Mijn 2020

Gepost: 31 december 2020 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
Mijn 2020
0

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het mij vraagt. Ja, ik had graag in Costa Rica rondgebanjerd dit najaar, maar ik heb wel mooi nog een kortere reis kunnen maken vlak voordat Nederland in lockdown ging (Jordanië is prachtig!). En ja, wanneer je inkomsten voor een groot deel afhankelijk zijn van reclames is het niet bepaald ideaal als de pandemie die hele markt voor een groot deel platlegt, maar zonder diezelfde pandemie was het ontzettend succesvolle Kinderbakboek er nooit geweest. Ik denk dat ik onderaan de streep me vooral nog meer bewust ben van wat ik allemaal wél heb, wat er allemaal goed gaat en dat ik dat meer dan waardeer. En dat alleen al vind ik een heel mooi leerpunt. Ik neem jullie in dit artikel mee in mijn 2020 en wil jullie uiteraard een hele mooie jaarwisseling en gelukkig nieuwjaar wensen!

Laura en Lot 1

Dit was 2020

Ik begin met een persoonlijk stukje wat voor mij dit jaar erg belangrijk was. Toen ik ruim een jaar geleden mijn doelen opschreef voor 2020 was de kern ervan vooral dat ik het wat rustiger aan wilde doen. Het jarenlange non-stop werken en alles zelf willen doen, hadden ervoor gezorgd dat ik gewoonweg op was. Iedere keer als ik weer enigszins opgekrabbeld was, verviel ik in mijn oude patroon en kon ik na een paar maanden weer opnieuw beginnen. In 2019 had ik mede daarom mijn team al verder uitgebreid met Judith en Mariette en dit jaar zijn ze beide ook weer meer uren gaan draaien. Ik moest leren om dingen uit handen te geven in plaats van alles zelf te willen doen. Ik kan je vertellen, dat gaat tegenwoordig hartstikke goed! Ik kan hier vast nog beter in worden, maar met een jaar geleden is het al een gigantisch verschil.

Persoonlijk

Door rustiger aan te doen en meer vrije tijd te pakken hoopte ik vooral ook weer wat meer energie te krijgen, maar dat bleef helaas uit. Ik werd eigenlijk alleen nog maar meer moe. Na het koken lag ik de rest van de avond op de bank, als ik al de puf had om te koken. Bij een bakdag kwam ik niet verder dan twee hele simpele recepten, daarna wist ik niet meer hoe ik op mijn benen moest blijven staan, zo moe was ik. Dat was niet normaal, maar meerdere mensen moesten dit meermaals tegen mij zeggen voordat ik in september uiteindelijk de huisarts na vele jaren weer eens opzocht. Na een bloedonderzoek bleek ik een vitamine B12 tekort te hebben en ik kreeg een serie prikken om dit tekort aan te vullen. En jawel, een paar dagen na de eerste prik voelde ik me 10 jaar jonger en wist ik van gekkigheid niet wat ik moest met mijn energie. Een hele dag in de keuken en daarna nog een lange wandeling maken? Geen enkel probleem! Wat een verschil! Blijkbaar neem ik B12 niet (meer) op uit mijn voeding en het is nog even een traject om uit te vogelen hoe nu verder, maar ik voel me zo ontzettend veel beter. Ik zie wel of ik prikken moet blijven krijgen of dat vitaminepillen uiteindelijk ook genoeg zijn, ik heb het er helemaal voor over om me zo energiek te blijven voelen. Het maakt alles zoveel leuker.

Laura’s Bakery

Het idee was dat ik op zakelijk vlak niet zo heel erg veel zou hebben om over te schrijven dit jaar, maar dat liep toch compleet anders. En daar wil ik ook gelijk even Judith en Mariette voor bedanken, want zonder deze twee toppers was het absoluut niet gelukt.

Judith en Mariette: jullie zijn fantastisch!

Het Kinderbakboek

Toen ik half maart de twee eerste recept printables lanceerde, had ik absoluut niet zien aankomen dat het zo’n succes zou worden. Ik vatte het plan op om een zeer korte termijn een kinderbakboek in deze stijl te maken en dat was iets waar ik hulp voor nodig had. Na overleg met mijn uitgever bleek dat het kon, maar dat we het wel binnen één maand af moesten hebben.

Dat was niet alleen voor mij en mijn team een flinke klus, maar ook voor de vormgeefster: Bionda. Zij is ook gelijk mijn lieve vriendin en buurvrouw waarmee ik ook nog eens ontzettend goed kan samenwerken.

Bionda: zonder jouw talent was dit boek er niet geweest. Ik kijk uit naar nog meer projecten om samen aan te werken en vooral heel veel theetjes en gezelligheid!

Laura’s Bakery 10 jaar

Je zou het bijna vergeten, maar het 10-jarig jubileum van Laura’s Bakery was eerder dit jaar in april. Een gekke periode om een feestje te vieren, maar ik vind dat het een meer dan geslaagd digitaal feestje is geworden. Ik zie mij nog zitten op mijn kamer in het ouderlijk huis waar ik begon aan mijn blog. Op dat moment had ik met de meeste fantasie niet kunnen bedenken wat voor een mooi bedrijf Laura’s Bakery vandaag de dag is.

Op nog veel meer jaren!

Het Receptenboek

Ik en de uitgever hadden het liefst gehad dat jullie nu allang recepten aan het opschrijven waren in Het Receptenboek, maar Corona gooide roet in het eten en nu komt het eind februari pas uit. Maar geloof mij dat dit boek het wachten meer dan waard is.

In Het Receptenboek kun je al jouw eigen recepten opschrijven, indelen in categorieën en helemaal zelf bepalen hoe je dit indeelt. De pagina’s en tabbladen zijn te verplaatsen, er zijn verschillende soorten pagina’s zodat je korte en lange recepten prima kwijt kunt en er is nog veel meer leuks. In dit artikel lees je er alles over. Je kunt hem ook al reserveren!

Laura boekcontract

Wat gaan we doen in 2021

Zoals je weet zit ik altijd vol met plannen, zo ook weer voor 2021. Privé hoop ik vooral dat het er wellicht in zit om weer een mooie reis te kunnen maken, maar als dat niet zo is komt dat op een later moment wel weer. Ik wil vooral de fijne privé-werkbalans die ik in dit jaar heb kunnen vinden vasthouden. Ik zal vast nog wel eens ’terugvallen’ en non-stop werken (ik weet hoe ik ben 😉 ), maar ik heb hele lieve mensen om mij heen die mij hier dan op wijzen zodat ik weer op de rem kan trappen.

 • Zoals jullie waarschijnlijk al wel weten: ik ben bezig met het maken van mijn vijfde boek! Het Feestdagen Bakboek ligt in september in de winkels. De eerste recepten zijn al gemaakt en de rest volgt in de komende maanden. Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte van dit proces.
 • September duurt nog lang, maar eind februari komt er ook wat leuks: dan ligt Het Laura’s Bakery Receptenboek in de winkels! En dit is niet zomaar een receptenboek, deze is nog helemaal leeg. Je kunt er jouw eigen favoriete recepten in schrijven. In dit artikel lees je er alles over én kun je hem al reserveren.
 • Over datzelfde receptenboek: ik kan nog niets 100% garanderen, maar we zijn inmiddels al aan het brainstormen over uitbreidingen. Dit zat al in mijn hoofd en jullie vragen er massaal om. Allemaal kopen dus dit receptenboek, want dan gaan ze er zeker komen die uitbreidingen. Ik heb er al ontzettend leuke ideeën voor!
 • Van de drie geheime projecten waar ik dit jaar aan werkte is er nog één over. Hier kan ik in het voorjaar meer over vertellen, nog even geduld dus 😉 .
 • Waar dit jaar Laura’s Bakery het 10-jarig jubileum had, bestaat in 2021 de advent 10 jaar! Wauw, wat een feest! We hebben grootste plannen en gaan flink uitpakken. Ik kijk er nu al naar uit!
 • En zoals ieder jaar zal er vast nog wel een (groot) spontaan project bij gaan komen. Voor 2020 was het immers ook de planning om het rustig aan te doen qua projecten. Dat is niet gelukt 😛 .

Lieve allemaal, bedankt voor het volgen van mijn blog en social kanalen, het maken van de recepten, al jullie lieve berichtjes en al jullie enthousiasme. Zonder jullie zouden ik en mijn team dit werk niet kunnen doen, daar ben ik jullie dankbaar voor!

Een mooi en gelukkig 2021 voor jullie allemaal!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

5 reacties

 1. Trudy schreef:

  Dank voor al je mooie recepten van het afgelopen jaar. Ik heb ze echt allemaal gelezen.
  En veel succes voor 2021, je sprankelt nu al 🙂 🙂

 2. Marion schreef:

  Wat fijn dat je je energie weer terug hebt; gezondheid is zó belangrijk.

  Het waren weer heerlijk recepten waar je ons op trakteerde dit jaar en ik kijk uit naar de recepten van volgend jaar. Verder wens ik je veel gezondheid en succes toe in 2021 en dat het een nóg beter jaar zal worden waarin we weer uit eten kunnen, een terrasje kunnen pakken, een concertje mee kunnen pikken en…..mooie reizen kunnen maken!

 3. Dorine Oppermann schreef:

  Goedemorgen. Gelukkig nieuwjaar en een gezond nieuwjaar gewenst. Ik lees graag je dagelijkse recepten en maak regelmatig jouw recepten uit je bakboek. Met interesse las ik je probleem over vit B12 gebrek. Dat heb ik zelf ook gehad in ernstige mate en kreeg wekelijks injecties. Maar er moet een oorzaak voor te vinden zijn! Meestal gaat het om een probleem in je darmen. Coeliakie of een andere darmziekte. Bij mij was de oorzaak een tropische ziekte (tropische spruw), omdat ik lange tijd in Indonesië woonde. Wellicht goed om uit te zoeken waar dat gebrek aan vit B12 bij jou door wordt veroorzaakt. Ik ben uiteindelijk -na jaren zoeken- heel goed bij het VU medisch centrum geholpen.

 4. Johanna schreef:

  hoi, b12 probleem ben ik bekend mee, het kan verschillende oorzaken hebben maar vaak is de oorzaak niet te vinden en pas op als je b12 niet opneemt via voeding dan is het niet op te lossen met b12 (smelt) tabletten omdat deze dezelfde weg gaan als voeding. Ik adviseer eens te kijken op b12-institute of Stichting b12 tekort.
  Liefs J.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Bedankt voor je reactie! Ik loop inmiddels al bij een specialist en we zijn aan de slag met injecties e.d. 🙂 Stichting B12 tekort heeft me inderdaad ook enorm geholpen qua informatie over klachten etc.!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *