Gingerbread madeleines met dulce de leche

2 december 2019
Gingerbread madeleines met dulce de leche
44

Al overgebleven gingerbread madeleines deed ik in een zak die vervolgens in de vriezer verdween. Een paar dagen later had ik trek, zag op de computer de foto’s van deze madeleines en trok de zak weer uit de vriezer. De trek was zo groot dat ik niet heel beschaafd een paar madeleines uit die zak haalde, nee ik liet ze alle tien ontdooien. En vervolgens heb ik ’s avonds alle gingerbread madeleines opgegeten. Zat ik dan op de bank met een schaaltje madeleines en bakje dulce de leche. Ze waren op voordat ik er erg in had. En nee, ik had er geen moment spijt van. Daar zijn ze gewoon te lekker voor. Je begrijpt het: een echte aanrader!

Gingerbread madeleines met dulce de leche

Het bekende Franse cakeje speciaal op smaak gebracht voor Kerstmis door de gingerbread kruiden. Combineer met dulce de leche voor puur genot.
Porties: 24 stuks

Ingrediënten

  • 2 eieren L
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram ongezouten roomboter gesmolten en afgekoeld
  • 1 tl vanille extract
  • 150 gram bloem gezeefd
  • 1 tl gingerbread kruiden
  • snufje zout

Serveren met

Instructies

  • Mix de eieren en suiker schuimig tot het drie keer in volume is toegenomen. Ga uit van minstens vijf minuten mixen.
  • Spatel de gesmolten boter en bloem in delen door het beslag. Voeg ook het vanille extract, de gingerbread kruiden en zout toe.
  • Vul een grote spuitzak, of twee kleinere, met het beslag. Laat minstens 2 uur in de koelkast rusten voordat je verder gaat.
  • Vet een madeleinevorm met precisie in en bestuif met een dun laagje bloem. Spuit het beslag in de vormpjes.
  • Bak de madeleines in 8 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Bestrooi ze voor serveren met wat poedersuiker en vergeet de dulce de leche niet om ze in te dippen.
Tips

Geen spuitzak in huis? Het beslag kan ook met twee theelepels in de vorm geschept worden.

Bewaren

In een afgesloten (koek)trommel blijven de madeleines 2-3 dagen goed.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

3 reacties

  1. Tim ten Brink schreef:

    Lekker dessert
    👍

  2. Annette schreef:

    Het is een perfect recept! Mooie Madeleines ‘met een buik’, erg lekker…
    Een tip die ik op een andere site las over de dulce de leche: maak het blikje goed schoon. Rijmresten kunnen neerslaan op je pan. Dat is alleen te verwijderen met stickerverwijderaar.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Goeie tip inderdaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *