behind the scenes – augustus 2014

1 september 2014
0

BTS augustus 2014 1

Een nieuwe maand betekent een nieuwe behind the scenes van de maand ervoor. Augustus van dit jaar zit er ook alweer op. Wauw, wat gaat dat snel. Ik geloof dat ik het elke maand zeg, maar de tijd gaat echt zó snel! Ik heb deze maand iets meer tijd voor mijzelf genomen in de weekenden waardoor er niet heel erg veel van bakken kwam. Bovenstaande stroopwafelcake maakte ik op een avond na het werk. Die dag kwam een koerier op mijn werk de allernieuwste mix met de nodige ingrediënten van Koopmans brengen. Dat hadden mijn collega’s gezien en die verwachtten de volgende dag een cake. Die avond moest er dus gebakken worden! De review van de mix staat al online mocht je nieuwsgierig zijn.

BTS augustus 2014 2

Met mijn ouders ging ik deze maand ook een gezellig dagje op pad. We zijn overal en nergens geweest in de kop van Noord-Holland. De dag eindigden we in Callantsoog waar ik deze panorama maakte in de duinen. Het was er echt prachtig!

BTS augustus 2014 3

Een klein stukje verder stopten we diezelfde dag bij restaurant Brekers. Een flink groot pand wat er toch gezellig en boerderij achtig uitziet aan de binnenkant. Ik hou ervan. We begonnen met een luxe versie van stokbrood met kruidenboter, erg lekker. Terwijl we de kaart bekeken had ik natuurlijk gelijk interesse voor de desserts 😉 . Na mijn vleesspies koos ik voor de chocoladeproeverij. Een behoorlijk machtig dessert kan ik je zeggen, maar zóóó lekker! Het bestond uit een puntje witte chocoladetaart met een bodem en rand van spekkoek, dit vond ik het lekkerste onderdeel! De prachtige bal in het midden bestond uit twee (bronzen!) chocolade helften gevuld met witte- en melkchocolade mousse. Er werd ook nog een bolletje heerlijke chocolade ijs bij geserveerd. Mocht je ooit bij Brekers komen zou ik zeker overwegen om voor de chocoladeproeverij te gaan!

BTS augustus 2014 4

Ik heb misschien weinig gebakken, maar het weekend dat ik wel in de keuken stond was het hartstikke gezellig. De sprinkles werden uit de kast getrokken en ik ging ook met jelly beans aan de slag. Het resultaat met de sprinkles zie je later deze maand. Met de jelly beans maakte ik gezellige bloemen cupcakes die je al op het blog voorbij hebt zien komen. Dat was een decoreer project, maar ik ben aan het nadenken of ik er ook lekker mee kan bakken. Iemand van jullie wel eens jelly beans gebruikt in een recept?

BTS augustus 2014 5

Toen ik mijn sprinkles gebruikte bij het bakken kwam ik tot de conclusie dat het nu echt eens tijd werd om mijn verzameling op te ruimen. Het was ooit heel netjes, maar ik nam niet altijd de moeite om elk potje weer netjes terug te zetten. Resultaat: een chaotische bak met een berg sprinkles. Oh, had ik ook al verteld dat ik een lichtelijke sprinkle verslaving heb? Ik ben gek op die dingen! Na alles helemaal overhoopgehaald te hebben was het tijd om ze netjes te ordenen. Nu, 2 weken later, is het nog steeds zo netjes en overzichtelijk. Eens kijken hoe lang ik dat weet vol te houden 😉 .

BTS augustus 2014 6

En als ik dan toch zo lekker bezig ben kan ik net zo goed gelijk mijn verzameling baking cups (verslaving nummer 2) opruimen. Deze zijn dus ook weer allemaal netjes gesorteerd en zitten overzichtelijk in een bak.

BTS augustus 2014 7

Afgelopen weekend was ik ook weer even in de keuken te vinden. Ik heb vorige week een prachtige Kenwood Kmix handmixer ontvangen om te testen, daar moest ik dus mee aan de slag gaan!  Tot nu toe bevalt hij goed maar ik wil nog verschillende degen en soorten beslag uitproberen. Binnenkort een review dus van deze handmixer!

Op naar een nieuwe maand. Ik ben jarig in september en ik ben al druk aan het brainstormen over de taarten die gebakken moeten worden. Ik heb mijzelf 2 vrije dagen cadeau gedaan met mijn verjaardag dus ik heb ook nog eens alle tijd om echt lekker aan de slag te gaan met taarten en andere lekkere hapjes. Heb er nu al zin in. En in de rest van de maand ook natuurlijk! Er staan heerlijke recepten en andere leuke posts op de planning, jullie gaan ze vanzelf allemaal zien!

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

 1. MySimplySpecial schreef:

  Wat een leuke verzameling baking cups!

 2. Brenda (kookt) schreef:

  Leuk om je maandoverzicht weer te zien Laura. Je zit goed in de sprinkels en baking cups 😉

  1. Laura's Bakery schreef:

   haha ja, ik hoef niet bang te zijn dat ik te weinig heb 😉 Al kan ik er geloof ik nooit genoeg hebben 😛

 3. Amy schreef:

  Die baking cups, zo schattig allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *