Een heerlijk tartelettes recept: passievrucht-meringue tartelettes. Met de passievruchten curd die ik een tijdje geleden maakte had ik al snel het idee om er tartelettes mee te vullen. In combinatie met meringue moest dat een heerlijke variatie worden op de klassieker: lemon-meringue taart. En jawel hoor, dat lukte. De brosse koekbodem, de frisse curd en zijdezachte meringue als topping vormen een perfect trio. Zie dat maar eens te weerstaan! Oh, en ik weet dat het nog even duurt, maar hoe leuk zijn deze tartelettes voor Pasen?!
Hoi Laura,
Een vraagje. Kun je de curd ook invriezen? Anders is het wat veel voor mij alleen aangezien je maar een half recept nodig hebt voor de tartelettes.
Alvast bedankt en nog een hele fijne dag verder.
Hartelijke groetjes,
Marja
Ja hoor, dat kan prima.
Hoi Laura,
Klopt het dat je de eiwitten niet hoeft te verhitten? Is dit niet erg ivm bacteriën? Zoals ik in je andere recepten heb gezien gebruik je bij italiaans schuim suikerstroop voor het verhitten van de eiwitten zodat je niet bang voor samonella hoeft te zijn.. Ik heb geen thermometer dus deze zachte meringue maken zoals hierboven zou ideaal zijn!
Dat klopt, als je voor 100% veilig wilt gaan kun je ook Italiaanse meringue gebruiken.
hai!
Wat zien deze er mooi uit zeg! Kun je mij vertellen welk ‘spuitmondje’ je hebt gebruikt?
Dank!
1M van Wilton 🙂
Ik had de lemon curd al eens gemaakt, maar wat zijn ook deze taartjes lekker zeg!! Lekker fris met passievrucht.
Fijn Leanne!!
hoi Laura,
zou je de merenque ook van te voren wat kunnen laten bakken/drogen in de oven zodat je nog minder hoeft te doen om de gebakjes te maken?
Hi,
Zou je dit ook als taart kunnen maken?
Ja hoor dat kan!
Hi,
Kan ik dit recept ook door 2 delen, zodat ik er 5 maak?
Of kloppen de verhoudingen dan niet meer.
Dat kan zeker!