Stroopwafel taart

Gepost: 18 september 2013 Laatst bewerkt: 2 december 2024
Stroopwafel taart

Vandaag is mijn verjaardag en ben ik alweer 23 jaar! Ik vierde het afgelopen weekend al met verschillende soorten cupcakes voor de visite. Voor vandaag heb ik de populaire stroopwafel taart uit mijn taarten boek omgedoopt tot mijn verjaardagstaart. Het is een taart waar ik ontzettend trots op ben. Echt een experiment wat heel goed gelukt is, iets wat anderen blijkbaar ook vinden want dit is denk ik wel de taart die het meest wordt gemaakt uit mijn boekje. Ik zocht op het moment dat ik dit recept ontwikkelde op internet of er toevallig al lekkere stroopwafeltaarten bestonden maar tot mijn verbazing kon ik niks vinden, alleen maar stroopwafel cakes. Daar besloot ik verandering in te brengen, en dat resulteerde in dit verrukkelijke exemplaar. Deze heerlijke stroopwafel taart staat trouwens ook in de Allerhande van deze maand. Een echte topper kan ik deze stroopwafel taart inmiddels dus wel noemen.

 

Stroopwafel taart

Opslaan
Recept afdrukken

4.75 van 8 stemmen

Stroopwafel taart

Op zoek naar een verrukkelijk recept voor een eenvoudig te maken stroopwafel taart? Dan ben je hier aan het juiste adres voor een heerlijk recept!
Porties: 12 tot 14 personen (26 cm vorm)

Ingrediënten

Banketbakkersroom

  • 350 ml melk
  • 65 gram suiker
  • 16 gram vanillesuiker
  • 35 gram bloem
  • 3 eidooiers

Taart

  • 6 grote stroopwafels
  • 17 mini stroopwafels
  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 500 ml slagroom
  • 1 portie banketbakkersroom
  • karamelsaus

Instructies

Bereiding banketbakkersroom

  • In een kom roer je de bloem met de eidooiers tot een papje. Voeg eventueel een eetlepel melk toe om het tot een mooi papje te maken. Breng de melk aan de kook en voeg dit beetje bij beetje toe aan het eimengsel terwijl je goed blijft roeren.
  • Doe het mengsel terug in de pan en breng het aan de kook terwijl je blijft roeren. Laat het mengsel drie minuten zachtjes doorkoken voordat je de suiker toevoegt. Blijf roeren tot al het suiker is opgenomen. Zie je op dit punt toch nog veel klontjes in je room? Haal deze dan door een zeef voordat je verder gaat.
  • Giet de room op een schaal en dek deze af met plastic folie. Laat in de koelkast afkoelen voordat je het gaat gebruiken.

Bereiding taart

  • Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier. Snij van de kleine stroopwafeltjes een kwart af. Zet de grote stukjes rondom tegen de rand van de springvorm. Doe de kleine stukjes in een keukenmachine en voeg hier de 6 grote, in stukjes gesneden, stroopwafels aan toe. Vermaal de koeken tot fijne kruimels.
  • Smelt de boter en voeg de kruimels hier aan toe, roer goed door en stort in de springvorm. Verdeel over de bodem en druk goed aan, ook naar de randen zodat de stroopwafeltjes vast zitten. Het lijkt alsof je teveel boter hebt gebruikt voor de bodem. Dit is niet zo, dat komt door de karamel die ook gaat smelten door de warme boter. Zet de vorm in de koelkast totdat deze stevig is.
  • Wanneer de room en taartbodem volledig zijn afgekoeld haal je beide uit de koelkast. Schep 5 volle eetlepels banketbakkersroom in de vorm en verdeel dit over de bodem, zet dan terug in de koelkast.
  • Klop de slagroom stijf in een kom. Vul vast een spuitzak met stervormig spuitmondje (Wilton 1M) met slagroom en leg deze nog even in de koelkast. De banketbakkersroom en slagroom die nu overblijft roer je door elkaar, nu heb je Zwitserse room. Schep de room in de vorm en verdeel gelijkmatig in de vorm. De verhouding die ik altijd gebruik voor de zwitserse room is 1:1, gelijke delen dus. Als je hier iets van af wijkt maakt dit niet uit, maar probeer het in grote lijnen wel aan te houden.
  • Zorg dat de karamelsaus  op kamertemperatuur is. Giet deze over de room, genoeg voor een dun laagje saus. Verdeel gelijkmatig met de bolle kant van een lepel. Met de slagroom spuit je rondom kleine toefjes. Laat de taart in de koelkast staan tot je deze gaat serveren.

Tips

Extra tips voor het maken van de bodem

Door de karamel die smelt en weer stolt na afkoelen wordt de bodem harder dan je gewend bent bij taarten. Met een goed scherp (en heet) mes kom je hier prima doorheen. Om de bodem niet al te hard te maken kun je de koekkruimels iets groter laten. Dus meer brokjes dan hele fijne stukjes. Druk de bodem dan ook niet al te hard aan. Wel stevig genoeg dat het een samenhangend geheel wordt, maar niet zo hard dat hij te compact wordt.

Extra tips voor het maken van de vulling

Uit alle vragen en reacties die ik krijg merk ik dat de vulling van de taart nog wel eens voor problemen zorgt. Ik hoor regelmatig dat de vulling te dun is en dat daardoor geen mooie punten gesneden kunnen worden. De slagroom moet goed stijf zijn, als extra hulpmiddel kun je een zakje klopfix gebruiken. De banketbakkersroom moet ook goed stevig zijn. Wanneer je een schep uit de schaal haalt moet de rest van de room keurig op zijn plek blijven zitten. Hou je bij het maken van de banketbakkersroom goed aan het recept. Ik maak deze altijd een dag van te voren zodat er genoeg tijd is om hem op te laten stijven.

Zitten er nog wat klontjes in de room? Probeer deze er niet uit te halen door een garde of staafmixer (of gewoon heel hard roeren) te gebruiken. De room wordt hier weer dunner van en zal niet meer goed opstijven. Het beste is om de room gewoon te verwerken zoals in het recept staat. Dan zullen er ook nog wel klontjes verdwijnen en de weinige die er dan nog in zitten zul je niet meer zien/proeven.

Zet de taart als deze helemaal klaar is weer in de koeling zodat de vulling stevig blijft.

(Update: Inmiddels staat er een nóg makkelijker recept voor banketbakkersroom online. Deze kan niet mislukken en is lekker stevig!)

Bewaren

Deze taart kun je prima voorbereiden! De taartbodem kun je al enkele dagen van de voren maken. Zorg dat de vullingen een dag van te voren klaar zijn en dan hoef je op de dag zelf alleen nog maar de taart te vullen. Ik zou het niet aanraden om de taart in zijn geheel al een dag of langer van te voren te maken. De vocht van de vulling trekt dan in de bodem en de koekjes rand. De koekjes worden dan een beetje taai door het vocht dat er in trekt.

Stroopwafeltaart 3a

Stroopwafeltaart 2a
Stroopwafeltaart 4a

Ziet er heerlijk uit nietwaar? De taart is hier al verschillende keren gemaakt en iedereen is er dol op! Ook van iedereen die de taart vanuit het boekje al gemaakt heeft hoor ik alleen maar leuke dingen. Ik zou dus zeggen: bedenk snel een excuus zodat ook jij van deze stroopwafel taart kunt genieten!

Stroopwafeltaart 3a

Stroopwafel taart

Opslaan
Recept afdrukken

4.75 van 8 stemmen

Stroopwafel taart

Op zoek naar een verrukkelijk recept voor een eenvoudig te maken stroopwafel taart? Dan ben je hier aan het juiste adres voor een heerlijk recept!
Porties: 12 tot 14 personen (26 cm vorm)

Ingrediënten

Banketbakkersroom

  • 350 ml melk
  • 65 gram suiker
  • 16 gram vanillesuiker
  • 35 gram bloem
  • 3 eidooiers

Taart

  • 6 grote stroopwafels
  • 17 mini stroopwafels
  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 500 ml slagroom
  • 1 portie banketbakkersroom
  • karamelsaus

Instructies

Bereiding banketbakkersroom

  • In een kom roer je de bloem met de eidooiers tot een papje. Voeg eventueel een eetlepel melk toe om het tot een mooi papje te maken. Breng de melk aan de kook en voeg dit beetje bij beetje toe aan het eimengsel terwijl je goed blijft roeren.
  • Doe het mengsel terug in de pan en breng het aan de kook terwijl je blijft roeren. Laat het mengsel drie minuten zachtjes doorkoken voordat je de suiker toevoegt. Blijf roeren tot al het suiker is opgenomen. Zie je op dit punt toch nog veel klontjes in je room? Haal deze dan door een zeef voordat je verder gaat.
  • Giet de room op een schaal en dek deze af met plastic folie. Laat in de koelkast afkoelen voordat je het gaat gebruiken.

Bereiding taart

  • Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier. Snij van de kleine stroopwafeltjes een kwart af. Zet de grote stukjes rondom tegen de rand van de springvorm. Doe de kleine stukjes in een keukenmachine en voeg hier de 6 grote, in stukjes gesneden, stroopwafels aan toe. Vermaal de koeken tot fijne kruimels.
  • Smelt de boter en voeg de kruimels hier aan toe, roer goed door en stort in de springvorm. Verdeel over de bodem en druk goed aan, ook naar de randen zodat de stroopwafeltjes vast zitten. Het lijkt alsof je teveel boter hebt gebruikt voor de bodem. Dit is niet zo, dat komt door de karamel die ook gaat smelten door de warme boter. Zet de vorm in de koelkast totdat deze stevig is.
  • Wanneer de room en taartbodem volledig zijn afgekoeld haal je beide uit de koelkast. Schep 5 volle eetlepels banketbakkersroom in de vorm en verdeel dit over de bodem, zet dan terug in de koelkast.
  • Klop de slagroom stijf in een kom. Vul vast een spuitzak met stervormig spuitmondje (Wilton 1M) met slagroom en leg deze nog even in de koelkast. De banketbakkersroom en slagroom die nu overblijft roer je door elkaar, nu heb je Zwitserse room. Schep de room in de vorm en verdeel gelijkmatig in de vorm. De verhouding die ik altijd gebruik voor de zwitserse room is 1:1, gelijke delen dus. Als je hier iets van af wijkt maakt dit niet uit, maar probeer het in grote lijnen wel aan te houden.
  • Zorg dat de karamelsaus  op kamertemperatuur is. Giet deze over de room, genoeg voor een dun laagje saus. Verdeel gelijkmatig met de bolle kant van een lepel. Met de slagroom spuit je rondom kleine toefjes. Laat de taart in de koelkast staan tot je deze gaat serveren.

Tips

Extra tips voor het maken van de bodem

Door de karamel die smelt en weer stolt na afkoelen wordt de bodem harder dan je gewend bent bij taarten. Met een goed scherp (en heet) mes kom je hier prima doorheen. Om de bodem niet al te hard te maken kun je de koekkruimels iets groter laten. Dus meer brokjes dan hele fijne stukjes. Druk de bodem dan ook niet al te hard aan. Wel stevig genoeg dat het een samenhangend geheel wordt, maar niet zo hard dat hij te compact wordt.

Extra tips voor het maken van de vulling

Uit alle vragen en reacties die ik krijg merk ik dat de vulling van de taart nog wel eens voor problemen zorgt. Ik hoor regelmatig dat de vulling te dun is en dat daardoor geen mooie punten gesneden kunnen worden. De slagroom moet goed stijf zijn, als extra hulpmiddel kun je een zakje klopfix gebruiken. De banketbakkersroom moet ook goed stevig zijn. Wanneer je een schep uit de schaal haalt moet de rest van de room keurig op zijn plek blijven zitten. Hou je bij het maken van de banketbakkersroom goed aan het recept. Ik maak deze altijd een dag van te voren zodat er genoeg tijd is om hem op te laten stijven.

Zitten er nog wat klontjes in de room? Probeer deze er niet uit te halen door een garde of staafmixer (of gewoon heel hard roeren) te gebruiken. De room wordt hier weer dunner van en zal niet meer goed opstijven. Het beste is om de room gewoon te verwerken zoals in het recept staat. Dan zullen er ook nog wel klontjes verdwijnen en de weinige die er dan nog in zitten zul je niet meer zien/proeven.

Zet de taart als deze helemaal klaar is weer in de koeling zodat de vulling stevig blijft.

(Update: Inmiddels staat er een nóg makkelijker recept voor banketbakkersroom online. Deze kan niet mislukken en is lekker stevig!)

Bewaren

Deze taart kun je prima voorbereiden! De taartbodem kun je al enkele dagen van de voren maken. Zorg dat de vullingen een dag van te voren klaar zijn en dan hoef je op de dag zelf alleen nog maar de taart te vullen. Ik zou het niet aanraden om de taart in zijn geheel al een dag of langer van te voren te maken. De vocht van de vulling trekt dan in de bodem en de koekjes rand. De koekjes worden dan een beetje taai door het vocht dat er in trekt.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

191 reacties

  1. Myrthe schreef:

    Gefeliciteerd :D!!!! Wauw deze taart lijkt me echt super lekker!!

  2. Susann schreef:

    Happy Birthday. Looks amazing! Have seen a picture in the allerhandse as well an it made me curious. Enjoy the cake and the birthday!
    Susann

  3. Eslem schreef:

    Heerlijk! Ik zag hem inderdaad ook in de Allerhande staan. Ik vier volgend weekend mijn verjaardag….zal ik? 😀

    1. Aria schreef:

      Gemaakt! Zag er super uit! Maar de volgende dag…. Caramel van de taart, bleef niet goed liggen op de room. Hoe kan dit? Al eerder geprobeerd met een slof. Slof gevuld met caramel, op laten stijven toen room erop, ’s nachts liep alle caramel eruit. Wat doe ik fout?

      1. Laura's Bakery schreef:

        Wat vervelend zeg, dat heb ik nog nooit gehad! Was de karamel wel ver genoeg door gekarameliseerd?

        1. Aria schreef:

          Ja dat wel! Smaak was toppie!

  4. Maaike schreef:

    Happy Birthday! Hele fijne dag!

    De stroopwafeltaart ziet er echt heerlijk uit! Ben nog bezig met mijn ontbijt, maar ik krijg er nu al zin in! 🙂 Ik ga snel de Allerhande halen!

  5. Trudy schreef:

    Laura Gefeliciteerd,
    Dikke Kus!
    Leuk dat je in de Allerhande staat. Alweer een miijlpaal!
    Fijne dag vandaag,
    Cees en Trudy

  6. Kimberly schreef:

    Gefeliciteerd met je 23ste verjaardag. De stroopwafeltaart valt ook hier enorm in de smaak ook al is het hier wat moeilijker om de stroopwafels te vinden.

  7. Brenda schreef:

    (nogmaals) GEFELICITEERD!
    Deze taart is zeker lekker. Dit is ook de eerste taart die wij uit jouw boekje maakte. Vooral vriendlief was hier erg van gecharmeerd 🙂
    Fijne dag!

  8. Daniëlle schreef:

    Gefeliciteerd met je verjaardag…. Hij staat voor volgend weekend ook voor mijn verjaardag op de planning. Ben erg benieuwd..

  9. Anoeska schreef:

    Gefeliciteerd! Wat ziet die taart er heerlijk uit zeg, denk dat ik eventjes langs kom haha. Maak er nog een leuke dag van!

  10. Rensina Steursma schreef:

    Gefeliciteerd!
    De taart ziet er weer heerlijk uit, ondanks dat hij de eerste keer is mislukt. Ga ik hem zeker nog eens maken.
    Veel plezier vandaag!
    Groetjes Rensina

  11. Jiska schreef:

    Gefeliciteerd!
    Ik ga deze taart komend weekend proberen. Kan ik ook de karamelsaus gebruiken van jouw eigen recept? Ik vind de saus uit dat potje niet zo geweldig. Echt goede karamelsaus is moeilijk te vinden.

  12. Marjolein schreef:

    Hieperdepiep hoeraaaaa, gefeliiciteerd met je verjaardag !
    Ik heb deze taart pas geleden ook gemaakt, was denk ik iets fout gegaan…..de vulling was veel te dun, was net vla wat eruit liep toen ik de punten aansneed. Binnenkort nog maar eens proberen. Heb je in de Allerhande al zien staan, leuk hoor !

    1. sneksniltje schreef:

      Ben je zeker dat je echt banketbakkersroom (de zgn. crème patissière) gebruikte die ook in soesjes en eclairs als vulling gebruikt wordt. ? Of misschien heb je er tijdens het maken teveel melk bijgedaan ?
      Als ik banketbakkersroom maak is die nooit slap, maar stevig. Zeker als ie volledig afgekoeld is, kan die echt niet dun of lopende zijn. Misschien eens een ander recept voor banketbakkersroom gebruiken ? En de rest die niet nodig is voor de taart kun je als lekker dessertje bewaren 🙂 Heerlijk 🙂
      ’n vrolijk groetje,
      sneksniltje

  13. Ellen schreef:

    gefeliciteerd!!! en die taart…hmm ziet er echt heerlijk uit!! Ook maar een keer proberen 🙂

  14. Lise schreef:

    Gefeliciteerd! 🙂
    Die taart ziet er echt heerlijk uit, ik had hem al zien staan in je boekje, maar nog niet uitgeprobeerd. Dat ga ik zeker eens doen. 🙂

  15. josé schreef:

    gefeliciteerd met je 23 ste verjaardag ik zat net te kijken voor mijn eigen 50 ste verjaardag volgende week nou deze ga ik zeker ook maken ziet er erg lekker uit
    nog een gezellige verjaardag

  16. My Linh schreef:

    Gefeliciteerd met je verjaardag 😀 Met zo’n taart is dat natuurlijk een overheerlijk feestje 😉

  17. Sandra schreef:

    Van harte gefeliciteerd en nog een hele fijne dag toegewenst!
    De taart klinkt en ziet er heerlijk uit, die ga ik vast een keer maken!

  18. Janneke schreef:

    Hoi Laura,
    Van harte gefeliciteerd met je 23e verjaardag.
    Zal dit recept even opslaan, binnenkort ook maar eens proberen.
    Ik heb bij de H.ema ook wel eens de stroopwafelvlaai gehad, deze vond ik ook wel erg lekker, maar zelfgemaakt is (meestal) lekkerder.
    Fijne dag nog toegewenst.

  19. Kimberly schreef:

    Gefeliciteerd!! Ik heb je receptje in ieder geval opgeslagen, het ziet er zo lekker uit!

  20. Mireille schreef:

    Gefeliciteerd! Waarschijnlijk heb je dankzij alleen deze taart al een heerlijke dag. Ik zag dit recept volgens mij in een boekje van de Albert Heijn en het leek me meteen lekker. Jouw taart ziet er zeker goed gelukt uit, eetsmakelijk!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Mireille,
      Het is zeker een heerlijke taart. Het recept in het boekje van AH is ook van mij, die is gemaakt naar aanleiding van deze taart 🙂
      Liefs Laura

  21. Mama Krieltje schreef:

    Allereerst: Gefeliciteerd!
    Ten tweede: Ik moet nu dus een keukenmachine kopen. Want die taart, die moet ik echt maken 😉

  22. Henriette schreef:

    Als nog gefeliciteerd en wat een prachtige taart.

  23. Ingeborg schreef:

    Haha…laat ik nou een heel goed excuus hebben om deze taart te maken…we gaan vanavond bij vrienden eten, dus drie keer raden wat ik meeneem voor bij de koffie!

    1. Ingeborg schreef:

      Hij was heerlijk, voor herhaling vatbaar!

  24. Carla schreef:

    Prachtige en heerlijke taart! Gisteren gemaakt en smaakt verrukkelijk! Alleen.. de bodem is nogal hard geworden. Het aansnijden ging niet bepaalt soepel. Enig idee waar dat aan kan liggen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dan heb je waarschijnlijk de koeken heel fijn gemalen. De karamel smelt door de boter maar wordt later weer hard, met hele fijne kruimels krijg je een keiharde bodem. Het werkt beter als je grove kruimels koek gebruikt al blijft het een stevige bodem.
      Liefs, Laura

      1. Thea schreef:

        Ik heb hem 2 maal gemaakt deze week voor ons 40-jarig huwelijk met grove stukken en de bodem was ook niet te snijden plus en dat staat nergens vermeld je de karamelsaus/ stroop er pas op het laatste moment overheen kan doen anders heeft het het effect van dat de bakkersroom inzakt, bij mij twee maal gebeurt , zonde van het werk.

        1. Laura's Bakery schreef:

          Hoi Thea,
          wat leuk dat je er twee hebt gemaakt! Heb je wel een goed scherp mes gebruikt om de bodem aan te snijden? Het blijft natuurlijk altijd een stevigere bodem dan van andere taarten. Vreemd dat de karamelsaus de banketbakkersroom laat inzakken. Ik doe het er altijd van te voren op en heb dit nog nooit gehad. Kan het zijn dan je room misschien niet dik genoeg was?
          Liefs, Laura

  25. Tieneke schreef:

    Wat een heerlijk recept zeg! Ik heb de taart gisteren gemaakt voor vandaag. Omdat ik las dat het lastig is om de vulling dik genoeg te krijgen, heb ik banketbakkersroom van een mix gemaakt en dat gemengd met 250 gram mascarpone en 125 ml slagroom. Ik kreeg een heerlijk dikke room. Karamelsaus kon ik niet vinden, dus dat heb ik zelf gemaakt. Helaas ging deze een soort van reactie aan met de room en de room ging scheuren. Gelukkig kon ik dat met slagroomtoeven (weer met wat mascarpone erdoor) oplossen.
    Ik heb de stroomwafels trouwens niet gemalen, maar gewoon met een keukenmes in stukjes gehakt. Mijn bodem was niet te hard, ik denk omdat er nog wat lucht tussen de stukjes zat. Op een andere website las ik dat je kruimels niet te fijn mogen zijn, dus dat is een tip voor Carla.
    Nou Laura, bedankt voor je recept, ik ga hem zeker vaker maken.

    Tieneke

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk dat je lekker bent gaan testen met het recept! Klinkt heerlijk met mascarpone. En de stukjes niet te fijn maken werkt inderdaad goed, dan is hij beter aan te snijden.
      Liefs, Laura

    2. Marion schreef:

      Super lekker!!! Bedankt voor het duidelijke recept 🙂

  26. Jona schreef:

    Hoi Laura,
    Ik heb van het weekend deze heerlijke taart gemaakt, alleen…… Hij liep helemaal uit elkaar toen ik m aansneed….een beetje een kliederboel dus.
    Ik had het recept uit de allerhande en alles precies zo gedaan……wat kan er fout gegaan zijn???? De smaak was wel super!!!
    Groetjes Jona

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb je voor de vulling misschien teveel vocht gebruikt of is deze misschien niet lang genoeg opgesteven? Het kan ook zijn dat de slagroom niet stijf genoeg geklopt is geweest.
      Liefs, Laura

  27. Ingrid schreef:

    Hallo Laura
    Ben net met de stroopwafeltaart begonnen Maar…. De eieren en de bloem worden een klomp?
    Nog een keer geprobeerd maar ik blijf klontjes houden. Wat doe ik fout. Zou u mij kunnen helpen.
    Alvast heel vriendelijk dank. Ingrid Pieterse

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb je de bloem gezeefd? En goed roeren met een garde zodat klontjes geen kans krijgen.
      Liefs, Laura

  28. Elske schreef:

    Hee hallo!
    Voor mijn verjaardag dit weekend wilde ik je stroopwafel taart maken; hij ziet er overheerlijk uit en nog feestelijk ook!
    Ik had 1 vraagje, als ik hem vandaag maak, is ie morgen dan net zo lekker?
    Alvast bedankt!
    Groetjes,
    Elske

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, je kunt hem prima een dag van te voren maken!

  29. Wendy schreef:

    Hij staat in de koelkast, ben Heel benieuwd. De room was idd na afkoelen niet vloeibaar meer dus lastig een laag te maken. En ik heb het idee dat jouw taart veel hoger uitkomt dan de mijne. Morgen gaan we ‘m proeven. 😀

  30. Petra Renden schreef:

    Hoi,

    Ik wil jouw taart graag komend weekend maken . Kun je deze ook een dag van te voren maken of blijven d e stroopwafels dan niet goed?

    Groetjes petra

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Petra,
      Deze taart kun je best een dag van te voren maken. Dat heeft weinig effect op de stroopwafels.
      Liefs, Laura

  31. Nurcan schreef:

    Hallo Laura

    Het ziet er allemaal overheerlijk uit . Ik heb een vraag over je stroopwafeltaart .

    500 ml slagroom staat er bedoel je daarmee langhoudbaar slagroom ? zoja klop je die dan met klopfix . En er staat banketbakkersroom , bedoel je die in rode verpakking is bij dirk of a&h verkrijgbaar zijn ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Nurcan,
      Ik gebruik de bekertjes slagroom uit de koeling. Ik heb zelf geen klopfix gebruikt maar dat is voor de zekerheid wel handig. Voor de banketbakkersroom staat er een recept. Als je dit niet volgens recept wil doen kan je eventueel ook de mix van Dr. Oetker (die rode zakjes) gebruiken, gebruik dan een heel zakje.
      liefs, Laura

  32. Nurcan schreef:

    Dank je wel ik ga het zeker weten maken 🙂

  33. Conja schreef:

    Hoi Laura,
    Vrijdag wil ik mijn verloofde verrassen als hij naar Nederland komt, hij is dol op stroopwafels dus maak ik een stroopwafeltaart voor hem…
    Ik las in verschillende reacties, ook bij Brendakookt.nl dat de room vaak te dun is en bij het aansnijden valt de taart uiteen of het loopt als yoghurt… Nu ben ik bang dat het bij mij ook zo zal gaan. Maak jij de taart precies zoals deze beschrijving? Hoe stijf maak je de slagroom? Hoeveel slagroom doe je bij de banketbakkersroom?
    Dankjewel alvast voor je reactie en het recept 🙂
    Groetjes, Conja

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Conja,
      Wat leuk dat je je verloofde wilt verrassen met de stroopwafeltaart! Ik hoor inderdaad ook vaak dat de vulling te dun is, ik heb hier zelf nog nooit last van gehad. Ik maak de banketbakkersroom volgens het recept en deze is dan echt dik zodra hij is afgekoeld. Je kunt ook op save spelen en gaan voor een zakje mix voor banketbakkersroom van Dr. Oetker. Slagroom klop ik stijf, kun je eventueel ook nog klopfix doorheen doen voor de zekerheid. Banketbakkersroom en slagroom in gelijke delen aan elkaar toevoegen.
      Zo moet het gaan lukken!
      Liefs, Laura

      1. Conja schreef:

        De taart was HEERLIJK, mijn verloofde vond het geweldig en iedereen smulde ervan. Het enige was dat er klontjes in de banketbakkersroom zaten (maar de smaak was er niet minder om). Hoe voorkom ik die klontjes de volgende keer? Ook was de room (misschien hierdoor) dun en heb ik er extra nog een klein papje met bloem aan toegevoegd.. Dit verhielp het snel.
        Heel erg bedankt voor het lekkere recept en je snelle reactie. Het was een succes!

        1. Laura's Bakery schreef:

          Dan is de bloem niet helemaal goed opgenomen. Boven de kom zeven wil ook nog wel eens helpen.

  34. Ilona schreef:

    Begin deze maand deze taart gemaakt voor m’n verjaardag en hij viel zo in de smaak dat ik er nog 1 heb moeten bijmaken voor de visite die de volgende dag nog kwam! Ik heb alleen Rudolph z’n bereiding voor banketbakkersroom gevolgd omdat ik klontjes kreeg toen ik de room via bovenstaande manier maakte. Maar hij is heerlijk!

  35. Jitty schreef:

    Hallo Laura,

    Wat ziet de stroopwafeltaart er heerlijk uit!
    Ik ga hem a.s. zaterdag maken. Dan hebben we een high tea met vriendinnen.
    Wat ik me nog wel afvraag; als ik de slagroom ga kloppen, moet daar die 65 gr suiker dan door? of geen suiker door de slagroom? En hoeveel slagroom moet er in de spuitzak en hoeveel moet je mengen met de banketroom?
    Ik hoor het graag van je!

    Groetjes Jitty

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Jitty,
      Wat leuk dat je de taart gaat maken, hij zal zeker in de smaak vallen.
      De 65 gram suiker is voor de banketbakkersroom. Slagroom volgens de bereiding op het bekertje kloppen. Dat is 2 eetlepels suiker op 250 ml slagroom, 4 el in dit geval dus. Eventueel kun je ook nog wat klopfix gebruiken. Om Zwitserse room te maken heb je een 1:1 verhouding van banketbakkersroom en slagroom nodig. je kunt dit aanhouden en de overgebleven slagroom in een spuitzak doen. Ik vul meestal gewoon de spuitzak als eerst met een paar flinke scheppen, kwestie van inschatten hoeveel je ongeveer nodig hebt voor de toeven rondom. De rest meng ik dan met de overgebleven banketbakkersroom.
      Veel bakplezier!
      Liefs, Laura

      1. Jitty schreef:

        Helemaal duidelijk Laura!

        Bedankt! Ik laat je nog wel even weten hoe hij in de smaak valt. (ookal heb ik hier absoluut mijn twijfels niet over want het water loopt me nu al in de mond hihihi)

        Groetjes Jitty

  36. Jet schreef:

    Hallo laura,
    Jouw taart lijkt me echt verrukkulluk! Ik ga m zeker een keertje maken!
    Mag ik weten waar de leuke mintgroene taartschaal van is, ik ben er al
    een tijdje naar op zoek, alvast bedankt!
    Groetjes Jet

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Jet,
      De taartschaal komt bij http://www.sweettableshop.com vandaan, ze hebben ze in heel veel kleuren en maten!
      Liefs, Laura

  37. Caroline schreef:

    Hi Laura,

    Ik heb de taart vanmiddag gemaakt naar het recept zoals deze in Allerhande stond maar volgende keer volg ik jouw beschrijving op deze site. Jij hebt er tips bij vermeld die niet in Allerhande staan maar wel reuze handig zijn! Zoals de eetlepel melk bij het bloem/ei mengsel. Ik kreeg inderdaad een nogal klonterig geheel en ben aardig in de weer geweest om dit egaal te krijgen.
    Hoewel ik bij de reacties vaker tegenkwam dat de banketbakkersroom te dun was, heb ik juist het idee dat het bij mij wat te dik was.
    Ik had de banketbakkersroom ook niet afgedekt met folie (beginnersfout van mij vrees ik) waardoor er een ‘vel’ was ontstaan.
    Anyway, ik vind jouw beschrijving een stuk handiger! En oefening baart kunst natuurlijk 🙂

    Morgen vieren we mijn zoontjes verjaardag, ik ben benieuwd wat de visite ervan vindt!

    Groetjes,
    Caroline

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hi Caroline,
      Het klopt dat de beschrijving in de Allerhande wat korter is. Ik had hen wel de hele tekst zoals hier toegestuurd maar ze hebben natuurlijk maar beperkte ruimte. Fijn om te horen dus dat het met de tips van hier wel gelukt is! Gefeliciteerd met je zoontje en een gezellige verjaardag morgen. En geniet van de taart uiteraard!
      Liefs, Laura

  38. Steffi schreef:

    Ik heb deze taart gemaakt met mijn vader! Hij ziet er in ieder geval erg goed uit, morgen proeven 🙂

  39. Diana schreef:

    Ook ik heb deze taart (van het weekend) gemaakt en tot drie keer toe mislukte de banketbakkersroom. Het werd steeds erg klonterig en dit kreeg ik ook niet weg. De vierde keer (het moest en zou lukken…) is het redelijk gelukt door de melk er super voorzichtig bij te doen (al bleven er nog steeds wat klontjes inzitten) Wat ik mij afvraag is of als je de melk bij het eimengsel doet, je dit met de mixer roert of dat je dit beter met een (pol)lepel kunt doen.
    Groetjes Diana

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik gebruik zelf een garde. Morgen verschijnt het recept coor banketbakkersroom online, misschien staat daar nog een handige tip bij voor je 🙂
      liefs, Laura

  40. Carolien schreef:

    Mijn taart staat in de koeling 🙂 ik kan alleen nérgens caramelsaus vinden :'(?
    Kreeg ook klontjes in mijn prefab banketbakkersoom, knap hè? Nog een vraagje; de bodem van grovere koekstukjes blijft natuurlijk vrij grof dus koekjes aan de rand blijven dan niet goed er in vaststaan? En ondanks een zakje kloffie en de kant en klare banketbakkersoom lijkt de vulling niet zo stevig als op de foto. Al met al ben ik zeer tevreden met mijn eerste poging 🙂 morgen proeven! Gr

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Carolien,
      Karamelsaus is er van het merk Dr. Oetker bij de wat grotere supermarkten. De koekjes aan de zijkant moet je een beetje vastduwen met de bodem, in de koelkast komt dit beter vast te zitten. Misschien dat ze nog iets te grof waren? Als je een zakje banketbakkersroom en slagroom met klopfix hebt gebruikt moet hij goed zijn hoor, in de koelkast wordt de vulling ook nog wat steviger. Banketbakkersroom vanuit een zakje moet altijd een beetje indikken. Komt vast goed als je morgen gaat proeven!
      Liefs, Laura

  41. Carolien schreef:

    ‘Kloffie’ is dus klopfix (autocorrectie grrrrrr)

  42. Abie spoelstra schreef:

    Hallo.
    Ik heb ook de stroopwafeltaart gemaakt.
    Omdat ik een wat kleinere taart wilde maken heb in de hoeveelheden aangepast.
    Helaas was de vulling wat aan de zachte kant, maar de smaak was heerlijk.
    Volgende keer maar de grote taart maken!
    Blijf je recepten graag volgen.
    Groetjes Abie.

  43. Marina Riemslag schreef:

    Goedemiddag,
    Ik heb even een vraagje: is het niet nog lekkerder als je zelf caramelsaus maakt? 🙂
    Groetjes Marina

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is zeker lekker! Er staat nog geen recept van online, maar zodra ik het gemaakt heb zul je het hier vinden 🙂

  44. Marina Riemslag schreef:

    Hallo Laura,
    Ik ga hem dus met zelfgemaakte caramelsaus maken.
    Heb alleen nog een vraag: Kun je deze taart de dag van tevoren maken en dan op de dag zelf de slagroom opspuiten?
    Groetjes Marina

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat kan prima! Sommigen maken de vulling al maar vullen hem pas op de dag zelf. Zo ben je er 100% zeker van dat de koekjes langs de rand krokant zijn.

  45. Anne schreef:

    Hallo,

    Ik wilde deze taart morgen ook gaan maken.
    Nu heb ik wel een vraagje over de grootte van de springvorm.
    Op de site van allerhande staat dat er een springvorm van 24 cm gebruikt moet worden, maar hier zie ik staan dat er een springvorm van 26 cm nodig is.

    Wat kan ik het beste doen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Anne,

      Beide kan, maar ik vind de 26cm prettiger werken omdat de vulling dan niet te hoog wordt.

      Liefs, Laura

  46. Janneke schreef:

    Hoi Laura,

    Ik heb deze taart ook geprobeerd te maken. Zag er heerlijk uit, net als op jouw foto, het probleem was alleen dat de bodem zo hard geworden was, dat de taart werkelijk niet aan te snijden was. Gevolg, hele taart weg kunnen gooien… Wat kan er mis gegaan zijn?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat zonde dat de bodem zo hard geworden is. Nu is deze bodem sowieso wel wat harder. Dit komt door de karamel die smelt voor de bodem en vervolgens weer stolt. Wat helpt is de koeken niet te fijn malen en de bodem niet te hard aan te duwen. Daarnaast werkt het het best om de taart met een goed heet mes aan te snijden, dan ga je ook makkelijker door de bodem heen.

      1. Janneke schreef:

        Oké, ik had de koeken behoorlijk fijn gemaakt, omdat in het recept stond dat het tot fijne kruimels gemaakt moest worden. Ook had ik zoals in het recept stond, de bodem flink aan gedrukt. De volgende keer dus wat flinkere stukken koek gebruiken en niet echt aanduwen.

  47. Desiree schreef:

    Lekker van smaak, maar helaas stortte hij in elkaar bij aansnijden.

    1. Laura's Bakery schreef:

      He wat jammer zeg! is de vulling misschien niet stevig genoeg geweest?

      1. Desiree schreef:

        Misschien iets slagroomversteviger door? Maar de volgende keer ga ik wat anders proberen te maken. Je hebt zoveeeel heerlijke recepten geplaatst.

  48. Lotte schreef:

    deze ga ik maken voor mijn verjaardag dit weekend. word alleen beetje bang van de reacties dat het instort bij het aansnijden. maar laten we hopen dat het lukt.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Probeer eventueel wat klopfix door de slagroom. En belangrijk is dat de banketbakkersroom goed stijf is. Kun je het best een dag van te voren maken. zal binnenkort eens met een makkelijker recept voor banketbakkersroom aan de slag gaan, volgens mij veroorzaakt deze meestal de problemen van inzakken namelijk.

      1. Lotte schreef:

        dankje voor je reactie. net maar even de banketbakkersroom gemaakt ging niet helemaal geweldig maar ik hoop dat het wat wordt. zaten veel klontjes in uit eindelijk dus maar even door de zeef gehaald. hoop dat het wat wordt zodat ik morgen de taart kan maken 🙂

        1. Laura's Bakery schreef:

          Spannend, ik ben heel benieuwd! Ik hoop dat je een perfecte banketbakkersroom hebt morgen 🙂

          1. Lotte schreef:

            toen ik de volgende dag te taart ging maken had ik helaas te weinig banketbakkersroom dus moest ik tussendoor nieuwe maken. De slagroom was echt goed stevig en voor mijn gevoel was de banketbakkers room ook stevig( had 3 uur gestaan) maar helaas toen ik het ging mixen werd het helemaal slap heb er zelfs nog klopfix door gedaan hielp helaas niet. dus tijdens het snijden zakte het in en zag het er helaas niet zo uit als op de foto maar het kon erger. hij was uiteindelijk wel lekker en gelukkig vond de visite het ook lekker.
            p.s. allemaal leuke bakvormpjes en stempels gekregen voor mijn verjaardag dus ik weet wat me te doen staat.

          2. Laura's Bakery schreef:

            Hoi Lotte,
            Heb je de banketbakkersroom en slagroom met een mixer door elkaar gemixt? Dat kan ook verklaren waarom het minder stevig is geworden. Je kunt het namelijk beter rustig door elkaar heen spatelen. Het zou ook kunnen dat je tweede portie banketbakkersroom toch nog niet stevig genoeg was en langer had moeten staat.
            Je hebt leuke cadeautjes gehad! Genoeg te bakken dus voor jou 😉
            Liefs, Laura

  49. Anja schreef:

    Zojuist deze heerlijke taart gemaakt en geproefd!!! Heerlijk. ik had een vorm van 20 cm gebruikt. Voor de rest had ik het recept gevolgd. Ik kon niet zeggen dat ik “vulling” overhad. De banketbakkersroom was mooi stevig. Alleen samen met de slagroom was het wat week geworden. Ik had ongeveer de helft banketbakkersroom en de helft slagroom gebruikt. Na aansnijden liep de vulling eruit. Jammer. Volgende keer maar klopfix gebruiken of heeft iemand een idee waar het mis ging?
    Maar de smaak… Heerlijk.

    1. Laura's Bakery schreef:

      fijn dat je hem zo lekker vond! Geen idee waar het aan gelegen kan hebben, misschien iets te stevig/hard geroerd bij het samenvoegen van de banketbakkersroom en slagroom? Klopfix wil waarschijnlijk ook wel helpen!

      1. Anja schreef:

        Ik heb idd flink geroerd omdat de banketbakkersroom erg stevig was. Volgende keer let ik hier op! Bedankt voor de reaktie

  50. Thea schreef:

    Kan ik de taart bodem 5 dagen van tevoren maken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als het lukt zou ik hem korter van tevoren maken. Lukt dat niet, dan kan het wel maar verpak hem dan goed en bewaar op een donkere en droge plek.

  51. Lisa schreef:

    Ik kon in de supermarkt nergens karamelsaus vinden. Kan ik dit ook zelf maken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Lisa,
      Ik heb nog geen recept voor karamelsaus online staan. Maar je kunt het wel prima zelf maken. Via google vind je verschillende recepten.
      Liefs, Laura

    2. Marleen schreef:

      Blikje gecondenseerde melk in (grote) pan met water koken, ongeveer 2,5 uur. Blikje laten afkoelen en voorlopig met rust laten, totdat hij volledig is afgekoeld. En voila, een heerlijke romige caramelsaus. Lijkt op Bebogena, maar dan nog lekkerder!

  52. Melissa schreef:

    Hoi,

    Hoe lang moet de taart in de koelkast?

    Groetjes,

    Melissa

    1. Laura's Bakery schreef:

      tot de bodem is afgekoeld. En met de vulling ongeveer een uurtje zodat de vulling stevig is.

  53. Maxime schreef:

    Hoi laura,
    Ik heb deze taart al enkele keren gemaakt, omdat hij zeer goed in de smaak valt! Alleen er zijn 2 dingen waarin bij mij wat verbetering kunnen, die er bij jou wel goed uitzien. Namelijk het aansnijden van de taart gaat heel lastig, heb je hier misschien een tip voor? Ik wil hem aankomende week weer maken voor een verjaardag, en dan is het wel handig als het er netjes uitziet 🙂
    En over de karamel, ik gebruik daarvoor dulce de leche, alleen ziet dit er nooit netjes en glad uit. Heb je ook nog een tip hoe ik dat netter kan krijgen?
    Alvast bedankt!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Leuk om te horen dat je deze taart al vaker gemaakt hebt! De bodem is inderdaad behoorlijk stevig. Ik gebruik een groot scherp mes waarmee ik de taart aansijdt, eigenlijk een vleesmes. Ik maak geen snijbeweging maar druk als het ware door de bodem heen, ik hoop dat dit logisch klinkt 😉
      Dulce de leche is eigenlijk te dik om mooi glad te maken, daar kun je echt beter een karamelsaus voor gebruiken. Ik heb hier helaas nog geen recept voor online staan, maar Dr. Oetker verkoopt flessen karamelsaus. Zelf haal ik ze bij Makro.

      Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt!

      1. Maxime schreef:

        Heel erg bedankt nog voor de tips!

  54. Marina schreef:

    Goedemorgen Laura, ook ik ben groot fan van deze taart en heb hem dus al een paar keer gemaakt. Nu moest ik hem vandaag voor iemand maken en ja hoor dan gaat het mis 🙁 Dit keer had ik de makkelijke room gemaakt en volgens mij was deze goed. Gisteravond om 11 uur de room in de taart gedaan en de zelfgemaakte Caramel erover gedaan. Vanochtend was de Caramel met de bovenlaag van de room vloeibaar geworden…enig idee wat er is fout gegaan? En hoeveel ml. Caramel gebruik je? Hoop dat jij weet wat er is gebeurd! Groetjes Marina

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Marina,
      Wat vervelend dat het verkeerd gegaan is zeg. Jouw bereidingswijze klinkt gewoon goed, daar zou het in principe niet mis mee moeten gaan. Zou het kunnen dat de slagroom voor de zwitserse room niet helemaal goed stijf was waardoor het te vochtig is geworden? Ik gebruikt meestal een paar eetlepels karamel trouwens.

  55. Marina schreef:

    Hallo Laura , ik heb mijn fout al ontdekt. De manier met custard wordt zo stijf dat je de slagroom er haast niet doorheen krijgt (glad) dus ik heb eerst met een garde en daarna met de mixer geprobeerd het glad te krijgen. Met de mixer lukte het wel, maar dat wordt dus later zacht. Geloof dat ik het toch liever op de “moeilijke” manier doe. Gr. Marina

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Marina,
      Als je slagroom te veel/vaak mixt wordt het slap inderdaad. Je kan er bij de makkelijke room ook voor kiezen deze wat minder ver in te laten koken, dan wordt die iets minder stevig.

  56. Nicoline schreef:

    Kun je voor deze taart ook het blikje gecondenseerde melk van Friesche Vlag gebruiken voor de karamel?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, voor deze taart is die karamel eigenlijk te dik. Of je zou hem alleen op de bodem moeten smeren, dat is wel te verwerken maar het zal iets anders smaken.

  57. Anna schreef:

    Kan deze banketbakkersroom mee gebakken worden in de oven?

    1. Laura's Bakery schreef:

      In deze taart moet de banketbakkersroom niet meegebakken worden.

  58. janneke schreef:

    hallo,

    vraagje, kun je deze taart denk je ook in gebakjes maken? dat deze in een muffinvorm kunnen?
    dat had ik mezelf zo bedacht, zal de verhouding dan hetzelfde zijn?
    misschien dat iemand mee kan denken.
    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt ze dan beter in kookringen maken, ik denk dat je ze moeilijk uit een muffinvorm kan verwijderen. Hoeveel kleine taartjes er uit kan halen hangt helemaal af van de grootte van de vormpjes die je gebruikt. Wel een heel erg leuk idee! 🙂

  59. janneke schreef:

    Ja, dat is inderdaad ook een idee. Nadeel je moet veel kookringen hebben en je moet die berekening maken van de grote en hoeveel gram per gebakje, daarnaast lees ik dat je het dezelfde dag moet vullen. Hoelang moet het dan in zo’n kookring blijven…. Lastig, maar zeker de moeite waard, ik ga het proberen! Groetjes

  60. Grietje schreef:

    Een tijd terug had ik hem gemaakt. De smaak was heerlijk, maar de room was veel te dun gebleven. Daardoor was het helemaal uitgelopen. En de bodem was veel te hard geworden.
    Nu heb ik hem toch weer een keer gemaakt. Maar nu heb ik de bodem gemaakt met stroopwafelrandjes en boter. De stroopwafelrandjes kun je op de markt kopen bij een stroopwafelkraam. Omdat daar natuurlijk geen karamel in zit heb ik op de bodem ook een dun laagje karamelsaus gedaan.
    Om er zeker van te zijn dat de room nu wel stevig zou zijn heb ik een zakje banketbakkersroom van dr. oetker gebruikt. Dit heb ik klaargemaakt met slagroom en water.
    Hij was nu helemaal perfect en weer erg lekker!!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat goed dat hij nu gelukt is! juist doordat er geen karamel in de bodem zit is hij goed aan te snijden. Heb je het recept voor makkelijke banketbakkersroom al eens gezien? Die is ook perfect voor deze taart: http://www.laurasbakery.nl/makkelijke-banketbakkersroom-die-niet-kan-mislukken/

  61. Linda schreef:

    Hoi Laura, kan je deze taart een dag van te voren maken? Ga hem van de week maken. Door de slagroom lijkt me dit niet verstandig, maar misschien weet jij of het eventueel wel kan. Groetjes Linda

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hi Linda, je kunt de bodem van te voren maken en dan op de dag zelf de vullingen (al kan je de banketbakkersroom natuurlijk ook al van tevoren maken, alleen nog niet in de taart dus 😉 )

      1. Linda schreef:

        Okey, bedankt voor het antwoord Laura. Ik heb gisteren in een paar supermarkten gezocht naar karamelsaus, maar heb dit niet kunnen vinden. Nu chocoladesaus meegenomen. Ben benieuwd hoe het gaat smaken 😉

  62. Ismael schreef:

    Kan je voor de bodem niet beter stroopwafelkruimels gebruiken die ze op de markt verkopen? Je weet wel van die puntzakjes. Daarin zit bijna geen stroop en juist dat stroop zorgt ervoor dat de bodem te hard wordt toch?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is ook zeker een goed alternatief!

  63. Roos schreef:

    Hoi Laura,

    Ik zou graag een kleinere stroopwafeltaart willen maken, Éen in een vorm van 20 cm. Kan ik dan de ingrediënten delen door twee of gaat dat niet lukken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, je kunt dat dan niet door 2 delen. Dan heb je echt te weinig, dit is namelijk voor een vorm van 24 cm. ik zou eerder 3/4 van het recept gebruiken. ik denk dat je dan redelijk goed uitkomt.

  64. Mathilde schreef:

    Alle ingrediënten in huis voor de stroopwafeltaart.
    Karamelsaus, klopfix, slagroom en kant en klare banketbakkersroom in spuitzak (te koop bij de Jumbo). Ik doe er op het laatst ook wat nougatine overheen. Lijkt me lekker! Hoor er velen over een harde bodem. Ik ben van plan om voor de bodem koekkruimels te gebruiken (met boter). Daar zit geen stroop/karamel tussen, dus heb ik dan dat probleem niet? Laat weten hoe en of ‘ie gelukt is. Ga ‘m morgen maken! Zin in!

    1. Laura's Bakery schreef:

      moet koekkruimels wordt hij inderdaad niet zo hard als wanneer je stroopwafels gebruikt. Veel plezier met maken!

  65. jynthe schreef:

    Haai,
    ik sta op het punt om naar de albert heijn te gaan om de ingredienten te kopen alleen
    ik zag op de site van de AH dat je karamelsaus daar niet kan kopen.
    daarom is mijn vraag: Waar heb jij het gekocht??

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb het bij de groothandel gekocht, maar bij AH heb ik het ook vaak gezien. Ik geloof dat Jumbo het ook heeft.

  66. jo schreef:

    Nou niet aan te raden om de bodem met stroopwafel te maken. Er was niet door heen te komen. Beter is geeoon met bastogne. De taart ount was nu niet op te dienen. Erg zonde van al die moeite.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Jo,
      In het artikel staan meerdere tips voor een bodem die niet keihard is. Je kunt zelfs nog stroopwafelkruimels gebruiken, zonder stroop dus. Bastogne vind ik persoonlijk niet passen bij een stroopwafeltaart 😉

  67. Avondroos schreef:

    Dit taart is bij ons een groot succes. Bedankt voor het recept. Alleen snap ik één ding niet. Elke keer als ik de karamelsaus over de room heet giet onstaan er kleine scheurtjes in de room laag. De taart wordt er niet minder lekker van maar ziet er niet echt nooit uit. Weet jij misschien waardoor dit komt.

    1. Avondroos schreef:

      ?

      1. Nienke schreef:

        Ik heb de taart ook gemaakt en bij mij gebeurde dat ook. Scheurtjes in de bovenkant. Caramelsaus vd jumbo. Het zag er niet meer zo mooi uit. Dus ik heb extra stroopwafels in stukjes gesneden en over de bovenkant gestrooid. Mijn bodem was ook te hard. Volgende keer grotere stukken proberen. Ik moet wel…. Iedereen vond hem zooo lekker.

    2. Laura's Bakery schreef:

      Is de saus misschien wat warm? Wat gek zeg, dat heb ik nog niet eerder gehoord of gezien.

  68. Marianne schreef:

    Ik heb deze taart snel favoriet gezet en ga hem volgende maand maken als ik jarig ben. Ik vraag me alleen af of ik ook op een andere manier karamelsaus kan maken. Ik doe het vaak zo: een blikje gecondenseerde melk een paar uur laten koken en laten afkoelen en je hebt een heerlijke goudbruine karamelsaus.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb hier een recept voor snelle karamel: http://www.laurasbakery.nl/snel-en-eenvoudig-karamel-maken/
      Veel plezier alvast met het maken van de taart!

  69. Elly schreef:

    De banketbakkersroom is goed gelukt maar is niet heel zoet. Gaat er Door de slagroom geen suiker?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Door de slagroom kun je 2 eetlepels suiker kloppen

  70. Willeke schreef:

    Ik heb deze taart van de week gemaakt, maar het was helaas een mislukking… Alles was prima gelukt, zelfs verse karamelsaus gemaakt. Maar toen ik de makkelijke banketbakkersroom, die een nacht in de koelkast had gestaan, wilde mengen met de slagroom lukte dat voor geen meter en werd het een grote klontenboel. Hoe doe ik dit in het vervolg (als ik ooit weer moed heb om ‘m opnieuw te maken;-)?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt de banketbakkersroom beter eerst los even doorkloppen, het klinkt alsof deze te stevig is geweest. Ik laat hem nooit een nacht in de koelkast waardoor hij nog zacht en romig is, dan mengt hij heel makkelijk met de opgeklopte slagroom.

      1. Willeke schreef:

        Maar stel dat je de banketbakkersroom een dag van tevoren hebt gemaakt, kun je ‘m dan gewoon buiten de koelkast laten staan?
        Of beter alles op dezelfde dag maken?

        1. Laura's Bakery schreef:

          Je kunt het wel in de koelkast bewaren (dat moet ook), maar voordat je het met de slagroom mengt kun je het best een beetje op kamertemperatuur laten komen en even goed doorroeren zodat het een zacht mengsel wordt zonder klonten. Het makkelijkst is om het gewoon tegelijk te maken 🙂

  71. Astrid schreef:

    Hartelijk gefeliciteerd, op zeker ga ik deze een keer maken

  72. Ilse schreef:

    Hallo laura,
    Ik wil deze taart maken voor een verloren weddenschap en feestje :).
    Alleen vroeg ik me af; zal ik de taart een dag van tevoren maken of op de ochtend van het feest? Of kan ik bepaalde dingen al eerder maken, om op de dag zelf de taart te vullen? En wordt de banketbakkersroom dan niet te stijf? En kan ik dan als voorbereiding de Zwitserse room maken en daarna de nacht in de koelkast laten? Afgedekt?

    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je zou de bodem al een dag van tevoren kunnen maken en de vullingen eventueel ook. Dan hoef je hem op de dag zelf alleen nog maar in elkaar te zetten. (maak dan wel alvast de Zwitserse room)

  73. aranka poland schreef:

    De caramelsaus is uit de handel gehaald… welk alternatief gebruik je nu ?

    1. Laura schreef:

      Oh, dat wist ik nog niet. Ben nog niet op zoek geweest naar een alternatief.

  74. Suzanne schreef:

    Met veel enthousiasme begon ik gisteren aan de ingrediënten voor de stroopwafeltaart voor mijn jarige man. Nog nooit eerder karamelsaus gemaakt maar het ging van een leien dakje! Heerlijk! Ook de banketbakkersroom lukte goed. Deze maakte ik gisteravond om hem een nacht in de koelkast te kunnen laten staan. Vanmiddag de slagroom, met klopfix geklopt en gemixt met de room. Tot zover geen problemen. De karamelsaus over de taart draperen ging al minder soepel, want ja, hoe loopt dat prachtig geleidelijk uit? Even warm gemaakt in het glazen flesje met warm water en daarna met de bolle kant van een lepel verspreid. Dat was m’n eerste baalmomentje, door de warmte ging de karamel zich wat vermengen met de Zwitserse room en dat zag er wat rommelig uit. Daarna de toefjes erop gedaan en snel weer de koelkast in. Helaas waren zowel de toefjes als de vulling een drama. Bij het aansnijden bleek de taart niet steviger dan een koeienvlaai. Dramatisch effect voor een taart waar ik zoveel tijd in had gestoken. Verschrikkelijk jammer. Een pleister op de wond was het feit dat toch iedereen de ‘drap’ wilde proeven en het heerlijk vond.
    Wat kan er mis zijn gegaan?

    1. Laura schreef:

      Het kan zijn dat je de banketbakkersroom en slagroom te lang door elkaar hebt gemixt, dan wordt de vulling dunner. Wat betreft karamelsaus durf ik je niet te zeggen aangezien ik niet weet welk recept je hebt gebruikt. Klinkt in ieder geval alsof deze te dik is geweest, wellicht te lang doorgekookt?

  75. Petra schreef:

    Hi, welk recept voor banketbakkersroom raad je aan als je mag kiezen? Onafhankeljk van de moeilijkheidsgraad of duur? Voor dit recept specifiek, en bijv als taartvulling van ‘gewone’ laagjes taart?

    1. Laura schreef:

      Het normale recept vind ik het lekkerst, maar met de makkelijke banketbakkersroom is het eenvoudiger om een stevige room te maken wat fijn is als vulling in taarten.

  76. Yoloboy schreef:

    Echt heel erg lekker heb er zelf nog wat meer stroopwafel bij toegevoegd?

  77. Yoloboy schreef:

    Ik zo er ook nog wat ? bij doen dan word de taart vast en zeker lekkerder

  78. Ruben schreef:

    Ik heb de taart gemaakt met een vriendin, maar hij steef niet op! Het was meer vla met karamelsaus in een koekbodem XD
    Wat is er mis gegaan? het was niet warm en hij heeft heeel lang in de koelkast gestaan

    1. Laura schreef:

      Was de vulling wel goed stevig? Want die moet al stevig zijn voordat je de taart vult. Het is niet zo dat hij in de koelkast veel steviger wordt.

  79. Baukje schreef:

    hoi,
    bij mij komen er allemaal klontjes in de zwitserse room hoe kan ik dit veranderen of de volgende keer voorkomen?
    Groetjes Baukje

    1. Laura schreef:

      Dan hebben er waarschijnlijk klontjes in je banketbakkersroom gezeten. Sowieso helpt het om de banketbakkersroom eerst even door te roeren voordat je de slagroom toevoegt.

  80. Jan schreef:

    Deze taart is erg lekker alleen haast niet te snijden door de stroopwafelbodem.
    Ik ga daarom de volgende keer de bodem anders maken. Ik denk dat verkruimelde wafelkoeken met gesmolten boter misschien een goede vervanger is.
    In het recept staat geen slagroomversteviger of gelatine vermeld, ik raad dit wel aan want al heb je de room en slagroom stijf geklopt als een taart op kamertemperatuur komt blijft het allemaal niet zo stevig. En je wil natuurlijk ook dat het er mooi uit ziet.

  81. Désirée schreef:

    Hallo Laura!

    Ik vind je recepten heel goed! Bedankt om ze te delen 🙂
    Ik wil deze taart proberen, ik heb nog mini stroopwafels maar die zijn zacht geworden in de tupperware doos 🙁 kan ik deze toch gebruiken? Of beter een nieuwe pak kopen?

    Alvast bedankt

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zou voor de zekerheid nieuwe kopen, zonde als het achteraf toch niet lukt 😉

  82. Tess schreef:

    Hallo Laura,
    Zou je voor de banketbakkersroom ook de banketbakkersroom mix van de Dr.Oetker (140 gram) kunnen gebruiken? Zo ja, hoeveel moet ik er dan in doen dus dan bedoel ik het hele zakje of meer of minder?
    Alvast bedankt.

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan, ik denk dat je dan wel iets meer dan een zakje nodig hebt.

  83. Hanke schreef:

    Oud recept , maar ik ga deze maken. Ik mak de bodem met stroopwafelkruimels zonder stroop. Is het dan lekker om daar wat caramelsaus doorheen te doen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat is niet per se nodig hoor (maar het kan natuurlijk wel)

      1. Hanke schreef:

        Was best een goed idee, heerlijk! De bakkersroom was alleen te vast en korrelig. Ik heb hem overigens gezeefd, maar komt dat doordat die iets te lang op het vuur stond ?

        1. Laura Kieft schreef:

          Dat is zonder verdere info lastig te zeggen, kan inderdaad zijn dat hij te lang heeft doorgekookt.

  84. Charlotte Depoorter schreef:

    hoi!

    Ik heb een vraag rond de slagroom… Moet die gezoet worden met suiker terwijl je ze opklopt?

    1. Laura Kieft schreef:

      In dit geval niet omdat je het mengt met banketbakkersroom en karamel toevoegt.

  85. Liesbeth schreef:

    Van dit heerlijke recept zou ik graag petit fours willen maken. Heb je hier ideeën voor? Zou dan dezelfde ingrediënten willen behouden.

    1. Laura Kieft schreef:

      Misschien een plaatcake bakken zodat je blokjes kunt snijden 🙂

  86. Doortje schreef:

    Hallo.
    Moet ik ook suiker toevoegen bij het klaarmaken van de slagroom?
    En als ik alles voorbereid kan ik de taart dan s’ochtends tegen 8.00 uur gereed en compleet maken , in de koelkast zetten, en dat het dan tegen 12.00 uur wordt aangesneden?
    Bedankt

  87. Heidi schreef:

    Ik snap er niks van ik had stevige slagroom en banketbakkersroom toch is het heel dun en smelte alles. Heb de banketbakkersroom en opgeklopte slagroom een nacht in de koelkast laten liggen.
    Wat kon ik anders doen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb je het heel voorzichtig gemengd dmv spatelen? Stijf geslagen slagroom blijft trouwens niet altijd lang stevig..

  88. Heidi schreef:

    Ehm de banketbakkersroom en slagroom redelijk voorzichtig gemengd. Heb ook klopfix gebruikt.hoelang moet je de slagroom kloppen?moet ik het er gelijk op spuiten? Banketbakkersroom is wel gelukt

      1. Laura's Bakery schreef:

        Hi Heidi, bedankt voor de reminder 😉 We hebben je reactie over het hoofd gezien. Ik weet helaas niet uit mijn hoofd hoe lang je de slagroom moet kloppen, dit hangt ook van de stand van je mixer af. Ik kan helaas op afstand verder moeilijk zeggen wat er mis is gegaan bij je.

  89. Stacey schreef:

    Hallo Laura,

    Ik maak vaak jou banketbakkesroom, Alleen nou staat er bij deze omschrijving dat je de suiker er pas op het laatst bij moet doen terwijl er bij het recept van banketbakkesroom er al mee in moet bij de eidooier en meel.. Wat is het verschil?

    Groetjes Stacey

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het kan eigenlijk op beide manieren. Soms verander ik mijn recepten wel eens over de jaren heen, omdat ik iets anders dan net even fijner vind werken.

  90. Lotte schreef:

    Vandaag deze taart voor de tweede keer gemaakt, maar weer liep helaas de vulling eruit als vla. Ik heb Klopfix toegevoegd aan de slagroom, de banketbakkersroom een nacht in de koeling gehad en ook heel voorzichtig gespateld; alle adviezen opgevolgd dus. Jammer! De smaak is wel goed, maar mijn taart ziet er meer uit als ‘vla’ en echt lang niet zo lekker stevig als op de foto helaas.

  91. Mibet schreef:

    Hoi Laura,

    Klopt 1:1 voor de Zwitserse room wel (ergens anders op je site staan 1:2)? Ik ben bang dat ie dan te dun gaan worden. Hoor graag van je. Wil hem zo graag maken voor sinterklaas 😉

    Groetjes Mibet

    1. Laura's Bakery schreef:

      Bij mij werkt dit altijd prima, zolang je het maar rustig door elkaar spatelt en niet te lang. Op die manier behoudt de slagroom de luchtigheid. Maar je kunt de verhouding aanhouden die jij lekker vindt natuurlijk.

  92. Brenda schreef:

    Ik ga deze ook (proberen te) maken, voor mijn verjaardag as woensdag 🙂
    Ben heel benieuwd, hoop dat het lukt. Beetje huiverig door de feedback… maar hij lijkt me heerlijk.

    Tip misschien voor het recept:
    De karamelsaus van dr. Oetker bestaat helaas niet meer, dus misschien kan de verwijzing verwijderd worden. Jumbo heeft wel eigen merk karamelsaus.

  93. Marrita schreef:

    Hoi Laura,

    Kan ik voor de bloem in de banketbakkersroom ook maizena gebruiken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee dat kan niet.

      1. Marrita schreef:

        Hoi Laura gebruik je patentbloem of tarwebloem voor de banketbakkersroom?

        Groetjes,
        Marrita

        1. Laura Kieft schreef:

          Beide kan.

          1. Marrita schreef:

            Bedankt voor je antwoord!

  94. R schreef:

    Hoeveel karamelsaus doe je door de bodem?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik weet de hoeveelheid niet precies, maar voldoende zodat je een dun laagje saus hebt. Zie ook de foto hierboven 🙂

  95. Mellanie schreef:

    Hij was heerlijk!!!

  96. Hannie schreef:

    Hoi Laura
    Vrijdag een prachtige caramel gemaakt super goed gelukt. Banketbakkersroom is zacht te dun. Gister stroopwafel taart gemaakt alles zakte in en was te zacht. Wat doe ik verkeerd? Kon de taart weg doen tot mijn spijt. En hoe krijg jij de stroopwafels zo fijn? Had in de keukenmachine/ en blender gedaan waren grote stukjes nog geen kruimels..
    Wil deze taart zo graag maken en dat dan wel lukt.. koste me bloed zweet en tranen helaas was voor visite bedoeld.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat jammer om te horen dat het niet gelukt is. Ik heb onderaan het recept wat tips en mogelijke oorzaken benoemd. Ik zou deze even goed doornemen en op letten, dan moet het goed komen! Wat betreft de kruimels ik gebruik het liefst een kleine hakmolen, dan weet je zeker dat hij alles ‘pakt’. Een blender werkt hier meestal niet zo goed voor. Je kunt het ook in een zakje doen en pletten met een deegroller bijvoorbeeld, dat duurt alleen wat langer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept