9x Boterkoek recepten

6 juli 2020
9x Boterkoek recepten
30

Voor iedereen die niet goed weet welke boterkoek er gebakken moet worden voor De Bakstrijd: ik deel alle boterkoek recepten met jullie die er op Laura’s Bakery staan. En wat mij betreft gaat deze collectie de komende maanden en jaren nog verder uitgebreid worden, want ik ben echt dol op boterkoek. Een boterkoek bakken is niet moeilijk, het is vooral belangrijk dat je hem niet te lang bakt. Als hij te lang in de oven heeft gestaan is hij niet meer smeuïg en lijkt hij eerder op een zeer stevige cake. Nog steeds lekker, maar je wilt juist een boterkoek die wegsmelt op je tong. Ook belangrijk, hoe moeilijk ook, wacht tot de boterkoek he-le-maal is afgekoeld voordat je hem aansnijdt en serveert.

Met een goed basisrecept kun je oneindig variëren. Zo ook met het basisrecept voor boterkoek. Een van de variaties die ik heb gemaakt is deze frisse amandel-citroen boterkoek.

Voor de echte chocolade-fanaten heb ik ook een recept voor een brownie boterkoek. Een combinatie die je niet zo snel zal bedenken, maar hij is echt om te smullen. Net zoals deze chocolade boterkoek.

Wil je een boterkoek met ietsje minder chocola dan bovenstaande recepten? Dan is de chocolate chip boterkoek echt een aanrader. Of wat dacht je van een frisse boterkoek met appel? Met dit recept maak je de boterkoek extra fris door de combinatie met appel en citroen.

Ook tijdens de feestdagen kun je een heerlijke boterkoek op tafel zetten. Voor Sinterklaas maakte ik een heerlijke gevuld speculaas boterkoek. Speciaal voor kerst vulde ik de boterkoek met pistache, cranberry’s en witte chocolade. En zo ontstond er een echte kerst boterkoek. Maar je kunt deze boterkoeken natuurlijk ook het hele jaar door eten!

We eindigen met misschien wel de meeste populaire boterkoek van Laura’s Bakery: de stroopwafel boterkoek. Deze is echt om je vingers bij af te likken.

Welk boterkoek recept ga jij maken?

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *