5x milkshake maken

Gepost: 4 augustus 2023
5x milkshake maken
12

Zelf milkshakes maken? Dat is echt een aanrader. Het is heel simpel en vers gemaakt smaken ze het allerlekkerst. Daarom deel ik in dit artikel 5 heerlijke milkshake recepten met je!

Zelf milkshake maken

Uiteraard deel ik mijn meest favoriete milkshake recept (sowieso milkshake aardbei), maar daarnaast zijn er nog meer lekkere opties én ga ik je ook voorzien van tips om de allerlekkerste shake te maken. Ben je er klaar voor?

Hoe maak ik zelf een milkshake?

Eigenlijk kun je iedere soort milkshake zelf maken, en dat is ook nog eens heel eenvoudig. Er zijn wel een paar do’s en dont’s:

  • Roomijs, moet je zeker wél gebruiken. Dat hoort gewoon en is wat het logischerwijs zo’n romige smaak geeft.
  • Smaakmakers, zoals fruit (of bijvoorbeeld chocolade) voeg je eraan toe.
  • Melk, is ook een vast onderdeel van een milkshake.
  • Suiker, een beetje (of naar smaak) vind ik zelf altijd lekker.
  • Blender of food processor, daarmee maak je er een glad drankje van.

Je kunt ook een speciale milkshakemaker gebruiken, maar dat hoeft niet per se. Met een staafmixer kun je het ook proberen, maar zul je niet zo’n glad/romig eindresultaat krijgen.

Aardbeien milkshake

Het eerste recept uit dit lijstje met milkshake recepten is mijn favoriet: aardbeien milkshake. Naast vanille en banaan milkshakes, dat is mijn top 3. Maar die met aardbeien staat met stip op nummer 1. Het zoete van de aardbeien samen met het romige van het ijs, dat vind ik echt een topcombinatie.

Oreo milkshake en mango milkshake

In principe kun je elk soort fruit gebruiken. Houd er wel rekening mee dat het ene soort wat zoeter of wateriger is dan het andere. Wellicht dat de overige ingrediënten kunnen veranderen in verhouding, maar dat kun je naar eigen smaak bepalen.

Wat ik zeker heerlijke combinatie vind, is de mango milkshake. Lekker fris en zomers voor warme dagen! Heel wat anders, maar ook favoriet hier is de Oreo milkshake. Die is verrukkelijk en absoluut een aanrader voor echte Oreo-liefhebbers.

Milkshake tips

Hoe lang kan ik een milkshake bewaren?

Het liefst drink je een milkshake direct op. Dat is gewoon het allerlekkerste. Maar mocht je het willen bewaren, kan dat 2-3 dagen in de koelkast. Houd er wel rekening mee dat het dunner wordt doordat het ijs smelt.

Gebruik ik vers of bevroren fruit?

Je kunt zowel vers als bevroren fruit gebruiken. Het kan uitmaken qua vocht en de verhouding met de overige ingrediënten. Daar kun je mee spelen tot je de voor jou gewenste consistentie hebt bereikt.

Hoe maak ik een gezonde(re) milkshake?

Een echte, dikke milkshake maak je met roomijs. Wil je een gezondere versie maken kun je dit achterwege laten en vervangen voor (volle) melk. Eventueel voeg je wat suiker of een rijpe banaan toe (van banaan wordt het wel steviger). Ook erg lekker!

Freakshakes

Bij freakshakes kun je het qua decoratie zo gek maken als je wilt. Gewoon zo is een zelfgemaakte milkshake al heerlijk, maar met een toef slagroom, meer fruit of chocolade maak je er een feestje van. Dus wil je uitpakken? Ga dan voor een freakshake!

Bij het recept van de aardbeien freakshake geef ik je tips hoe je dat aanpakt. Zelf heb ik het redelijk bescheiden gehouden, maar je kunt zo over de top gaan als je wilt. Trouwens erg leuk om te maken met kinderen!

De freakshake heb ik ook in een chocolade variant. De chocolade freakshake is echt een topper voor chocoladeliefhebbers.

BAKTIP: Jouw heerlijke zelfgemaakte milkshake of freakshake kan je uitstekend serveren in een speciaal ijsglas of een hippe mason jar.

Ik ben heel benieuwd met welke shake jij aan de slag gaat, heb je al een favoriet?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *