Pumpkin pie (pompoentaart)

Gepost: 20 oktober 2018 Laatst bewerkt: 24 februari 2024
Pumpkin pie (pompoentaart)

Deze zoete pumpkin pie past perfect bij het najaar en is heerlijk van smaak. De taart is erg lekker bij de high tea of als dessert. In dat geval hoort er natuurlijk wel een bolletje ijs bij. 😉

Pumpkin pie of pompoentaart?

Een pumpkin pie is een typisch Amerikaans recept. In de weken voor Halloween kun je niet om de pompoenen heen. Ze worden uitgekerfd, er wordt mee gedecoreerd, gekookt en natuurlijk mee gebakken. Als ik aan pumpkin pie denk, denk ik daardoor automatisch aan Amerika, Halloween of de herfst.

Daarom besloot ik het recept ook bij de Engelse benaming te houden, maar omdat ik mijn baksels nou eenmaal ook graag in het Nederlands benoem zullen de benamingen een beetje door elkaar heen lopen in dit recept. Wat zeg jij meestal? Pumpkin pie of pompoentaart?

Wanneer is het pompoenentijd?

Tegenwoordig zijn pompoenen het hele jaar door goed te verkrijgen in Nederland, ze worden namelijk meestal geïmporteerd uit andere landen. Als je zelf pompoenplanten in de tuin hebt staan dan zul je grofweg tussen augustus en oktober hier de meeste pompoenen van kunnen oogsten. Een uitstekend moment om pompoentaart te maken!

pumpkin pie (pompoentaart) recept

Wat is een pumpkin pie?

Een pumpkin pie is een typisch Amerikaans recept. Ik kan het niet vergelijken met een taart die we hier in Nederland goed kennen. De taart bestaat uit een knapperige zanddeegbodem en een vulling op basis van pompoenpuree. In Amerika kun je die op veel plekken in de supermarkt kopen, maar ik besloot zelf pompoenpuree te maken. Dat is heel simpel.

Nog even meer over de smaak van een pumpkin pie. Sowieso bakken we hier niet veel zoete dingen met pompoenpuree. Het is dan ook even wennen qua smaak. Ik was er gelijk weg van, maar een deel mijn testpanel had even nodig om aan het idee van pompoen in een taart (en de smaak) te wennen.

Pompoen is natuurlijk wel al zoet van zichzelf en heeft geen hele uitgesproken smaak, maar als je niet van pompoen houdt dan zou ik ook niet aan deze taart beginnen. Wat ik er zelf zo lekker aan vind, is de smeuïgheid in contrast tot de knapperige bodem en natuurlijk de pumpkpin spice specerijenmix waarmee de vulling op smaak wordt gebracht.

Gelukkig was het uiteindelijke oordeel duidelijk: iedereen vond hem lekker!

pompoenpuree recept

pumpkin spice specerijen

Welke pompoen voor pompoentaart?

Een vraag die vaak binnenkomt is welke pompoen het beste gebruikt kan worden voor pompoentaart. In Amerika zweren ze bij kleine, ronde en oranje ‘sugar pumpkins’. Deze zijn, zoals de naam al doet vermoeden, het meest zoet en daardoor hoef je minder suiker aan de vulling toe te voegen.

In Nederland is de pompoen hype niet zoals in Amerika, dus vind je vooral de reguliere, vrij grote, ronde en oranje pompoen (de hokkiado pompoen) en de flespompoen in de supermarkt. Beiden kun je prima gebruiken in dit recept. Een flespompoen heeft een subtiele nootachtige smaak en is vaak minder oranje van kleur. Ik koos dit recept voor een ronde, oranje pompoen.

Ik doe dus niet zo moeilijk wat betreft het soort pompoen, maar als je het voor het kiezen hebt dan is de ‘kabocha pompoen’ een aanrader. Deze pompoen heeft een groene schil en heeft misschien ook geen knalkleur van binnen, maar smaakt het allerbest in desserts. Deze pompoen is het meest zoet van zichzelf en de structuur van de pompoen is romig en zacht. Niet alleen erg lekker om pompoentaart mee te bakken, maar ook pompoen muffins en pompoen-feta bruschetta smaken er zalig door.

Waar moet je een pompoen bewaren?

Als je dan de perfecte pompoen voor jouw taart hebt gevonden, moet je ‘m misschien nog even bewaren tot het moment daar is en je aan de bak kunt. Om pompoenen zo lang en goed mogelijk te bewaren, moet je ze op een koele en droge plek bewaren.

Als je de pompoen eenmaal hebt ‘geslacht’ (ben ik de enige die dit altijd zo zegt? 😛 ) dan moet je de stukken pompoen goed verpakken in vershoudfolie en in de koelkast bewaren. Daar blijft het maximaal vijf dagen goed. Of vries ze in, op die manier blijft het drie maanden houdbaar.

Het Feestdagen Bakboek

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept. 

Bestel hier!

Afbeelding

Veelgestelde vragen: pumpkin pie

Kun je pumpkin spice ook vervangen of weglaten?

Ik zou het absoluut niet weglaten, het is juist een smaakmaker van de taartvulling. Ik zou kiezen voor speculaaskruiden om de pumpkin spice kruiden te vervangen. Het is niet hetzelfde, maar het komt er het dichtst bij in de buurt als vervanger.

In welke bakvorm heb jij de taart gebakken?

Ik heb een rvs quichevorm met losse bodem gebruikt, met een doorsnede van 24 cm. Deze vorm is iets hoger dan de standaard taartvormen en die ruimte heb je echt nodig. Als je twijfelt, kies dan eerder voor een grotere quiche bakvorm, dan voor een kleinere.

De rand van de bodem is gekrompen tijdens het bakken, hoe kan dat?

Dit gebeurt altijd wel een beetje. Maar als het in jouw geval extreem is dan kan het zijn dat je het zanddeeg te lang hebt gekneed en de gluten hebt overbewerkt. Ook kan het zijn dat het deeg niet voldoende heeft kunnen rusten. Tijdens het rusten in de koeling komen de gluten tot ontspanning.

De vulling van de pompoentaart bleef te nat, hoe kan dat?

Dat klinkt alsof de vulling nog wat meer tijd in de oven had kunnen gebruiken of dat de temperatuur van de oven net iets te laag heeft gestaan. Ook is het mogelijk dat de pompoen(puree) te waterig is geweest, dat wil nog wel eens zo zijn met pompoenen uit de eigen tuin. Het kan helpen om de pompoen voor de puree niet te koken, maar te stomen (of zoals een lezer mij ooit tipte: pompoen in de oven roosteren).

pumpkin pie (pompoentaart) recept

 

Opslaan
Recept afdrukken

4.29 van 57 stemmen

Pumpkin pie (Pompoentaart)

Deze Pumpkin pie past perfect bij het najaar en is heerlijk van smaak. Lekker bij de high tea of als dessert.
Porties: 10 – 12 personen
voor een quichevorm van 24 cm

Ingrediënten

Bodem

Vulling

  • 500 gram pompoenpuree (volgens recept)
  • 175 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 150 ml melk halfvol of vol, beide kan
  • 2 eieren (M)
  • 1 el pumpkin spice (volgens recept)

Topping

  • geklopte slagroom

Extra

  • 1 portie blindbakvulling

Benodigdheden

Instructies

  • Maak het zandtaartdeeg volgens recept. Als het deeg voldoende heeft gerust, ga je door met onderstaande stappen.
  • Rol uit tot ongeveer 5 mm dikte en bekleed je (ingevette) taartvorm ermee. Snijd het deeg aan de bovenkant recht af. Houd het eventueel iets ruimer omdat het deeg in de oven kan krimpen, waardoor je taart iets minder hoog wordt.
  • Neem een stuk bakpapier, maak er een prop van en vouw weer uit. Het is nu beter te vormen, leg het bakpapier in je bakvorm. Verdeel een blindbakvulling over het bakpapier.
  • Bak de taartbodem eerst 20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) mét de blindbakvulling.
  • Na 20 minuten haal je de taart uit de oven en verwijder je het bakpapier met de blindbakvulling. Schuif de bakvorm weer terug in de oven. Bak de taartbodem nu nog eens 10 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) zonder blindbakvulling.

Vulling

  • Terwijl de bodem in de oven staat, kun je de vulling bereiden. In een kom doe je de pompoenpuree, suiker, slagroom, melk, eieren en pumpkin spice kruiden tegelijk bij elkaar. Gebruik een garde of mixer om er een egaal mengsel van te kloppen.
  • Zodra je taartbodem goed is voorgebakken kun je direct de vulling op de (nog warme) bodem gieten. De vulling rijst iets, maar niet veel. De vulling mag dus tot net onder de rand van de taartbodem worden geschonken.
  • Bak de taart in ongeveer 45 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte). Let op, dit is een lagere temperatuur dan bij het bakken van de bodem, dus schakel de temperatuur op tijd terug.
  • De taart is goed als het midden van de taart nog een klein beetje wiebelig is wanneer de de vorm licht heen en weer schudt.
  • Laat de taart volledig afkoelen voor je hem aansnijdt of laat enkele uren opstijven in de koelkast. Serveer met een toef slagroom.

Tips

  • Ik gebruikte een quichevorm, deze is iets hoger dan de standaard taartvormen en die ruimte heb je echt nodig. 
  • De taartbodem mag natuurlijk ook afgekoeld zijn, mocht je die al op een eerder moment willen maken.
Bewaren

Afgedekt/verpakt 4-5 dagen houdbaar buiten de koelkast. Invriezen (tot 3 maanden) is mogelijk, maar kan wel invloed hebben op de structuur van de vulling.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

97 reacties

  1. Julie Selvais schreef:

    Ik heb 2 jaar in de VS gewoond en ben daar gigantische fan van “anything pumpkin” geworden. Pumpkin pie is nog steeds één van favoriete taarten, dit is voor mij pure comfort food.

  2. Angela schreef:

    Die wil ik maken, klinkt heerlijk!

  3. Tamara D schreef:

    Typisch Amerikaans! Dit wil ik al zooooo lang maken, maar Amerikanen maken het altijd met die typische kant-en-klare bodems.
    Dit ga ik volgende week met Halloween serveren.

    1. Laura Kieft schreef:

      Haha ja, de Amerikanen houden van kant-en-klare producten inderdaad 😛 Veel plezier met bakken!

  4. Daniëlle schreef:

    Oh wat heerlijk dit! Ziet er ook mooi uit!

  5. Heidy schreef:

    Hallo Laura, regelmatig geniet ik van je heerlijke recepten en print ik ze ook uit maar, het komt vaak voor dat er in de print vriendelijke verse veel foto’s , best wel groot, tussen de tekst staat.
    Dat is erg jammer omdat ik dan onnodig veel papier kwijt ben.
    Kan dat op een andere manier? ook ivm milieu onnodig veel inkt gebruik

    Veel bakplezier zodat wij vaak mee kunnen smullen

    Heidy

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt die foto’s verwijderen, via de printknop kun je namelijk kiezen welke teksten en foto’s je wilt afdrukken. Achter de schermen ben ik bezig met een nog betere optie, maar dat duurt nog wel even voor die beschikbaar is.

      1. Vanhoegaerden schreef:

        Beste, waar vind ik de pumpkin Spice?Woon in België en heb het hier nog nooit gezien,mvg

  6. Judith schreef:

    Hij was echt heel lekker! Aanrader. Ik heb hem eerst gepresenteerd als speculaastaart en daarna het geheime ingrediënt verklapt.

  7. Rixt schreef:

    Kan ik in plaats van pumkin spice kruiden ook speculaaskruiden gebruiken of verschilt dat te erg?

    1. Laura Kieft schreef:

      speculaas kan ook. Het verschil wel iets, maar het lijk erop.

  8. Anne-Marie schreef:

    Vraagje! Bak je de taart in een springvorm of in zo’n taartvorm/quichevorm met van die ribbels aan de zijkant?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb het in een quiche vorm met losse bodem en ribbels aan de zijkant gedaan. Maar een ronde (gladde) springvorm kan ook hoor!

  9. Paula van Schyndel schreef:

    Hoi Laura, vandaag heb ik de pumkin pie gemaakt, oh wat smaakt die heerlijk. Ik heb hem wel een uurtje in oven laten staan, ik heb een porseleinen vorm gebruikt. Hij was lekker smeuïg. Dankje wel voor de heerlijke receptjes.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat fijn Paula, geniet er nog van!

  10. Nathalie Goris schreef:

    Hallo Laura, ik heb een vraagje, de slagroom die je in de vulling doet, wat voor slagroom is dat?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ongeklopte slagroom, merk maakt verder niet uit.

  11. Ramona schreef:

    Dag Laura,

    Regelmatig kom ik op jouw website en maak ik heerlijke gerechten van jouw recepten.
    Ook ik ben dol op de herfst smaken, lekker herfstachtig spicy.
    Gisteren heb ik voor de tweede keer jouw pumpkin pie geprobeerd te maken. Maar hij blijft te zacht, nattig. Ook als ik hem nog extra tijd in de oven laat. Vorig jas was de puree te nattig, dacht dat het daar aan lag. Nu was alles perfect, behalve het eindresultaat. Wat denk jij, waarom hij zo nat blijft en niet vast wordt qua structuur?
    Hartelijke groet, Ramona

    1. Laura Kieft schreef:

      Zonder verdere info lastig te zeggen. klinkt alsof hij gewoon meer tijd nodig heeft in jouw oven, maar het zou ook aan je oven zelf kunnen liggen dat het niet goed lukt. Heb je misschien een combi magnetron, daarmee heb je vaak dit soort problemen.

    2. Carmen schreef:

      Super lekkere taart. Ik doe hem alleen wel een nachtje (of minimaal 4 u ) in de koelkast om op te laten stijven. Dan is ie perfect en niet te zacht!

  12. Laura D schreef:

    Hey Laura,

    Laura hier! Ik ben bezig met de pompoenpurree. Ik vroeg me af die volledig moet afgekoeld zijn alvorens deze te mengen met pumpkin spice, slagroom ed…?

    Vele groeten,

    L

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hi Laura 😉 Inderdaad afgekoeld pas toevoegen.

  13. Romy schreef:

    Kan je de taart beter buiten dan in de koelkast bewaren?

    1. Laura's Bakery schreef:

      De bewaartips staan onder het recept: agedekt/verpakt 4-5 dagen houdbaar buiten de koelkast. Invriezen (tot 3 maanden) is mogelijk, maar kan wel invloed hebben op de structuur van de vulling.

  14. Fember schreef:

    Hallo Laura,
    Echt een goed recept, lekker duidelijk en simpel.
    Ik heb echter één vraag:
    Ik gebruik mini quiche vormpjes, hoe lang en hoe heet
    moeten ze in de oven denk je?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oei, dat is een lastige. Ik zou de baktijd zeker halveren, oventemperatuur blijft hetzelfde. Goed in de gaten houden!

  15. Rick schreef:

    Beste Laura,

    In verband met lactose intolerantie gebruikten wij bij dit recept lactosevrije zuivel. Nu blijft de taart zelfs na een uur langer in de oven, heel nat. Dat het niet goed bind komt waarschijnlijk door gebrek aan lactose in de vulling (eigen schuld dikke bult). Heb jij misschien tips hoe we dit het beste kunnen aandikken?

    Met vriendelijke groet,

    Rick

    1. Laura's Bakery schreef:

      He wat balen! Ik zou eigenlijk verwachten dat het met lactosevrije zuivel ook goed zou gaan. Heb je wel lactosevrije slagroom gebruikt ook? Misschien de volgende keer een extra ei toevoegen? Die zorgt voor de binding nl.

      1. Rick schreef:

        Hey Laura,

        Bedankt voor je reactie, ik zal er de volgende keer een extra ei bij doen.

        Groeten,

        Rick

  16. Lindsey schreef:

    Hoe hoog is je quiche vorm?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik nog nooit opgemeten, maar ik denk 3 cm.

  17. Mariska schreef:

    Hoi Laura,

    Allereerst dank voor alle lekkere recepten, ik geniet er echt van! Ik heb wel een vraag over de bodem van de Pumpkin Pie, hoort de rand zo donker te zijn of kan ik iets aanpassen waardoor de rand volgende keer iets lichter blijft? (Ik maak de taart nu voor het eerst :D)

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik vermoed dat jouw rand donkerder is dan op mijn foto? Dat is inderdaad niet de bedoeling. Je zou halverwege met aluminium folie de vorm kunnen afdekken.

      1. Mariska schreef:

        Bedankt Laura, ik ga dat de volgende keer doen! De taart was trouwens super lekker, zelfs de rand was te eten 😉

  18. Sjuul schreef:

    Het zou leuk zijn om geroosterde pompoenpitten op de taart te strooien. Je kan ze vast plakken door de bovenkant van de taart in te smeren met ahornsiroop als deze is koud is.

  19. Saskia schreef:

    Een beetje jammer dat het van die blindbakvulling niet bij de benodigdheden staat. Kom er halverwege het maken achter en heb niks in huis… Hopen dat de bodem een beetje oke wordt. En moet je de vorm niet eerst invetten?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat was bij mij niet nodig, maar ik heb het toegevoegd voor de zekerheid.

      1. Saskia schreef:

        Het bleek inderdaad niet nodig te zijn, ik kreeg hem er makkelijk af. De bodem was niet zo plat maar toch heerlijke taart! Bedankt ?

    2. Jacinta schreef:

      Ik heb gewoon rijst gebruikt, lukt ook!
      Taart is een kwartiertje geleden uit de oven gekomen, moet die lang afkoelen voor ik een stuk kan snijden? Is voor mijn schoonzus, die heeft jaaaaren in Amerika gewoond.

    3. Sofie schreef:

      Je kan gewoon ongekookte rijst gebruiken, doe ik ook!
      Ik kijk er naar uit om de komende weken deze taart weer te bakken, dit was vorig jaar de favoriet van het najaar 😀

  20. Anouschka schreef:

    Hoi Laura,weet jij misschien t aantal calorieën/vetten/eiwitten en koolhydraten per persoon?

      1. Anouschka schreef:

        Ahh jammer!Dankjewel voor je reactie?

    1. Carmen Knepper schreef:

      Je zou eventueel her recept in kunnen voeren bij recepten in my fitness pall en dan delen!

  21. Ilse schreef:

    Dag Laura! Heerlijk jouw receptjes, ik ben ook altijd zeker dat het lekkere receptjes zijn!
    Voor de pompoentaart, ik heb vulling over… enig idee of ik ze in iets anders kan verwerken?

    1. Merel schreef:

      Hoi Ilse,
      Ik had ook nog redelijk wat vulling over en dit heb ik opgewarmd in een pannetje met een flinke scheut extra melk erbij (om het wat te verdunnen). Vervolgens een paar kopjes espresso erbij, goed roeren, in een mooi glas gieten, toefje slagroom erop en wat pumpkin spices er overheen en je hebt een overheerlijke pumpkin spiced latte. ?

  22. Sandra Zwartjes schreef:

    Hoi Laura,

    De rand van de taart kromp op ongeveer de helft van de vorm, ik denk dat ik minder dan de helft van de vulling heb gebruikt. Ik denk dat hij voor de helft zo hoog was als die van jou. Smaak was heerlijk maar zou graag weten hoe ik kan voorkomen dat de zijkanten zo laag zijn?

    Gr Sandra

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dan heb je het deeg waarschijnlijk te lang bewerkt of gekneed.

  23. Anne schreef:

    Vorige week heb ik deze taart gemaakt en ik had nog heel veel vulling over. Ik heb daarom nog een tweede bodem er bij gemaakt en zelfs toen had ik nog vulling over. Is dit normaal of die ik iets verkeerd? De vulling was ook vrij vloeibaar.
    De taarten waren wel heerlijk overigens!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oh wat gek! Misschien zat er teveel vocht in uit de pompoen?

  24. Leen schreef:

    Hallo!
    Kan je dit ook met een spaghettipompoen maken? Is daar een verschil in? Of moet het een gewone zijn?
    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen.

      1. Leen schreef:

        ondertussen geprobeerd! is gelukt!

  25. Ashley schreef:

    Hoi Laura, ik heb deze taart nu twee keer gemaakt en hij is echt heerlijk! Maar bij mij krimpt de rand een behoorlijk stuk, zodat ik maar de helft van de vulling kan gebruiken. Wat doe ik verkeerd? En kan ik de vulling ook invriezen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Waarschijnlijk heb je het deeg te lang gekneed. Wil je de vulling ongebakken invriezen of de gehele taart? Dat laatste kan sowieso prima en ik denk het eerste ook, maar dat heb ik niet zelf getest.

      1. Ashley schreef:

        Ah, dat zou kunnen. Het lag een nachtje in de koelkast en was daarna uiteraard keihard, dus ik heb flink moeten kneden om ermee te kunnen werken. Ik heb het restant van de vulling ingevroren voor een volgende keer, of dat goed komt zien we dan wel 🙂

  26. Emma schreef:

    Bij mij is het niet gelukt! De taart is gewoon nog lopen uit de oven gekomen. Ik had nochtans heel het recept gevolgd zoals het moest.
    Hij heeft er langer dan een uur in gestaan en was nog steeds lopend (en veeeel te zoet). Ik heb het moeten weggooien…

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat gek, had je de pompoenpuree van het recept gebruikt? De taart (met vulling) moest 45 minuten in de oven en ik raad je aan hem daarna goed af te laten koelen voor je hem aansnijd.

  27. Sofie schreef:

    Emma, misschien was je pompoenpuree nog te nat? Ik wring deze uit in een kaasdoek zodat de puree bijna droog is. de eerste keer had ik dat niet gedaan en toen was mijn taart ook nog wat loperig.

  28. iejeva schreef:

    Bij mij was ie gelukt, maar ik heb hem veel langer in de oven moeten laten. Na de 45 minuten was een bovenlaag nog compleet vloeibaar en ik heb het recept echt tot op de letter gevolgd (vanaf de verse pompoen). Ik heb de taart eerst nog 15 minuten langer op 160 graden erin gelaten. Toen dat (totaal) niet tot verbetering leidde, heb ik de oven naar 180 gedraaid en hem nog 10 minuten erin gelaten. Pas toen was ie alleen nog maar wiebelig te noemen en dus klaar. Ik heb een gloednieuwe oven en de juiste stand gebruikt dus daar ligt het denk ik niet aan. Misschien dat ik ook de tip van Sofie de volgende keer gebruik om de puree vooraf uit te wringen.

    Net een stukje geproefd en de smaak is verder goed! Bedankt voor het leuke recept! 🙂

  29. Lauren schreef:

    Hallo!

    Is het ook mogelijk de nootmuskaat weg te laten ivm een allergie? Of waar zou je het eventueel voor kunnen vervangen? Bedankt!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je zou de nootmuskaat in de pumpkin spice kruiden weg kunnen laten. Het zal een klein verschil maken in de smaak, maar er niet minder lekker op worden!

  30. Natasha schreef:

    Hoi,
    De reden voor de te natte vulling is waarschijnlijk het gebruik van de kant-en-klare pompoenstukjes.
    Daarom is het beter een hele pompoen te gebruiken.
    Om de vulling droger te krijgen dan bij koken, kun je de pompoen ook roosteren.
    In 2 of 4 stukken snijden, zaden en draden eruit halen en een half uur in de oven op 180 graden.
    En dan het vruchtvlees eruit scheppen en pureren met indien nodig een klein scheutje water..
    Ik heb de puree op deze manier gemaakt, daarna precies het recept gevolgd en de Pumpkin Pie was perfect!
    Succes!

  31. Goele schreef:

    Net zoals de reacties hierboven heb ik ook steeds te veel vulling. Voor het bakken lijkt de taartvorm overvol, maar na het bakken zakt de vulling waardoor het een super dunne lage taart wordt.. de structuur is wel goed, heel stevig.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hij hoort lekker stevig te zijn, maar niet te laag. Hoeveel cm taart blijft er over?

  32. Lauren schreef:

    Ik heb uiteindelijk piment gebruikt na wat googlen, heeft goed uitgepakt!

  33. Goele schreef:

    De taart is nu op maar nog niet de helft van jouw taart qua hoogte vulling

  34. Nathalie schreef:

    Hier was (zoals ik al eerder in de reacties lees) het midden echt nog te dun na 45 min. Heb hem er ruim een uur in gedaan maar dit maakte niet heel veel uit. Toch de taart maar uit de oven gehaald. Ik hoop dat de tip van een poos in de koelkast werkt. Ik heb overigens verse pompoen puree gebruikt, die ik gisteren heb gemaakt. Deze was duidelijk niet te nat.

    Erg benieuwd naar de smaak 😀

  35. Lien schreef:

    Ik heb de taart gisteren ook gemaakt met wat kleine aanpassingen aangezien ik koemelk en glutenvrij moet eten. Vanavond gaan we proeven, het ziet er mooi uit en ruikt alvast heerlijk!
    Ik heb mijn eigen kruimeldeegrecept genomen en de room en melk heb ik vervangen door kokosroom. Ik hoop wel dat die niet te fel door zal smaken 🙂

  36. Lien schreef:

    Ohja en ik heb de pompoen geroosterd in de oven. Ik vindt pompoen anders veel te flets smaken 😉

  37. Sasja schreef:

    Heel erg lekker!!
    Moest bij mij 20 min. langer in de oven, maar ja, iedere oven is anders. Daarna was ‘ie precies zoals je beschreef: “nog een klein beetje wiebelig is wanneer de de vorm licht heen en weer schudt”.
    Vorig jaar had ik ook een pumkin pie gemaakt. Die maakte geen indruk (ook niet bij mij). Deze is door ieder gezinslid goedgekeurd!

    Ik heb 1 vraag: schep jij de punten uit de vorm of stort jij de taart eerst (lukte bij mij niet)?
    Ik denk, dat ik de volgende keer een cirkel ter grootte van de vorm op de bodem leg, zodat het mij zeker gaat lukken om de vorm te storten.

    Bedankt voor het lekkere herfst recept!!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Fijn om te lezen! Dat hangt helemaal van de vorm af. Ik gebruik het liefst een quichevorm met losse bodem.

  38. Serena schreef:

    Lieve Laura, wat een heerlijke taart! Ik heb zelf nog een kwart pakje amandelspijs door de vulling gedaan en dat was een heerlijke toevoeging.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oh wat een heerlijk idee!

  39. LauraV schreef:

    Top recept!

    Ik heb geen blindbakbonen dus er kon iets minder vulling in.
    De pompoenpuree heb ik gemaakt door een hele pompoen in de oven te stoppen voor 90 minuten op 150 graden. Daarna pellen, zaadjes er uit en pureren.
    Ik heb 250 ml opklop sojaroom gebruikt en 1 extra ei, en geen melk, omdat het al erg nat was en ik me afvroeg of het wel ging stollen. Ik vraag me af of je naast die room ook nog melk erbij zou willen doen zoals het recept zegt. Het bakte uiteindelijk erg mooi. De taart was heerlijk.
    Ik heb er voor het serveren geen slagroom op gedaan maar zelfgemaakte cranberry compote om het zoet te balanceren.

    Dankjewel!

  40. Jonne schreef:

    Hoi Laura! Heerlijk recept, ik zou het graag willen maken. Is er een mogelijkheid om de eieren te vervangen door iets anders om het recept vegan te maken? Zo ja, door wat? Ik hoor het graag! Dankjewel alvast!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet getest, maar je kunt het proberen. Hier geef ik tips: https://www.laurasbakery.nl/eieren-vervangen-bij-het-bakken/

  41. Olivia schreef:

    Wat een heerlijk recept, kan ik deze taart ook bakken in een porseleinen quiche vorm?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet getest, maar lijkt me geen probleem.

  42. Renate Bobeldijk schreef:

    Hoi, De taart bleef toch zacht, maar de rand werd donkerder. kan ik er dan wat aluminium folie op leggen? en langer in de Ovrn doen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat kan zeker!

  43. Marianne schreef:

    Hoi Laura,
    Bedankt voor het plaatsen van dit recept! Maak hem nu voor de tweede keer, maar ook ik heb helaas last van een taart die na 40 min in de oven nog héél nat is. Ik heb netjes alle stappen gevolgd met de juiste ingrediënten, inclusief het recept voor de puree (gemaakt van hele pompoen), maar het blijft nat.

    Hij heeft uiteindelijk beide keren 1,5 uur in de oven gestaan. Ik vraag me toch echt af wat de rest van ons “fout” doet en hoe we dit kunnen voorkomen. Met andere baksels heb ik dit probleem nooit, dus ik heb niet het idee dat het aan mijn oven ligt. Wellicht kun je er nog wat tips bijzetten?

    Maar hij is uiteindelijk wel heel lekker, en dat is het belangrijkste ;-). Dank je!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Er staat een tip hierover in het artikel, heb je deze gelezen?

      Dat klinkt alsof de vulling nog wat meer tijd in de oven had kunnen gebruiken of dat de temperatuur van de oven net iets te laag heeft gestaan. Ook is het mogelijk dat de pompoen(puree) te waterig is geweest, dat wil nog wel eens zo zijn met pompoenen uit de eigen tuin. Het kan helpen om de pompoen voor de puree niet te koken, maar te stomen (of zoals een lezer mij ooit tipte: pompoen in de oven roosteren).

  44. Claude schreef:

    Bij mij ook erg nat, ook na nog een extra tijd in de oven… staat nu in de koelkast dus hoop dat ie morgen een beetje stijf is! Ik denk dat ik de volgende keer probeer de pompoen uit te wringen met kaasdoek (had al wel ‘gezeefd’) en misschien wat minder melk. Verder gaat ie goed, ruikt lekker, ziet er mooi uit!

    Heb je enig idee of ik deze zonder of met minder suiker kan bakken? Ik heb ‘m denk ik liever kruidig dan zoet! Ben alleen bang dat de vloeistoffen dan nog meer de overmaat krijgen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hierover staat een tip in het artikel. Minder suiker kun je uiteraard proberen.

  45. Kathy schreef:

    Ik ga dit recept zeker eens maken! Al heb ik wel een vraag.. Kan deze taart ook met bladerdeeg gemaakt worden?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet getest, maar ik denk dat de vulling daarvoor te vochtig zal zijn icm bladerdeeg.

  46. Marlot schreef:

    Ho Laura, kan ik in plaats van zelf de pompoenpuree te maken ook kant en klare pompoen passata (v/d jumbo) gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat moet wel kunnen denk ik!

  47. Tamara schreef:

    Hoi Laura,

    Zou ik in plaats van gewone melk ook amandelmelk kunnen gebruiken, de ongezoete versie?

    Groetjes Tamara

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat denk ik van wel.

  48. Ilonk schreef:

    Hoi Laura,
    Ik lees dat de taart 4 tot 5 dagen buiten de koelkas bewaard kan worden. Het is dus niet de bedoeling de taart in de koelkast te bewaren?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat klopt inderdaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept