Gingerbread madeleines met dulce de leche

Gepost: 2 december 2019 Laatst bewerkt: 14 juli 2024
Gingerbread madeleines met dulce de leche

Al overgebleven gingerbread madeleines deed ik in een zak die vervolgens in de vriezer verdween. Een paar dagen later had ik trek, zag op de computer de foto’s van deze madeleines en trok de zak weer uit de vriezer. De trek was zo groot dat ik niet heel beschaafd een paar madeleines uit die zak haalde, nee ik liet ze alle tien ontdooien. En vervolgens heb ik ’s avonds alle gingerbread madeleines opgegeten. Zat ik dan op de bank met een schaaltje madeleines en bakje dulce de leche. Ze waren op voordat ik er erg in had. En nee, ik had er geen moment spijt van. Daar zijn ze gewoon te lekker voor. Je begrijpt het: een echte aanrader!

BAKTIP: Nog geen madeleine bakvorm in huis? Met deze vorm kun je gelijk aan de slag!

Het Feestdagen Bakboek 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept. 

Bestel hier!

Afbeelding
gingerbread madeleines met dulce de leche-2a
gingerbread madeleines met dulce de leche-1a
gingerbread madeleines met dulce de leche-4a

 

Madeleines gingerbread

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Gingerbread madeleines met dulce de leche

Het bekende Franse cakeje speciaal op smaak gebracht voor Kerstmis door de gingerbread kruiden. Combineer met dulce de leche voor puur genot.
Porties: 24 stuks

Ingrediënten

  • 2 eieren L
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram ongezouten roomboter gesmolten en afgekoeld
  • 1 tl vanille extract
  • 150 gram bloem gezeefd
  • 1 tl gingerbread kruiden
  • snufje zout

Serveren met

Instructies

  • Mix de eieren en suiker schuimig tot het drie keer in volume is toegenomen. Ga uit van minstens vijf minuten mixen.
  • Spatel de gesmolten boter en bloem in delen door het beslag. Voeg ook het vanille extract, de gingerbread kruiden en zout toe.
  • Vul een grote spuitzak, of twee kleinere, met het beslag. Laat minstens 2 uur in de koelkast rusten voordat je verder gaat.
  • Vet een madeleinevorm met precisie in en bestuif met een dun laagje bloem. Spuit het beslag in de vormpjes.
  • Bak de madeleines in 8 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Bestrooi ze voor serveren met wat poedersuiker en vergeet de dulce de leche niet om ze in te dippen.
Tips

Geen spuitzak in huis? Het beslag kan ook met twee theelepels in de vorm geschept worden.
Bewaren

In een afgesloten (koek)trommel blijven de madeleines 2-3 dagen goed.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

  1. Tim ten Brink schreef:

    Lekker dessert
    ?

  2. Annette schreef:

    Het is een perfect recept! Mooie Madeleines ‘met een buik’, erg lekker…
    Een tip die ik op een andere site las over de dulce de leche: maak het blikje goed schoon. Rijmresten kunnen neerslaan op je pan. Dat is alleen te verwijderen met stickerverwijderaar.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Goeie tip inderdaad.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept