Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Wat doe ik op een thuiswerkdag?

Laura Kieftdoor Laura Kieft
13 juli 2016
in Behind The Scenes, Inspiratie, Samenwerking
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

thuiswerkdag 1

De meeste mensen stappen op een werkdag ’s ochtends op de fiets of in de auto en vertrekken naar hun werk om aan het eind van de dag weer naar huis te gaan. Je zult deze mensen nooit vragen wat ze nu eigenlijk doen op een dag. Hooguit wat hun werk inhoudt. Mij wordt wel vaak gevraagd wat ik nu eigenlijk doe de hele dag. Omdat ik merk dat veel mensen eigenlijk geen idee hebben wat een fulltime blogger nu de hele dag doet, vandaag een verslag van hoe een thuiswerkdag er bij mij uitziet. Ongeveer dan, want elke dag is anders en ik heb ook regelmatig afspraken en events buiten de deur. De dag die ik jullie vandaag laat zien is maandag 4 juli.

Advertisement

Opstaan en ontbijten

thuiswerkdag 4

Ik begin gelijk met het eerste misverstand de wereld uit te helpen: ik slaap niet elke dag uit. Naast dat ik niet kan uitslapen, moet ik ook gewoon werken en zet ik dus de wekker. Dat is meestal om 7:00 uur of 7:30 uur. Vaak ben ik al voor mijn wekker wakker en stap ik rond 7:30 uur mijn bed uit.

Wanneer ik mijn bed uit ben, fris ik me gelijk op en kleed me om. Het is 08:00 uur en tijd om te ontbijten. Vandaag neem ik een kommetje yoghurt met wat cruesli en een kopje thee, ik moet de dag altijd beginnen met doodnormale Earl Grey thee voordat ik iets anders drink.

Ik ontbijt op de bank met de laptop op schoot en begin vast een beetje met werken. Ik beantwoord jullie vragen en reacties op mijn blog en social media.

Aan het werk

thuiswerkdag 2

Rond 08:30 verhuis ik naar de eettafel met mijn laptop en zorg ervoor dat mijn mailbox leeg is. In het weekend houd ik mijn mail niet tot nauwelijks bij en dat betekent dat ik daar op maandag altijd wel even mee bezig ben.

Daarna pak ik mijn kleine agenda, hier werk ik altijd mijn Facebook planning voor de hele week in uit voor Laura’s Bakery en Handige Baktips en plan de berichten in. Ook maak ik gelijk een weekplanning voor de rest van de week waarin ik het schrijven van artikelen, bakken van recepten, administratieve dingen en nog veel meer in opneem. Yep, er wordt echt niet alleen maar gebakken hier.

Inkakmomentje en koffie!

thuiswerkdag 1

Op de meeste maandagochtenden ben ik alleen maar bezig met mails, reacties en het inplannen van Facebook. Eind van de ochtend ben ik daarmee klaar, in dit geval om 11:00 uur. De hele ochtend ben ik dan geconcentreerd bezig geweest en wanneer die punten klaar zijn ben ik meestal ook in één klap mijn concentratie kwijt en heb ik een inkakmomentje, zoals ik dat altijd noem.

Ik heb natuurlijk geen zin om knikkebollend achter mijn laptop te blijven zitten dus ik zorg dat ik altijd even in beweging kom. Ik ruim wat dingetjes in huis op, loop mijn keukenkastjes na om te kijken wat ik op de boodschappenlijst moet zetten en zet een kopje koffie.

Een tijdje terug vertelde ik jullie over mijn favoriete koffie van Nespresso; de Vivalto Lungo. Wanneer ik echt duf ben en weer even goed moet wakker worden kies ik sinds kort echter voor de nieuwe Grand Cru van Nespresso; de Envivo Lungo. Met een intensiteit van 9 is deze een stuk krachtiger, een ideale koffie om ’s ochtends lekker bij wakker te worden. Of je dat nu direct bij het ontbijt doet of later op de ochtend zoals ik.

Deze koffie is vol van smaak en heeft geurnoten van hout en peperkoek. Sinds ik de masterclass begin dit jaar heb gevolgd ben ik ook veel meer geïnteresseerd in de herkomst van de verschillende smaken, dus dat heb ik natuurlijk ook even uitgezocht. De Envivo Lungo bestaat uit een grotere hoeveelheid gourmet Robusta uit Mexico, welke apart gebrand is, en vervolgens samengevoegd met speciaal verwerkte Arabica. Het resultaat is een krachtige en verfijnde smaak.

Terwijl ik weer wat actiever word maak ik mijn boodschappenlijst af. Ik zet hier ook gelijk de ingrediënten op die ik nodig heb voor wat ik wil bakken de komende dagen.

Boodschappen

thuiswerkdag 5

Het is inmiddels 11:30 uur en ik ga gewapend met mijn boodschappenlijstje naar de supermarkt. Ik heb niet veel nodig en ben al snel weer thuis. Daarom ga ik gelijk nog even door naar de dierenwinkel om hooi en bodembedekking voor mijn konijn Lotje te kopen.

Lunchen en bakvideo’s

thuiswerkdag 3

Ik ben een klein uurtje bezig geweest met de boodschapjes en het opruimen ervan. Om 12:30 lunch ik met twee beschuitjes kaas en een beker melk. Wanneer ik het heel druk heb werk ik door tijdens de lunch, maar vandaag neem ik een half uurtje pauze. Op YouTube kijk ik wat bakvideo’s en ik krijg zin om zo zelf de keuken in te duiken.

Artikelen schrijven

Om 13:00 ben ik klaar met lunchen en ga ik weer verder met werken. Ik check even of er nog belangrijke e-mails beantwoord moeten worden, maar dat is niet het geval. Dat werk ik dus eind van deze middag wel weer bij. Nu ga ik wat artikelen schrijven voor het blog. Ik schrijf een wat langer artikel met boekreviews en ik werk een recept uit dat ik afgelopen weekend heb gemaakt. Het enige dat ik nog moet doen is de foto’s erbij plaatsen, maar dit doe ik op een later moment.

thuiswerkdag 6

Waar in huis ik ook werk, Lotje is altijd in de buurt. Vandaag sprong ze regelmatig op schoot of ze lag lekker naast mij te slapen op de grond. Ik voel haar neusje regelmatig tegen mijn enkels duwen waarmee ze mij laat weten dat het de hoogste tijd is om geaaid te worden, zo lief!

De keuken in

thuiswerkdag 7

Na twee uur artikelen geschreven te hebben ben ik klaar met het zitten achter de laptop en duik ik de keuken in. Ik ga kletskoppen maken. Nog een andere manier van mij om met ongeconcentreerde momenten om te gaan trouwens: bakken!

Terwijl er verschillende platen met kletskoppen de oven in worden geschoven ruim ik de vaatwasser uit (en weer in met nieuwe afwas) en zet de boeken op de foto voor het artikel dat ik net geschreven heb. De koekjes moeten afkoelen en ik zoek de gemaakte foto’s gelijk uit en voeg ze toe aan het bericht.

Het is nu bijna 5 uur en ik besluit de kletskoppen ook maar gelijk op de foto te zetten, hier ben ik ongeveer een kwartiertje mee bezig. De foto’s zoek ik nog niet uit, dat zal ik waarschijnlijk morgen doen.

thuiswerkdag 8

De werkdag zit er bijna op

Ik stop meestal rond 6 uur met werken, maar als het druk is ga ik ook geregeld nog even door na het eten. Nu is het gelukkig niet heel erg druk, dus ik kan op tijd stoppen. Ik zie dat mijn mailbox inmiddels weer vrij vol zit en besluit om de mails weg te werken. Ik ben hier zo’n drie kwartier mee bezig en dan vind ik het mooi geweest voor vandaag.

Vandaag hoef ik niet te koken, want ik eet lekker een avondje bij mijn ouders. Daarna fiets ik met mijn zusje naar het zwembad om een uurtje baantjes te trekken. Dan zit de dag er alweer bijna op, nog even bankhangen voordat er weer een nieuwe werkdag begint.

Ik ben benieuwd, had jij een idee van wat een blogger nu eigenlijk doet op een dag? Mocht je nog steeds met vragen zitten of meer dingen van achter de schermen willen zien, laat het dan vooral weten, wie weet komt er een vervolg op dit artikel.

Dit artikel is een samenwerking met Nespresso, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Vorige post

Volgende post

Op bezoek bij: Bakkerij Gebroeders Niemeijer
Volkoren pizza met gemarineerde kip

Related Posts

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
1

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery
08 februari 2021
1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura's Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit...

Vlaaibodem basisrecept

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft
01 februari 2021
1

...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 30

  1. Sandra says:
    5 jaar geleden

    Heel leuk dat je dit deelt! Ik ben wel benieuwd of je het hebben van collega’s wel eens mist? Natuurlijk spreek je regelmatig collega bloggers op events en zo, maar dat is toch anders lijkt me.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Nee, dat had ik wel verwacht maar mis ik eigenlijk helemaal niet. Ik spreek ook veel collega bloggers buiten de events om, dus aan die contacten geen gebrek 🙂

      Beantwoorden
  2. Marlies says:
    5 jaar geleden

    Leuk om zo een inzicht te krijgen in je werkdag!

    Beantwoorden
  3. Carolien says:
    5 jaar geleden

    Leuk dat je dat deelt! Ik had wel het idee dat je de hele dag “gewoon” bezig bent. Maar je werkt dus eigenlijk nog langer dan “kantoormensen”.
    Lijkt me overigens heerlijk om zo te kunnen werken!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik maak nu vaak langere (en meer) dagen dan toen ik nog gewoon in loondienst werkte, maar zo voelt het gelukkig niet 😀

      Beantwoorden
      • Carolien says:
        5 jaar geleden

        Dat is een goed teken! Wat dat betreft heb je het goed getroffen, er zijn maar weinig mensen die van hun hobby, hun werk kunnen maken!

        Beantwoorden
  4. Karin says:
    5 jaar geleden

    Wat een goed idee om eens te beschrijven wat je een hele dag doet. Mensen denken vaak dat je niet veel doet als je thuis werkt, maar het tegendeel is waar!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat denken zeker veel mensen, hoe vaak ik niet de opmerking krijg dat ik dan lekker kan uitslapen en rustig aan kan doen 😉 Ehh, nee. Het werk moet toch echt gedaan worden en dat gebeurt niet als ik lig te slapen haha 😛

      Beantwoorden
  5. Fran says:
    5 jaar geleden

    Erg leuk om te lezen Laura.

    Beantwoorden
  6. Rensina Steursma says:
    5 jaar geleden

    Wat leuk om zo een dagje met je mee te lopen!
    Interessant om te lezen.

    Beantwoorden
  7. Anoniem says:
    5 jaar geleden

    Heb je een opleiding gedaan om zo goed te kunnen bakken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Nee, ik heb commerciële economie gestudeerd, heel iets anders dus. Bakken is puur een uit de hand gelopen hobby en doordat ik steeds meer ging proberen, leerde ik er ook meer over.

      Beantwoorden
  8. Melissa says:
    5 jaar geleden

    Leuk! Vind het mooi om te lezen dat je doet waar je blij van wordt en blijft!

    Mag ik vragen wat voor werk je deed voor het bloggen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik heb de marketing gedaan voor een (web)shop en een klantenservice van een andere webshop beheerd een hier een Engelse tak van opgezet. Heel anders dus 😉

      Beantwoorden
  9. Yvonne says:
    5 jaar geleden

    Wat leuk om te lezen Laura. Heel fijn dat je van jouw hobby je werk hebt kunnen maken.
    Mooi dat je dit met ons deelt!

    Beantwoorden
  10. Inge says:
    5 jaar geleden

    Leuk om te lezen! Ik ben toevallig net zelf ook begonnen met een blog, met initieel als doel om mijn recepten en uitprobeersels te documenteren voor mezelf. Ben wel benieuwd of ik er wellicht op den duur net zo druk mee wordt dat ik ook mijn kantoorbaan zou opzeggen.
    Heb je ook ergens een artikel over hoe jou hobby ooit is uitgedraaid op een fulltime baan en op welke manier je daarmee geld verdient?
    Jou blog is in ieder geval zeker een inspiratie voor de mijne! Zeker qua opzet en vast ook in de toekomst met receptjes.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Nee, daar heb ik (nog?) geen artikel over geschreven. Leuk dat je ook een blog begonnen bent!

      Beantwoorden
  11. Tam says:
    5 jaar geleden

    Leuk om te horen Laura. Wat me nog niet helemaal duidelijk is is hoe je daarmee genoeg kan verdienen? Ik zit namelijk zelf ook heel erg te twijfelen of ik voor mezelf verder ga…

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik verdien mijn geld door de banners die je op de site ziet en gesponsorde berichten (zoals deze). Hoeveel je daarmee kunt verdienen hangt helemaal af van hoe groot het bereik van je blog is en hoe vaak je berichten worden bekeken. Om dat bereik te laten groeien is het van belang toffe content te creëren en lezers aan je te binden. Ik heb jaren geen geld verdiend met mijn blog, daarna kon ik mijn onkosten als hosting en boodschappen een beetje terugverdienen. Het kwam pas veel later dat ik er echt mijn fulltime werk van kon maken (en vond dat een hele moeilijke en spannende keuze).

      Beantwoorden
      • Tam says:
        5 jaar geleden

        Bedankt voor je reactie! Helemaal duidelijk! Een spannende keuze is het zeker maar wel echt top wat je allemaal bereikt hebt!

        Beantwoorden
  12. Femke says:
    5 jaar geleden

    Leuk om te lezen! Heb er eerlijk gezegd nooit bij nagedacht hoe je dag als blogger eruit ziet, maar als ik het zo lees wijkt het niet veel af dan wanneer ik thuis werk…..ik moet er juist voor waken af en toe een pauze te nemen en bv de afwasmachine uit te ruimen, ik heb namelijk de neiging om maar door te gaan. Op dit moment verdeel ik het nog tussen het pand wat ik huur en thuis werken, maar vanaf volgend jaar april werk ik voor 100% thuis.
    Ik vind het heerlijk om de vrijheid en luxe te hebben wanneer het een keer bv mooi weer is je de laptop dicht kan klappen en buiten kan gaan genieten van het mooie weer zonder vrij te hoeven vragen. Van de andere kant zijn er ook klanten die mij rustig ’s avonds om tien uur nog bellen….dat is weer de keerzijde.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Fijn is die vrijheid he! Het heeft inderdaad twee zijdes, ik ga ook heel gemakkelijk maar door (dag avonden en weekend). Maar ik kan ook op een mooie doordeweekse dag iets anders doen als ik wil, die vrijheid vind ik heerlijk. Al is het wel iets waar je mee om moet kunnen gaan.

      Beantwoorden
  13. Laura | liefdevoorbakken says:
    5 jaar geleden

    Super leuk om zo eens mee te lezen wat je doet! Kan je hier niet een terugkomend dingetje van maken? 🙂

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ga ik zeker onthouden om dit vaker te doen, geen dag is immers hetzelfde en te zien aan de reacties vinden jullie het leuk om te lezen 😉

      Beantwoorden
  14. Marion says:
    5 jaar geleden

    Hartstikke leuk dat je dit met ons deelt, Laura. Ik had echt geen idee hoe de werkdag van een blogger eruit zag maar zo te lezen is het hard werken 🙂 Super dat je van je hobby je werk hebt kunnen maken.

    Beantwoorden
  15. Tonny says:
    5 jaar geleden

    Leuk om te lezen hoe zo’n dag van jou eruit ziet.

    Beantwoorden
  16. Marieke says:
    5 jaar geleden

    Wat een leuke baan heb je zeg 🙂 Leuk om te lezen!
    Lijkt mij leuk om ’s vaker zo’n dag van je te lezen!

    Beantwoorden
  17. Marieke says:
    5 jaar geleden

    Wat doe je eigenlijk met alles wat je gebakken hebt? Zelf opeten? Weggeven? Verkopen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik proef van alles een stukje, de rest geef ik weg.

      Beantwoorden
  18. Andrea says:
    4 jaar geleden

    Leuk om te lezen! Je schrijft erg leuk!
    Inderdaad leuk om eens vaker te horen hoe je werkdag verlopen is!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=fRaAI0EhsEMAX_Wlp-Y&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=09134166b163fe564b53d1aa60a9e549&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Volkoren pizza met gemarineerde kip

Volkoren pizza met gemarineerde kip

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-4

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-1

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-14

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan