Valentijn koekjes in oktober? Jazeker! Ter ere van Het Feestdagen Bakboek dat vorige maand is gepubliceerd, staat deze week helemaal in het teken van de feestdagen! Daarmee laten we je ook gelijk zien dat feestelijke recepten het hele jaar door kunnen. Soms met een kleine aanpassing, maar vaak is dat helemaal niet nodig. We trappen onze feestdagen week af met deze mini chocolate chip koekjes voor Valentijn. Ik heb gekozen voor witte chocolade in de koekjes en decoreerde ze met -uiteraard- sprinkles!
BAKTIP: Met hartjes sprinkles maak je deze koekjes helemaal af. Of nóg leuker: maak gewoon je eigen sprinkle mix!
Hi Laura,
Hoe zou ik dit recept glutenvrij kunnen maken?
Je zou voor de bloem een glutenvrije vervanger kunnen gebruiken zoals: amandelmeel of boekweitmeel. De chocolade kun je vervangen door glutenvrije chocolade. Baking soda en vanille extract zijn vaak glutenvrij, maar check dit altijd even op het etiket.
Hoi Lara, de koekjes zijn OVERHEERLIJK, maar bij mij worden ze heel plat. Tweede batch heb ik de oven iets lager gezet en de koekjes zagen er niet helemaal ‘gesmolten’ uit, maar toen ik ze eruit haalde en met mijn ogen knipperden waren ze opeens weer ingezakt. Heb je een idee hoe dit kan gebeuren? Ik heb wel plantaardige ongezouten roomboter gepakt van Blue Band (deze was wel door zomer iets warmer en dus dunner, maar de koelkast zou dat goedgemaakt moeten hebben denk ik?) en vegan witte chocolade.
Wat goed om te horen! Hmm als ze heel plat worden, dan is het deeg toch vaak nog te warm. Ik durf niet te zeggen of de boter/chocolade ook nog van invloed is, maar zou best kunnen!
Hi Laura,
Ik neem aan dat de deegballetjes wel platgedrukt moeten worden?
Gr
Nee hoor, die lopen vanzelf uit tijdens het bakken (als je ze gelijk plat drukt worden ze te plat/groot).