Vandaag weer een recept van een klassieker in een kerstjasje. Ik nam mijn favoriete recept voor boterkoek en besloot dit aan te passen voor de kerstdagen. Ik gebruikte lichtbruine basterdsuiker in plaats van fijne kristalsuiker, dat maakt dat de basis al net iets anders is en qua smaak beter past bij wat ik wilde. Er gingen uiteraard wat specerijen door het deeg en daar werden ook nog pistache nootjes, cranberry’s en stukjes witte chocolade doorheen gekneed. Deze drie ingrediënten doen het altijd goed in kerstbaksels. Zo gebruikte ik ze ook al eens in de ontzettend populaire kerstfudge. Ga jij een van de twee maken dit jaar?
BAKTIP: Deze boterkoek bak ik in een vierkante bakvorm. Ik heb zelf dit exemplaar in huis.
Ik wil het recept graag gaan gebruiken, maar kan de nootjes niet gebruiken in verband met een notenallergie. Wat zou een lekker alternatief kunnen zijn?
Je kunt ze gewoon weglaten!
?
Hoi Laura,
Gebruik je gezouten of ongezouten pistachenoten?
groetjes, Wilma
Ongezouten.
Wat een heerlijke boterkoek. Ik had geen pistachenootjes in huis, maar kon niet wachten om het te maken, daarom koos ik voor pecannoten. Dit recept houd ik er zeker in! Dank je wel!
Wat leuk! Ik vond het ook zó lekker 😀
Kan ik de gingerbread kruiden ook vervangen door speculaaskruiden?
Ja hoor!