Welke pompoen voor pompoentaart?
Een vraag die vaak binnenkomt is welke pompoen het beste gebruikt kan worden voor pompoentaart. In Amerika zweren ze bij kleine, ronde en oranje ‘sugar pumpkins’. Deze zijn, zoals de naam al doet vermoeden, het meest zoet en daardoor hoef je minder suiker aan de vulling toe te voegen.
In Nederland is de pompoen hype niet zoals in Amerika, dus vind je vooral de reguliere, vrij grote, ronde en oranje pompoen (de hokkiado pompoen) en de flespompoen in de supermarkt. Beiden kun je prima gebruiken in dit recept. Een flespompoen heeft een subtiele nootachtige smaak en is vaak minder oranje van kleur. Ik koos dit recept voor een ronde, oranje pompoen.
Ik doe dus niet zo moeilijk wat betreft het soort pompoen, maar als je het voor het kiezen hebt dan is de ‘kabocha pompoen’ een aanrader. Deze pompoen heeft een groene schil en heeft misschien ook geen knalkleur van binnen, maar smaakt het allerbest in desserts. Deze pompoen is het meest zoet van zichzelf en de structuur van de pompoen is romig en zacht. Niet alleen erg lekker om pompoentaart mee te bakken, maar ook pompoen muffins en pompoen-feta bruschetta smaken er zalig door.
Waar moet je een pompoen bewaren?
Als je dan de perfecte pompoen voor jouw taart hebt gevonden, moet je ‘m misschien nog even bewaren tot het moment daar is en je aan de bak kunt. Om pompoenen zo lang en goed mogelijk te bewaren, moet je ze op een koele en droge plek bewaren.
Als je de pompoen eenmaal hebt ‘geslacht’ (ben ik de enige die dit altijd zo zegt? 😛 ) dan moet je de stukken pompoen goed verpakken in vershoudfolie en in de koelkast bewaren. Daar blijft het maximaal vijf dagen goed. Of vries ze in, op die manier blijft het drie maanden houdbaar.
Ik heb 2 jaar in de VS gewoond en ben daar gigantische fan van “anything pumpkin” geworden. Pumpkin pie is nog steeds één van favoriete taarten, dit is voor mij pure comfort food.
Die wil ik maken, klinkt heerlijk!
Typisch Amerikaans! Dit wil ik al zooooo lang maken, maar Amerikanen maken het altijd met die typische kant-en-klare bodems.
Dit ga ik volgende week met Halloween serveren.
Haha ja, de Amerikanen houden van kant-en-klare producten inderdaad 😛 Veel plezier met bakken!
Oh wat heerlijk dit! Ziet er ook mooi uit!
Hallo Laura, regelmatig geniet ik van je heerlijke recepten en print ik ze ook uit maar, het komt vaak voor dat er in de print vriendelijke verse veel foto’s , best wel groot, tussen de tekst staat.
Dat is erg jammer omdat ik dan onnodig veel papier kwijt ben.
Kan dat op een andere manier? ook ivm milieu onnodig veel inkt gebruik
Veel bakplezier zodat wij vaak mee kunnen smullen
Heidy
Je kunt die foto’s verwijderen, via de printknop kun je namelijk kiezen welke teksten en foto’s je wilt afdrukken. Achter de schermen ben ik bezig met een nog betere optie, maar dat duurt nog wel even voor die beschikbaar is.
Beste, waar vind ik de pumpkin Spice?Woon in België en heb het hier nog nooit gezien,mvg
Je maakt het gemakkelijk zelf: https://www.laurasbakery.nl/pumpkin-spice-specerijen/
Hij was echt heel lekker! Aanrader. Ik heb hem eerst gepresenteerd als speculaastaart en daarna het geheime ingrediënt verklapt.
Kan ik in plaats van pumkin spice kruiden ook speculaaskruiden gebruiken of verschilt dat te erg?
speculaas kan ook. Het verschil wel iets, maar het lijk erop.
Vraagje! Bak je de taart in een springvorm of in zo’n taartvorm/quichevorm met van die ribbels aan de zijkant?
Ik heb het in een quiche vorm met losse bodem en ribbels aan de zijkant gedaan. Maar een ronde (gladde) springvorm kan ook hoor!
Hoi Laura, vandaag heb ik de pumkin pie gemaakt, oh wat smaakt die heerlijk. Ik heb hem wel een uurtje in oven laten staan, ik heb een porseleinen vorm gebruikt. Hij was lekker smeuïg. Dankje wel voor de heerlijke receptjes.
Wat fijn Paula, geniet er nog van!
Hallo Laura, ik heb een vraagje, de slagroom die je in de vulling doet, wat voor slagroom is dat?
Ongeklopte slagroom, merk maakt verder niet uit.
Dag Laura,
Regelmatig kom ik op jouw website en maak ik heerlijke gerechten van jouw recepten.
Ook ik ben dol op de herfst smaken, lekker herfstachtig spicy.
Gisteren heb ik voor de tweede keer jouw pumpkin pie geprobeerd te maken. Maar hij blijft te zacht, nattig. Ook als ik hem nog extra tijd in de oven laat. Vorig jas was de puree te nattig, dacht dat het daar aan lag. Nu was alles perfect, behalve het eindresultaat. Wat denk jij, waarom hij zo nat blijft en niet vast wordt qua structuur?
Hartelijke groet, Ramona
Zonder verdere info lastig te zeggen. klinkt alsof hij gewoon meer tijd nodig heeft in jouw oven, maar het zou ook aan je oven zelf kunnen liggen dat het niet goed lukt. Heb je misschien een combi magnetron, daarmee heb je vaak dit soort problemen.
Super lekkere taart. Ik doe hem alleen wel een nachtje (of minimaal 4 u ) in de koelkast om op te laten stijven. Dan is ie perfect en niet te zacht!
Hey Laura,
Laura hier! Ik ben bezig met de pompoenpurree. Ik vroeg me af die volledig moet afgekoeld zijn alvorens deze te mengen met pumpkin spice, slagroom ed…?
Vele groeten,
L
Hi Laura 😉 Inderdaad afgekoeld pas toevoegen.
Kan je de taart beter buiten dan in de koelkast bewaren?
De bewaartips staan onder het recept: agedekt/verpakt 4-5 dagen houdbaar buiten de koelkast. Invriezen (tot 3 maanden) is mogelijk, maar kan wel invloed hebben op de structuur van de vulling.
Hallo Laura,
Echt een goed recept, lekker duidelijk en simpel.
Ik heb echter één vraag:
Ik gebruik mini quiche vormpjes, hoe lang en hoe heet
moeten ze in de oven denk je?
Oei, dat is een lastige. Ik zou de baktijd zeker halveren, oventemperatuur blijft hetzelfde. Goed in de gaten houden!
Beste Laura,
In verband met lactose intolerantie gebruikten wij bij dit recept lactosevrije zuivel. Nu blijft de taart zelfs na een uur langer in de oven, heel nat. Dat het niet goed bind komt waarschijnlijk door gebrek aan lactose in de vulling (eigen schuld dikke bult). Heb jij misschien tips hoe we dit het beste kunnen aandikken?
Met vriendelijke groet,
Rick
He wat balen! Ik zou eigenlijk verwachten dat het met lactosevrije zuivel ook goed zou gaan. Heb je wel lactosevrije slagroom gebruikt ook? Misschien de volgende keer een extra ei toevoegen? Die zorgt voor de binding nl.
Hey Laura,
Bedankt voor je reactie, ik zal er de volgende keer een extra ei bij doen.
Groeten,
Rick
Hoe hoog is je quiche vorm?
Dat heb ik nog nooit opgemeten, maar ik denk 3 cm.
Hoi Laura,
Allereerst dank voor alle lekkere recepten, ik geniet er echt van! Ik heb wel een vraag over de bodem van de Pumpkin Pie, hoort de rand zo donker te zijn of kan ik iets aanpassen waardoor de rand volgende keer iets lichter blijft? (Ik maak de taart nu voor het eerst :D)
Ik vermoed dat jouw rand donkerder is dan op mijn foto? Dat is inderdaad niet de bedoeling. Je zou halverwege met aluminium folie de vorm kunnen afdekken.
Bedankt Laura, ik ga dat de volgende keer doen! De taart was trouwens super lekker, zelfs de rand was te eten 😉
Haha gelukkig maar!
Het zou leuk zijn om geroosterde pompoenpitten op de taart te strooien. Je kan ze vast plakken door de bovenkant van de taart in te smeren met ahornsiroop als deze is koud is.
Een beetje jammer dat het van die blindbakvulling niet bij de benodigdheden staat. Kom er halverwege het maken achter en heb niks in huis… Hopen dat de bodem een beetje oke wordt. En moet je de vorm niet eerst invetten?
Dat was bij mij niet nodig, maar ik heb het toegevoegd voor de zekerheid.
Het bleek inderdaad niet nodig te zijn, ik kreeg hem er makkelijk af. De bodem was niet zo plat maar toch heerlijke taart! Bedankt ?
Ik heb gewoon rijst gebruikt, lukt ook!
Taart is een kwartiertje geleden uit de oven gekomen, moet die lang afkoelen voor ik een stuk kan snijden? Is voor mijn schoonzus, die heeft jaaaaren in Amerika gewoond.
Je kan gewoon ongekookte rijst gebruiken, doe ik ook!
Ik kijk er naar uit om de komende weken deze taart weer te bakken, dit was vorig jaar de favoriet van het najaar 😀
Hoi Laura,weet jij misschien t aantal calorieën/vetten/eiwitten en koolhydraten per persoon?
Nee helaas!
Ahh jammer!Dankjewel voor je reactie?
Je zou eventueel her recept in kunnen voeren bij recepten in my fitness pall en dan delen!
Dag Laura! Heerlijk jouw receptjes, ik ben ook altijd zeker dat het lekkere receptjes zijn!
Voor de pompoentaart, ik heb vulling over… enig idee of ik ze in iets anders kan verwerken?
Hoi Ilse,
Ik had ook nog redelijk wat vulling over en dit heb ik opgewarmd in een pannetje met een flinke scheut extra melk erbij (om het wat te verdunnen). Vervolgens een paar kopjes espresso erbij, goed roeren, in een mooi glas gieten, toefje slagroom erop en wat pumpkin spices er overheen en je hebt een overheerlijke pumpkin spiced latte. ?
Hoi Laura,
De rand van de taart kromp op ongeveer de helft van de vorm, ik denk dat ik minder dan de helft van de vulling heb gebruikt. Ik denk dat hij voor de helft zo hoog was als die van jou. Smaak was heerlijk maar zou graag weten hoe ik kan voorkomen dat de zijkanten zo laag zijn?
Gr Sandra
Dan heb je het deeg waarschijnlijk te lang bewerkt of gekneed.
Vorige week heb ik deze taart gemaakt en ik had nog heel veel vulling over. Ik heb daarom nog een tweede bodem er bij gemaakt en zelfs toen had ik nog vulling over. Is dit normaal of die ik iets verkeerd? De vulling was ook vrij vloeibaar.
De taarten waren wel heerlijk overigens!
Oh wat gek! Misschien zat er teveel vocht in uit de pompoen?
Hallo!
Kan je dit ook met een spaghettipompoen maken? Is daar een verschil in? Of moet het een gewone zijn?
Groetjes
Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen.
ondertussen geprobeerd! is gelukt!
Hoi Laura, ik heb deze taart nu twee keer gemaakt en hij is echt heerlijk! Maar bij mij krimpt de rand een behoorlijk stuk, zodat ik maar de helft van de vulling kan gebruiken. Wat doe ik verkeerd? En kan ik de vulling ook invriezen?
Waarschijnlijk heb je het deeg te lang gekneed. Wil je de vulling ongebakken invriezen of de gehele taart? Dat laatste kan sowieso prima en ik denk het eerste ook, maar dat heb ik niet zelf getest.
Ah, dat zou kunnen. Het lag een nachtje in de koelkast en was daarna uiteraard keihard, dus ik heb flink moeten kneden om ermee te kunnen werken. Ik heb het restant van de vulling ingevroren voor een volgende keer, of dat goed komt zien we dan wel 🙂
Bij mij is het niet gelukt! De taart is gewoon nog lopen uit de oven gekomen. Ik had nochtans heel het recept gevolgd zoals het moest.
Hij heeft er langer dan een uur in gestaan en was nog steeds lopend (en veeeel te zoet). Ik heb het moeten weggooien…
Wat gek, had je de pompoenpuree van het recept gebruikt? De taart (met vulling) moest 45 minuten in de oven en ik raad je aan hem daarna goed af te laten koelen voor je hem aansnijd.
Emma, misschien was je pompoenpuree nog te nat? Ik wring deze uit in een kaasdoek zodat de puree bijna droog is. de eerste keer had ik dat niet gedaan en toen was mijn taart ook nog wat loperig.
Bij mij was ie gelukt, maar ik heb hem veel langer in de oven moeten laten. Na de 45 minuten was een bovenlaag nog compleet vloeibaar en ik heb het recept echt tot op de letter gevolgd (vanaf de verse pompoen). Ik heb de taart eerst nog 15 minuten langer op 160 graden erin gelaten. Toen dat (totaal) niet tot verbetering leidde, heb ik de oven naar 180 gedraaid en hem nog 10 minuten erin gelaten. Pas toen was ie alleen nog maar wiebelig te noemen en dus klaar. Ik heb een gloednieuwe oven en de juiste stand gebruikt dus daar ligt het denk ik niet aan. Misschien dat ik ook de tip van Sofie de volgende keer gebruik om de puree vooraf uit te wringen.
Net een stukje geproefd en de smaak is verder goed! Bedankt voor het leuke recept! 🙂
Hallo!
Is het ook mogelijk de nootmuskaat weg te laten ivm een allergie? Of waar zou je het eventueel voor kunnen vervangen? Bedankt!
Je zou de nootmuskaat in de pumpkin spice kruiden weg kunnen laten. Het zal een klein verschil maken in de smaak, maar er niet minder lekker op worden!
Hoi,
De reden voor de te natte vulling is waarschijnlijk het gebruik van de kant-en-klare pompoenstukjes.
Daarom is het beter een hele pompoen te gebruiken.
Om de vulling droger te krijgen dan bij koken, kun je de pompoen ook roosteren.
In 2 of 4 stukken snijden, zaden en draden eruit halen en een half uur in de oven op 180 graden.
En dan het vruchtvlees eruit scheppen en pureren met indien nodig een klein scheutje water..
Ik heb de puree op deze manier gemaakt, daarna precies het recept gevolgd en de Pumpkin Pie was perfect!
Succes!
Net zoals de reacties hierboven heb ik ook steeds te veel vulling. Voor het bakken lijkt de taartvorm overvol, maar na het bakken zakt de vulling waardoor het een super dunne lage taart wordt.. de structuur is wel goed, heel stevig.
Hij hoort lekker stevig te zijn, maar niet te laag. Hoeveel cm taart blijft er over?
Ik heb uiteindelijk piment gebruikt na wat googlen, heeft goed uitgepakt!
De taart is nu op maar nog niet de helft van jouw taart qua hoogte vulling
Hier was (zoals ik al eerder in de reacties lees) het midden echt nog te dun na 45 min. Heb hem er ruim een uur in gedaan maar dit maakte niet heel veel uit. Toch de taart maar uit de oven gehaald. Ik hoop dat de tip van een poos in de koelkast werkt. Ik heb overigens verse pompoen puree gebruikt, die ik gisteren heb gemaakt. Deze was duidelijk niet te nat.
Erg benieuwd naar de smaak 😀
Ik heb de taart gisteren ook gemaakt met wat kleine aanpassingen aangezien ik koemelk en glutenvrij moet eten. Vanavond gaan we proeven, het ziet er mooi uit en ruikt alvast heerlijk!
Ik heb mijn eigen kruimeldeegrecept genomen en de room en melk heb ik vervangen door kokosroom. Ik hoop wel dat die niet te fel door zal smaken 🙂
Ohja en ik heb de pompoen geroosterd in de oven. Ik vindt pompoen anders veel te flets smaken 😉
Heel erg lekker!!
Moest bij mij 20 min. langer in de oven, maar ja, iedere oven is anders. Daarna was ‘ie precies zoals je beschreef: “nog een klein beetje wiebelig is wanneer de de vorm licht heen en weer schudt”.
Vorig jaar had ik ook een pumkin pie gemaakt. Die maakte geen indruk (ook niet bij mij). Deze is door ieder gezinslid goedgekeurd!
Ik heb 1 vraag: schep jij de punten uit de vorm of stort jij de taart eerst (lukte bij mij niet)?
Ik denk, dat ik de volgende keer een cirkel ter grootte van de vorm op de bodem leg, zodat het mij zeker gaat lukken om de vorm te storten.
Bedankt voor het lekkere herfst recept!!
Fijn om te lezen! Dat hangt helemaal van de vorm af. Ik gebruik het liefst een quichevorm met losse bodem.
Lieve Laura, wat een heerlijke taart! Ik heb zelf nog een kwart pakje amandelspijs door de vulling gedaan en dat was een heerlijke toevoeging.
Oh wat een heerlijk idee!
Top recept!
Ik heb geen blindbakbonen dus er kon iets minder vulling in.
De pompoenpuree heb ik gemaakt door een hele pompoen in de oven te stoppen voor 90 minuten op 150 graden. Daarna pellen, zaadjes er uit en pureren.
Ik heb 250 ml opklop sojaroom gebruikt en 1 extra ei, en geen melk, omdat het al erg nat was en ik me afvroeg of het wel ging stollen. Ik vraag me af of je naast die room ook nog melk erbij zou willen doen zoals het recept zegt. Het bakte uiteindelijk erg mooi. De taart was heerlijk.
Ik heb er voor het serveren geen slagroom op gedaan maar zelfgemaakte cranberry compote om het zoet te balanceren.
Dankjewel!
Hoi Laura! Heerlijk recept, ik zou het graag willen maken. Is er een mogelijkheid om de eieren te vervangen door iets anders om het recept vegan te maken? Zo ja, door wat? Ik hoor het graag! Dankjewel alvast!
Dat heb ik zelf niet getest, maar je kunt het proberen. Hier geef ik tips: https://www.laurasbakery.nl/eieren-vervangen-bij-het-bakken/
Wat een heerlijk recept, kan ik deze taart ook bakken in een porseleinen quiche vorm?
Dat heb ik zelf niet getest, maar lijkt me geen probleem.
Hoi, De taart bleef toch zacht, maar de rand werd donkerder. kan ik er dan wat aluminium folie op leggen? en langer in de Ovrn doen?
Ja hoor, dat kan zeker!
Hoi Laura,
Bedankt voor het plaatsen van dit recept! Maak hem nu voor de tweede keer, maar ook ik heb helaas last van een taart die na 40 min in de oven nog héél nat is. Ik heb netjes alle stappen gevolgd met de juiste ingrediënten, inclusief het recept voor de puree (gemaakt van hele pompoen), maar het blijft nat.
Hij heeft uiteindelijk beide keren 1,5 uur in de oven gestaan. Ik vraag me toch echt af wat de rest van ons “fout” doet en hoe we dit kunnen voorkomen. Met andere baksels heb ik dit probleem nooit, dus ik heb niet het idee dat het aan mijn oven ligt. Wellicht kun je er nog wat tips bijzetten?
Maar hij is uiteindelijk wel heel lekker, en dat is het belangrijkste ;-). Dank je!
Er staat een tip hierover in het artikel, heb je deze gelezen?
Dat klinkt alsof de vulling nog wat meer tijd in de oven had kunnen gebruiken of dat de temperatuur van de oven net iets te laag heeft gestaan. Ook is het mogelijk dat de pompoen(puree) te waterig is geweest, dat wil nog wel eens zo zijn met pompoenen uit de eigen tuin. Het kan helpen om de pompoen voor de puree niet te koken, maar te stomen (of zoals een lezer mij ooit tipte: pompoen in de oven roosteren).
Bij mij ook erg nat, ook na nog een extra tijd in de oven… staat nu in de koelkast dus hoop dat ie morgen een beetje stijf is! Ik denk dat ik de volgende keer probeer de pompoen uit te wringen met kaasdoek (had al wel ‘gezeefd’) en misschien wat minder melk. Verder gaat ie goed, ruikt lekker, ziet er mooi uit!
Heb je enig idee of ik deze zonder of met minder suiker kan bakken? Ik heb ‘m denk ik liever kruidig dan zoet! Ben alleen bang dat de vloeistoffen dan nog meer de overmaat krijgen.
Hierover staat een tip in het artikel. Minder suiker kun je uiteraard proberen.
Ik ga dit recept zeker eens maken! Al heb ik wel een vraag.. Kan deze taart ook met bladerdeeg gemaakt worden?
Dat heb ik zelf niet getest, maar ik denk dat de vulling daarvoor te vochtig zal zijn icm bladerdeeg.
Ho Laura, kan ik in plaats van zelf de pompoenpuree te maken ook kant en klare pompoen passata (v/d jumbo) gebruiken?
Ja hoor, dat moet wel kunnen denk ik!
Hoi Laura,
Zou ik in plaats van gewone melk ook amandelmelk kunnen gebruiken, de ongezoete versie?
Groetjes Tamara
Ja hoor, dat denk ik van wel.
Hoi Laura,
Ik lees dat de taart 4 tot 5 dagen buiten de koelkas bewaard kan worden. Het is dus niet de bedoeling de taart in de koelkast te bewaren?
Dat klopt inderdaad.
Super goed gelukt. Heb de pompoen puree gemaakt door de pompoen in de oven te roosteren, met de pumpkin spice. Echt zalig geworden. Heb er overigens voor gekozen door alle opmerkingen dat de vulling wat veel was om daar de ingrediënten van te halveren. En dat was prima! Enne bewaren? Hoe dan? Mijn man heeft 3 stukken achter elkaar opgegeten 😂
Vulling is na baktijd nog steeds vloeibaar….wat doe ik fout…
Dat klinkt alsof de vulling nog wat meer tijd in de oven had kunnen gebruiken of dat de temperatuur van de oven net iets te laag heeft gestaan. Ook is het mogelijk dat de pompoen(puree) te waterig is geweest, dat wil nog wel eens zo zijn met pompoenen uit de eigen tuin. Het kan helpen om de pompoen voor de puree niet te koken, maar te stomen (of zoals een lezer mij ooit tipte: pompoen in de oven roosteren).
Hej Hej
Ik lees het hier al bij meer mensen, na 45 minuten was de taart behoorlijk vloeibaar, terug gezet, nog zeker 30 minuten nodig gehad, de korst droogt daardoor uit. Nu zag ik ook een recept waar de pompoen gaar gekookt wordt in de melk, daardoor al een veel steviger massa alvorens te bakken.
We gaan het nogeens opnieuw proberen
Dat zou je ook kunnen proberen, of een van mijn tips die boven het recept staan voor als je vulling te nat is gebleken.
Beste Laura ik dacht ik ga pompoentaart maken en zag jou recept heel duidelijk maar ik heb denk ik wat fout gedaan want het leek niet op de pompoen van het plaatje ik heb alles van de vuling in de Blender gedaan zou dat het geweest zijn de vuling was ook heel licht van kleur Wel rook het heel lekker in huis wat heb ik verkeert gedaan gr lm Bohlander
Bedoel je dat je een ander soort pompoen hebt gebruikt? Dat zou niet uit moeten maken, alleen zijn sommige wel wat wateriger en anders qua smaak. De blender lijkt me niet het punt.
Gisteren de pompoenpuree gemaakt en vandaag het deeg gemaakt en de taart gebakken. Ik heb gesmokkeld met een potje pumpkin spice mix ipv de mix zelf te maken. Mijn quiche vorm was iets te laag, dus ik heb vulling over. Morgen nog een kleintje erbij dus. Mijn pompoentaart was na 45 minuten netjes gaar. Vanavond bij de koffie natuurlijk proeven en hij is lekker! Heerlijke smeuïge custard en door de kruiden geen pompoensmaak want stiekem ben ik niet bepaald fan van pompoen 😅
Het is een leuk recept om helemaal zelf te maken. Eigenlijk beter dan al die Amerikaanse recepten die je aanraden om pie crust te kopen en een blik pompoenpuree haha
Hallo Laura
Ik heb alle reacties gelezen maar precies nog geen antwoord gevonden op wat je kan doen met overschot van vulling.
Ik heb een taart van 24cm en 4 kleine quichevormen gemaakt en heb nog bijna de helft over. De randen waren wel niet zo hoog natuurlijk. Mij lijkt een latte maken niet ideaal met de eieren erin. Heb je nog tips?
Alvast bedankt!
Wellicht wat anders lekkers mee bakken? Bijvoorbeeld muffins.
Hoi! Ik lees nu pas de reacties… ook mijn taart bleef gewoon vloeibaar na de 45 minuten op 160 graden onder en boven warmte. Uiteindelijk heeft hij nog ruim een uur 😱! Extra in de oven gestaan. Temperatuur opgeplust naar 200 graden. Omdat het al heel laat was, eruitgehaald na 2 uur! Ietwat minder vloeibaar. Meer dikke vla. In de hoop dat het opstijven in de koelkast ging daarin gezet. Niet echt. De smaak is heerlijk. Alles gedaan om het vocht te verminderen, zoals pompoen uit de oven. Volgende keer minder melk of slagroom?? Want dit is toch wel heel jammer.
Dank alvast. Groetjes Karin