Passievrucht-meringue tartelettes

142

Een heerlijk recept dat prima past binnen het thema van De Bakstrijd deze maand: passievrucht-meringue tartelettes. Met de passievruchten curd die ik een tijdje geleden maakte had ik al snel het idee om er tartelettes mee te vullen. In combinatie met meringue moest dat een heerlijke variatie worden op de klassieker: lemon-meringue taart. En jawel hoor, dat lukte. De brosse koekbodem, de frisse curd en zijdezachte meringue als topping vormen een perfect trio. Zie dat maar eens te weerstaan! Oh, en ik weet dat het nog even duurt, maar hoe leuk zijn deze tartelettes voor Pasen?! Weet jij trouwens al wat voor tartelettes je gaat maken voor De Bakstrijd?

Passievrucht-meringue tartelettes

Passievrucht-meringue tartelettes is een heerlijk zoet recept. De brosse koekbodem, de frisse passievruchten curd en zijdezachte meringue als topping gaan perfect samen. Zie dat maar eens te weerstaan!
Porties: 10 tartelettes

Ingrediënten

Instructies

  • Begin met het bereiden van de passievruchten curd volgens recept. Laat de curd afkoelen.
  • Maak de tartelettes volgens recept. Laat de bodems helemaal afkoelen voordat je deze gaat vullen. Terwijl die aan het afkoelen zijn, kun je wel de meringue vast voorbereiden.
  • Klop daarvoor de eiwitten met de fijne kristalsuiker bijna stijf. Voeg dan de poedersuiker toe en klop door tot de meringue stijf is en je er mooie pieken van kunt maken. Vul een spuitzak met stervormige spuitmond met de meringue.
  • Vul de tartelettesbodems met de passievruchten curd. Neem de spuitzak en spuit op elk gebakje een aantal kleine toefjes meringue tot de curd bedekt is.
  • Gebruik een crème brûlée brander om de meringue wat goudbruine accenten te geven. Als je geen brander hebt, kun je de taartjes ook kort even onder een hete grill zetten terwijl je erbij blijft.

Tips

  • Tip: Houdt twee eiwitten van het passievruchten curd recept achterwege en gebruik die voor het bereiden van de meringue voor deze tartelettes. De eiwitten kun je 1-2 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.
  • Bewaren: Dit recept leent zich perfect voor mensen die van voorbereiden houden. Zowel de curd als de tartelettesbodems kunnen van tevoren bereid worden. De bodems blijven in een afgesloten trommel zeker twee weken goed. Na bereiding kun je de curd in een afgesloten verpakking 2-3 weken in de koelkast bewaren. Eenmaal bereid bewaar je de gebakjes 2-3 dagen afgedekt in de koelkast.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

9 reacties

  1. Marja schreef:

    Hoi Laura,
    Een vraagje. Kun je de curd ook invriezen? Anders is het wat veel voor mij alleen aangezien je maar een half recept nodig hebt voor de tartelettes.
    Alvast bedankt en nog een hele fijne dag verder.
    Hartelijke groetjes,
    Marja

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, dat kan prima.

  2. Eva schreef:

    Hoi Laura,
    Klopt het dat je de eiwitten niet hoeft te verhitten? Is dit niet erg ivm bacteriën? Zoals ik in je andere recepten heb gezien gebruik je bij italiaans schuim suikerstroop voor het verhitten van de eiwitten zodat je niet bang voor samonella hoeft te zijn.. Ik heb geen thermometer dus deze zachte meringue maken zoals hierboven zou ideaal zijn!

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat klopt, als je voor 100% veilig wilt gaan kun je ook Italiaanse meringue gebruiken.

  3. Fleur schreef:

    hai!

    Wat zien deze er mooi uit zeg! Kun je mij vertellen welk ‘spuitmondje’ je hebt gebruikt?

    Dank!

    1. Laura Kieft schreef:

      1M van Wilton 🙂

  4. Leanne schreef:

    Ik had de lemon curd al eens gemaakt, maar wat zijn ook deze taartjes lekker zeg!! Lekker fris met passievrucht.

  5. Jolanda schreef:

    hoi Laura,
    zou je de merenque ook van te voren wat kunnen laten bakken/drogen in de oven zodat je nog minder hoeft te doen om de gebakjes te maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *