Stroopwafel cake deluxe

Gepost: 6 november 2014 Laatst bewerkt: 22 januari 2024

stroopwafelcake deluxe 1a

Een tijdje terug maakte ik de stroopwafelcake van Koopmans en die deed mij denken aan heerlijke stroopwafelcupcakes die ik ooit maakte. Collega’s waren enthousiast over de cake en wilden meer. Dus mijn bak radars begonnen te draaien en binnen no time had ik een superdeluxe stroopwafel cake bedacht. Het enige wat mij nu nog te wachten stond was de uitvoering. Mijn familie was het ‘slachtoffer’ van mijn bak experiment, ik serveerde hem namelijk samen met de victoria sponge cake op mijn verjaardag. Verbaast het je als ik zeg dat bijna iedereen voor deze stroopwafel cake ging? Hij is overigens onwijs machtig. Dus twee lagen cake met één laag crème is ook prima. Maar ja, drie staat gewoon net weer even wat leuker 😉 .

stroopwafelcake deluxe 2a

stroopwafelcake deluxe 3a

stroopwafelcake deluxe 4a

stroopwafelcake deluxe 5a

stroopwafelcake deluxe 6a

Stroowafel cake deluxe

Opslaan
Recept afdrukken

4.50 van 4 stemmen

Stroopwafel cake deluxe

Op zoek naar een recept voor stroopwafel cake? Zoek niet meer verder! Hier is de stroopwafelcake deluxe! Heerlijke smeuïge cake gevuld met karamel crème
Porties: 16 tot 18 personen (3 cakelagen van 20 cm)

Ingrediënten

  • 300 gram ongezouten roomboter
  • 300 gram bruine basterdsuiker
  • 5 eieren
  • 5 el melk
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 5 tl kaneel
  • 100 gram blokjes zachte karamel
  • 5 grote stroopwafels, in stukjes gesneden

Ingrediënten vulling

  • 1 recept voor botercrème
  • eventueel een paar eetlepels karamelsaus om de crème nog lekkerder te maken. Maar ook een vanillecrème is erg lekker bij deze cake

Instructies

  • Klop boter en suiker luchtig. Voeg de eieren en de melk toe en mix tot alles goed is opgenomen.
  • Het zelfrijzend bakmeel en de kaneel voeg je beetje bij beetje toe voor een mooi luchtig beslag.
  • Spatel de stukjes stroopwafel en karamel door het beslag. Hou wel wat over voor bovenop één plak cake. Verdeel het beslag in drie delen.
  • Ik heb zelf maximaal twee dezelfde vormen dus ik liet nog een deel in de kom zitten.
  • De stukjes karamel zakken zonder bloem overigens naar beneden. Niet erg voor de smaak hoor, zeker niet. Maar haal ze door een beetje bloem als je niet wilt dat ze naar de bodem zakken.
  • Bak elke plak cake in 25 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Oh jongens. Kijk nou toch eens! Echt waar. Ik had moeite om niet direct een flinke hap te nemen en vervolgens nog wat stukjes karamel uit de cake te peuteren. Maar ik heb mij gelukkig kunnen inhouden. Echt!
  • Als je een siliconenvorm gebruikt laat de cake ondanks de stukjes karamel prima los. Als je ie niet hebt, plaats dan een stuk op maat geknipt bakpapier op de bodem van je bakvorm!
  • Maak de botercrème volgens recept en breng deze eventueel op smaak met karamelsaus. Ik deed dat hier zelf wel. Geen zelfgemaakte overigens, ik had nog een zelf gekochte fles staan ?
  • Schep de helft van de vulling op de eerste cakelaag. Leg de tweede plak cake bovenop de crème en verdeel hier de rest van de botercrème over. Als laatst plaats je de plak cake met stukjes stroopwafel bovenop de cake.
Tips

Snij dunne puntjes! Ik heb zo’n 16-18 mensen blij kunnen maken met een stukje stroopwafel cake deluxe!
Bewaren

Ongeveer 4 dagen te bewaren. In de koelkast bewaren, eventueel met een kap/deksel erover.

stroopwafelcake deluxe 7a

Ik vond dit echt een hele leuke taart om te maken en hij smaakt ook nog eens god-de-lijk! Ik denk niet dat je een excuus kunt verzinnen om het niet te maken 😉

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

72 reacties

  1. Emily van Kampen schreef:

    Ik hou zo van stroopwafels! Deze taart ziet er zo geweldig uit dat ik hem heel graag een keer wil maken. Laatst heb ik het pakje voor stroopwafelcake gebruikt, maar was niet heel erg overtuigd. Dit is vast lekkerder!

  2. Marina Riemslag schreef:

    Hallo Laura, wat ziet deze er lekker en mooi uit.
    Ligt al uitgeprint naast me, boodschappen op mijn lijstje…dus als het mee zit wordt deze van het weekend gemaakt!
    Groetjes Marina.

    1. Laura's Bakery schreef:

      wat leuk! Veel plezier met bakken 🙂

    2. Paulien schreef:

      Deze cakestaat op het lijstje! Hoe lang kun je de cakes bewaren?

      1. Laura's Bakery schreef:

        Ongeveer 4 dagen. In de koelkast bewaren, eventueel met een kap/deksel erover.

  3. Mildred schreef:

    Grrrr, ik moet nodig wat afvallen, maar met al jouw heerlijke recepten gaat dat dus écht niet lukken… 🙂

  4. Brenda (kookt) schreef:

    Oh my wat ziet dit er lekker uit! Ik ben bijna jarig en dit is zeker een kanshebber voor mijn verjaardagstaart 🙂
    Ik heb ook geen drie gelijke bakvormen. Kun je ook een grote cake bakken en deze later in drieën snijden?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hi Brenda! Hij is ook echt heerlijk 😀 Je kan hem ook in één keer bakken, maar dan zijn je plakken uiteindelijk wel minder hoog. Door de hoeveelheid beslag rijst hij anders namelijk. Het is sneller om gewoon 3x te bakken in dezelfde vorm. Dan heb je een kortere baktijd en de lagen zijn ook nog eens veel sneller afgekoeld.

      1. Lisan Spiegelaar schreef:

        Hoi Laura!
        Als je wel al het beslag in 1x bakt, wat zou dan een juiste baktijd zijn? Kan je me misschien ook vertellen of hier een regel is (bijvoorbeeld 3x de baktijd van 1 laag)? Ik heb deze vraag namelijk vaker. Alvast bedankt!

        1. Laura schreef:

          Verschilt heel erg per grootte van de taart. Maar over het algemeen geldt dat zo’n grote cake minstens een uur nodig heeft. Hou er wel rekening mee dat het lang duurt voor het midden gaar is en je wilt niet dat de randen droog worden 🙂

  5. Margot schreef:

    Daar wil ik wel een stukje van! Lekker!

  6. henriette schreef:

    Wat een heerlijk recept, proefde onlangs stroopwafel cake ( van een pak speciale mix) en die was erg zoet. Dit klinkt beter.

  7. Annette schreef:

    Ik heb je stroopwafel taart laatst op een verjaardag gemaakt, viel enorm in de smaak.
    laatst hebben wij ook de stroopwafelcake van koopmans gemaakt, ik vond hem niet lekker, maar dat heb ik meer met cake/taart uit een pak.
    Deze lijkt mij enorm lekker, gaat zeer binnenkort gemaakt worden.
    Ik vind het super knap hoe je dat toch weer elke keer bedenk zulke lekkere taarten.. heeel knap!!

  8. Sydney schreef:

    Deze taart lijkt me echt vreselijk lekker!
    Ik heb vandaag je artikel gelezen in Daphne’s diary, ontzettend leuk! Mag je trots op wezen!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dankjewel 🙂 Dat ben ik ook zeker!

  9. Ellen schreef:

    Ziet er heerlijk uit…ik wacht tot ik weer een gelegenheid heb om de taart de delen…niet dat ik het een straf zou vinden om hem helemaal zelf op te eten hoor:-)

    Groet Ellen

  10. Angela schreef:

    Hoe kun je deze cake/taart t beste bewaren? In de koelkast? Maar hoe zorg je dat hij niet uitdroogt? Ik ga m morgen uitproberen!

    1. Laura's Bakery schreef:

      In de koelkast bewaren, eventueel met een kap/deksel erover.

  11. Tanja schreef:

    Vraag me af of hij ook niet ontzettend lekker is met Zwitserse of banketbakkersroom, zelfgemaakt uiteraard, i.p.v. botercreme?
    Denk je dat dit een goede combi is Laura?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het is zeker een goede combi, maar ik denk niet dat de vullingen stevig genoeg zijn voor de plakken cake die er ook weer op komen te liggen.

  12. masja schreef:

    uiteraard kun je de cake gewoon invriezen, maar kun je de taart ook evt met de vulling samen invriezen?? of kun je uberhaubpt de vulling invriezen? desnoods apart.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt botercrème prima invriezen, maar zou het bij deze taart apart van elkaar doen. Dit om te voorkomen dat de taart inzakt bij ontdooien, je hebt geen dijkjes oid die de vulling tegenhoudt mocht dit nodig zijn. Na ontdooien kan het ook zo zijn dat botercrème lijkt te gaan schiften, door het weer even op te kloppen heb je weer een mooie en heerlijke crème.

  13. Mees Henriks schreef:

    Laura bedankt,

    dankzij dit recept heeft me zus een lekker 20ste verjaardag.
    het is zo’n makkelijk recept dat zelfs ik, een kind van 14 het kan maken.

    met vriedelijke groet,
    Mees

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat goed dat het je is gelukt! Fijn dat hij zo in de smaak viel 🙂

  14. Jorinda schreef:

    Hoi Laura,

    Ook ik wil deze taart gaan proberen. Allen kan ik nergens de blokjes karamel vinden. Zelfs karamelsaus lijken ze hier niet te kennen. Zou het zonder ook nog zo lekker zijn? Of zou ik het kunnen vervangen voor iets anders?

    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      je zou eventueel Lonka karamelblokjes kleiner kunnen snijden. Saus eventueel ook zelf maken als je het niet kunt vinden, maar zonder saus kan ook prima.

  15. Daan schreef:

    Super taart volgens mij!!!!! staat nu in de oven en hij ziet er NU al goed uit… Heb je ook nog tips voor het goed gladstrijken van beslag,mascarpone,botercrème en dat soort dingen??????

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik gebruik daarvoor altijd een spatel. En niet te hard drukken, want dan haal je crème weg in plaats van dat je hem glad strijkt.

  16. Lonneke schreef:

    Een vraagje! Waar kan ik die karamelblokjes vinden? Eerst hadden ze die namelijk bij de jumbo… Nu niet meer te vinden helaas! Heb onwijs zin om deze taart te gaan bakken! 1 van mn verslavingen tijdens mijn zwangerschap ??

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oh wat jammer dat ze daar niet meer zijn! Ik heb zelf een pot bij de Makro gekocht, onze molen verkoopt ze ook soms en grote supermarkten zie ik ze wel eens. (anders Lonka blokjes kleiner snijden misschien)

  17. Iris schreef:

    Hoi Laura,

    Ziet er ontzettend lekker uit! Deze taart wil ik graag een keer uitproberen! ?

    Vraagje: waar komen jou siliconen bakvormen vandaan?

    Groetjes Iris

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb deze ooit gekregen, weet niet waar ze vandaan komen helaas.

  18. Marise schreef:

    Wat een heerlijke taart!! En wat een leuke website! Ik ben fan 🙂 haha!

  19. Kitty schreef:

    De taart is ook erg lekker met stroopwafel pudding ertussenin wel zorgen dat hij heel goed is afgekoeld.
    En in plaats van de karamel blokjes die ik ook niet kon vinden heb ik een reep zachte karamel gekocht bij de albert Heijn. Die heb ik vervolgend in blokjes gesneden ging makkelijker dan die grote lonkt blokken.

  20. Jade schreef:

    Ik heb een poging genomen en is zeer geslaagd, was supper lekker! Ik heb enkel geen karamelblokjes gevonden ( dus zelf gemaakt met veel prutswerk), waar zijn deze te vinden?

    1. Laura schreef:

      Ik kocht een pot bij de groothandel, maar bij Jumbo heb ik ze ook wel eens gezien.

  21. Jessica schreef:

    Wij hebben deze taart afgelopen woensdag gemaakt voor de verjaardag van mijn dochter. Hij is echt heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar!

  22. Corine schreef:

    Ziet er super lekker uit! Ik ga hem morgen maken!
    Maar als je de cakes bakt, worden ze dan niet bol?
    Want normaal als je een cake bakt wordt hij bol.

    1. Laura schreef:

      Ze bollen een heel klein beetje.

  23. Roos schreef:

    Hey Laura! Ik heb deze taart dit weekend gemaakt met en voor mijn dochtertje dat 3 werd. Een taart met snoepjes én koekjes in: zij was al fan!
    En hij was in 1-2-3 op, dus de gasten vonden hem ook heerlijk.
    Ze vroegen allemaal waar ik het recept van had, dus ik heb flink wat reclame gemaakt voor jouw blog 😉

    1. Laura schreef:

      Wat leuk om te horen! Dank je wel 🙂

  24. Chantal schreef:

    Hoi Laura, ik wil deze taart al een poosje uitproberen. Hij lijkt me echt heerlijk. Morgen ga ik hem eindelijk maken. Ik vraag me af waar je de karamelsaus kan kopen voor de vulling. Ik was er laatst al naar op zoek, maar kon het niet vinden in de supermarkt. Vandaar dat ik me afvraag waar jij het hebt gehaald.

    Groetjes,
    Chantal

    1. Laura schreef:

      Ik haalde het bij de groothandel, maar zie het ook geregeld in supermarkten staan.

  25. Loekie schreef:

    Het was een doorslaand succes! Met Lonka blokjes en met caramel dessert saus door de botercreme! Dit is een blijvertje dus!

  26. Danielle schreef:

    Hoi Laura,
    Hoe groot zijn jouw bakvormen? Die van mij 25 cm. Ik weet niet of ze hoog genoeg zijn, maar 3 cm.
    Groetjes, Danielle

    1. Laura schreef:

      Bij de ingrediënten staat altijd het formaat bakvorm dat ik gebruik, 20 cm in dit geval (die van mij zijn 5 cm hoog ongeveer)

  27. Bianca schreef:

    Hoi Laura,

    Hoe hoog is elke laag cake bij jou??
    Ik heb best al wat vormen, maar niet van 20 cm..
    Ik zie ook lage bakvormen te koop staan van 3,8 cm hoog…..Als ze daar in kunnen dan weet ik welke ik halen moet 😉

    1. Laura schreef:

      Ik denk dat ze zo’n 2,5-3 cm waren

  28. Karin schreef:

    Hoi laura,
    Mijn vorm is 24 cm, moet ik meer ingrediënten gebruiken??
    Kan je deze taart 1 dag van te voren maken? En bewaren in de koelkast? Of wordt de stroopwafel dan zacht

    1. Laura schreef:

      Je kunt het recept omrekenen naar jouw vorm: http://www.handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/
      De cakes kun je prima eerder maken, maar bewaar ze buiten de koelkast.

    2. Anke schreef:

      Ik ga deze ook maken met mn 24cm vormen. Heb ik bij de oreo taart ook gedaan gaat prima. Het uiteindelijke resultaat wordt gewoon iets groter en minder hoog…
      Bij mn bakspecialist hadden ze alleen toffee bolletjes maar dat is het niet dus nu op naar de jumbo en anders idd die van lonka maar klein snijden…

  29. Lieke schreef:

    Hoi Laura, ik dacht dat ik mijn vraag onder dit recept had gezet, maar zie hem nu nergens, dus hoop niet dat hij onder een ander recept staat (ik mag graag je blog afstruinen naar leuke recepten) Sorry als hij dus bij een ander recept is beland. Mijn vraag was dus of de taart, als ik hem op zaterdag maak, nog lekker is op maandag?

    Groetjes,
    Lieke

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, dan is hij nog heerlijk 🙂

      1. Lieke schreef:

        Oh ik ben zo benieuwd! Gisteravond heb ik de botercreme gemaakt en de eerste cakelaag staat nu in de oven! ?

  30. Jasmijn schreef:

    Hallo!
    Ik heb vandaag je cake gemaakt en alle stroopwafel en caramel was naar beneden gezakt. Zou jij weten hoe dat komt?
    Ik heb geen siliconenvorm gebruikt.

    1. Laura Kieft schreef:

      Het kan zijn dat je beslag te luchtig was (te lang gemixt bijvoorbeeld).

  31. Annelies schreef:

    Hoi! Deze taart ziet er verrukkelijk uit! Ik vind een taart met twee lagen cake voldoende (dan krijgen we grotere stukken….). Kan ik het beslag voor de derde cake gebruiken voor cupcakes? Zo ja, welke temp en tijd moet ik dan aanhouden? Ik heb een heteluchtoven. Dat is altijd 10-20% minder heet toch?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, dat gaat prima. Je bakt op dezelfde temperatuur, cupcakes hebben ongeveer 18-20 minuten nodig. En inderdaad 10-20% lager voor een heteluchtoven 🙂

  32. Mibet schreef:

    Kan ik voor de botercreme ook meringue botercreme gebruiken, dus zonder bloem?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, dat kan ook.

  33. Patty schreef:

    Beste Laura, ik lees bij een heteluchtoven dat de temperatuur met 10a20 procent lager moet telt dat ook nog als deze functie met boven en onderwarmte is?

    1. Laura Kieft schreef:

      Goede vraag, durf ik niet met zekerheid te zeggen. Voor de zekerheid zou je een tussenweg van 10% lager kunnen pakken, dan gaat het zeker goed.

      1. Patty schreef:

        Doe ik dat, bedankt voor je reactie 🙂

  34. Annette schreef:

    Ik ga deze volgende week maken maar ik vroeg me even af wat je bedoeld met zachte stukjes karamel, bedoel je dan gewoon van die fudge blokjes van de snoepafdeling?

    Alvast bedankt!

    1. Laura Kieft schreef:

      Fudge inderdaad.

  35. Lieke schreef:

    wat een toptaart. vorig jaar gemaakt voor mijn verjaardag en deze keer weer. hij valt ontzettend goed in de smaak. respect dat je dit allemaal bedenkt.

  36. Nikita schreef:

    Hoe lang kan je de taart bewaren?

    1. Laura Kieft schreef:

      ongeveer 4 dagen

  37. Jenny schreef:

    Hallo Laura, gebruik je licht- of donkerbruine basterdsuiker?

  38. Manon schreef:

    Hoi Laura
    Kan ik bebogeen gebruiken als karamelsaus in de vulling? Of moet het meer vloeibare saus zijn?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet getest, maar kun je proberen! Als je dat goed kunt mengen met de créme dan lijkt het me prima.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept