12x bakken met stroopwafels

Gepost: 2 mei 2021 Laatst bewerkt: 9 februari 2024
12x bakken met stroopwafels
24

Wat een leuke reacties kwamen er op de versierde chocolade stroopwafels van afgelopen week! Wist je dat je met stroopwafels nog veel meer leuke en lekkere dingen kunt bakken? Van heerlijke muffins tot aan ijs en alles daar tussenin. Ik vind alles lekker waar stroopwafel in verwerkt is. Deze verzameling met stroopwafel recepten is dus om je vingers bij af te likken!

Recepten met stroopwafels

Al deze recepten met stroopwafels kun je zowel met zelfgemaakte stroopwafels maken als met stroopwafels uit de winkel. Net wat je voorkeur heeft. Wat je vervolgens gaat bakken met stroopwafels, is ook nog een hele keuze. Want er zijn heel veel opties! Feestelijke baksels, maar ook ‘gewoon’ iets lekkers voor bij de koffie of thee. Voor ieder is er wat wils.

Tip: alle stroopwafel recepten op Laura’s Bakery vind je hier!

Cupcakes en muffins

We starten gelijk met een feestelijk recept: stroopwafel cupcakes. Extra lekker met een karamel crème als toef. Ben je meer van de muffins? Kies dan voor deze stroopwafels muffins.

Stroopwafel taarten en cakes

Naast klein gebak kun je stroopwafels ook prima verwerken in heerlijke cakes en taarten. Deze stroopwafel cake deluxe is echt een spektakelstuk! En minstens net zo lekker is de welbekende stroopwafel taart. Het zal me niet verbazen als je die al een keer gebakken hebt.

Stroopwafel en cheesecake

Dol op stroopwafel en cheesecake? Combineer de heerlijke smaken in deze no bake stroopwafel cheesecake. In een kleine variant ook echt een aanrader: mini stroopwafel cheesecakes. Zijn ze niet schattig?

50x Koekjes

Natuurlijk vind je het recept voor stroopwafels ook in mijn boek 50x Koekjes. Daarnaast vind je nog veel meer makkelijke recepten voor koekjes. Klassiekers zoals gevulde koeken. Of kies voor de lekkere chocolate chip cookies. Naast 50 overheerlijke recepten leer je ook meer over het bakken van koekjes zelf in het informatieve hoofdstuk met baktips. 

Bestel hier!

Afbeelding

Verrassende combinaties

Of wat dacht je van een stroopwafel boterkoek? Sowieso ben ik gek op boterkoek, maar dit is een heerlijke variatie! Of ga stroopwafel donuts, die zullen zeker in de smaak vallen. Ik ben dol op zulke verrassende combinaties!

Stroopwafel desserts

Ook leuk: verwerk stroopwafel in je dessert. Zoals dit heerlijke romige stroopwafel ijs. Of combineer een echt Italiaanse toetje met de Nederlandse stroopwafel in deze stroopwafel panna cotta.

Feestdagen baksels met stroopwafels

Ook voor typische feestdagen baksels zijn stroopwafels ideaal. Eerder maakte ik deze Koningsdag stroopwafel tulband. En ik wil ook nog graag deze stroopwafel oliebollen met jullie delen. Misschien wat vroeg in het jaar, maar wist je dat je recepten ook kunt opslaan in je gratis account? Sla dit recept dus vast op voor komend oudejaarsdag.

Wat maak jij het liefst als je gaat bakken met stroopwafels?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *