Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Mango-passievrucht macarons

Laura Kieftdoor Laura Kieft
19 maart 2017
in Klein Gebak, Koekjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Afgelopen dinsdag konden jullie al lezen over mijn macaron workshop en misschien heb je daarin ook wel zien staan dat ik een lekker recept met jullie mocht delen. “Eindelijk!” zullen veel van jullie denken, want naar een recept voor macarons werd altijd ontzettend veel gevraagd. Nou, daar is hij dan: het recept voor mango-passievrucht macarons. Dit was één van de twee soorten macarons die ik mocht maken deze dag en wauw, wat zijn die zalig zeg. De smaak zit hem in de vulling, dat is een ganache gemaakt met fruitpuree van mango en passievrucht. De koekjes zelf kun je eigenlijk weer zien als basis, al is hier dan natuurlijk gele kleurstof aan toegevoegd zodat ze lekker mee kleuren met de vulling.

Het is een lang recept geworden met veel tekst en (extra) uitleg, maar laat je daardoor vooral niet afschrikken. Lees het gewoon goed door voordat je aan de slag gaat. Alvast één tip: de vulling moet 24 uur rusten in de koelkast, begin dus op tijd.

Recept afdrukken

Mango-passievrucht macarons

Na veel vraag, is hij er dan: het recept voor macarons. Deze mango-passievrucht macarons is om je vingers bij af te likken.
Porties: 70 macarons*

Ingrediënten

  • 300 gram amandelpoeder
  • 300 gram poedersuiker
  • 220 gram eiwit** (toe te voegen in twee delen van 110 gram)
  • gele (poeder)kleurstof
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 75 gram water

Vulling

  • 245 gram mango puree ***
  • 80 gram passievrucht puree ***
  • 330 gram witte chocolade
  • 45 gram cacaoboter ****

Instructies

  • Zeef de poedersuiker en voeg de amandelpoeder toe, roer dit door elkaar. Voeg 110 gram eiwit toe en meng alles goed door tot een stevige amandelpasta.
  • Aan deze pasta gaan we een Italiaans schuim toevoegen. Hiervoor kook je de suiker en het water tot 118 graden. Klop ondertussen de resterende eiwitten licht schuimend. Voeg de hete siroop toe en klop het schuim koud tot ongeveer 50 graden. Om dit te controleren kun je de thermometer gebruiken, maar je kunt ook aan de kom voelen, deze voelt dan een beetje lauw aan.
  • Voeg de helft van de meringue toe aan de amandelpasta samen met wat gele kleurstof, spatel dit door elkaar. Wanneer het goed vermengd is, voeg je de rest van de meringue toe. Eventueel kun je nog iets meer kleurstof toevoegen als je nog niet tevreden bent over de kleur. Let op met kleurpasta’s, hier kun je niet te veel van toevoegen.
  • Spatel het laatste deel meringue door het amandelmengsel. Het macaronbeslag is goed wanneer je de spatel optilt en het beslag er in een dik lint vrij eenvoudig vanaf loopt. Met dit onderdeel moet je een beetje feeling krijgen, het moet namelijk niet te dun of te dik zijn. Het is heel lastig uit te leggen hoe het exact moet zijn, ik vond het fijn om dit in de workshop een paar keer te zien en aan te voelen.

Macarons spuiten

  • Vul een spuitzak (met gladde spuitmond) met het beslag en spuit de macarons op. Handig is om al rondjes afgetekend te hebben op een vel bakpapier. Spuit de macarons op door de spuitmond recht boven het oppervlak te houden. Houd de spuitmond een paar millimeter boven het oppervlak en spuit de macaron, de spuitzak houd je steeds op dezelfde plek, de macaron wordt vanzelf groter.
  • Pas als hij groot genoeg is stop je met knijpen in de spuitzak en trek je de spuitmond weg. Als je hem tijdens het spuiten al weg zou trekken krijg je grotere hoopjes beslag en worden je macarons door uitlopen ook groter.
  • Laat de macarons zo’n 15 minuten aan de lucht drogen (iets langer is ook prima) en bak ze af.

Macarons bakken

  • Het bakken gaat ook net even iets anders dan bij de meeste baksels. Je bakt ze op 160 (boven- en onderwarmte) of 150 (hetelucht) graden in 12-15 minuten. Ook dit is weer iets dat per oven kan verschillen en een kwestie van proberen is, het luistert best nauw namelijk bij macarons.
  • Bij de workshop bakten we ze 11 minuten met de schuif dicht, en 3 minuten met de schuif open.
  • We gebruikten een oven die een schuif heeft die opengezet kan worden zodat vocht kan ontsnappen. De meeste consumenten ovens hebben dit niet, dus het is een optie op de ovendeur op het laatst op een kiertje te zetten. Als dit niet kan bij jouw oven, dan kun je de deur na 11 minuten kort even openen zodat vocht kan ontsnappen en daarna weer met een dichte deur verder bakken.
  • De macarons zijn gaar als je ze (voorzichtig) van het vel bakpapier probeert op te tillen en de randjes al een beetje loslaten.
  • Laat ze volledig afkoelen voordat je ze van het bakpapier verwijdert.

Vulling maken

  • De vulling moet 24 uur in de koelkast rusten, begin hier dus gerust een dag eerder mee. Ook een optie: alles op de eerste dag voorbereiden (ook de macaron koekjes bakken dus) en dan een dag later vullen.
  • De vulling is simpel om te maken. Verwarm de fruitpuree in een pannetje en breng het tegen de kook aan. Giet de warme fruitpuree op de chocolade en cacaoboter en roer door elkaar tot alles is gesmolten.
  • Emulgeer (gewoon mixen) het mengsel nog even met de staafmixer en laat het dan 24 uur in de koelkast staan.

Macarons vullen

  • Voordat je de macarons vult, zoek je koekjes van gelijke grootte bij elkaar uit.
  • Vul een spuitzak met de fruit ganache en spuit wat van de vulling op een koekjes. Plaats het andere koekje hier bovenop en druk zachtjes aan tot de vulling aan de randen zichtbaar is. ga zo door tot alle macarons gevuld zijn.
  • Je houdt wat van de vulling over, deze kun je prima bewaren in de koelkast of zelfs in de vriezer.
Tips

* Dit recept is voor een grote hoeveelheid macarons, je zou het ook prima kunnen halveren (geldt ook voor de vulling).

** Het is aan te raden om een fles eiwitten te kopen, deze zijn gepasteuriseerd en dat werkt het best. Anders zou je verse eiwitten namelijk een paar dagen in de koelkast moeten laten staan voor je verder kunt.

*** Je kunt hiervoor gewoon het rijpe fruit pureren en zeven om een gladde puree te krijgen. Weeg pas af na het zeven.

**** Dit koop je bij (online) kook- en taartdecoratie winkels. Het zorgt ervoor dat de ganache niet keihard wordt, maar nog goed op te spuiten is.

Bewaren

Macarons bewaar je in de koelkast, pas een dag na het maken en vullen zijn ze het lekkerst omdat het vocht van de vulling dan ook in de koekjes is getrokken. Dat geeft de macaron de bekende chewy binnenkant.

Haal de macarons een half uurtje uit de koelkast voor je ze wilt eten, dat is lekkerder dan gelijk uit de koelkast. In de koelkast blijven ze een week goed. Invriezen kan ook in een goed afgesloten verpakking.

En zo maak je dus macarons! Zoals ik al zei kun je met de vulling naar hartenlust variëren, ik heb zelf ook al een paar ideetjes waar ik mee aan de slag wil gaan.

Veel bakplezier!

(recept via het Bakery Insitute)

Vorige post

Volgende post

Heineken bakt brood
Behind the scenes: maart 2017 #1

Related Posts

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft
13 februari 2021
14

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 64

  1. jonna@burgertrutjes says:
    4 jaar geleden

    Oh boy, wat zien ze er zalig en vrolijk uit! Lijkt mij echt een tropisch feestje door de mango smaak.

    Beantwoorden
  2. Homemade by Joke says:
    4 jaar geleden

    Wat zijn ze prachtig geworden lieverd, heel erg mooi gemaakt.
    Je hebt een super duidelijke uitleg geschreven om er zelf mee aan de slag te gaan.
    Ik vindt het echt jammer dat ik macarons niet lekker vindt ?
    Liefs, mam ❤️

    Beantwoorden
  3. Sara says:
    4 jaar geleden

    Hoi.
    Zeef jij ook je amandelpoeder?

    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Wij hebben het bij de workshop inderdaad gezeefd.

      Beantwoorden
      • Sara says:
        4 jaar geleden

        Dat gaat zo moeilijk hè. Wordt er zot van…

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          4 jaar geleden

          Misschien is je zeef te fijn voor amandelmeel?

          Beantwoorden
          • Sara says:
            4 jaar geleden

            Ik heb 2 soorten zeven. Eentje daar gaan zelfs vrij dikke korrels door. Is dat dan erg?

          • Laura Kieft says:
            4 jaar geleden

            Is lastig te zeggen zo, denk dat je dat het best kan zien in het eindresultaat.

        • rieteke says:
          3 jaar geleden

          als je het amandelmeel samen met poedersuiker maalt van te voren, gaat het al wat gemakkelijker

          Beantwoorden
  4. Sientje says:
    4 jaar geleden

    Mmm met groene macarons leuk voor Pasen. Helaas heb ik een gasoven waardoor macarons bakken waarschijnlijk niet zal lukken. Of heb je daar misschien een tip voor?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik zou het gewoon eens proberen met de tips die ik bij het bakken beschrijf 🙂

      Beantwoorden
    • Rietje says:
      2 dagen geleden

      Hey, kan kk de cacaoboter weg laten of vervangen?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 dag geleden

        Als je het weglaat dan stijft de crème niet goed op.

        Beantwoorden
  5. Shirley Rowaan says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Wat ben ik blij met jou recept zeg. Maar nu een vraagje onlangs heb ik ook macarons gemaakt alleen overal zie je amandelmeel ipv poeder, mag ik vragen waar jij het gekocht hebt?

    En die workshop lijkt mij ook zo leuk, wil iemand met mij mee……..

    Laura geef jij geen workshops, zou het zo leuk vinden om jou te ontmoeten. Je blogs lezen heerlijk weg en wat maak jij toch een lekkere dingen

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Amandeelmeel en -poeder is hetzelfde, het bestaat alleen in meerdere soorten ‘grofheid’. Je kunt het altijd in de blender of keukenmachine nog wat fijner malen.

      Beantwoorden
  6. Mariska Vermeulen says:
    4 jaar geleden

    De smaakcombinatie lijkt me heerlijk! Ik ben gek op passievrucht. Én op macarons, natuurlijk!
    Wat zijn ze goed gelukt zeg, zien er top uit. Ik heb heel wat avondjes staan oefenen om een beetje degelijke macaron uit de oven te toveren.

    Beantwoorden
  7. Ilona Maaskant says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, Ik maak ook regelmatig macarons, alleen ik vind het kleuren vaak lastig. Welk merk poederkleurstof zou jij adviseren?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Wij werkten bij de workshop met poeder kleurstoffen. Weet niet meer welk merk, maar in principe doen alle poeder kleurstoffen hetzelfde.

      Beantwoorden
  8. Nele says:
    4 jaar geleden

    Beste Laura,
    Amaai prachtige Macarons ! Jaloers! Ik heb het ook al paar keer geprobeerd ,waarvan al meerdere keren mislukt. Maar ook paar keer wel gelukt hoor. Ik snap het niet meer….
    Nog een vraagje, als je het amandelpoeder zeeft,dan gaat er toch wat verloren… dan kloppen de verhoudingen toch niet? Vul je dat dan aan of laat je het zo?
    Bakgroetjes
    Nele

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Je weegt het pas na het zeven 😉

      Beantwoorden
      • Nele says:
        4 jaar geleden

        Merci, ik ga het dit weekend nog maar es proberen!?☺️

        Beantwoorden
  9. Mei-Fung says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Waar kun je een fles eiwitten kopen?

    Alvast bedankt,
    Mei-Fung

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      In de supermarkt, vaak in het koelschap bij slagroom etc.

      Beantwoorden
  10. Saskia Luteijn says:
    4 jaar geleden

    Hey Laura,
    Dit weekend macarons gebakken. Ze zie er prima uit en smaken heerlijk!
    Alleen vind ik het beslag iets te dun om mooi te kunnen spuiten. Wat kan ik het beste doen zonder dat het recept helemaal uit verhouding raakt??
    Alvast bedankt!
    Mvg. Saskia Luteijn

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Als het te dun is, dan heb je het waarschijnlijk net iets te lang gespateld.

      Beantwoorden
  11. Nele says:
    4 jaar geleden

    Beste Laura,
    Als de helft van mijn bakplaat wel goed lukt en de rest wel voetje heeft maar barst en sommige totaal geen voetje hebben en barsten…., wat doe ik dan fout?
    Radeloze groetjes ,
    Nele

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik denk dat het dan aan je oven ligt, voorin of achterin is de temperatuur dan hoger/lager.

      Beantwoorden
      • Nele says:
        4 jaar geleden

        Ik denk het niet, want ik heb ook al een hele bakplaat gelukte Macarons gehad in dezelfde oven, dus ja…
        Als ze barsten en geen voetje hebben, heb je dan teveel of te weinig gemengd?
        Kdenk dat daar het probleem zit, maar weet niet precies wat ik fout doe…
        Of kunnen ze barsten omdat ze te lang gedroogd hebben? Droge lucht hier in huis….?☺️,
        Groetjes

        Beantwoorden
  12. petra says:
    4 jaar geleden

    Zou ze dolgraag eens maken, maar zou je amandelmeel kunnen vervangen door een ander soort meel, ivm notenallergie..

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Nee helaas, dat is bij macarons niet mogelijk.

      Beantwoorden
    • Janna says:
      3 jaar geleden

      Ik heb een keer gezien dat het ook met kokosmeel kan. Dan koop je kokosrasp bijvoorbeeld en maal je het fijn in de keukenmachine. Zit wel een kokossmaak aan natuurlijk.

      Beantwoorden
    • Bonita says:
      3 maanden geleden

      Hoi Petra, ik heb zojuist heelrijke macarons gemaakt van zonnebloempitmeel met de vulling van hierboven. Heerlijke resultaat! Misschien een leuk projectje om eens te proberen. Zonnebloempitten zijn niet duur en makkelijk zelf te malen tot meel!

      Beantwoorden
      • Caroline says:
        1 maand geleden

        Maar dan zijn het echt geen macarons meer. Dat zou hetzelfde zijn als een kokos koekje maken van amandelmeel. Neemt niet weg dat het heerlijk zou kunnen zijn hoor. Maar een macaron blijft een amandel koekje

        Beantwoorden
  13. Ilona says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Je hebt het over cacaoboter. Kan ik ook de LU­CY Ca­cao bo­ter van AH gebruiken denk je? Of moet ik echt een specifiek bakproduct online bestellen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik weet niet precies wat voor product dat is, maar ik betwijfel of AH de juiste cacaoboter verkoopt. Cacaoboter bevat geen chocola/cacao, het is alleen de vetstof.

      Beantwoorden
  14. Jolien says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Heb je ook tips wat je het beste kan doen het beslag toch te dik of te dun is geworden?

    Ben erg benieuwd!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Herstellen is vrijwel niet mogelijk bij macarons. Bij te dik kun je nog iets langer spatelen, maar wanneer het te dun is is het helaas niet te corrigeren.

      Beantwoorden
  15. Marianne says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Is het ook mogelijk om de vulling kort in de vriezer te doen in plaats van 24 uur in de koelkast?
    Ik heb een kookclub waar we van alles uitproberen en ik zou deze recept graag willen gebruiken, maar wij moeten het allemaal in een keer kunnen maken en hebben niet 24 uur om op de vulling te wachten. Heb je anders een alternatief?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik zou persoonlijk eerder de vulling gewoon een dag eerder maken, dan weet je zeker dat het goed gaat en hij op tijd klaar is. In de vriezer zal het sneller gaan, maar als hij te ver is moet hij ontdooien.

      Beantwoorden
  16. Nicole says:
    3 jaar geleden

    De vulling gebruikt als vulling in een taart, gecombimeerd met lemon curd en witte chocoladecreme. Hemels! Zal dit ook kunnen met bv frambozen en dan in dezelfde verhoudingen?
    Groetjes Nicole

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat zou denk ik wel moeten lukken, zou dan inderdaad dezelfde verhouding aanhouden.

      Beantwoorden
  17. Nienke-Martine says:
    3 jaar geleden

    Hai Laura, De macarons zien er heerlijk uit. Maar toch even een ‘blonde’ vraag: De eiwitten die door het gezeefde ‘poedersuiker/amandel’ mengsel gaan…die moeten toch ook eerst zijn stijfgeklopt?
    Als ik het zo lees in jouw recept, begin ik toch te twijfelen.

    Ik snap namelijk niet zo goed waarom verse eitwitten twee dagen eerst in de koeling moeten?

    Dank voor je tijd en antwoorden! Ik ga het zeker proberen te maken!

    Groetjes, Nienke.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Voor de pasta in het begin hoef je het niet op te kloppen. Verder is het zo dat macarons met verse eiwitten vaak mislukken, daarom staan ze eerst een paar dagen in de koeling. Dan krijg je betere resultaten.

      Beantwoorden
  18. Kim says:
    3 jaar geleden

    Beste Laura,

    Een vriendin en ik hebben net de macarons gemaakt. Ze zien er echter erg verschrompeld. Ook nadat ze macarons zijn afgekoeld zijn ze aan de binnenkant enorm plakkerig en kan je ze (bijna) niet van het bakpapier afhalen.
    Wat hebben we fout gedaan?

    Groetjes,
    Kim

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      Bij macarons kan er veel fout gaan. Ik kan vanaf hier niet beoordelen waar de fout precies heeft gezeten. Als ze nog plakken is de oven niet heet genoeg geweest en zijn ze nog niet goed gebakken.

      Beantwoorden
  19. Tessa says:
    2 jaar geleden

    Hey mijn beslag was iets te dun hoe kan je het iets dikker maken maar er voor zorgen dat het geen effect heeft op de smaak

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kunt wat extra amandelmeel proberen. Maar iets toevoegen veranderd het resultaat sowieso. Belangrijk is om de volgende keer minder lang te spatelen.

      Beantwoorden
  20. Carla Korpershoek says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura, waarom moet het verse eiwit eerst een tijdje in de koelkast? Ik heb het nl ook geprobeerd met dat eiwit, maar ik vond het geen succes, kan ook aan mij liggen hoor🤣en hoelang kan je dat eiwit als het open is bewaren in de koelkast?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat werkt het best bij macarons. En hooguit een paar dagen.

      Beantwoorden
  21. Cindy says:
    2 jaar geleden

    Hoi hoi ik heb ze gemaakt hoor vandaag voor het eerst. Ik moet zeggen de smaak is echt heerlijk en super zacht. Alleen bleven ze bij mij heel erg aan mijn bakpapier plakken waardoor ik de meeste er niet eens af kreeg. Ze waren ook vrij plat. Nou denk ik dat het komt omdat ik Mn eiwit niet stevig genoeg geklopt heb dat kon ik nergens vinden in het recept zou dit het kunnen zijn?

    Liefs Cindy

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat zou inderdaad kunnen ja. Al is het vaak lastig te zeggen bij macarons.

      Beantwoorden
  22. Robyn says:
    2 jaar geleden

    Zou je het ook met Zwitserse meringue kunnen maken? Ik heb namelijk geen suikerthermometer om te weten wanneer mijn suikersiroop warm genoeg is…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Dat durf ik niet te zeggen. Voor deze bereidingswijze is het van belang dat je Italiaans schuim gebruikt.

      Beantwoorden
  23. Kathleen says:
    1 jaar geleden

    hallo,
    tot hiertoe is het mij nooit gelukt om goede macarons te maken. Daarom lees ik er veel over.
    toch een vraag : in het recept gaat het over amandelpoeder, dus pure amandelen.
    verder lees ik dan amandelmeel in de reacties, dat is niet hetzelfde.
    Dit is verwarrend voor mij.
    Wat wordt nu juist gebruikt ?
    Met dank !
    die van jou zien er superlekker uit he
    gr

    lAURA : “je kunt wat extra AMANDELMEEL proberen. Maar iets toevoegen veranderd het resultaat sowieso. Belangrijk is om de volgende keer minder lang te spatelen.”

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Amandeelmeel en -poeder is hetzelfde, het bestaat alleen in meerdere soorten ‘grofheid’. Je kunt het altijd in de blender of keukenmachine nog wat fijner malen (samen met het poedersuiker wordt getipt in een andere reactie).

      Beantwoorden
  24. Charlie says:
    1 jaar geleden

    Vandaag dit recept gemaakt met verse eiwitten. Had geen geduld om een paar dagen te wachten en ook geen flesje eiwitten in huis. Ik moet zeggen, op een enkeling na die gebarsten zijn tijdens het bakken, allemaal super goed gelukt. Ik heb uiteindelijk (na enkele halfjes tussendoor gesnackt te hebben na het bakken die wat minder mooie waren of waar ik geen ‘match’ bij kon vinden) 62 macarons ervan kunnen maken en nog vrij veel vulling over.

    Voor de vulling had ik geen cacaoboter is huis, dus heb ik een scheutje ongeklopte slagroom erdoorheen gedaan. Ik vond de smaak van de vulling wel iets te witte chocoladeachtig/romig. Maar mogelijk komt dat dus door de vervanging van mn cacaoboter 😉

    Super recept in ieder geval en ik ben heel erg benieuwd naar nieuwe smaken!

    1 vraagje: Kan je ook het beslag van de ‘macaron-koek’ een smaakje geven, of adviseer je alleen de vulling?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Haha wat leuk om te lezen. Het wordt aangeraden om alleen de vulling een smaakje te geven, toevoegingen hebben snel invloed op de textuur van het schelpje.

      Beantwoorden
  25. Yvonne says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura! De macarons zijn erg lekker. Ik had graag bij de ingredienten van de vulling willen zien dat je de vulling een dag van te voren moest maken. Nu heb ik geen macarons voor mijn valentijn want de vulling is nog veel te slap ;-( Ik weet het hoor: eerst helemaal lezen, maar het staat nu vrijwel onderaan. Ga zo door met je heerlijke recepten <3

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Bedankt voor je berichtje! Ik begrijp dat je soms even vergeet het recept helemaal door te lezen, dus ik heb het aan de inleiding toegevoegd.

      Beantwoorden
  26. Melissa says:
    10 maanden geleden

    Hallo Laura, Kan de Cacaoboter in de vulling vervangen worden door bijv. roomboter?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Ik denk dat dat prima kan.

      Beantwoorden
      • Jenny says:
        9 maanden geleden

        Roomboter wordt weer hard als het koud is ,cacaoboter blijft juist zacht dus kan je het beter spuiten

        Beantwoorden
  27. Lysanne says:
    6 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Bij mij verkleuren de macarons vaak tijdens het bakken. Heb je tips welk merk kleurstof jij gebruikt en hoe ik het verkleuren kan voorkomen?
    Daarnaast zijn de macarons vaak niet helemaal gaar of juist veel te hard gebakken, ondanks dat ik je tips heb gevolgd en speel met de temperatuur en baktijd. Heb je daar nog tips voor?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Lastig om te zeggen waar het door komt omdat de resultaten zo uiteen liggen, het komt bij macarons nauw of het beslag precies goed is. Kleurstoffen op poederbasis werken goed voor macarons, maar ik heb ze ook al regelmatig met kleurstof op gel/pasta basis gemaakt.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=fRaAI0EhsEMAX_Wlp-Y&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=09134166b163fe564b53d1aa60a9e549&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Behind the scenes: maart 2017 #1

Behind the scenes: maart 2017 #1

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-4

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-1

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-14

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan