Behind the scenes: augustus 2019

Gepost: 2 september 2019 Laatst bewerkt: 4 juli 2023
0

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2019

Ik zat door mijn foto’s heen te scrollen en zag dat ik de afgelopen maand voornamelijk foto’s heb gemaakt van mijn konijn Lotje en mijn oppaspoes Elsje. Verder heb ik nog wat bakmomenten vastgelegd en wat computer momentjes. Aan de hand van die foto’s zou je zeggen dat het een heerlijk rustig maandje was, maar het tegenovergestelde is waar. Omdat ik deze week op vakantie ga moest ik net even wat meer werk verzetten dan normaal, dat zorgde voor veel en lange werkdagen. Wel hele leuke gelukkig, want de projecten die nu lopen zijn bijna afgerond en krijgen nu dus echt vorm. Ook zijn er afgelopen maand twee collega’s gestart die mij helpen met alle drukte. Kost in het begin even meer tijd, maar ik merk nu al dat het me zoveel oplevert. Lees vooral even verder voor de hele update!
Lot heeft ontdekt dat ze in de houten ton kan springen om van de plant te eten. Eerder had ze alles wat over de rand hing al weggeknaagd. Ik blijf de hele dag bezig om haar er weer uit te plukken. Zo’n draakje is het ook.

Nog meer dierennieuws! Ik ben niet echt een poezenmens, maar die van mijn zusje en zwager vind ik wel leuk. Al moet ik zeggen dat we even aan elkaar moesten wennen toen ik begin deze maand op haar paste. Na flink wat krassen in mijn arm had ik door dat ik haar flink moest laten uitrazen met een laserlampje zodat ze niet steeds in mijn armen zou hangen. Aandacht bleef ze hoe dan ook opeisen, vooral als ik even op de laptop wilde werken. Ze kreeg het zelfs voor elkaar om met een bepaalde toetscombinatie mijn hele inbox naar een andere map te verplaatsen.

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2019

Lotje moest ook naar de dierenarts voor een algemene check en haar vaccinaties. Ook kon de dierenarts gelijk even haar nagels knippen, want dat is echt een drama om zelf te doen. Ze houdt er niet van als ik aan haar pootjes zit en ze is te groot en sterk om in je eentje goed in bedwang te kunnen houden. Bij de dierenarts is ze op de tafel altijd een beetje angstig en zit ze heel stil waardoor het met zijn tweetjes een stuk makkelijker ging.

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2019

Jawel hoor, er werd ook nog gebakken afgelopen maand. Ik begon met bakdagen samen met Lian. Drie dagen lang stonden we voor oktober, november en december te bakken. Een groot deel van de kerstrecepten is al gemaakt, we hebben zelfs al wat sinterklaasrecepten gehad. Jammer genoeg lagen de kruidnoten begin augustus nog niet in de winkel, anders hadden we al meer kunnen doen. En ja, ik vind het dus best handig dat al dat lekkers voor Sinterklaas en Pasen al vroeg in de winkel ligt. Ideaal voor mijn werk. Alleen vind ik dat ze wel eerder mogen beginnen met de kerstchocolaatjes, die volgen vaak pas na Sinterklaas terwijl ik die toch echt eerder nodig heb met mijn planning 😉 .

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2019

Ik stond ook in de keuken voor de recepten bij mijn columns in Vriendin. Ik deed dit tussendoor op een hele drukke dag. Iets wat ik eigenlijk niet moet doen. Dan ben ik namelijk gehaast en ongeduldig en ga ik fouten maken. Fouten die heel goed te voorkomen zijn, alleen al door geduldiger te werk te gaan. Sinds lange tijd mislukte er dus een baksel weer eens helemaal in de keuken. Gelukkig was ik al ver vooruit in mijn planning, dus ik verplaatste het gewoon naar een later moment om opnieuw te maken.

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2019

Halverwege de maand kreeg ik de eerste boekproef! Dan zijn al mijn foto’s en teksten samengevoegd en mooi opgemaakt in een document. Ineens worden al die losse onderdelen een geheel en dat is zo gaaf om te zien. Inmiddels is die proef al een paar keer heen en weer gegaan en kijk ik er vanavond nog een allerlaatste keer naar. Dan kan het naar de drukker!

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2019

Ik had nog wat bananen liggen die op moesten. En aangezien ik het niet lekker vind om gewoon zo een banaan op te eten, wachtte ik lang genoeg tot ik ze kon gebruiken voor bananenbrood. Ik had nu eens even een keer geen zin om ze te bakken en alles wat ik doe vast te leggen op papier en camera. Dus stond ik voor het eerst sinds maanden weer eens een ontspannend avondje te bakken. Wat had ik dat gemist zeg. Dat is iets wat ik weer vaker wil doen.

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2019

Op mijn social media heb je het misschien al even voorbij zien komen: we zijn achter de schermen bezig met een hele leuke nieuwsbrief. Vanaf oktober versturen we de eerste. Dan staat ook de vernieuwde website online (ik weet het, die zou eigenlijk allang online staan. We doen echt ons best) en beginnen we dus met een nieuwsbrief vol leuke extra’s. Ik vertel er binnenkort meer over! Samen met Monica werkte ik in ieder geval aan de opzet ervan en wanneer we ze willen gaan versturen dit en volgend jaar. Dit tekenden we uit op een paar grote vellen zodat we gelijk een idee kregen hoe het eruit zou komen te zien. Nu hiervan nog een digitale versie maken.

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2019

Mijn mislukte baksel moest in de herkansing. Deze en nog twee andere recepten maakte ik voor Vriendin, waaronder een heerlijke cake. Nu gingen ze gelukkig wel goed. Al was ik over eentje nog niet helemaal tevreden. Ik denk dat ik die na mijn vakantie nog een keer over doe. Of ik maak gewoon heel iets anders.

En zo zag mijn maand augustus er ongeveer uit. Ik heb nu vooral heel veel zin in deze maand. Eerst lekker op vakantie om even offline te gaan en afstand te nemen van mijn werk. Dat heb ik soms echt even nodig om weer op te laden. Voor mijn huis en Lotje is er oppas zodat ze niet alleen is en ik met een gerust hart naar Peru kan vliegen. Als ik weer terugkom ligt er genoeg werk op me te wachten en ook mijn agenda zit al behoorlijk vol met afspraken. Het boek is er dan bijna en de website gaat ook bijna live. Twee grote projecten dus die ik dan echt kan gaan afronden. Ik heb er zin in. Maar nu eerst: vakantie!

Wil je niks missen? Volg mij dan op Instagram!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Trudy schreef:

  Leuk artikel, alvast een hele fijne vakantie.

 2. Audrey schreef:

  Fijne vakantie alvast! Zo’n boekproef lijkt me inderdaad wel supergaaf om te zien! Spannend dat-ie nu al bijna naar de drukker gaat.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ja, zo’n gek idee als je er zo lang en drukt mee bezig bent geweest! En dankjewel 😀

 3. Carla schreef:

  Fijne vakantie en goede reis v.v.!!!!!!!!

  Xus,
  Car

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *