Harten koekjes met lieve boodschap

Gepost: 10 februari 2016 Laatst bewerkt: 23 december 2023
27

Harten koekjes met lieve boodschap 1a

Hoe noemen wij nou die leuke snoep hartjes met een tekst erop in Nederland? Ik kwam niet verder dan vruchtenhartjes, maar eigenlijk dekt dat de lading niet. In het Engels spreek je over conversation hearts. Veel leuker, logischer ook. Conversatie hartjes vond ik ook weer zo stom, dus uiteindelijk noemde ik mijn koekjes variant maar harten koekjes met lieve boodschap. Ja, niet het meest creatief, maar het dekt de lading nietwaar? Leuke naam of niet, de koekjes zijn zeker leuk! Schrijf er elke boodschap op die je maar wilt, zo maak je een heel leuk persoonlijk cadeautje voor je Valentijn.

BAKTIP: Voor deze koekjes maak ik gebruik van een hartjes uitsteker. Wanneer je die niet in huis hebt, kan je deze ook zelf uitsnijden.

 

Harten koekjes met lieve boodschap 3a

Recept afdrukken

5 van 3 stemmen

Harten koekjes

In het Engels heten ze conversation hearts, maar ik noem ze harten koekjes met lieve boodschap. De koekjes zijn leuk en vooral ook erg lekker!
Porties: 45 koekjes

Ingrediënten

Deze kleuren icing heb je nodig

 • wit
 • geel = Rainbow Dust Yellow
 • blauw = Rainbow Dust Sky Blue
 • roze = Rainbow Dust Claret

Instructies

 • Bak de koekjes, het is handig om dit al een dag van te voren te doen.
 • Hou een beetje dikke witte icing achter, dit is voor de teksten. De rest van de icing moet wat dunner gemaakt worden zodat je de 20-seconden icing krijgt. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft verdeel je deze over schaaltjes om ze in de juiste kleuren te maken. Vul de spuitzakken met de gekleurde icing.
 • Deel de koekjes op in 3 (ongeveer) gelijke stapels, geef elke stapel een gele, blauwe of roze basis. Daarvoor omlijn je eerst het koekje en daarna vul je de koekjes gelijk in met dezelfde icing.
 • Laat het oppervlak van de icing uitharden voordat je verder gaat met de teksten. Bepaal welke teksten of namen je op de koekjes wilt zetten, oefen desnoods eerst even op een papiertje om de slag te pakken te krijgen. Bedenk welke letters van de tekst in het midden moeten staan, maak deze als eerst. Maak de verdere tekst daarna af.
 • Je kunt natuurlijk ook gewoon in één keer het hele woord schrijven, maar ik merkte dat je dan soms niet lekker uitkomt en de tekst te veel naar links of rechts staat.
 • Laat de icing helemaal uitharden voordat je ze verpakt of in een trommel doet. Deze koekjes zijn natuurlijk erg leuk om cadeau te geven. Doe ze bijvoorbeeld in een grote weckpot, strik er een mooi lint omheen en hang er een lief kaartje aan. Daar maak je jouw Valentijn wel blij mee!
Bewaren

In een afgesloten trommel 2 weken houdbaar.

Harten koekjes met lieve boodschap 2a

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

8 reacties

 1. Margot schreef:

  Wat zijn ze cute!

 2. Femke schreef:

  Ze zijn erg leuk!

 3. Ellen schreef:

  Wauw, zoo mooi! Ik weet niet of ik hier het geduld voor heb maar ik zou het wel eens willen proberen!

 4. Trudy schreef:

  Waarom noem je ze niet gewoon Hartjeskoeken?

  1. Laura schreef:

   Omdat ik al koekjes online heb staan die zo heten (en die niet voorzien zijn van tekst 🙂 )

 5. Marianne schreef:

  Wauw Laura, wat zien ze er weer leuk uit! De kleuren zijn ook erg leuk bij elkaar:-) Ga deze zeker maken (je basisrecept voor de suikerkoekjes bevalt me iig erg goed!!!), maar denk dat ik idd eerst goed oefen op een bakpapier om de letters op het koekje te krijgen

 6. Curly Creative schreef:

  Leuk gedaan Laura!
  Wij vieren hier geen valentijn maar ik vind het geweldig om spontaan mensen te verrassen die dit niet verwachtend 🙂

  Liefs

 7. Emma schreef:

  Ze zijn echt prachtig gelukt Laura ! Heel erg schattig, mooie kleurtjes ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *