Gingerbread appel cobbler

Gepost: 24 december 2021 Laatst bewerkt: 14 juli 2024
Gingerbread appel cobbler

Dol op appelcrumble? Dan ga je deze gingerbread appel cobbler ook fantastisch vinden. Het verschil tussen en crumble en een cobbler zit hem in de topping. Een crumble is kruimelig en krokant, terwijl een cobbler een krokant laagje heeft, maar verder heerlijk smeuïg is. Ik bracht het deeg voor deze kerst cobbler op smaak met mijn favoriet: gingerbread kruiden. Die combineren ook heerlijk met appeltjes. Je kunt het zowel warm als koud eten, maar nog een beetje warm met een bolletje kerstkransjes roomijs is bij mij toch wel echt favoriet.

BAKTIP: Deze souffléschaaltjes (ramekins) zijn geschikt voor alle soorten recepten: ze kunnen in de oven, magnetron, vriezer en vaatwasser.

Cobbler met gingerbread en appel

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 4 stemmen

Gingerbread appel cobbler

Met deze gingerbread appel cobbler ga je heel veel mensen blij maken. Je hebt het zo gemaakt en hebt dan het perfecte dessert voor de kerst.
Porties: 6 personen
6 ramekins

Ingrediënten

  • 4-5 appels
  • 2 el custardpoeder
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 1 tl kaneel naar smaak

Voor het deeg

Instructies

  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Doe appelblokjes, custard poeder, suiker en kaneel in een kom. Hussel door elkaar en verdeel over de ovenschaaltjes.
  • Klop de boter met de suiker luchtig en voeg het ei en de vanille toe. Mix tot een geheel. Voeg het zelfrijzend bakmeel en gingerbread kruiden toe en mix kort tot dit is opgenomen.
  • Verdeel het beslag over het appelmengsel en strijk glad.
  • Bak in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte) in 18 minuten gaar en goudbruin.
  • Serveer met een lekkere toef slagroom of met een bolletje ijs.
Bewaren

Voor 3-4 dagen afgedekt in de koelkast.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

9 reacties

  1. Esther schreef:

    Er staat in het recept dat je vanille moet toevoegen maar dit zie ik niet bij de ingrediënten staan. Wat voor vanille moet ik toevoegen?
    Alvast bedankt 😉!

  2. Eden schreef:

    Ik heb ramekins besteld om dit te kunnen maken en nu vraag ik me af of ik deze ramekins ook kan gebruiken voor je tartelettes recepten. Of gaat het dan mis?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Misschien lastig om de tartelettes er goed uit te krijgen? Ik gebruik zelf altijd gewoon een tartelette vorm in ieder geval!

  3. Marije schreef:

    Ik wil dit graag eerste kerstdag serveren als dessert maar het etentje is niet bij ons thuis, zou ik hem thuis al kunnen maken en op locatie afbakken? Of kan ik hem het best thuis al voor de helft bakken en op locatie verder afbakken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt ‘m prima vooraf bakken (een paar minuutjes korter bakken) en dan op locatie verder afbakken (10 minuten op 160 graden).

  4. Lise schreef:

    Wij geven een kerstetentje en ik wil graag zo veel mogelijk van tevoren voorbereiden. Kan ik een uur of 2 a 3 van tevoren het beslag voor het deeg alvast mixen en in een afgedekte kom in de koelkast bewaren? Mijn idee is dan dat wanneer het tijd is voor het dessert, ik het beslag en de vulling kan ‘samenvoegen’.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kun je doen, alleen doordat het bakpoeder in het beslag zit kan het wel wat gaan ‘werken’. Je zou ze evt ook al in de middag af kunnen bakken en ’s avonds nog even opwarmen.

  5. Lise schreef:

    Dank je wel, Laura. Goed om te weten van het zelfrijzend bakmeel. Misschien een gekke vraag nog, maar welk aantal graden en minuten raad jij aan voor het opwarmen van de cobbler?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zeker geen gekke vraag hoor! Zelf warm ik dit op op 150 graden voor ca. 10 minuten. Verschilt per oven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept