Op de boerderij: Kippen cupcakes

23 maart 2013 Laatst bewerkt: 6 februari 2023
4

Het einde van de serie boerderijdieren cupcakes komt in zicht, vandaag is het tijd voor het een-na-laatste dier: kippen cupcakes. Het leuke van deze cupcakes is dat je maar heel weinig materialen nodig hebt om ze te maken.

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Kippen cupcakes

Met deze duidelijke how to maak je met het grootste gemak een hele serie van deze vrolijke kippen cupcakes.
Porties: 3 cupcakes

Ingrediënten

 • 3 cupcakes
 • Fondant (wit, oranje, rood, blauw, zwart)
 • Ronde uitsteker

Instructies

 • Bekleed de cupcakes met witte fondant. Van oranje fondant maak je een snavel, deze maak je door een balletje fondant tot een driehoek te vormen. Zet de driehoek op de cupcake en snij met een mesje de snavel ‘open’. Met een ball tool maak je de ‘oogkassen’, maak de ogen dan verder af volgens deze how to.
 • Dan een klein stukje informatie over de kip. Ik kan die rode dingen onder de snavel en op het hoofd moeilijk steeds ‘rode dingen’ noemen. Een rondje googelen leerde mij dat dit kammen en lellen zijn. De kam zit dan bovenop het hoofd van de kip, de lellen onder de snavel.
 • Goed, dat is nu in ieder geval duidelijk. Tijd om de kammen en lellen te maken! Deze maak je van rood fondant. Maak twee of drie balletjes van verschillende grootte (niet te veel laten verschillen) en vorm deze tot langwerpige druppels. Plak de druppels tegen elkaar aan en plaats deze op de kip (als kam of lellen dus).
Bewaren

Alles over het bewaren van de cupcakes lees je hier!

Deze cupcakes waren denk ik de makkelijkste van de hele boerderij serie, maar daarom zeker niet minder leuk. En ik heb er zelfs iets van geleerd, ik had namelijk nog nooit over kammen en lellen gehoord. Hebben jullie er al een favoriet dier tussen zitten? Misschien twijfel je nog, dan zal het laatste dier van deze serie maandag vast en zeker die laatste twijfel wegnemen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Sabien Wedman schreef:

  Deze zijn mijn favoriet tot nu toe, wat zijn ze leuk! xoxo

 2. Daphne Coers schreef:

  Ik heb nog geen 1 keer op jou boerderij dieren gereageerd maar ik vind ze echt heel erg leuk!!!!!
  Deze kippen zijn zeer geliefd bij mij, onze mannen noemen mijn vriendinnen en mij nl “kippen”, want als we bij elkaar zijn kakelen (schrijf je dat zo?) we altijd zo!! Sinds dien noemen we onszelf ook maar “Kippetjes” en spreken we vaak af in het “Kippen-hok” hi hi.
  Misschien kan ik deze cakejes gebruiken als ik mijn Pipowagen officieel open en mijn vriendinnen komen……JAAAAAAAAA, das een leuk idee!
  Ik kan niet zo mooi bakken en versieren als jij, maar deze kippen gaan mij vast wel lukken?! (ik stuur je een berichtje als het gelukt is)
  Enne……lellen en kammen, ja, dat wist ik, ik woon dan ook wel tussen de boerderijen op het platteland. Heb ik nog een vraagje, jij weet wel dat de melk van koeien komt en niet van de supermarkt he?!
  (oh, die is flauw, sorry hoor,;-))
  Fijn weekend, groetjes, Daphne

  1. Laura's Bakery schreef:

   Melk van koeien? Dat groeit toch gewoon in pakken aan de boom? 😉 haha! Leuk als je een foto van het resultaat stuurt 🙂

 3. Anonymous schreef:

  Wat een leukerds zeg, maar ik moet zeggen, ik vind alle boerderij dieren die je tot nu toe hebt laten zien leuk! En je laat het er zo makkelijk uit zien, haha. Ik zal ze toch ook eens gaan proberen.
  Fijn weekend en groetjes van Cora

 4. Lia schreef:

  Wat een leukerds! Ik ga deze maken voor de traktatie van mijn dochter donderdag op school.
  Zal het resultaat wel op mijn blog laten zien. Hoop dat de mijne ook leuk en vrolijk zullen worden.

  Groetjes,
  Lia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *