Bakken met stroopwafels

2 mei 2021
Bakken met stroopwafels
23

Wat een leuke reacties kwamen er op de versierde chocolade stroopwafels van afgelopen week! Wist je dat je met stroopwafels nog veel meer leuke en lekkere dingen kunt bakken? Van heerlijke muffins tot aan ijs en alles daar tussenin. Ik vind alles lekker waar stroopwafel in verwerkt is. Deze verzameling met stroopwafel baksels is dus om je vingers bij af te likken!

We starten gelijk met een feestelijk recept: stroopwafel cupcakes. Extra lekker met een karamel crème als toef. Ben je meer van de muffins? Kies dan voor deze stroopwafels muffins.

Naast klein gebak kun je stroopwafels ook prima verwerken in heerlijke cakes en taarten. Deze stroopwafel cake deluxe is echt een spektakelstuk! En minstens net zo lekker is de welbekende stroopwafel taart. Het zal me niet verbazen als je die al een keer gebakken hebt.

Dol op stroopwafel en cheesecake? Combineer de heerlijke smaken in deze no bake stroopwafel cheesecake. Of wat dacht je van een stroopwafel boterkoek? Ik ben dol op zulke verrassende combinaties.

Ook leuk: verwerk stroopwafel in je dessert. Zoals dit heerlijke romige stroopwafel ijs. Of combineer een echt Italiaanse toetje met de Nederlandse stroopwafel in deze stroopwafel panna cotta.

Ook voor typische feestdagen baksels zijn stroopwafels ideaal. Vorig jaar maakte ik deze Koningsdag stroopwafel tulband. En ik wil ook nog graag deze stroopwafel oliebollen met jullie delen. Misschien wat vroeg in het jaar, maar wist je dat je recepten ook kunt opslaan in je gratis account? Sla dit recept dus vast op voor komend oudejaarsdag.

Wat maak jij het liefst als je gaat bakken met stroopwafels?

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *