Mini chocolate chip koekjes voor Valentijn

Gepost: 11 oktober 2021 Laatst bewerkt: 23 december 2023
Mini chocolate chip koekjes voor Valentijn

Valentijn koekjes in oktober? Jazeker! Ter ere van Het Feestdagen Bakboek dat vorige maand is gepubliceerd, staat deze week helemaal in het teken van de feestdagen! Daarmee laten we je ook gelijk zien dat feestelijke recepten het hele jaar door kunnen. Soms met een kleine aanpassing, maar vaak is dat helemaal niet nodig. We trappen onze feestdagen week af met deze mini chocolate chip koekjes voor Valentijn. Ik heb gekozen voor witte chocolade in de koekjes en decoreerde ze met -uiteraard- sprinkles!

BAKTIP: Met hartjes sprinkles maak je deze koekjes helemaal af. Of nóg leuker: maak gewoon je eigen sprinkle mix!

 

Het Feestdagen Bakboek 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept. 

Bestel hier!

Afbeelding
Mini Valentijn chocolate chip cookies-2a

 

Opslaan
Recept afdrukken

4.29 van 7 stemmen

Mini chocolate chip cookies voor Valentijn

Met Valentijn in aantocht maakte ik deze heerlijke kleine chocolate chip cookies. Ik gebruikte witte chocolade en decoreerde de koekjes met sprinkles. Liefde gaat door de maag nietwaar?
Porties: 25 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei (M)
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 gram bloem
  • snuf zout
  • 1 tl baking soda
  • 150 gram witte chocolate chips (of hak een reep in stukjes)
  • Valentijn sprinkles

Instructies

  • Mix boter en suiker romig.
  • Voeg het ei en vanille-extract toe en mix tot dit is opgenomen.
  • Bloem, zout en baking soda kun je tegelijk in de kom doen, kneed tot een stevig koekdeeg. Als laatst mix of kneed je de stukjes chocolade door het deeg heen.
  • Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast.
  • Draai kleine balletjes van het deeg en rol of dip deze door sprinkles naar keuze. Musketzaad is ideaal om doorheen te rollen. Bij grotere sprinkles zou ik slechts 1 kant van het deeg erin dippen.
  • Leg de koekjes met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Je zult waarschijnlijk 2-3 bakplaten nodig hebben.
  • Bak de koekjes in 10-12 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips

De koekjes zijn nog zacht als ze uit de oven komen. Tijdens het afkoelen worden ze steviger, al horen deze koekjes nog wel een beetje ‘chewy’ te zijn.
Bewaren

In een koektrommel 1-2 weken houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

  1. Evelien schreef:

    Hi Laura,
    Hoe zou ik dit recept glutenvrij kunnen maken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je zou voor de bloem een glutenvrije vervanger kunnen gebruiken zoals: amandelmeel of boekweitmeel. De chocolade kun je vervangen door glutenvrije chocolade. Baking soda en vanille extract zijn vaak glutenvrij, maar check dit altijd even op het etiket.

  2. Anke schreef:

    Hoi Lara, de koekjes zijn OVERHEERLIJK, maar bij mij worden ze heel plat. Tweede batch heb ik de oven iets lager gezet en de koekjes zagen er niet helemaal ‘gesmolten’ uit, maar toen ik ze eruit haalde en met mijn ogen knipperden waren ze opeens weer ingezakt. Heb je een idee hoe dit kan gebeuren? Ik heb wel plantaardige ongezouten roomboter gepakt van Blue Band (deze was wel door zomer iets warmer en dus dunner, maar de koelkast zou dat goedgemaakt moeten hebben denk ik?) en vegan witte chocolade.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat goed om te horen! Hmm als ze heel plat worden, dan is het deeg toch vaak nog te warm. Ik durf niet te zeggen of de boter/chocolade ook nog van invloed is, maar zou best kunnen!

  3. E. schreef:

    Hi Laura,

    Ik neem aan dat de deegballetjes wel platgedrukt moeten worden?

    Gr

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee hoor, die lopen vanzelf uit tijdens het bakken (als je ze gelijk plat drukt worden ze te plat/groot).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept