Ik bak maar wat graag suikerkoekjes en geef er regelmatig een smaakje aan. Deze citroen suikerkoekjes vond ik zelf erg lekker. Het fijne aan deze koekjes is dat ze hun vorm erg goed behouden in de oven. Ideaal wanneer je mooie uitstekers hebt waarvan je de vorm ook na het bakken nog wilt zien. De koekjes kun je zo eten, maar je zou ze ook nog kunnen decoreren. Met royal icing bijvoorbeeld, maar sprinkles, Smarties of M&M’s zijn ook perfect voor het decoreren van koekjes.
De bloemen die je ziet op de foto heb ik gemaakt met de uitstekers uit mijn eigen lijn met bakproducten. Die liggen nog bij Kruidvat in de winkel, maar wees er snel bij want ze gaan hard. En op = op. Deze uitstekers zitten bovendien ook nog in een mooi koekblik.
50 gram vanillesuiker, is dat niet heel veel? Dan zijn ruim 6 zakjes, klopt dat wel??
Het klopt. Je hoeft niet per se vanillesuiker te gebruiken. Ik gebruik geen zakjes, ik maak mijn eigen vanillesuiker: https://www.laurasbakery.nl/zelf-vanillesuiker-maken/
Dankjewel, inmiddels gemaakt met jouw unicornvormpjes en ze zijn heerlijk!
Dag Laura!
zijn deze ook lekker met bijvoorbeeld chocolate chips of speculaaskuiden?
In plaats van de citroen bedoel je? Dat kan vast en zeker.
hi laura
ik heb de vanillesuiker vervangen door suiker en boter door olie allen als ik het bak in de oven ( meer dan 12 min) is het nog steeds heel wit kunt u uitleggen hoe dit eigenlijk komt?
Hi Luna, je kunt de boter niet zomaar door olie vervangen in koekjesrecepten. Het is een structuurbouwer en daarnaast geeft het inderdaad ook kleur aan het koekje tijdens het bakproces.
Hoi Laura,
een vraagje, kan je het citroen rasp ook vervangen door citroen sap? en hoeveel zou dat dan kunnen zijn?
Nee, dat kan helaas niet.
Hoi,
Kun je het deeg ook invriezen en later gebruiken?
Zeker! Hier lees je er meer over: https://www.laurasbakery.nl/koekjesdeeg-bewaren/
In plaats van bloem om op uit te rollen gebruik ik poedersuiker. Werkt ook heel goed en je hebt niet het risico dat het bloemig gaat smaken wanneer je teveel bloem gebruikt