3x specerijenmixen om mee te bakken

23 september 2019 Laatst bewerkt: 22 september 2023
3x specerijenmixen om mee te bakken
38

Het najaar is officieel weer begonnen. Dat betekent in de bakwereld dat je weer helemaal los kunt gaan met kruidige baksels. Voor die basis gebruik je natuurlijk één van de specerijenmixen die ik in de laatste jaren heb samengesteld voor jullie. Je maakt namelijk eenvoudig zelf verschillende specerijenmixen om mee te bakken. In dit artikel vind je de drie belangrijkste mixen verzameld, namelijk die voor gingerbread, voor pumpkin spice en de bekende speculaaskruiden uit Nederland. Ik heb nu alweer zin om aan de bak te gaan met deze specerijen.

BAKTIP: Je kan je zelfgemaakte specerijenmix gemakkelijk bewaren in kruidenpotjes. Als de specerijenmix hier niet in past, kan je ook kiezen voor een kleine glazen beugelpot

Pumpkin spice kruidenmix

pumpkin spice specerijen 2a

De pumpkin spice kruidenmix is ideaal voor de herfst en zie je dan ook in veel mijn baksels rond deze tijd van het jaar terug. De mix heeft vooral zijn bekendheid vergaart door Halloween. Het wordt niet voor niets vooral in combinatie met pompoen(puree) gebruikt. Met deze kruidenmix voor pumpkin spice maak je bijvoorbeeld de bekende pompoentaart of deze lekkere pompoenmuffins. Je kunt direct aan de slag, want het is nu de tijd van het jaar voor deze kruidenmix.

Speculaaskruiden

speculaaskruiden 2a

Volgens mij hoef ik jou niet te vertellen wat je allemaal kunt maken met speculaaskruiden. De kruidenmix staat bekend om toegepast te worden in speculaas, vandaar de naam. Toch geef ik je graag nog twee ideetjes die net even anders zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze speculaas appeltaart? Of ga je liever voor de kruidnoten cheesecake? Lastige keuze, maar je hebt nog tot eind november om te beslissen. Rondom Sinterklaas is het de perfecte tijd om deze kruidenmix uit de kast te trekken.

Gingerbread kruidenmix

gingerbread kruiden 2a

Gingerbread kruiden zien we voornamelijk verschijnen rondom de feestdagen aan het einde van het jaar. Ik bak er graag mee en het blog staat dan ook vol met recepten waar je deze kruidenmix voor nodig hebt. Ik noem even twee toppers: wat dacht je van deze gingerbreadtaart met gingerbreadkoekjes of deze gingerbread sandwichkoekjes met karamel. Oef, is het al bijna kerstmis?

Welke kruidenmixen om mee te bakken is jouw favoriet?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

1 reactie

  1. Christianne schreef:

    Wat een prachtige foto’s! Ik houd van de geur van deze kruidenmixen, doet me gelijk aan de herfst denken. Eigenlijk kan ik het hele jaar door wel hiervan genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *