Wat doe ik op een thuiswerkdag?

13 juli 2016 Laatst bewerkt: 3 oktober 2023
0

thuiswerkdag 1

De meeste mensen stappen op een werkdag ’s ochtends op de fiets of in de auto en vertrekken naar hun werk om aan het eind van de dag weer naar huis te gaan. Je zult deze mensen nooit vragen wat ze nu eigenlijk doen op een dag. Hooguit wat hun werk inhoudt. Mij wordt wel vaak gevraagd wat ik nu eigenlijk doe de hele dag. Omdat ik merk dat veel mensen eigenlijk geen idee hebben wat een fulltime blogger nu de hele dag doet, vandaag een verslag van hoe een thuiswerkdag er bij mij uitziet. Ongeveer dan, want elke dag is anders en ik heb ook regelmatig afspraken en events buiten de deur. De dag die ik jullie vandaag laat zien is maandag 4 juli.

Advertisement

Opstaan en ontbijten

thuiswerkdag 4

Ik begin gelijk met het eerste misverstand de wereld uit te helpen: ik slaap niet elke dag uit. Naast dat ik niet kan uitslapen, moet ik ook gewoon werken en zet ik dus de wekker. Dat is meestal om 7:00 uur of 7:30 uur. Vaak ben ik al voor mijn wekker wakker en stap ik rond 7:30 uur mijn bed uit.

Wanneer ik mijn bed uit ben, fris ik me gelijk op en kleed me om. Het is 08:00 uur en tijd om te ontbijten. Vandaag neem ik een kommetje yoghurt met wat cruesli en een kopje thee, ik moet de dag altijd beginnen met doodnormale Earl Grey thee voordat ik iets anders drink.

Ik ontbijt op de bank met de laptop op schoot en begin vast een beetje met werken. Ik beantwoord jullie vragen en reacties op mijn blog en social media.

Aan het werk

thuiswerkdag 2

Rond 08:30 verhuis ik naar de eettafel met mijn laptop en zorg ervoor dat mijn mailbox leeg is. In het weekend houd ik mijn mail niet tot nauwelijks bij en dat betekent dat ik daar op maandag altijd wel even mee bezig ben.

Daarna pak ik mijn kleine agenda, hier werk ik altijd mijn Facebook planning voor de hele week in uit voor Laura’s Bakery en Handige Baktips en plan de berichten in. Ook maak ik gelijk een weekplanning voor de rest van de week waarin ik het schrijven van artikelen, bakken van recepten, administratieve dingen en nog veel meer in opneem. Yep, er wordt echt niet alleen maar gebakken hier.

Inkakmomentje en koffie!

thuiswerkdag 1

Op de meeste maandagochtenden ben ik alleen maar bezig met mails, reacties en het inplannen van Facebook. Eind van de ochtend ben ik daarmee klaar, in dit geval om 11:00 uur. De hele ochtend ben ik dan geconcentreerd bezig geweest en wanneer die punten klaar zijn ben ik meestal ook in één klap mijn concentratie kwijt en heb ik een inkakmomentje, zoals ik dat altijd noem.

Ik heb natuurlijk geen zin om knikkebollend achter mijn laptop te blijven zitten dus ik zorg dat ik altijd even in beweging kom. Ik ruim wat dingetjes in huis op, loop mijn keukenkastjes na om te kijken wat ik op de boodschappenlijst moet zetten en zet een kopje koffie.

Een tijdje terug vertelde ik jullie over mijn favoriete koffie van Nespresso; de Vivalto Lungo. Wanneer ik echt duf ben en weer even goed moet wakker worden kies ik sinds kort echter voor de nieuwe Grand Cru van Nespresso; de Envivo Lungo. Met een intensiteit van 9 is deze een stuk krachtiger, een ideale koffie om ’s ochtends lekker bij wakker te worden. Of je dat nu direct bij het ontbijt doet of later op de ochtend zoals ik.

Deze koffie is vol van smaak en heeft geurnoten van hout en peperkoek. Sinds ik de masterclass begin dit jaar heb gevolgd ben ik ook veel meer geïnteresseerd in de herkomst van de verschillende smaken, dus dat heb ik natuurlijk ook even uitgezocht. De Envivo Lungo bestaat uit een grotere hoeveelheid gourmet Robusta uit Mexico, welke apart gebrand is, en vervolgens samengevoegd met speciaal verwerkte Arabica. Het resultaat is een krachtige en verfijnde smaak.

Terwijl ik weer wat actiever word maak ik mijn boodschappenlijst af. Ik zet hier ook gelijk de ingrediënten op die ik nodig heb voor wat ik wil bakken de komende dagen.

Boodschappen

thuiswerkdag 5

Het is inmiddels 11:30 uur en ik ga gewapend met mijn boodschappenlijstje naar de supermarkt. Ik heb niet veel nodig en ben al snel weer thuis. Daarom ga ik gelijk nog even door naar de dierenwinkel om hooi en bodembedekking voor mijn konijn Lotje te kopen.

Lunchen en bakvideo’s

thuiswerkdag 3

Ik ben een klein uurtje bezig geweest met de boodschapjes en het opruimen ervan. Om 12:30 lunch ik met twee beschuitjes kaas en een beker melk. Wanneer ik het heel druk heb werk ik door tijdens de lunch, maar vandaag neem ik een half uurtje pauze. Op YouTube kijk ik wat bakvideo’s en ik krijg zin om zo zelf de keuken in te duiken.

Artikelen schrijven

Om 13:00 ben ik klaar met lunchen en ga ik weer verder met werken. Ik check even of er nog belangrijke e-mails beantwoord moeten worden, maar dat is niet het geval. Dat werk ik dus eind van deze middag wel weer bij. Nu ga ik wat artikelen schrijven voor het blog. Ik schrijf een wat langer artikel met boekreviews en ik werk een recept uit dat ik afgelopen weekend heb gemaakt. Het enige dat ik nog moet doen is de foto’s erbij plaatsen, maar dit doe ik op een later moment.

thuiswerkdag 6

Waar in huis ik ook werk, Lotje is altijd in de buurt. Vandaag sprong ze regelmatig op schoot of ze lag lekker naast mij te slapen op de grond. Ik voel haar neusje regelmatig tegen mijn enkels duwen waarmee ze mij laat weten dat het de hoogste tijd is om geaaid te worden, zo lief!

De keuken in

thuiswerkdag 7

Na twee uur artikelen geschreven te hebben ben ik klaar met het zitten achter de laptop en duik ik de keuken in. Ik ga kletskoppen maken. Nog een andere manier van mij om met ongeconcentreerde momenten om te gaan trouwens: bakken!

Terwijl er verschillende platen met kletskoppen de oven in worden geschoven ruim ik de vaatwasser uit (en weer in met nieuwe afwas) en zet de boeken op de foto voor het artikel dat ik net geschreven heb. De koekjes moeten afkoelen en ik zoek de gemaakte foto’s gelijk uit en voeg ze toe aan het bericht.

Het is nu bijna 5 uur en ik besluit de kletskoppen ook maar gelijk op de foto te zetten, hier ben ik ongeveer een kwartiertje mee bezig. De foto’s zoek ik nog niet uit, dat zal ik waarschijnlijk morgen doen.

thuiswerkdag 8

De werkdag zit er bijna op

Ik stop meestal rond 6 uur met werken, maar als het druk is ga ik ook geregeld nog even door na het eten. Nu is het gelukkig niet heel erg druk, dus ik kan op tijd stoppen. Ik zie dat mijn mailbox inmiddels weer vrij vol zit en besluit om de mails weg te werken. Ik ben hier zo’n drie kwartier mee bezig en dan vind ik het mooi geweest voor vandaag.

Vandaag hoef ik niet te koken, want ik eet lekker een avondje bij mijn ouders. Daarna fiets ik met mijn zusje naar het zwembad om een uurtje baantjes te trekken. Dan zit de dag er alweer bijna op, nog even bankhangen voordat er weer een nieuwe werkdag begint.

Ik ben benieuwd, had jij een idee van wat een blogger nu eigenlijk doet op een dag? Mocht je nog steeds met vragen zitten of meer dingen van achter de schermen willen zien, laat het dan vooral weten, wie weet komt er een vervolg op dit artikel.

Dit artikel is een samenwerking met Nespresso, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

30 reacties

 1. Sandra schreef:

  Heel leuk dat je dit deelt! Ik ben wel benieuwd of je het hebben van collega’s wel eens mist? Natuurlijk spreek je regelmatig collega bloggers op events en zo, maar dat is toch anders lijkt me.

  1. Laura schreef:

   Nee, dat had ik wel verwacht maar mis ik eigenlijk helemaal niet. Ik spreek ook veel collega bloggers buiten de events om, dus aan die contacten geen gebrek 🙂

 2. Marlies schreef:

  Leuk om zo een inzicht te krijgen in je werkdag!

 3. Carolien schreef:

  Leuk dat je dat deelt! Ik had wel het idee dat je de hele dag “gewoon” bezig bent. Maar je werkt dus eigenlijk nog langer dan “kantoormensen”.
  Lijkt me overigens heerlijk om zo te kunnen werken!

  1. Laura schreef:

   Ik maak nu vaak langere (en meer) dagen dan toen ik nog gewoon in loondienst werkte, maar zo voelt het gelukkig niet 😀

   1. Carolien schreef:

    Dat is een goed teken! Wat dat betreft heb je het goed getroffen, er zijn maar weinig mensen die van hun hobby, hun werk kunnen maken!

 4. Karin schreef:

  Wat een goed idee om eens te beschrijven wat je een hele dag doet. Mensen denken vaak dat je niet veel doet als je thuis werkt, maar het tegendeel is waar!

  1. Laura schreef:

   Dat denken zeker veel mensen, hoe vaak ik niet de opmerking krijg dat ik dan lekker kan uitslapen en rustig aan kan doen 😉 Ehh, nee. Het werk moet toch echt gedaan worden en dat gebeurt niet als ik lig te slapen haha 😛

 5. Fran schreef:

  Erg leuk om te lezen Laura.

 6. Rensina Steursma schreef:

  Wat leuk om zo een dagje met je mee te lopen!
  Interessant om te lezen.

 7. Anoniem schreef:

  Heb je een opleiding gedaan om zo goed te kunnen bakken?

  1. Laura schreef:

   Nee, ik heb commerciële economie gestudeerd, heel iets anders dus. Bakken is puur een uit de hand gelopen hobby en doordat ik steeds meer ging proberen, leerde ik er ook meer over.

 8. Melissa schreef:

  Leuk! Vind het mooi om te lezen dat je doet waar je blij van wordt en blijft!

  Mag ik vragen wat voor werk je deed voor het bloggen?

  1. Laura schreef:

   Ik heb de marketing gedaan voor een (web)shop en een klantenservice van een andere webshop beheerd een hier een Engelse tak van opgezet. Heel anders dus 😉

 9. Yvonne schreef:

  Wat leuk om te lezen Laura. Heel fijn dat je van jouw hobby je werk hebt kunnen maken.
  Mooi dat je dit met ons deelt!

 10. Inge schreef:

  Leuk om te lezen! Ik ben toevallig net zelf ook begonnen met een blog, met initieel als doel om mijn recepten en uitprobeersels te documenteren voor mezelf. Ben wel benieuwd of ik er wellicht op den duur net zo druk mee wordt dat ik ook mijn kantoorbaan zou opzeggen.
  Heb je ook ergens een artikel over hoe jou hobby ooit is uitgedraaid op een fulltime baan en op welke manier je daarmee geld verdient?
  Jou blog is in ieder geval zeker een inspiratie voor de mijne! Zeker qua opzet en vast ook in de toekomst met receptjes.

  1. Laura schreef:

   Nee, daar heb ik (nog?) geen artikel over geschreven. Leuk dat je ook een blog begonnen bent!

 11. Tam schreef:

  Leuk om te horen Laura. Wat me nog niet helemaal duidelijk is is hoe je daarmee genoeg kan verdienen? Ik zit namelijk zelf ook heel erg te twijfelen of ik voor mezelf verder ga…

  1. Laura schreef:

   Ik verdien mijn geld door de banners die je op de site ziet en gesponsorde berichten (zoals deze). Hoeveel je daarmee kunt verdienen hangt helemaal af van hoe groot het bereik van je blog is en hoe vaak je berichten worden bekeken. Om dat bereik te laten groeien is het van belang toffe content te creëren en lezers aan je te binden. Ik heb jaren geen geld verdiend met mijn blog, daarna kon ik mijn onkosten als hosting en boodschappen een beetje terugverdienen. Het kwam pas veel later dat ik er echt mijn fulltime werk van kon maken (en vond dat een hele moeilijke en spannende keuze).

   1. Tam schreef:

    Bedankt voor je reactie! Helemaal duidelijk! Een spannende keuze is het zeker maar wel echt top wat je allemaal bereikt hebt!

 12. Femke schreef:

  Leuk om te lezen! Heb er eerlijk gezegd nooit bij nagedacht hoe je dag als blogger eruit ziet, maar als ik het zo lees wijkt het niet veel af dan wanneer ik thuis werk…..ik moet er juist voor waken af en toe een pauze te nemen en bv de afwasmachine uit te ruimen, ik heb namelijk de neiging om maar door te gaan. Op dit moment verdeel ik het nog tussen het pand wat ik huur en thuis werken, maar vanaf volgend jaar april werk ik voor 100% thuis.
  Ik vind het heerlijk om de vrijheid en luxe te hebben wanneer het een keer bv mooi weer is je de laptop dicht kan klappen en buiten kan gaan genieten van het mooie weer zonder vrij te hoeven vragen. Van de andere kant zijn er ook klanten die mij rustig ’s avonds om tien uur nog bellen….dat is weer de keerzijde.

  1. Laura schreef:

   Fijn is die vrijheid he! Het heeft inderdaad twee zijdes, ik ga ook heel gemakkelijk maar door (dag avonden en weekend). Maar ik kan ook op een mooie doordeweekse dag iets anders doen als ik wil, die vrijheid vind ik heerlijk. Al is het wel iets waar je mee om moet kunnen gaan.

 13. Super leuk om zo eens mee te lezen wat je doet! Kan je hier niet een terugkomend dingetje van maken? 🙂

  1. Laura schreef:

   Ga ik zeker onthouden om dit vaker te doen, geen dag is immers hetzelfde en te zien aan de reacties vinden jullie het leuk om te lezen 😉

 14. Marion schreef:

  Hartstikke leuk dat je dit met ons deelt, Laura. Ik had echt geen idee hoe de werkdag van een blogger eruit zag maar zo te lezen is het hard werken 🙂 Super dat je van je hobby je werk hebt kunnen maken.

 15. Tonny schreef:

  Leuk om te lezen hoe zo’n dag van jou eruit ziet.

 16. Marieke schreef:

  Wat een leuke baan heb je zeg 🙂 Leuk om te lezen!
  Lijkt mij leuk om ’s vaker zo’n dag van je te lezen!

 17. Marieke schreef:

  Wat doe je eigenlijk met alles wat je gebakken hebt? Zelf opeten? Weggeven? Verkopen?

  1. Laura schreef:

   Ik proef van alles een stukje, de rest geef ik weg.

 18. Andrea schreef:

  Leuk om te lezen! Je schrijft erg leuk!
  Inderdaad leuk om eens vaker te horen hoe je werkdag verlopen is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *