Met de kruidkoekjes van Mariette uit haar boek Puur Zoet gingen jullie twee weken geleden massaal aan de slag. Vandaag heb ik weer een heerlijk recept van haar hand: een vegan frambozencheesecake. Waar ik totaal geen (vegan) kaas heb gegeten van vegan bakken, heeft Mariette dat gelukkig wel. Sterker nog, als ik iets gezond of vegan wil maken gebruik ik altijd haar recepten als referentiekader. Anders heb ik geen idee waar ik moet beginnen. Ik had bijvoorbeeld ook geen idee gehad hoe ik een vegan cheesecake met frambozen zou maken. Heb jij ook geen idee? Goed nieuws, want Mariette heeft het al voor ons uitgevogeld. Voor nog meer (on)gezonde(re) recepten kun je terecht op haar blog Zoetrecepten.
BAKTIP: Ik gebruik al jaren deze springvorm van Le Creuset. De vorm is misschien relatief iets duurder, maar ziet er na intensief gebruik nog steeds goed uit.
Ha Laura, in het recept heb je het over amandelmelk, maar je bedoelt denk ik kokosmelk (want dat noem je in de ingrediënten lijst en in de tip onderaan). Lekker recept weer!
Ik doe de cashews in kokend heet water gedurende een 20 tal minuten, dan moet je niet een hele nacht wachten. Je kan ze ook in heet water in de microgolf doen tot ze zacht worden, is nog sneller. Ik zeef ook de frambozenvulling, vind de pitjes vrij onaangenaam. 😛
Kokendheet water is inderdaad een goede tip voor wanneer je bent vergeten ze in de week te zetten ;). Niet iedereen kan tegen de pitjes van frambozen ook, dus goede tips!
Ziet er lekker uit! Kunnen er ook andere noten gebruikt worden, bijvoorbeeld (blanke/rauwe) amandelen?
cashews werken wel echt het best in dit geval.
Ah jammer 🙁 Cashews zijn echt de enige noten die ik niet kan eten.
Macadamia’s schijnen ook goed te werken! Ook al heb ik dat nog niet zelf geprobeerd, maar dat is voor zo ver ik weet het enige alternatief.
Bedoel je met kokosmelk de echte klappermelk uit zo’n pakje of die van bijvoorbeeld alpro?
Échte kokosmelk, de klappermelk dus inderdaad.
Hallo Laura,
Ik had jester al een aantal keren bezocht.Staan veel lekkere recepten op die mij aanspreken. Vandaag heb ik je recept van de vegan frambozen cheesecake gemaakt. Mmmmm, erg lekker .
Deze ziet er zo lekker uit! Ik wil deze graag in de koelkast bewaren ipv vriezer, kan dat? Of wordt deze dan te zacht?
Dat kan! Staat ook in het recept, een nacht in de koelkast 🙂
Hoi Laura, bedankt voor het recept! Gebruik jij hiervoor een springvorm of een bakvorm die maar uit 1 stuk bestaat? Ik wilde de laatste gebruiken om te voorkomen dat er iets uit lekt, maar ik ben bang dat ik de taart er dan niet netjes uit krijg…
Ik gebruik een gewone springvorm, je kunt er bakpapier in doen.