Pumpkin spice havermoutkoeken

18 oktober 2021
Pumpkin spice havermoutkoeken
16

Ik ben gek op havermoutkoekjes en heb inmiddels al vele soorten gebakken. Deze pumpkin spice havermoutkoeken zijn een nieuwe favoriet en perfect voor het najaar. Ik breng koekjes graag op smaak met verschillende specerijen. Er staan al ook meerdere specerijen mixen online die ideaal zijn om mee te bakken, een daarvan is pumpkin spice. Die wordt veel gebruikt in baksels met pompoen, maar ook zonder pompoen vind ik het een ideale smaakmaker in baksels en ik gebruik het dan ook veel. Vooral in de herfst en winter.

Ook dol op haverkoeken? Probeer deze recepten dan ook eens uit:

Pumpkin spice havermoutkoeken

Kruidige koeken op basis van havermout. Deze pumpkin spice havermoutkoeken met pecannoten zijn perfect voor het najaar.
Porties: 12 koeken

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 120 gram bloem
  • 70 gram havermout
  • snuf zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 tl pumpkin spice
  • 75 gram pecannoten fijngehakt

Instructies

  • Klop boter en suiker in enkele minuten romig.
  • Voeg alle andere ingrediënten toe aan dit mengsel en kneed tot een stevig koekdeeg.
  • Het moet een goed stevig deeg zijn, maar als je het té droog vindt en er geen rol van kunt maken, kun je een beetje boter of een eetlepel melk toevoegen.
  • Maak een rol van 5 cm doorsnede en verpak deze in keukenfolie. Laat minimaal 1 uur in de koelkast liggen.
  • Snijd de rol deeg met een scherp mes in plakken van ongeveer 1 cm dikte, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte).
Tips

Niet alles in huis om zelf de pumpkin spice mix te maken? Dan kun je ook kiezen voor alleen kaneel.

Bewaren

In een koektrommel zeker 2 weken houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

  1. Tamara D schreef:

    Ik weet niet wat ik verkeerd doe… ik heb deze heerlijke koeken gemaakt en de volgende dag waren ze alweer zacht.. net als alle andere koekjes die ik bak.. heb ze na het afkoelen in de trommel gedaan zelfs nog een extra laagje plastic folie over de trommel gespannen alvorens de deksel erop te doen zodat het echt lucht dicht is, maar nog wordt het zacht! HELLUP

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat gek! Heb je alle ingrediënten uit het recept 1 op 1 opgevolgd?

  2. Tamara D schreef:

    Ja zeker ik ben heel precies. Ik heb dit veel vaker met koekjes ik zie dan bijv staan een week houdbaar of 2 weken, maar bij mij worden koekjes heel snel zacht.. je hebt dus geen tip voor mij ? 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hmmm, ze horen niet zo snel en heftig zacht te worden. Als je ze goed bewaard moeten ze vers blijven. Ik zou zo gauw niet weten waar dit aan kan liggen, sorry!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *