriezer tot wel drie maanden.
Dat kan zeker. Er zijn verschillende smaakvariaties op Laura’s Bakery te vinden, er zit vast iets tussen dat jou aanspreekt:
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
De koekjes net gemaakt en ze zijn heel lekker! Ook snel en niet moeilijk. Leuk zo’n suikerkoekje met stukjes chocolade. Dank je wel voor het recept!
Die zijn tof, op m’n lijstje gezet. Eerst eens kijken naar een uitsteker.
Je recept gebruikt en metalen vormpjes, met inprint, gebruikt om uit te steken. Tractor, paard en olifant. Heb de vormen in heel heet water gelegd om het lossen makkelijker te maken maar dat viel me nog wel tegen maar beter dan met een koude vorm. Heb je daar misschien nog een goede tip voor?
Overigens de smaak, om je vingers bij op te eten. Dit recept is een blijvertje.
Fijn om te horen! Warm water zou ook mijn tip zijn.
Kan je ook lichtbruine basterdsuiker gebruiken?
Ja hoor, dat kan 🙂
kan je ook 100g chocola gebruiken
Dat kan, dan heb je alleen wat minder chocolade in de koekjes.
Ik heb deze al meerder keren gemaakt en ze zijn altijd een succes! Ik krijg altijd wel meer koekjes dan dertig, maar dat is natuurlijk niet erg 😉