pumpkin spice specerijen

62

Het is weer het seizoen van de pompoen, dus maak je klaar voor wat recepten met deze lekkere en licht zoete groente. Vandaag nog geen recept met de pompoen zelf, maar wel eentje die je weer heel goed kunt gebruiken in al je baksels met pompoen. Ik maakte namelijk zelf pumpkin spice, een specerijenmengsel dat in Amerika veel wordt gebruikt voor bijvoorbeeld pumpkin pie. Het lijkt een beetje op onze speculaaskruiden, maar het zit net even anders in elkaar en bevat bovendien minder soorten specerijen. Ik maakte een heel potje vol en dacht na het samenvoegen van de ingrediënten  dat ik veel te veel had gemaakt, maar ik heb het nu al in meerdere baksels verwerkt en ik gok zomaar dat het precies genoeg is voor deze herfst en winter. Want jeetje, wat is dit lekker in recepten! Ik krijg er helemaal het herfstgevoel van.

Pumpkin spice

Pumpkin spice is ontzettend lekker om te verwerken in verschillende gerechten. In een paar minuten heb je deze pumpkin spice mix zelf gemaakt.
Porties: 1 potje vol

Ingrediënten

 • 7 el kaneel
 • 3 el gemberpoeder
 • 1 el nootmuskaat (gemalen)
 • 5 tl kruidnagel (gemalen)
 • 5 tl piment (gemalen)

Instructies

 • Makkelijker kan het niet: voeg alle specerijen samen in een schaaltje en roer goed door elkaar. Doe het in een afsluitbaar potje en gebruik voor allerlei lekkere baksels!

Tips

 • Bewaren: op een droge en donkere plaats. Het is heel lang houdbaar, maar kijk even op de kruidenpotjes die je hebt gebruikt voor een richtlijn (al is het vaak nog wel langer houdbaar).

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

16 reacties

 1. Lucia Mevissen schreef:

  Hallo Laura,

  Graag zou ik glazen kruiden potjes willen kopen voor een student en op de foto zie ik een glas met een grote opening. Weet u een adres waar ik deze kan kopen?

  Wij zijn vruchteneters geworden en hebben geen fornuis meer. Het bevalt prima.
  Veel dank en groeten van Lucia.

  1. Laura Kieft schreef:

   Dit zijn gewoon potjes uit de supermarkt waar eerder andere producten in hebben gezeten.

 2. Alenka schreef:

  Ook heerlijk met in een latte of in warme chocolademelk

  1. Laura Kieft schreef:

   Ja, dat is een perfecte combinatie.

 3. Marjolein schreef:

  Van hoeveel gram ga jij uit per eetlepel/theelepel? Ik weet nooit hoe vol ik een lepel moet doen en de theelepels die ik heb zijn aan de kleine kant… Ik heb altijd het gevoel dat ik dan maar wat aan het gokken ben!

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ik ga niet uit van grammen van van de officiële teaspoons, dus dat vind ik lastig om te zeggen. Het meest belangrijk is dat je gelijke delen aanhoudt! Daarbij is handig om te weten dat er drie theelepels in een eetlepel gaan. Dan kun je het zelf omrekenen 🙂

  2. Lisanne schreef:

   Volgens de officiële maten die wij aan moesten houden in de apotheek is een theelepel 5 gram, een dessertlepel 8 gram en een eetlepel 15 gram.

 4. Evelien schreef:

  Hoe belangrijk is het piment? Is er een alternatief?
  Anders moet ik dat ook in mn (overvolle) kruidenkast zetten XD

  1. Laura's Bakery schreef:

   Als je echt pumpkin spice kruiden wilt maken dan is het een belangrijk onderdeel.

 5. Marjolein schreef:

  Bedankt voor de reacties op mijn vraag over de grammen! Ik zie nu de antwoorden pas. Daar kan ik wel wat mee!

  @Evelien: ik zou de piment wel aanschaffen. Het is een heerlijke specerij! Superlekker door (Zweedse) gehaktballetjes en stoofpotten. Het heeft iets weg van nootmuskaat, kruidnagel, peper en kaneel ineen. Het is echt één van mijn favorieten!

  1. sonja schreef:

   waar kan ik die piment bestellen

   1. Marjolein schreef:

    Het wordt gewoon in de supermarkt verkocht, zowel heel als gemalen (Geen idee of ik merken mag noemen, maar Verstegen heeft beide soorten)

 6. Simone schreef:

  Hi Laura,
  Helaas is kaneel niet voor iedereen erg lekker (al ben ik er zelf dol op!) Zou ik een alternatief kunnen gebruiken voor kaneel in de kruiden mix? Ik wil er namelijk pompoen taart mee maken. Alvast dank!

  1. Laura's Bakery schreef:

   Je zou de kaneel weg kunnen laten, maar er is niet echt een vervanger die nog niet in de mix zelf is verwerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *