Ik ben gek op havermoutkoekjes en heb inmiddels al vele soorten gebakken. Deze pumpkin spice havermoutkoeken zijn een nieuwe favoriet en perfect voor het najaar. Ik breng koekjes graag op smaak met verschillende specerijen. Er staan al ook meerdere specerijen mixen online die ideaal zijn om mee te bakken, een daarvan is pumpkin spice. Die wordt veel gebruikt in baksels met pompoen, maar ook zonder pompoen vind ik het een ideale smaakmaker in baksels en ik gebruik het dan ook veel. Vooral in de herfst en winter.
Ook dol op haverkoeken? Probeer deze recepten dan ook eens uit:
Ik weet niet wat ik verkeerd doe… ik heb deze heerlijke koeken gemaakt en de volgende dag waren ze alweer zacht.. net als alle andere koekjes die ik bak.. heb ze na het afkoelen in de trommel gedaan zelfs nog een extra laagje plastic folie over de trommel gespannen alvorens de deksel erop te doen zodat het echt lucht dicht is, maar nog wordt het zacht! HELLUP
Wat gek! Heb je alle ingrediënten uit het recept 1 op 1 opgevolgd?
Ja zeker ik ben heel precies. Ik heb dit veel vaker met koekjes ik zie dan bijv staan een week houdbaar of 2 weken, maar bij mij worden koekjes heel snel zacht.. je hebt dus geen tip voor mij ? 🙂
Hmmm, ze horen niet zo snel en heftig zacht te worden. Als je ze goed bewaard moeten ze vers blijven. Ik zou zo gauw niet weten waar dit aan kan liggen, sorry!