Op de meeste maandagochtenden ben ik alleen maar bezig met mails, reacties en het inplannen van Facebook. Eind van de ochtend ben ik daarmee klaar, in dit geval om 11:00 uur. De hele ochtend ben ik dan geconcentreerd bezig geweest en wanneer die punten klaar zijn ben ik meestal ook in één klap mijn concentratie kwijt en heb ik een inkakmomentje, zoals ik dat altijd noem.
Ik heb natuurlijk geen zin om knikkebollend achter mijn laptop te blijven zitten dus ik zorg dat ik altijd even in beweging kom. Ik ruim wat dingetjes in huis op, loop mijn keukenkastjes na om te kijken wat ik op de boodschappenlijst moet zetten en zet een kopje koffie.
Een tijdje terug vertelde ik jullie over mijn favoriete koffie van Nespresso; de Vivalto Lungo. Wanneer ik echt duf ben en weer even goed moet wakker worden kies ik sinds kort echter voor de nieuwe Grand Cru van Nespresso; de Envivo Lungo. Met een intensiteit van 9 is deze een stuk krachtiger, een ideale koffie om ’s ochtends lekker bij wakker te worden. Of je dat nu direct bij het ontbijt doet of later op de ochtend zoals ik.
Deze koffie is vol van smaak en heeft geurnoten van hout en peperkoek. Sinds ik de masterclass begin dit jaar heb gevolgd ben ik ook veel meer geïnteresseerd in de herkomst van de verschillende smaken, dus dat heb ik natuurlijk ook even uitgezocht. De Envivo Lungo bestaat uit een grotere hoeveelheid gourmet Robusta uit Mexico, welke apart gebrand is, en vervolgens samengevoegd met speciaal verwerkte Arabica. Het resultaat is een krachtige en verfijnde smaak.
Terwijl ik weer wat actiever word maak ik mijn boodschappenlijst af. Ik zet hier ook gelijk de ingrediënten op die ik nodig heb voor wat ik wil bakken de komende dagen.
Boodschappen
Heel leuk dat je dit deelt! Ik ben wel benieuwd of je het hebben van collega’s wel eens mist? Natuurlijk spreek je regelmatig collega bloggers op events en zo, maar dat is toch anders lijkt me.
Nee, dat had ik wel verwacht maar mis ik eigenlijk helemaal niet. Ik spreek ook veel collega bloggers buiten de events om, dus aan die contacten geen gebrek 🙂
Leuk om zo een inzicht te krijgen in je werkdag!
Leuk dat je dat deelt! Ik had wel het idee dat je de hele dag “gewoon” bezig bent. Maar je werkt dus eigenlijk nog langer dan “kantoormensen”.
Lijkt me overigens heerlijk om zo te kunnen werken!
Ik maak nu vaak langere (en meer) dagen dan toen ik nog gewoon in loondienst werkte, maar zo voelt het gelukkig niet 😀
Dat is een goed teken! Wat dat betreft heb je het goed getroffen, er zijn maar weinig mensen die van hun hobby, hun werk kunnen maken!
Wat een goed idee om eens te beschrijven wat je een hele dag doet. Mensen denken vaak dat je niet veel doet als je thuis werkt, maar het tegendeel is waar!
Dat denken zeker veel mensen, hoe vaak ik niet de opmerking krijg dat ik dan lekker kan uitslapen en rustig aan kan doen 😉 Ehh, nee. Het werk moet toch echt gedaan worden en dat gebeurt niet als ik lig te slapen haha 😛
Erg leuk om te lezen Laura.
Wat leuk om zo een dagje met je mee te lopen!
Interessant om te lezen.
Heb je een opleiding gedaan om zo goed te kunnen bakken?
Nee, ik heb commerciële economie gestudeerd, heel iets anders dus. Bakken is puur een uit de hand gelopen hobby en doordat ik steeds meer ging proberen, leerde ik er ook meer over.
Leuk! Vind het mooi om te lezen dat je doet waar je blij van wordt en blijft!
Mag ik vragen wat voor werk je deed voor het bloggen?
Ik heb de marketing gedaan voor een (web)shop en een klantenservice van een andere webshop beheerd een hier een Engelse tak van opgezet. Heel anders dus 😉
Wat leuk om te lezen Laura. Heel fijn dat je van jouw hobby je werk hebt kunnen maken.
Mooi dat je dit met ons deelt!
Leuk om te lezen! Ik ben toevallig net zelf ook begonnen met een blog, met initieel als doel om mijn recepten en uitprobeersels te documenteren voor mezelf. Ben wel benieuwd of ik er wellicht op den duur net zo druk mee wordt dat ik ook mijn kantoorbaan zou opzeggen.
Heb je ook ergens een artikel over hoe jou hobby ooit is uitgedraaid op een fulltime baan en op welke manier je daarmee geld verdient?
Jou blog is in ieder geval zeker een inspiratie voor de mijne! Zeker qua opzet en vast ook in de toekomst met receptjes.
Nee, daar heb ik (nog?) geen artikel over geschreven. Leuk dat je ook een blog begonnen bent!
Leuk om te horen Laura. Wat me nog niet helemaal duidelijk is is hoe je daarmee genoeg kan verdienen? Ik zit namelijk zelf ook heel erg te twijfelen of ik voor mezelf verder ga…
Ik verdien mijn geld door de banners die je op de site ziet en gesponsorde berichten (zoals deze). Hoeveel je daarmee kunt verdienen hangt helemaal af van hoe groot het bereik van je blog is en hoe vaak je berichten worden bekeken. Om dat bereik te laten groeien is het van belang toffe content te creëren en lezers aan je te binden. Ik heb jaren geen geld verdiend met mijn blog, daarna kon ik mijn onkosten als hosting en boodschappen een beetje terugverdienen. Het kwam pas veel later dat ik er echt mijn fulltime werk van kon maken (en vond dat een hele moeilijke en spannende keuze).
Bedankt voor je reactie! Helemaal duidelijk! Een spannende keuze is het zeker maar wel echt top wat je allemaal bereikt hebt!
Leuk om te lezen! Heb er eerlijk gezegd nooit bij nagedacht hoe je dag als blogger eruit ziet, maar als ik het zo lees wijkt het niet veel af dan wanneer ik thuis werk…..ik moet er juist voor waken af en toe een pauze te nemen en bv de afwasmachine uit te ruimen, ik heb namelijk de neiging om maar door te gaan. Op dit moment verdeel ik het nog tussen het pand wat ik huur en thuis werken, maar vanaf volgend jaar april werk ik voor 100% thuis.
Ik vind het heerlijk om de vrijheid en luxe te hebben wanneer het een keer bv mooi weer is je de laptop dicht kan klappen en buiten kan gaan genieten van het mooie weer zonder vrij te hoeven vragen. Van de andere kant zijn er ook klanten die mij rustig ’s avonds om tien uur nog bellen….dat is weer de keerzijde.
Fijn is die vrijheid he! Het heeft inderdaad twee zijdes, ik ga ook heel gemakkelijk maar door (dag avonden en weekend). Maar ik kan ook op een mooie doordeweekse dag iets anders doen als ik wil, die vrijheid vind ik heerlijk. Al is het wel iets waar je mee om moet kunnen gaan.
Super leuk om zo eens mee te lezen wat je doet! Kan je hier niet een terugkomend dingetje van maken? 🙂
Ga ik zeker onthouden om dit vaker te doen, geen dag is immers hetzelfde en te zien aan de reacties vinden jullie het leuk om te lezen 😉
Hartstikke leuk dat je dit met ons deelt, Laura. Ik had echt geen idee hoe de werkdag van een blogger eruit zag maar zo te lezen is het hard werken 🙂 Super dat je van je hobby je werk hebt kunnen maken.
Leuk om te lezen hoe zo’n dag van jou eruit ziet.
Wat een leuke baan heb je zeg 🙂 Leuk om te lezen!
Lijkt mij leuk om ’s vaker zo’n dag van je te lezen!
Wat doe je eigenlijk met alles wat je gebakken hebt? Zelf opeten? Weggeven? Verkopen?
Ik proef van alles een stukje, de rest geef ik weg.
Leuk om te lezen! Je schrijft erg leuk!
Inderdaad leuk om eens vaker te horen hoe je werkdag verlopen is!